- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi dejavu_one
-
Bak buna şahit oldum. Tavugumuzun civcivlri oldugunda kopegimiz bilmeden kovalamis. Vallahi köpeği öldüreckti eşim zor kurtardı köpeği evin içine aldik kapida çıksın diye nöbet tutuyordu tavuk. Beyni olmayan hayvan bile annelik yapıyor. Sonra bizim boylelerine insan dememizi bekliyorlar.doğurmakla ya da çok afedersin. 9 ay karnında taşıyıp a*** çocuk çıkarmakla anne olunmuyor çünkü,
2 sene uykusuz kalıp emzirmekle anne olunmuyor çünkü.
o bebek karnına tutununca hayata başlayınca sevgisi çöküyor kalbe, o 9 ay her gün kıpırtısı zorluğu,bulantısı,mide yanması..b daha sayısız belirti hiçbiri zor gelmez çünkü yavrunun ayak sesleri gelişinin gürültüsü bunlar.
evet doğurmakla anne olunmuyor,
sevmekle,bağrına basmakla ,üzerine titremekle.
ayrıca çocuğun altını temizleyip üst başını kendini yıkayıp karnını doyurunca da anne olunmuyor.
annelik farklı bişey.
her zaman söylemişimdir Cennet-i Ala annelerin ayakları altında der, doğuranın değil....
ama bu da o kadın için çok ağır bir imtihan, tavuğun yanına yaklaş bir civcivini almaya çalış bak neler yapıyor, yada bir yavrusunu kovala korkut bakalım o ödlek diye tabir ettiğimiz tavuk nasıl saldırıyor ...
Yüce Mevlam şaşırtmasın...
kötünün avukatı olmak istemem.
ben de öz anneyi çok suçluyorum, özellikle çocuklar gitmek istemeyip olayı araştırmaması,
çocukların şiddet gördüğü aşikarken, buna gözlerini kapaması.
tek eleştirmediğim konu, sanırım velayet konusu.
bana kızanlar olacaksa da diyeceğim;
maddi olarak çocukları geçindiremeyecek durumda olununca, eğitim olmayınca, çok genç olunca, kısaca bir işe girip o çocukların nafakasını kazanamayacak olunca velayet babaya verilebilir. bunu anne olamamak olarak görmüyorum, aksine göğsüne taş bağlayıp çocukları için iyisini yapmak olarak görüyorum.
Canım ben annem babam ayrıldığında ilkokuldaydım çok net hatırlıyorum tabii ki. Küçük çocuğu zaten mahkede direkt anneye veriyor ancak anne bana aralarında anlaşırlarsa ve anne velayeti almak istemezse o zaman babaya veriyor ve zaten babanın durumu iyiyse hem anneye hem çocukların ikisine de ayrı ayrı nafaka bağlanıyor bu mecburi babanın kabul etmeme lüksü yok yani hapis cezası şerhi koydurulabiliyor. Bakın ne güzel diyorsunuz kadın genç, çalışamayacak ne dutumu olabilir? çalışmak isteyen çokta güzel çalışır benim annem ilkokul mezunuydu ya İstanbul gibi yerde 33 yaşında hani çok genç değil herkesin en fazla 25 yaşında eleman aradığı bir dönemden bahsediyorum. Ne olursa olsun gözümün önünde olsun diyebilirdi. Nereden bakarsam bakayım elimde kalıyor hiçbir yönden haklı bulamıyorum ben.
yazını okumadım
forumda yedıgım tum banlar cocuklarını bırakıp evlenen annelere verdıgım tepkılerden dolayıydı
hatta bır kısının esınden tehdıt bıle aldım yonetımın bılgısı varda oyle kurtuldum
sonuc olarak bir coguda aramızda burada ben anlamıyorum cocuk anneyle babanın yanında guzel, ama ayrıldılarsa cocuk annenın yanına yakısır neden.
kadın calıssada calısmasada tum sorumluluk kadında oluyor bunu ozellıkle hıc anne olmamıs kısılerden beklemek ya da cesıtlı sebeblerde kendı dogurdugu cocuklara merhamet etmemıs ve bırakmıs kadınların vıcdanına bırakmayı dogru bılmıyorum
hıc anne olmamıs kadınlardan ıse kastım malesef hamılelıkle baslayan bı surec annelık kım ne derse desın boyle dusunuyorum ben .
Ama anne uvey olunca bırde calısmıyorsa gercekten yureklı ve ıcten bırı olması lazım ama kıme nasıl guvenebılırız kı.
o cocugun annesı onları 2 yasındayken terk etmıs ve suanda evlı ve cocuklu . Ben onun yerınde olsaydım ısık hızıyla cocuklarımıda alır yenı kocamı bosar ve eskı kocama gerı donerdım.
evet bır arkadasım bunu yaptıkötünün avukatı olmak istemem.
ben de öz anneyi çok suçluyorum, özellikle çocuklar gitmek istemeyip olayı araştırmaması,
çocukların şiddet gördüğü aşikarken, buna gözlerini kapaması.
tek eleştirmediğim konu, sanırım velayet konusu.
bana kızanlar olacaksa da diyeceğim;
maddi olarak çocukları geçindiremeyecek durumda olununca, eğitim olmayınca, çok genç olunca, kısaca bir işe girip o çocukların nafakasını kazanamayacak olunca velayet babaya verilebilir. bunu anne olamamak olarak görmüyorum, aksine göğsüne taş bağlayıp çocukları için iyisini yapmak olarak görüyorum.
Bılmem bılıyormusun bende 2. evlılıgımı yaptım bekar bırıyle . 3.5 senedır evlıyız.Aynen öyle canım burada da çok gördük örneklerini. Ama Allah aşkına her gün evlendirme programlarını ağzı açık izliyor bu millet. Orada da çoğunluğu çocuğunu bırakmış evde her gün kanala geliyor koca arıyor. Ya da talibi geldiğinde mana ha kaçmasın diye çocuğum var ama babasında, anneannesi bakıyor falan demiyorlar mı. İşte örnek mesela bir kadın evlendi bir programda adam önce tamam kabul demiş çocuğunu kabul etmiş. Evlenince istememiş kavga kıyamet. Sonra da adamı öldürdü sanırım. Nasıl güvenebilirsiniz ki orada ki bir adama hele ki 2 ayda yapılan evlilikle yani her şey gözümüzün önünde oluyor aslında daha çok var böyle çocuklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?