Hep mi kocişkolar haklı?!

Aslinda insanlar sunu bi anlasa...
Aldatandan hayir yok kardesim...
Misal senin olayin...o ex ve arkadasin dusunmuyor mu attiklari kaziklari birgun ikisinden biri birine atacak elbet...

Aldatip da sana gelen adamı/kadini napiyorsunuz allah askina! Yarin seni de boynuzlayacak...cunku kaninda var...bu belli...eee beyinsizsiniz o zaman!

Tabii ki. Bana bunu yapan yarın gün gelecek sana da yapacak. Çünkü sadakati yok. Önce bunu anlamak lazım. Aldatan insandan kimseye hayır gelmez.

İlk yazdıklarınıza tamamen katılıyorum da kocişler haklı diyen yok mu? Yapmayın Allah aşkına. Sokağa çıksanız bile bunu savunan bir çok insan görürsünüz.

Gülben konusunu ve kocamadokunma hashtaginde gördüklerimi kastediyorum.
Günlük hayatta boşanmama bahanesi olarak kocişini haklı bulanlar cok tabi.

Kocamın meyli varsa zaten yakalanacak benden yana affı Yok ben onu kapıya koyduğumda gidecek kucak bulamasın. Kadın kadına ihanet etmesin.

Hanımefendi bir aldatma gerçekleşirse size ihanet eden kişi eşinizdir.
Size sadakat sözü veren o
Ve sizi kandıran o
Başka kadının kollarına koşan o
Karşıdaki kadın sizi tanımıyor size bir söz vermiş değil. Sizin için herhangi bir fedakarlık yapmak zorunda da değil.
Doğru ya da yanlış olayı değil bu.
Evlilik sorumluluğu eşinizde
Size verdiği sözü tutma yükü eşinizde
Onun veridği sözleri tutması lazım elalemin kadınının bir.şey düşünmesine gerek yok.

Merhaba. Bu konuyu sadece fikir alışverişi yapma niyetiyle açıyorum. Yasaksa konu kapatılabilir ya da yeri değilse taşınabilir. Okuduğum bölüm gereği de sürekli farklı insanlarla fikir alışverişi yapmayı, tartışmayı ve farklı düşünceler öğrenmeyi seviyorum.

Baştan belirteyim, niyetim kesinlikle kavga çıkarmak değil. Bu niyetle yazacak varsa lütfen konudan uzaklaşsın ki boşu boşuna kimse banlanmasın.

Son günlerde beni şoka uğratan, anlamlandıramadığım kocama dokunma durumundan bahsetmek istiyorum.
#kocamadokunma tagi kadını yine kadın üzerinden aşağılamanın en kötü yoludur. Aldatmayı tek kişinin gerçekleştirdiği bir eylemmiş gibi bu eylemi savunanlara asla anlam veremiyorum. Önce şunu bir algılayalım: aldatma iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Ne yalnızca kadını suçlayabilirsiniz, ne de yalnızca erkeği.
Neden her durumda kadını suçlu çıkarabiliyoruz? Daha doğrusu neden bunun için insan üstü bir çaba harcıyoruz? Topu hemcinsimize attığımızda, günah keçisi olarak kız kardeşimizi ilan ettiğimizde içimiz mi soğuyor?

Mesela, bir kadını metreslikle suçlarken neden sadece ona ateş püskürüyoruz? Neden onunla birlikte böyle bir ilişki tarzını seçen adamı da suçlamıyoruz? Neden kadına karşı dilimizden, "f..., o..., s..., metres" lafları düşmüyor ama onunla ilişki yaşayan adama gelince sus pus oluyoruz? Erkek bunu yaptığında normal mi oluyor? Ya da durumları değiştirseydik ne olurdu? Kadın evliyken bekar bir adamla ilişki yaşasaydı? O zaman da kadına aynı şeyleri söylerdik. Durumu tersine çevirdiğimizde bile kadını suçlu çıkarabiliyoruz.

Son zamanlarda bu forumda da bu tarz şeyler görüyorum.
"Kocam instagramdan bir kadını takip etmeye başlamış. Kadına bir baktım zaten yollu. Açık saçık resimleri var, orasını burasını çekmiş atmış. Yollu."

Eh be kardeşim! Orası kadının kendi sosyal medyası. İstediğini çeker koyar. Ama senin evli barklı, çoluklu çocuklu kocan bu kadını takip ediyorsa sence suç kimde? Bağımsız bir birey olarak kendi fotoğraflarını koyan kadında mı, yoksa nikahlı bir karısı varken bu kadını takip eden adamda mı? Neden her durumda bu zihniyetin deyimiyle "kocişkolar" haklı çıkıyor? Neden iki taraf da suçlu değil de tek kişi suçlu?

Sürekli bunu düşünüyorum. Bu belki de yaşanan en ufak adaletsizlik ama ben bundan bahsetmek istedim. Sizlerin de düşüncelerini bekliyorum. Güzel bir tartışma ortamı olur umarım. Sevgiler herkese.
Yani bencede anlamsiz bı tag... Yani aldatılmak kelime manası ile sevdiğin ve değer verdiğin kişi tarafından olur...elalemin kadını seni aldatmiyorki neticede aldatan koca kişisi... Kesinlikle kadınları küçük düşüren bı tag...

Hanımefendi bir aldatma gerçekleşirse size ihanet eden kişi eşinizdir.
Size sadakat sözü veren o
Ve sizi kandıran o
Başka kadının kollarına koşan o
Karşıdaki kadın sizi tanımıyor size bir söz vermiş değil. Sizin için herhangi bir fedakarlık yapmak zorunda da değil.
Doğru ya da yanlış olayı değil bu.
Evlilik sorumluluğu eşinizde
Size verdiği sözü tutma yükü eşinizde
Onun veridği sözleri tutması lazım elalemin kadınının bir.şey düşünmesine gerek yok.
Kadın tamamen masum yani. Çok komik . Bence ikiside aynı derece suçlu . Bu benim görüşüm.

Merhaba. Bu konuyu sadece fikir alışverişi yapma niyetiyle açıyorum. Yasaksa konu kapatılabilir ya da yeri değilse taşınabilir. Okuduğum bölüm gereği de sürekli farklı insanlarla fikir alışverişi yapmayı, tartışmayı ve farklı düşünceler öğrenmeyi seviyorum.

Baştan belirteyim, niyetim kesinlikle kavga çıkarmak değil. Bu niyetle yazacak varsa lütfen konudan uzaklaşsın ki boşu boşuna kimse banlanmasın.

Son günlerde beni şoka uğratan, anlamlandıramadığım kocama dokunma durumundan bahsetmek istiyorum.
#kocamadokunma tagi kadını yine kadın üzerinden aşağılamanın en kötü yoludur. Aldatmayı tek kişinin gerçekleştirdiği bir eylemmiş gibi bu eylemi savunanlara asla anlam veremiyorum. Önce şunu bir algılayalım: aldatma iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Ne yalnızca kadını suçlayabilirsiniz, ne de yalnızca erkeği.
Neden her durumda kadını suçlu çıkarabiliyoruz? Daha doğrusu neden bunun için insan üstü bir çaba harcıyoruz? Topu hemcinsimize attığımızda, günah keçisi olarak kız kardeşimizi ilan ettiğimizde içimiz mi soğuyor?

Mesela, bir kadını metreslikle suçlarken neden sadece ona ateş püskürüyoruz? Neden onunla birlikte böyle bir ilişki tarzını seçen adamı da suçlamıyoruz? Neden kadına karşı dilimizden, "f..., o..., s..., metres" lafları düşmüyor ama onunla ilişki yaşayan adama gelince sus pus oluyoruz? Erkek bunu yaptığında normal mi oluyor? Ya da durumları değiştirseydik ne olurdu? Kadın evliyken bekar bir adamla ilişki yaşasaydı? O zaman da kadına aynı şeyleri söylerdik. Durumu tersine çevirdiğimizde bile kadını suçlu çıkarabiliyoruz.

Son zamanlarda bu forumda da bu tarz şeyler görüyorum.
"Kocam instagramdan bir kadını takip etmeye başlamış. Kadına bir baktım zaten yollu. Açık saçık resimleri var, orasını burasını çekmiş atmış. Yollu."

Eh be kardeşim! Orası kadının kendi sosyal medyası. İstediğini çeker koyar. Ama senin evli barklı, çoluklu çocuklu kocan bu kadını takip ediyorsa sence suç kimde? Bağımsız bir birey olarak kendi fotoğraflarını koyan kadında mı, yoksa nikahlı bir karısı varken bu kadını takip eden adamda mı? Neden her durumda bu zihniyetin deyimiyle "kocişkolar" haklı çıkıyor? Neden iki taraf da suçlu değil de tek kişi suçlu?

Sürekli bunu düşünüyorum. Bu belki de yaşanan en ufak adaletsizlik ama ben bundan bahsetmek istedim. Sizlerin de düşüncelerini bekliyorum. Güzel bir tartışma ortamı olur umarım. Sevgiler herkese.

Bu tarz dusunen insanlarin iliskisine baktigimda ztn hep ezilen taraf kadini goruyorum.. karsilikli sevgi en onemlisi saygi yok. Sadece kendini tatmin ediyor kocasini hakli cikararak.
Evet satasan tipler cok, evet erkekler ilk zamanlar iliski niyetiyle bakmayabilir. Surece bakmak lazim. Ama ne olursa olsun kadinin kadina hakaretini kaldiramiyorum. Olmuyor. Midem almiyor.

Yani aslinda tum bu konularin sebebi malesef ulkede " zina " nin yasak olmamasi.. sucluluk konusuna gelince neden kadinlar daha suclu oluyor soyliyim. Benim pesimden evli bir birisi istedigi kadar kossun ölsun o kisi benim gozumde ADAM degildir. He ben boyle dusunecegim diye her kadin boyle dusunecek degil elbette.. iste aslinda butun bu tartismalar bundan cikiyor. Evli bir erkekle gorusneye devam icin kadina kadin demem ben. Anlatmak istedigim su sen evli adami kabul ettigin icin namussuz olarak gozukuyorsun.. evli adamla gorusen kadindan herseyi bekledigim gibi evli adam olupta kadinlara yelkenen adamdan da herseyi beklerim..

Hem kadın hem erkek ikiside aynı
Evli olup sağda solda aranan erkek neyse evli olduğunu bile bile ilişkiye başlayan veya adamı ayartmaya çalışan kadında odur...

Seren yesim ikilisini gonulden destekliyorum :) normalde suc erkektedir...normal sartlarda yani...
Fakat burda gulben denen kisilik?! Yakin arkas,aile dostu konumunda...yani dısarda ki herhangi biri degil ve göruldugu uzere kadin zaten evli seviyor...kadin baştan ayağa hatalı kodlanıp gelmiş dunyaya :)
Bu gibi kadinlarin varliği cok zavallica...ben ilk defa boyle bir kadin duyuyorum acikcasi
Bu denli bisey...resmen cogunu evli tercih etmiş...
Kocama dokunma meselesi ise cok komik serenden bunu beklemzdim...avam yani
Bu ne ya böyle bir konumu var hiç bilmiyorum konumuzda da hiç anlatmıyorsun :KK11::63:

Tanık olduğum bı hadiseyi de taraf tutmadan ben anlatayım.

Bı adam bi kızı işi sebebiyle gittiği semtte görüyor hep ve çok beğeniyor kızın ailesine haber gönderip istetiyor ailesi adamı küçük görüyor halbuki kız da adamı beğeniyor ama anne babasına karşı çıkamıyor kızın babası yüksek okul mezunu falan firmada çalışıyor falan diye söylenince adam da gurur yapıyor ve alel acele evlenmeye kalkıyor bı kaç kişiyle görüştükten sonra iyi bir aile kızıyla evleniyor ve aradan 2 yıla yakın bir zaman geçiyor öteki kızla da sürekli karşılaşıyor ve kıza umut veren kur yapan tavırlar içinde olunca da o kız da bütün taliplerini ısrarla reddedip onu bekliyor nihayet bir gün karşısına çıkıp adam ona sitem ediyor eğer isteseydin şimdi ikimiz de daha farklı olurduk ben hala seni çok seviyorum ölene kadar da sevicem diyor kız da benim sende gönlüm var tekrar işte beni ailemden diyor adam bilmediğin şeyler var diyor ve evli ve 1 yaşında çocuğu olduğunu söylüyor kız tabi duyunca mahvoluyor madem evlendin niye hala benimle kur yapıyor her karsilasmamizda benimle bakışıyorsun diyor adam da çünkü ben o kadına her baktığımda seni görüyorum senden vazgecemiyorum diyor benimle evlen 2. Eşim ol ayrı ev açarım aranızda adaleti sağlarım diyor kız teklifini tek şartla kabul ederim karina sôyle o kabul ederse diyor ve tüm ailesini karşısına alıp adamla evleniyor şimdi adam iki ev geçindiriyor iki tarafta çocukları var bir gece orda bir gece orda

Bu mevzuyu biliyorum, twitte, ekşide çok güzel yorumlar gelmişti okuyup baya eğlenmiştim.

"Tüm kadınları uyarmak yerine, sadece kocanı uyarsan, o başka kadınlara dokunmasa mesela, daha kolay olmaz mı?" demişler hatta :KK70:

Rezil bir tag, Seren'den daha düşünülmüş bir adım beklerdim. Kendi kendini baltaladı şu cümle ile.

Tam bir kocişkocuyumdur :KK53: ama beni eşim aldatsa ki olabilir karşı taraf beni asla ilgilendirmez bana söz veren eşim olduğuna göre banane elalemin kadınından :KK66:
He bide kocamın etrafında dolanıyordu saçını başını yoldum diye böbürlernen avamlarla dolu etraf :KK14:
Kocasi saf ya anlamiyor garip...ondan sey etti :KK70:

Benim bu duruma yorumum:
Bazi kadinlar cok salak.
:KK53:

Su erkek o icinde var sen elinde tutmayi bileceksin onlarin icinde cok eslilik var diyen turlere de buradan vernik gondermek istiyorum boynuzlarini parlatirlar.
:KK53:
Doğru dedin. Aman da kocaları ellerinden kaçmasın hayat gayeleri bu. Ellerinde tutmak için her şey mübah

X