Hepimizin derdi ev işleri için pratik çözümlerimizi paylaşmaya ne dersiniz

Yemek yapılan şeylere çamaşır suyu vs konulmasını uygun görmüyorum. Ne kadar da yıkansa muhakkak kalıntı kalıyor. Sirkeden daha temiz yapan hiçbir şey görmedim. Bütün mikrobu pisliği alıyor. Tavsiye ederim. Biraz sirke koyup kaynatın ve yıkayın yeter.
Benim yaşadığım yerde sular aşırı kireçli ve kettle ımı da sirkeyle kaynatıyorum tertemiz oluyor. Deterjan türevleri kalıntı bırakıyor bence de.

Simdi temizlik yaptim. Biraz dinlenmek icin oturdum, bu konuyu gordum.Bende camasir suyundan vazgecemiyorum onun onun yerine ne kullaniyorsunuz.Su an kokusundan kafam cinliyor cok etkileniyorum ama yinede vazgecemedim.

Tesekkurler. Deniycem , yoksa bu gidisle camasir suyunun kokusundan zehirlenicem. Sirkeyi bulasik makinesinde parlatici yerine kullaniyorum fakat tuvalet ve banyoda camasir suyu kullanmayinca temiz olmamis gibi geliyor.Son bir senedir de kullaninca , cok kotu oldugumu fark ettim.En azindan sirkenin kokusunu seviyorum.

Simdi temizlik yaptim. Biraz dinlenmek icin oturdum, bu konuyu gordum.Bende camasir suyundan vazgecemiyorum onun onun yerine ne kullaniyorsunuz.Su an kokusundan kafam cinliyor cok etkileniyorum ama yinede vazgecemedim.
A101de sıvı arapsabunu var canım şişede. kokusu da çok hoş çok hafif. Hamile olduğumdan beri onu kullaniyorum Ben tuvalette banyoda. Çaydanliklarda falan da sirke+limon tuzu

Tesekkurler. Deniycem , yoksa bu gidisle camasir suyunun kokusundan zehirlenicem. Sirkeyi bulasik makinesinde parlatici yerine kullaniyorum fakat tuvalet ve banyoda camasir suyu kullanmayinca temiz olmamis gibi geliyor.Son bir senedir de kullaninca , cok kotu oldugumu fark ettim.En azindan sirkenin kokusunu seviyorum.
Çamaşır suyu gerçekten de çok tehlikeli ya. Onun kokusu insanı mahvediyor. Sirkenin kokusu da iyi değil ama hiç olmazsa zarar vermiyor. Her gün düzenli sirke kullanırsanız çok temiz olur.

A101de sıvı arapsabunu var canım şişede. kokusu da çok hoş çok hafif. Hamile olduğumdan beri onu kullaniyorum Ben tuvalette banyoda. Çaydanliklarda falan da sirke+limon tuzu
Arap sabununu da eskiden surekli kullanirdik.Aslinda deterjan yerine daha saglikli diyorlar.Caydanliklari da cifliyorum .Sirkeyle limon tuzunuda denerim .Burda yazilanlari denemek istiyorum.Cok faydasi oldu yazilanlarin.

Çamaşır suyu gerçekten de çok tehlikeli ya. Onun kokusu insanı mahvediyor. Sirkenin kokusu da iyi değil ama hiç olmazsa zarar vermiyor. Her gün düzenli sirke kullanırsanız çok temiz olur.
Bir de ben camasir suyunu cok kullaniyorum, evin her yerinde, kullandigim icinde cok etkiliyor ,kullanmadigim gun yok diyebilirim.Hala kafamin agrisi çınlamasi gecmedi..

Bir de ben camasir suyunu cok kullaniyorum, evin her yerinde, kullandigim icinde cok etkiliyor ,kullanmadigim gun yok diyebilirim.Hala kafamin agrisi çınlamasi gecmedi..
Ayran falan için ya. O kadarı fayda sağlamaz ki sadece zarar. Balkona çıkın bi yarım saat burnunuzdan nefes alıp ağzınızdan verin. Çocuğunuz falan varsa o da etkilenir alerjik astım olur yazık olur.

Bunlarda benden olsun; bazen mutfak dolaplarımın içini yada buzdolabımı toz vanilya ile silerim mis gibi kokar evi süpürürkende yere döküp çekebilirsiniz süpürgeden hoş koku geliyor :) sonraa tül perdelerimizi yıkarken kabartma tozu ve bulaşık tabletini perdenin üzerine atıp yıkarsanız bembeyaz oluyormuş bunu denemedim pazar günü deneyeceğim :KK45:

Bunlarda benden olsun; bazen mutfak dolaplarımın içini yada buzdolabımı toz vanilya ile silerim mis gibi kokar evi süpürürkende yere döküp çekebilirsiniz süpürgeden hoş koku geliyor :) sonraa tül perdelerimizi yıkarken kabartma tozu ve bulaşık tabletini perdenin üzerine atıp yıkarsanız bembeyaz oluyormuş bunu denemedim pazar günü deneyeceğim :KK45:
Sakın perdenize tablet atmayin :)
Benimki yirtildi.
Bari sizin ve yapacak olanların gitmesin.

Vanilya dökersem karınca gelmez mi acep:110:

ben yapıyorum gerçekten tertemiz oluyor birde şeker atıyorum deterjan gözüne kolalanmis gibi oluyor parlıyor

Slm kızla bi demligim var yıllar yıllar önce aldığım sakarkigima geldi yaktım dışı filan renk değiştirdi yani onu eski haline getirebilir miyim pazara götürmeye eriniyorum :KK76:

Ayyy zehirleneceksiniz yahu! Sakın böyle şeyler yapmayın, birazcık limon tuzu ve suyla kaynatmak çaydanlıkları pırıl pırıl yapıyor. Önce sağlık!

Son düzenleme:
Sakın perdenize tablet atmayin :)
Benimki yirtildi.
Bari sizin ve yapacak olanların gitmesin.
Aaa tableti ben denedim birkaç kez ama yırtılma gibi bir durum söz konusu olmadı. Geçmiş olsun
Vanilya dökersem karınca gelmez mi acep:110:
Bende öyle birşey olmadı gelmediler henüz :) karınca ilacı kullanıyorum 6 ayda bir
ben yapıyorum gerçekten tertemiz oluyor birde şeker atıyorum deterjan gözüne kolalanmis gibi oluyor parlıyor
Evet evet şekeri de duymuştum. Sıktırmadığım halde kırışık çıkmasından muzdaribim. Şekeri deneyeceğim :)

Ayyy zehirleneceksiniz yahu! Sakın böyle şeyler yapmayın, birazcık limon tuzu ve suyla kaynatmak çaydanlıkları pırıl pırıl yapıyor. Önce sağlık!
Limon tuzunu deneyeceğim bende çamaşır ve bulaşık makinesinin yikandigini biliyordum içindeki kireci yok ediyor mus

X