- 25 Ekim 2008
- 52.576
- 114.650
-
- Konu Sahibi asksizmevsim
Aynen ben yazacaktım kapaklamak lazım. Ben de öyle yaptım geçti.Ben ilk evlendiğimde halimdan sürekli hav tüy ucuşuyordu. Eve temizliğe gelen abla aldı tencere kapağını daireler çize çize sürttü halıya. Baya hav topladı kapak,sonra azaldı hatta bitti diyebilirim. Bir deneyin isterseniz.
Halidaki tüyler için çelik tencere kapagiyla halinin uzerinde oval hareketler yapiyosunuz ciddi derecede azaltıyor.peki yeni halılardaki tüyler
o nasıl oluyo ki öyleBen ilk evlendiğimde halimdan sürekli hav tüy ucuşuyordu. Eve temizliğe gelen abla aldı tencere kapağını daireler çize çize sürttü halıya. Baya hav topladı kapak,sonra azaldı hatta bitti diyebilirim. Bir deneyin isterseniz.
cok enteresan geldi ya bunu söyleyen 2. kişisiniz kesin denicemHalidaki tüyler için çelik tencere kapagiyla halinin uzerinde oval hareketler yapiyosunuz ciddi derecede azaltıyor.
Birde 2 kez yıkatmıştım ben o halıları ama geçmemişti. O derece.Aynen ben yazacaktım kapaklamak lazım. Ben de öyle yaptım geçti.
Hangi sayfaki bu?Sosyal medyada takip ettigim bi sayfa sayesinde su an temizlik dehasiyimbilmedigim sey yok nerdeyse bana sorabilirsiniz yada o sayfaya bakabilirsiniz temizlikte favori urunum parlatici ve mikrofiber bez
Bana da temizliğe gelen bayan yapmıştı ben yeni evliyken.cok enteresan geldi ya bunu söyleyen 2. kişisiniz kesin denicem
Rica ederim.o nasıl oluyo ki öyleay denicem cok teşekkürler
Bir de karbonat limon tuzu su dokunMerhaba bunun yerine limon tuzu ve su ile kaynatirsaniz daha saglikli olur. Kireclerde gider yine tertemiz olur ben oyle yapiyorum.
çamaşırlara deterjan yerine ne kullanıyorsunuz sizBen kimyasalı minimumda kullanıyorum. Camaşır suyu sadece banyoda kullanılır bizim evde. Mutfağa giremez.
Yer silerken arap sabunu yada sirke.
Mutfakta fırın temizlerken poxy yada karbonatla sirkeyi karıştırıp sürüp bekleyip siliyorum. Kokusuz ve temiz oluyor. Bir kez kimyasal kullandım,haftalarca çıkmadi kokusu ,defalarca durulayip havalandırdım neredeyse fırını atacaktım o derece. Neyseki geçti de bir daha kimyasal sürmedim akıllanıp.
Yerinizde olsam çamaşır deterjani kullanmazdım. Bazen elim ıslak alıyorum kutudan deterjanı,elimi defalarca yıkıyorum ama gecmiyor elimden hissediyorum.
Limon tuzu,sirke gayette iş görür. Durulanmadı,koktu derdinizde olmaz.
Rica ederim.
Bende şaşırmıştım ama iki kez yıkatmama rağmen gitmemişti o havlar. Kadın dairesel hareketlerle tüm halıya yaptı metal bir tencere kapağını yuvarlaya yuvarlaya. O kapağa toplandi havlar,aldık attık. Sonuç süperdi. Deneyin işinize yarayacaktır.
akşam denicemBana da temizliğe gelen bayan yapmıştı ben yeni evliyken.
Ne zaman yeni hali alsam deniyorum bitiyor nerdeyse
İçini limon tuzu ile kaynatmayı deneyin bir de.Slm hatunlar
Malum hepimizin sıkıntısı ev işleri pratik cözümlerimizi paylaşalım derim hem yararlı bir forum olur ?
İlk öneri benden çaydanlık larin içini Çamaşır deterjani ve su ekleyerek kaynatın dışını ise poşete çif dökerek cifleyin yeni gibi olacakdir
Frosch sıvı deterjanini kullanıyorum uzun zamandır. 5 sene olmuştur diğerlerini kullanmayalı. Kaldı ki camaşırları iki kez durulatıp kullanabilirsiniz,sadece teninize değiyor ama mutfakta yiyecek,içecek yapılan birşeyi temizlemek amaclı kullanmak güvenilir olmaz diye düşünüyorum.çamaşırlara deterjan yerine ne kullanıyorsunuz siz
katılıyorum ayrıca yiyecekleri tarim zehrinden arındırmak için sebze ve meyveleri sirkeli su ile yıkamalıyız.Frosch sıvı deterjanini kullanıyorum uzun zamandır. 5 sene olmuştur diğerlerini kullanmayalı. Kaldı ki camaşırları iki kez durulatıp kullanabilirsiniz,sadece teninize değiyor ama mutfakta yiyecek,içecek yapılan birşeyi temizlemek amaclı kullanmak güvenilir olmaz diye düşünüyorum.
Evet.katılıyorum ayrıca yiyecekleri tarim zehrinden arındırmak için sebze ve meyveleri sirkeli su ile yıkamalıyız.
çamaşır suyunu ben 10 güne bbir kullanıyorum yağ çöz içinde eldiven kullanıyorum meselaEvet.
Bile bile kendimizi zehirlemenin manası yok.
Camaşır suyuna iyi bir alternatif bulsam banyoda dahi kullanmayacağım ama henüz bulamadım. Onuda maske ve eldiven takarak kullanıyorum,güzelce camları açıp havalandırıyorum. Kokusu gidene kadar.
Kendimi geçtim kızımı zehirleyemem.
Meyveleri soymadan yemiyoruz uzun zamandır. Özellikle elmaların kabukları mum tarzı birşeyle kaplı oluyor.
Bir de karbonat limon tuzu su dokun