Hepimizin derdi ev işleri için pratik çözümlerimizi paylaşmaya ne dersiniz

Ev duzeni olmayinca insanin icinden gelmiyor, bir igne bile alasim gelmiyor.. Mutfagim, yatak odam ve salonum a dan z ye kadar yenilenmesi lazim.. Cocuklarin odasina sade halı badana ve perdesi eksik..

Sen bir de cocuk olunca gor ablacim o evi. Her gun supurup silmezsen vahsi batiya donuyor ev,toz kil tuy yumak olup dairesel sekilde donuyor koridorda
Bizim de kedi var çocuk gibi dolabı açık görsün kıyafetleri ağzında getiriyor oynuyor

Slm hatunlar
Malum hepimizin sıkıntısı ev işleri pratik cözümlerimizi paylaşalım derim hem yararlı bir forum olur ?
İlk öneri benden çaydanlık larin içini Çamaşır deterjani ve su ekleyerek kaynatın dışını ise poşete çif dökerek cifleyin yeni gibi olacakdir
Tam benlik konu :)

Ben kimyasalı minimumda kullanıyorum. Camaşır suyu sadece banyoda kullanılır bizim evde. Mutfağa giremez.
Yer silerken arap sabunu yada sirke.
Mutfakta fırın temizlerken poxy yada karbonatla sirkeyi karıştırıp sürüp bekleyip siliyorum. Kokusuz ve temiz oluyor. Bir kez kimyasal kullandım,haftalarca çıkmadi kokusu ,defalarca durulayip havalandırdım neredeyse fırını atacaktım o derece. Neyseki geçti de bir daha kimyasal sürmedim akıllanıp.
Yerinizde olsam çamaşır deterjani kullanmazdım. Bazen elim ıslak alıyorum kutudan deterjanı,elimi defalarca yıkıyorum ama gecmiyor elimden hissediyorum.
Limon tuzu,sirke gayette iş görür. Durulanmadı,koktu derdinizde olmaz.

Çaydanlığın içini parlatmak çok kolay kimyasal kullanmadan hemde limon tozu kaynaticaksin cayddanlikta ne kireç ne Çay lekesi hicbisey kalmiyor

X