Her an ölüm korkusuyla nasıl yaşanır?

ezgigizem_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
350
-23
11
21
Annem kanser ve kemoterapiye başladık. Sonunu bilmediğimiz bir yol. Etrafıma bakınca herkes ölüyor kanser olanlar yani. Annem ölecek diye asla ana odaklanamıyorum. Her zaman ölürse ne yaparım düşüncesi kafamda. Bu nasıl gidecek nasıl baş edicem?

Benim annem de meme kanseri oldu ve atlattı. Rutin kontrolleri oluyor 2 senedir. Herkes ölecek diye bir şey yok. Doğumla ölüm zamanını insan değiştiremez. Kimse kazık çakmayacak dünyaya, hepimiz birgün öleceğiz ve hiç hatırlanmayacağız bir süre sonra. Sen elinden geleni yap, anı yaşa, annenle zamanını ölüm korkusu ile gölgeleme. Aldığımız her nefes değerli.

Allah şifa versin benim de babam aynı durumda tüm özel günleri acaba son mu diye hafızama kaydediyorum zor ama hiçbir hastalık ölüm saatini değiştirmez böyle düşünün

Geçmiş olsun illa hasta olan ölmüyor ki benim uzak akramam gençti 25 yaşındaydı yatağında ölü bulundu kalp krizinde şüpelendiler o da değildi sebepsiz bir ölüm

Hıc ole dusunmeyın olumun zamanını sadece Allah bilir. Anneniz hasta dye Allah korusun olcek dye bısey yok. Sıze kendı hayatımdan ornek veriyim benim babam kalp hastası ve 13 tane stend var kalbinde.Bız hep babamdan korkardım.2 sene once kardeşim 31 yasında ani kalp krizinden vefat etti ve kardeşimin hıc kalp sıkıntısı yoktu. Hayat gerçekten imtihan babam Allah omur versin yasıyor kardeşim vefat edeli 2 yıl olcak.Oyuzden kimin kimden once gideceğini ne olacağını sadece Allah bılır

Ben varım arkadaşım babam 4. Evre
İlk hastaligi öğrendiğimizde dr 10 11 ay yaşar dedi 6 kez kemoterapi aldı pazartesi yenisine başlayacak ama ikinci pet i iyi gelmedi. Akıllı ilaca uygun değil antidepresana başladım başka bir şehirde ayda 4gun birleştirip gidiyorum her gidişinde zayiflamis oluyor geçen gittiğimde hiç yataktan kalkamadı hiç sohbet etmedik olum şekillerini soruyorum chate. Nasıl ölecek ne yapacağız ben o sırada nerde olacağım yetisebilecek miyim? Hastanede yoğun bakım olur mu? Ağrıları artar mı?bugün tuvalete gitmekte zorluk çektiğini söyledi yatalak mi kalacak? Hastane kabul edecek mi? Yemek yiyemiyor burundan mi beslenecek hersey çok zor ölüm fikrine alıştırdım da ya acı çekerse? Ya ilaçlar fayda etmezse? Ya bez bağlanırsa. Neyse seni üzmek istemem Allah kimseye yaşatmasın 7 aydır ne yerdeyim ne gökte. Ama geçen bir ark söyledi babası 4. Evre akciger kanserini atlatmış hala sapasağlam kendi gidiyormuş kontrollerine. Allahtan umit kesilmez

Benim annem birden bire kalp krizinden vefat etti. Şok yaşadık. Ama son anlarında yanında olduğum için inanılmaz mutluydum
Allah annenize şifa versin. Gönlünü hoş etmeye çabalayın, yanından ayrılmayın öpün sevin. Bana göre şanslısınız çünkü annenizin ölme ihtimalini düşünüyorsunuz ve hâlâ hayatta. Birlikte geçirecek zamanınız var, kırgınlıklar varsa telafi edebilirsiniz. Keşke benim annem de bir süre hastalanıp sonra ölseydi diye bencilce düşündüğüm oluyor benim. Yanından bir saniye ayrılmazdım belki de. Çok zor ama bu açıdan kendinizi ferahlatmaya çalışabilirsiniz. Değerini daha iyi anlarsınız. Allah uzun ömür versin

Annem kanser ve kemoterapiye başladık. Sonunu bilmediğimiz bir yol. Etrafıma bakınca herkes ölüyor kanser olanlar yani. Annem ölecek diye asla ana odaklanamıyorum. Her zaman ölürse ne yaparım düşüncesi kafamda. Bu nasıl gidecek nasıl baş edicem?
Tabiki herkes olmuyor. Kanser olup atlatan o kadar yandığım var ki.Allah annenize şifa versin .ne kanseri ?

Ben varım arkadaşım babam 4. Evre
İlk hastaligi öğrendiğimizde dr 10 11 ay yaşar dedi 6 kez kemoterapi aldı pazartesi yenisine başlayacak ama ikinci pet i iyi gelmedi. Akıllı ilaca uygun değil antidepresana başladım başka bir şehirde ayda 4gun birleştirip gidiyorum her gidişinde zayiflamis oluyor geçen gittiğimde hiç yataktan kalkamadı hiç sohbet etmedik olum şekillerini soruyorum chate. Nasıl ölecek ne yapacağız ben o sırada nerde olacağım yetisebilecek miyim? Hastanede yoğun bakım olur mu? Ağrıları artar mı?bugün tuvalete gitmekte zorluk çektiğini söyledi yatalak mi kalacak? Hastane kabul edecek mi? Yemek yiyemiyor burundan mi beslenecek hersey çok zor ölüm fikrine alıştırdım da ya acı çekerse? Ya ilaçlar fayda etmezse? Ya bez bağlanırsa. Neyse seni üzmek istemem Allah kimseye yaşatmasın 7 aydır ne yerdeyim ne gökte. Ama geçen bir ark söyledi babası 4. Evre akciger kanserini atlatmış hala sapasağlam kendi gidiyormuş kontrollerine. Allahtan umit kesilmez
Rabbım size ferahlık versin .zorunuza kolay eylesin .Acınızı burdan hissettim

Ölümden kaçış yok.Fakat her kanser hastasına ölecek diye bir şey yok.Allahin izniyle inşallah iyi olur anneniz.Meme kanseri felansa düzelme ihtimali çok ta yüksek.(Diger kanser turlerinin iyileşme oranının bilmiyorum)ama size tavsiyem bu süreçte sizde psikolojik destek alın.Annenizle bol bol zaman geçirin.Surekli ölümü dusunupte zamanı heba etmeyin.İnsallah annenizin iyislestigi haberinide alırız.Umudunuzu kaybetmeyin

Back
X