- 19 Nisan 2009
- 1.071
- 705
- 323
- Konu Sahibi dejavu_one
-
baba ne cevap vemiş??Aynen canım kesinlikle. Bak sana bir gazetecinin yazdıklarını kopyalıyorum biraz uzun olacak ama.
1-Her iki eşinize ve çocuklarınıza şiddet uyguladınız mı..? Üvey annenin tutanaklarında sizden şiddet gördüğüne dair daha önce de şikayetçi olduğu bilgisi doğru mu..?
2-Üvey annenin işkencelerini çocuklar size söylediğinde neden üzerine gitmediniz.. Gördükleri şiddeti öz annelerine söylememesi konusunda uyarıp ‘Anneniz şikayet eder, sizi benden alırlar’ dediğiniz doğru mu?
3-Kamera kayıtlarını 25 günde toparladık dediniz telefonda..Neden 25 günü beklediniz. Bu sırada çocukların hayati tehlikesi olduğunu düşünemediniz mi..?
4-Çocukların psikolojisinin çok sağlıklı olduğunu söylediniz.. Bağırsakları parçalanan küçük çocuğun çoğu zaman dalıp dalıp tek bir noktaya uzun uzun baktığını, ve kimseyle kolay kolay konuşmadığı, küçük bir sese bile irkildiği, korktuğu bilgileri doğru mu..?
5-Yine işkence görüntülerinde görülen çocuğun pipisine uygulana darbeler sonrası Küçük İ’nin yabancı birilerini gördüğünde ‘Ama söz verin, pipime bakmayacaksınız’ dediği doğru mu..?
6-İşkenceye maruz kalan diğer 7 yaşındaki kızınızın idrarını altına kaçırdığı doğru mu..?
7-Görüntülerin ileride çocuklara sorun oluşturacağını düşünen siz, oysa o çocukların adları 10 aydır davalara konu olurken, Facebook adresinizden çocuklarınızın açık resimlerini düne kadar neden paylaşıyordunuz..? Üstelik sizi uyardığımda; ‘Halk çocukların iyi olduğunu faceden görüp rahatlıyor. Ne kadar sağlıklı görünüyorlar diyor’ dediniz.. (Nihayet sayfayı dün kapattınız)
8-İlk eşinizin (öz anne) babası yani çocukların dedesi neden cezaevinde..? Kız kardeşinizin 10 yaşında kızı öldü mü, öldürüldü mü..? Bir birleriyle bir bağlantıları var mı..?
baba ne cevap vemiş??
Aynen canım kesinlikle. Bak sana bir gazetecinin yazdıklarını kopyalıyorum biraz uzun olacak ama.
1-Her iki eşinize ve çocuklarınıza şiddet uyguladınız mı..? Üvey annenin tutanaklarında sizden şiddet gördüğüne dair daha önce de şikayetçi olduğu bilgisi doğru mu..?
2-Üvey annenin işkencelerini çocuklar size söylediğinde neden üzerine gitmediniz.. Gördükleri şiddeti öz annelerine söylememesi konusunda uyarıp ‘Anneniz şikayet eder, sizi benden alırlar’ dediğiniz doğru mu?
3-Kamera kayıtlarını 25 günde toparladık dediniz telefonda..Neden 25 günü beklediniz. Bu sırada çocukların hayati tehlikesi olduğunu düşünemediniz mi..?
4-Çocukların psikolojisinin çok sağlıklı olduğunu söylediniz.. Bağırsakları parçalanan küçük çocuğun çoğu zaman dalıp dalıp tek bir noktaya uzun uzun baktığını, ve kimseyle kolay kolay konuşmadığı, küçük bir sese bile irkildiği, korktuğu bilgileri doğru mu..?
5-Yine işkence görüntülerinde görülen çocuğun pipisine uygulana darbeler sonrası Küçük İ’nin yabancı birilerini gördüğünde ‘Ama söz verin, pipime bakmayacaksınız’ dediği doğru mu..?
6-İşkenceye maruz kalan diğer 7 yaşındaki kızınızın idrarını altına kaçırdığı doğru mu..?
7-Görüntülerin ileride çocuklara sorun oluşturacağını düşünen siz, oysa o çocukların adları 10 aydır davalara konu olurken, Facebook adresinizden çocuklarınızın açık resimlerini düne kadar neden paylaşıyordunuz..? Üstelik sizi uyardığımda; ‘Halk çocukların iyi olduğunu faceden görüp rahatlıyor. Ne kadar sağlıklı görünüyorlar diyor’ dediniz.. (Nihayet sayfayı dün kapattınız)
8-İlk eşinizin (öz anne) babası yani çocukların dedesi neden cezaevinde..? Kız kardeşinizin 10 yaşında kızı öldü mü, öldürüldü mü..? Bir birleriyle bir bağlantıları var mı..?
anneniizin elllerinden opuyorum ne guzel anlatmıssınız. onurlu dık kadınlara rabbım guc ve sabır versın, korusun kollasın tum temız yureklılerı..Malumunuz işkenceci üvey anne videolarını hepimiz gördük, lanetledik dayanılacak gibi de değildi zaten görüntüler. O bir üvey anne çocukları yok, çocuk sevgisi zaten yok. Ama bir de bu çocukların öz annesi var onları 9 ay karnında taşıyan, doğuran peki bu zamana kadar bu kadın neredeydi. Herkesin üzerinde durduğunun aksin ben öz anneye takılmış durumdayım.
Bu insan ki, eşinden ayrılıyor ve daha anne sevgisine ilgisine muhtaç çocuklarını babalarında bırakmasını "onun maddi durumu iyiydi, her ay göstereceğine söz verdi bende bıraktım" diye açıklıyor. Bu anne ki yeniden evleniyor, yeni eşinden de bir çocuk yapıyor ve o çocuğa annelik yaparken diğer çocuklarının gördüğü işkencelerden zerre haberi olmadığını söylüyor. Bu çocuklar annelerine gittiğinde morlukları görüyor düşmüşlerdir diye düşündüm diyor, bu çocuklar üzgün, bu çocuklar o evde kalmak istemiyoruz diyorlar anne üzerine gitmiyor, soruşturmuyor, gidip bakmıyor ne haldeler diye. 4 yaşındaki çocuk, tam 5 kez ameliyat oluyor, idrar kesesi patlıyor ama öz annenin haberi yok. Çünkü anne görmek istemiyor, çünkü öylesi işine geliyor belki yeni kocası çocuklarını istemiyor o da biricik kocasını kaybetmek istemiyor. Yok mu bir dizi de hani, üvey baba kıza tacizde bulunuyor, kız annesine söylüyor ama kadın öz kızına inanmıyor, kocasını kaybetmemek için kızını yurda veriyor. Ne farkı var? Bir öz anne çocuğunun gözlerine baktığında bir sorun olduğunu, mutsuz olduğunu anlamaz mı. Maddi durumu iyiyse eski eşinin, zaten devlet bu kadına nafaka bağlamayacak mı niye babasına bırakmak?
Niye bu kadar takılıyorum öz anne mevzusuna çünkü bende boşanmış bir ailenin çocuğuyum. 15 yıl evlilik sonunda anne babam ayrıldığında ben daha ilkokulu bitirmiştim kardeşim 6 yaşındaydı. Babam serbest meslek sahibi olduğundan sosyal güvencesi olmadığından çok cüzi bir nafaka bağlandı annem mahkemede hiç tereddütsüz velayeti kendisi aldı ki ilkokul mezunu, hayatında hiç çalışmamış İstanbul gibi bir yerde dul kalmış bir kadın düşünün. Ev kira, elde avuçta yok. Köye ailesine gitse çocuklarına gelecek yok. İş aramalar, sonuçsuz kalan başvurular ya da ahlaksız teklifler. Korkudan sabaha kadar açık kalan televizyon. Evden çıkarılışımız ev aramamız dul diye ev verilmemesi. Yarı aç yarı tok yatılan geceler. Komşudan köfte yapacak annem diyerek alınan bayat ekmekler. Çaresizlik, yoksunluk, akrabaların sırt dönmesi. Delik ayakkabılar, okuldan verilen yardımları utana sıkıla almak. Devletimizin bizi korumakla yükümlü polisimizin içip içip kapımıza dayanması gece gece korkudan uyuyamamak. Yine de direnmek yine de o kadını bir kere olsun bizi babamıza vermeyi düşünmemesi. Oysa bizi verip çok rahat evlilik yapabilirdi 33 yaşındaydı daha yani benim bir ay sonra olacak yaşım. Daha bunun gibi çekilen nice şeyler. Sonra annem işte buldu, çalıştı. Kimseye muhtaç etmedi. Ben lise bitirdim açıköğretimden üniversiteye yazıldım çalıştım destek oldum artık feraha çıktık. Evimize yeni eşyalarda aldık tatillere de gittik para da biriktirdik evlendim babamın hiçbir desteği olmadan çeyizimi yaptım evlendim. Kardeşim askere gitti geldi çalıştı. Hiçbirinde babam yoktu ve 33 yaşına kadar çalışmamış ilkokul mezunu bir kadındı bunları yapan ve bir kere olsun babanıza gidin bakamıyorum demedi bu kadın işte bu yüzden o üvey anne kadar suçludur öz anne işte bu yüzden o çocuklar bu halde. Herkes doğuruyor ama herkes anne olamıyor ne yazık ki ve bunca olaydan sonra hala babalarında o çocuklar. Peki öz anne?
kötünün avukatı olmak istemem.
ben de öz anneyi çok suçluyorum, özellikle çocuklar gitmek istemeyip olayı araştırmaması,
çocukların şiddet gördüğü aşikarken, buna gözlerini kapaması.
tek eleştirmediğim konu, sanırım velayet konusu.
bana kızanlar olacaksa da diyeceğim;
maddi olarak çocukları geçindiremeyecek durumda olununca, eğitim olmayınca, çok genç olunca, kısaca bir işe girip o çocukların nafakasını kazanamayacak olunca velayet babaya verilebilir. bunu anne olamamak olarak görmüyorum, aksine göğsüne taş bağlayıp çocukları için iyisini yapmak olarak görüyorum.
Üvey olanı belli ki ruh sağlığı bozuk biri, direk yatırılması lazım.
Ya öz olanına ne demeli .. Onun suçu üvey anneninkinden daha mı az?
Burda gene babalara yağdırılmış da bu işin üveyi, özü , babası annesi yok bir anlasak...
İnsanın olur da insanlığın cinsiyeti olmaz..
kadının kendi kızı var
ben bu konuda direk öz anneyi suçlayamıyorum, hiç bir öz annenin çocuğunu bile bile bırakacağını sanmıyorum, şartlar neydi, mecbur mu kaldı, bir kere alamayınca daha elinden birşey mi gelmedi tartışılır. Ama siz çok şanslıymışsınız, sizinki gibi annede öyle her yerde bulunmaz, öpün başınıza koyun, mükemmel bir anneniz varmış.
anneniizin elllerinden opuyorum ne guzel anlatmıssınız. onurlu dık kadınlara rabbım guc ve sabır versın, korusun kollasın tum temız yureklılerı..
emınım o ananın yetıstırdıgı evlatlarda onurlu ve dık yasamayı benımsemıs guclu ınsanlardır..
üvey öz ayrımıyla alakalı değil bence. insanın kişiliğiyle alakalı. ben öz anne biliyorum iki çocuğunu dövüp kolunu bacağını kıran. kocam beni dövdü bende onları dövdüm demiş polise. neyse ki devlet aldı elinden çocukları. hoş devlet aldıda koyduğu yer iyi mi olacak. Allah yardımcıları olsun. izlemedim görüntüleri izleyemedim okuduğum kadarı bile tüylerimi ürpertti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?