Her ay en az bir altın

Güle güle kullan canım

Merhaba arkadaşlar grubumuz pek bı sessiz kalmış
Yeni birikimlerimiz yok mu acaba
Ben kendi adıma konuşayım ekderse kadar birşey yapamam kasim ayını iple çekiyorum ayrıca aylık 15 bin taksidi olan kredim Ekim itibariyle kapandı bu ay cumhuriyet altını almayı planlıyorum ama altın günden güne artıyor
Eskisi gibi dolar biriktirmek istemiyorum dolar artmıyor çünkü

Hangisi daha mantıklı gram mı çeyrek mi cumhuriyet mi?

Eklentiler

• 20240404_163830.jpg
    130,4 KB · Görüntüleme: 40
  • 20240404_163756.jpg
    149,6 KB · Görüntüleme: 37
Ay ben külçe biriktirmiyorum ki =) keşke biriktirebilsek.

Tabiki altın biriktirilecekse Külçe daha mantıklı.
Farklı yatırım kanalları var ve altın içlerinde az kar getireni gibi duruyor. Ama burada vadesi önemli örneğin düşük bütçede kısa vadede arsa alınamayacaksa ev alınamayacaksa dükkan alınamayacaksa araba alınıp satılmayacaksa..
Şeklinde sıra yapılmalıdır.
Yüksek getirili hisseler fonlar var ama bilmek ve takip etmek gerekiyor.
Altın bu sıralamada baya arkada olmasına rağmen düşük bütçede para değerini koruyan en iyi yatırımdır.
alırken işçiliği en az ve ayarı en yüksek tercih edilmelidir. Kuyumcular daha detaylı bilgi verebilir.

Evet sessiz kalmış buralar..

Ben geçen araba alırken altın da bozdurdum dolar da.. Dolar altın kadar artmadı maalesef. He yine biriktirdiğim zamanlara göre kar ettim ama altındaki kadar etmedim. Elimde de karışık olsun diye hem dolar hem altın son zamanlarda da borsa takılıyordum. Borsa bu ara düştüğü için ona dokunmadım ama kıyasladığımda dolar altına göre daha az yükseldi..

10 bin tl borcum vardı. Ekim ayı için 5 bin tl sini ödedim. Şimdi ay başı maaşım yatınca 5 ini de ödeyip bitirmeyi düşünüyorum. Ondan sonra da artık elimize kalırsa kısmet

Dolar kurban bayramı sirasinda 32 binlerdeydi şimdi 34 binlerde şu an uzmanlar altının yanısıra gümüşe de yatirim yapılmasını tavsiye ediyorlar gümüş fonu acabilirim belki de
Sen borclari baya azaltmissin maşallah diyelim sana
Ekdersim yatınca gümüş fonu açtım artık gümüş biriktirmeye de karar verdim
Bı de onu deneyelim bakali.hisse bazlı fonlarda iki aydır eksideyim o param altında olsa karda olacaktim nasip artik

Merhaba herkese epei bir hastane sağlık sorunları ile cebellesiyorum.ekikmayi birikimi 1 adet çeyrek ve oldukça yüksek borç ödemeleri diyeyim..kasimda ekimden beter olur. Aralikda bende olmak üzere bir güne girmiş oldum sağolsun arkdslarla 30 grammgelecek gibi inşallah 16-18 gramı borca çıkınca gerisi Birikim e kalır.. yeniden de daha aktif olurum.insallah.. herkese bereketli günler güzel aylar güzel haftalar dilerim.iyi geceler

Benim Eylül Ekim ve muhtemelen Kasım'da( da ancak bu şekilde yapabilirim) 1 çeyrek birikimim oldu/olacaktır..Aralık'ta sağlık giderlerinin borcunu ödeyip gün ile guLe döngüye girmiş olurum.

Gümüşte hangi fon?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…