Hep kendini düsünen bi eşim var şu aralar 😐

Allah askına bi yazım kuralı falan ögrenin öncelikle.
Adam sabahın köründe ise diye cıkıp balıkcıya gidiyor,siz onun cocuklarına bakıyorsunuz.
E sizi cocukların basına güvenilir bakıcı diye tutmus ozaman?
Evlilik değilki bu.
Cocuklara bakmanız takdire sayan ama bu adamla bir ömür gecer mi ?Bence gecmez.
Zaten iyi olsa eski karısı bırakmazdı.
Sabahn korunde deil aksam uzeri gitti baliga eski esi cocuklardan sıkıldgi icin gitmis

Sabahn korunde deil aksam uzeri gitti baliga eski esi cocuklardan sıkıldgi icin gitmis
Kendi dogurdugu cocuklardan mı sıkılmıs Masallah daha neler duyacagız:KK43:
Aksam üzeri gittiyse fazla darlamıssınız.
Nefes almak istemis olabilir,aynı sey sizin icinde gecerli.
Nefes almak istediğiniz de cıkın evden,gidin bi kahve icin 2 magaza gezin.

Başta gezmeye de giderim aileme de giderim diyorsunuz yukarıdaki mesajda ben de insanım bunalıyorum bi fincan kahve içmek istiyorum diyorsunuz. Siz bile kendinizle çelişiyorsunuz.

Çocuklar eşinizin siz de annelik ediyorsunuz ama kıymet görmüyorsunuz kusura bakmayın.

Ne demek çocuklar olmadan aileme gideceğim diyince çocuklardan mı kaçıyorsun demek? Size nasıl baskı yaptığını şu cümleden anlamıyor musunuz gerçekten?

Kendisi size yalan söyleyip gezmeyi biliyor ama siz çocuklar olmadan annenize gitmek isteyince çocuklardan kaçıyor oluyorsunuz.

Yani bu çocukların sizin olup olmamasıyla alakalı değil. Benim 2 evladım var onları bırakıp mutlaka kendim için çıkarım hiçbir şey yapamazsam markete giderim yoksa kafayı yer eşime sardırırım o da bunu bilir babası değil mi tabi bakacak.

Siz hem çok büyük bir yükün altındasınız hem de buna rağmen psikolojik baskı görüyorsunuz farkında değilsiniz

Ailesine söyleyemez diye bir şey de yok ayrıca. Ne anlarlarsa anlasınlar eşinizin sizi onlara ezdirmemesi lazım. Önceki konunuzı da hatırlıyorum. Hasta olduğunuzu onlara gelmemelerini bile bi bir nazla söyleyebildi eşiniz.

Son olarak çocukları tehdit unsuru olarak kullanmayın.
Bakin tehtit unsuru deil. Kendisi hic cocugu olmayan bi kadin benim 3 evladima gayette guzel bakiyor demiyor nerde dogiran analari demiyor bi kendisi deil aileside ayni onlarda kiymet bilmiyor. Kabul ettyse 3 cocugu essek gbi bakacak anlamina getrylrlar afedersiniz yani olay bu ben bunu anlamiyorum ben bu fedakarligi yapiyorsam onlarin cocuklari icin ama sanki esim benim eski kocamdan olma cocuklara bakiyo gibi geliyo bazen

Bakin tehtit unsuru deil. Kendisi hic cocugu olmayan bi kadin benim 3 evladima gayette guzel bakiyor demiyor nerde dogiran analari demiyor bi kendisi deil aileside ayni onlarda kiymet bilmiyor. Kabul ettyse 3 cocugu essek gbi bakacak anlamina getrylrlar afedersiniz yani olay bu ben bunu anlamiyorum ben bu fedakarligi yapiyorsam onlarin cocuklari icin ama sanki esim benim eski kocamdan olma cocuklara bakiyo gibi geliyo bazen
Buna siz izin vermissiniz
Bastan bikere 3 cocuklu adamı kabul ederek,hadi ettiniz bari yükü sırtlanmasaydınız.
Su ortamda ben olsam,cocuklardan mı kacıyorsun deseler.
Evet ben dogurmadım ,doguran anası kacmıs ben niye kacamıyorum derim.
Cocukları fazla sahiplenmissiniz,bu onlar icin güzel tabiki.
Ama kocanız sizi es,hayat arkadası olarak görmüyor,maaslı elemanı gibi görüyır burdan bakınca.

Ozmanda boyle tepki verince sanki cocuklrn kendi annesiyim onlari istemiyormusum gibi davraniyo bna bnde dusunuyorum nerede hata yapiyorum die
İşin aslı eşiniz sizi parmağında oynatıyor
İnsanlar kendi kocasından doğurduğu çocuğu kocasına bırakıp her yere de gezmeye gidiyorlar
Nefes almak için de değil sadece
Bayağı keyfi gezmeden bahsediyorum
Kimseye de kocası yoksa çocuktan mı bıktın demiyor
Çünkü ne saçma soru bu
Siz o evin çocuk bakıcısısınız eşinizin gözünde

24 yaşında eşimin 3 çocuğuna bakmaya kalkmak büyük cesaret
Çoğu insan kendinden olmasına rağmen 3.ye cesaret edemiyor
Şöyle mutluyum böyle keyifliyim sonsuza kadar bakarım diye bence kendinizi kandırıyorsunuz aslında
Çünkü kandırmayıp ne yapacaksınız?
Hak veriyorum yani bu avunma durumuna
Ailenize rağmen bi tercih yapmışsınız, haliniden memnun değilsiniz, ama bunu kabul etmek büyük bi yenilgi demek olacak sizin için

Bakın burada defalarca kez söylendi. Siz tüm yükü fazlaca alıyorsunuz sonra da şikayet ederek kıymet bilmeyi bekliyorsunuz.

Daha önceki konunuzda da yazıldı hasta halinizle çocukların banyosuyla bile uğraştınız babası yaptırsın diyenlere tepki gösterdiniz.

Siz eşinize çocukların babası olduğunu hatırlatacak evle ilgili hiçbir sorumluluk vermiyorsunuz gencecik yaşınıza her şeyi üstlenmişsiniz. Adam sizin çocukları bırakıp annenize gitmenize bile laf ediyor.

Kusura bakmayın kıymet bilecek olan siz bunu dile getirmeye gerek kalmadan bilir size öyle davranırdı.

Ozmanda boyle tepki verince sanki cocuklrn kendi annesiyim onlari istemiyormusum gibi davraniyo bna bnde dusunuyorum nerede hata yapiyorum die
Kendi annesi olsanız da arada yalnız dışarı çıkmaya, vakit geçirmeye hem ihtiyacınız hem hakkınız var.
Kaldı ki anneleri de değilsiniz.
Eşinize karşı onların anneleri gibi davranmakla hata etmişsiniz.
Sıkıldın mı dediğinde evet sıkıldım biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var deyip çıkacaksınız.
Eşiniz ne düşünürse nasıl davranırsa davransın.
Sanki çocuklar onun değil de sizin gibi davranıyor.

Kendi sizin kıymetinizi bilmiyor ki ailesine de karışmayın diyebilsin.

Çok üzülecek, pişman olacaksınız yıllar geçtikçe.

Ne hesabim olucakki birakilip gidilen cocuklar ben bakarim yetistirirm dedim kolayima geldi yani ozman esimin aileside gayet iyiyfdi bi problemimiz yoktu esimi seviyordum ve kabul ettim ben ikinci evliligimden gormedigim herseyi ondan gormustum hepsi bu aile oluruz dedim cocugumda olmuyor ne guzel zaten en kucugude annesini tanimyor beni biliyor
Sizin de ikinci evliliginiz mi? Gene de yasiniz icabi ve kendi cocugunuz olmayisindan oturu iyi cesaret etmissiniz. Konunuzun detaylarini sonra okudum. Belli ki elinizden geleni yapmaya calisiyorsunuz ama kocanizda is yok. Tum yuk zaten sizin uzerinizde. Insan yeri geliyor kendi oz evladindan bunaliyor, yalniz kalmak istiyor. Esinizle sorumluluklari bolusmelisin. Ben senin hayat aarkadasinim hizmetcin degilim diyeceksiniz. Yalniz evden giderim valizim hazir vs muhabbeti yapip yuz goz olmayin oyle. Cocuklara hele hic hissettirmeyin bunu. Zaten travmalari var. Esinizi karsiniza alip sakince bir konusun. Zaman zaman o da yalniz ciksin geZsin siz de. Birbirinize alan yaratin, baska turlu olmaz deyin. Mecbur kabullenecek.

Sizin de ikinci evliliginiz mi? Gene de yasiniz icabi ve kendi cocugunuz olmayisindan oturu iyi cesaret etmissiniz. Konunuzun detaylarini sonra okudum. Belli ki elinizden geleni yapmaya calisiyorsunuz ama kocanizda is yok. Tum yuk zaten sizin uzerinizde. Insan yeri geliyor kendi oz evladindan bunaliyor, yalniz kalmak istiyor. Esinizle sorumluluklari bolusmelisin. Ben senin hayat aarkadasinim hizmetcin degilim diyeceksiniz. Yalniz evden giderim valizim hazir vs muhabbeti yapip yuz goz olmayin oyle. Cocuklara hele hic hissettirmeyin bunu. Zaten travmalari var. Esinizi karsiniza alip sakince bir konusun. Zaman zaman o da yalniz ciksin geZsin siz de. Birbirinize alan yaratin, baska turlu olmaz deyin. Mecbur kabullenecek.
O dinler dinler tamam der ama sonra yinede unutur dun valizim hazir dememin amaci ben ariyorum onu daha ariycakmisin yeter bunaldim die sozler sarfetmesi idi. Sanki o butun gun evde cocuklarla ben gezip tozuyorum yani beni hakliyken haksiz diuruma nasil dusuruyo anlamyrm

Iyi geceler kzlar.. Sanirim anlatmazsam Çatliycam. Bugun halatlar kopucakti neredeyse o dereceye geldim. Yeter dedim. 2 hafta oncesi konum vardi esimin ailesi (4kisiler)bize geliceklerdi yatili bende cokk hastaydm. Kabul etmedm. Neyse konu halen devam ediyor. Yani ustune basa basa her arayslarinda soyluyorlar. Bzi kabul etmediniz die eltime gecen bagirdm telefonda sen hamilesin zaten bende korobaysam ne olucak die. Sonra tabi saka saka demeye basladi. Dunde esim babasiyla konustu telefnda. Kapatk sandi babasi basladi kv dedikoduya benim hakkimda bna intizar beddua ediyolar bizi eve kabul etmedi die vs vs. Esime dedim ne diyolr die oda bosver biz kendimize bakalim zaten yaslilar kafalar gidik dedi sen konusmazsn olr biter dedi. Bugun de esim ise erken gidicem dedi cikti tam arkadasi ariyo acti evdeym ise gdyorum falan snra ckti evden aradm bnu iste arkadasla petroldeyz bilmem ne ee dedim ise gtmiyomusun servisin gelicek dedim bak takilma o adamla kndisi arkadasi cok alkol alir. Snra kapattik durakta inerim ben dedi inmiycek ama biliyorum gidicek gezicekler. Msjlasiyoruz oda beni bunaltma bilmem ne sen ne diyosu dedm bn aksama senin cocuklarinla evdeyim hic komsuluk yok bisey yok evde tavuk gibiyim sen gez dolas iyide nie yalan soyleyerek cikiyosun evden dedim. Snra yazmadi bu balikciya gidip oturmuslar 1 saat durmadan aradm msjda atiyorum. En son acti bu dedm ya gel yada hic gelme ben gidiyorum cantamida hazirladm kendin bilirsin dedim . Sonra tabi 5 dk snra geldi hadi gidelim gezelim gidicem ya anneme korktu tabi. Cunku bana muhtac anne baba yasli cocuklara bakamzlar. Ee eski es desen kendi havasinda umrnda bile deil. Bende dedim ki bak cocuk deiliz. Cocuklrnda var adamda bulunur kadinda cok bulunur. Ama senin daha olgun olman gerekiyo benide azcik dusunmen gerek dedim olan cocuklarina olur kimsede benden iyi bakamaz dedim ve kimsede su devirde 3 cocuk sahiplenmz dedim ya akilli ol yada bitsin bu evlilik burda dedim tabi kendisi tm bn bsy yapmydum zaten arkdsla balik yicektik bir tek san yanlis yapmam demeye devam ediyor. Boyle yani bilmyorm nereye kadar gider ama cocuklari dusunuyorm ben onlrn gelecegini hayatini nasil yetistiklerini herzmn olan onlara olur anne baba ya hic birsey olmuyo aslinda yıkılan dunyalar onlarin bugn git.eyi bilirdim de babanneye gidiceklerini duyunca basladilar aglamaya vazgctm gitmekten nasil olucak bilmiyorm gercektn 😔 uzun oldu k.bakmayn
Eğer çocuklara gerçekten anne olcaksaniz olun. Çocuklara bu korkuyu yaşatmayın. Esinide bunla tehdit etmen hiç hoş değil. Oturup iki yetişkin gibi konuşup çözün sorunlarınızı.

Biz sana bunu anlatmaya çalıştık aslında ama sen bizi tersledin, eşini deli gibi savundun.
Adamın yerinde ben olsam 3 çocuğuma öz anne gibi bakan kadının ayaklarına kapanırım. Gezdiririm, evde hizmetçi gibi kullanmam, 3 çocukla yoruldun tüm gün der yardım ederim, en ufak vaktimi ayyaş arkadaşlarıma harcamak yerine karıma harcarım vs vs

Umarım sen de artık görüyorsundur

Her firsatta basina kalkmiyorum sadece yaptigimin farknda olmasini istyrm okdr empati kursn istiyorum esim bu yani cocuklarla ilgili bi durum deil
Çok açık bir şey söyleyeceğim, siz eşiniz farketsin diye yapıyorsunuz ama bu eşinizin farketmesini sağlamaktan çok sizin yaptığı iyiliği insanın gözüne sokan birisi konumuna düşürüyor ve bu sürekli olursa ilişkinize zarar verir.

O dinler dinler tamam der ama sonra yinede unutur dun valizim hazir dememin amaci ben ariyorum onu daha ariycakmisin yeter bunaldim die sozler sarfetmesi idi. Sanki o butun gun evde cocuklarla ben gezip tozuyorum yani beni hakliyken haksiz diuruma nasil dusuruyo anlamyrm
valla çok ciddi bir şekilde konuşmanız lazım. bu evlilik devam etsin düzen bozulmasın istiyorsan benm de bir insan olduğumu unutmayacaksın diyeceksiniz. kararlı olun. ama sakince konuşun. bak şimdi gdiyorum diye sürekli tehdit etmenin sonu eee git o zaman olur. o zaman da gerçekten valizinizi alıp çıkmanız gerekir. madem 3 çocuklu bir adamı baştan kabul ettiniz o zaman o 3 çocuk sizin öz evladınızmış gibi hassas davranıp elinizden geleni yapmalısınız. ha yürümezse yürümez ama siz en azından elimden geleni yaptım deyin.

ben de anlattıklarınızdan bunu anladım
çok yazık çocuklara
siz de bir bakarsınız iki bakarsınız insanız hepimiz yani değer görmediğiniz yerde nereye kadar bakacaksınız?
3 çocuğa zaten bakıcı bulmak çok çok zor olurdu adam da evlenme yolunu seçmiş.
Üslubunuz biraz farklı olsa da iyi bir şey yapıyorsunuz sizi el üstünde tutması lazım aslında.

Size göre eş ailesi size gelip kalmayı istemekle bencillik ediyor zaten 3 çocuğun sorumluluğu var üstünüzde bununla yetinmeleri gerek mantığındasınız...
Eşiniz ailesine ve çocuklarına ilgisiz biri belliki ortam adamı 3 çocuğu niye yapmış onuda anlamdım
Yada siz 3 çocuklu biriyle neden evlendiniz aşk evliliğimi mecburiyet hissimi
Adam sorumsuz ama sizi mutlu etmek zorunda çünkü size muhtaç sizde bunda güç alarak her fırsatta tepkinizi koyuyorsunuz belliki,kendinizce haklısınız da o ayrı
Ama fazla müdahaleci olmanız onu daha çok yalana sürükleyecektir o yalan söyledikçe siz dahada tahammülsüzleşirsiniz belki de bırakıp gidersiniz bunun sonu yok
Yani yaşantınızı bilemiyorum yanlış yönlendirme yapmak istemem ama açıkça konuşun eşinizle ..kota koyun bazı sınırlamalar getirin.mesela boş olduğu günler öncelik sizinle ilgilensin, çocukları babanneye bırakın biraz birbirinizle başbaşa vakit geçirin ,belli günler çocuklarla beraber program yapın,belli günler ailesiye...ayda bir falanda arkadaşlarıyla takılmasına izin verin.. uyar yada uymaz kendi bilir...

Iyi geceler kzlar.. Sanirim anlatmazsam Çatliycam. Bugun halatlar kopucakti neredeyse o dereceye geldim. Yeter dedim. 2 hafta oncesi konum vardi esimin ailesi (4kisiler)bize geliceklerdi yatili bende cokk hastaydm. Kabul etmedm. Neyse konu halen devam ediyor. Yani ustune basa basa her arayslarinda soyluyorlar. Bzi kabul etmediniz die eltime gecen bagirdm telefonda sen hamilesin zaten bende korobaysam ne olucak die. Sonra tabi saka saka demeye basladi. Dunde esim babasiyla konustu telefnda. Kapatk sandi babasi basladi kv dedikoduya benim hakkimda bna intizar beddua ediyolar bizi eve kabul etmedi die vs vs. Esime dedim ne diyolr die oda bosver biz kendimize bakalim zaten yaslilar kafalar gidik dedi sen konusmazsn olr biter dedi. Bugun de esim ise erken gidicem dedi cikti tam arkadasi ariyo acti evdeym ise gdyorum falan snra ckti evden aradm bnu iste arkadasla petroldeyz bilmem ne ee dedim ise gtmiyomusun servisin gelicek dedim bak takilma o adamla kndisi arkadasi cok alkol alir. Snra kapattik durakta inerim ben dedi inmiycek ama biliyorum gidicek gezicekler. Msjlasiyoruz oda beni bunaltma bilmem ne sen ne diyosu dedm bn aksama senin cocuklarinla evdeyim hic komsuluk yok bisey yok evde tavuk gibiyim sen gez dolas iyide nie yalan soyleyerek cikiyosun evden dedim. Snra yazmadi bu balikciya gidip oturmuslar 1 saat durmadan aradm msjda atiyorum. En son acti bu dedm ya gel yada hic gelme ben gidiyorum cantamida hazirladm kendin bilirsin dedim . Sonra tabi 5 dk snra geldi hadi gidelim gezelim gidicem ya anneme korktu tabi. Cunku bana muhtac anne baba yasli cocuklara bakamzlar. Ee eski es desen kendi havasinda umrnda bile deil. Bende dedim ki bak cocuk deiliz. Cocuklrnda var adamda bulunur kadinda cok bulunur. Ama senin daha olgun olman gerekiyo benide azcik dusunmen gerek dedim olan cocuklarina olur kimsede benden iyi bakamaz dedim ve kimsede su devirde 3 cocuk sahiplenmz dedim ya akilli ol yada bitsin bu evlilik burda dedim tabi kendisi tm bn bsy yapmydum zaten arkdsla balik yicektik bir tek san yanlis yapmam demeye devam ediyor. Boyle yani bilmyorm nereye kadar gider ama cocuklari dusunuyorm ben onlrn gelecegini hayatini nasil yetistiklerini herzmn olan onlara olur anne baba ya hic birsey olmuyo aslinda yıkılan dunyalar onlarin bugn git.eyi bilirdim de babanneye gidiceklerini duyunca basladilar aglamaya vazgctm gitmekten nasil olucak bilmiyorm gercektn 😔 uzun oldu k.bakmayn
Maalesef ki biz kadınlar böyleyiz . Yanımızda dursunlar sevgi pıtırcıgi olalım . Hep ilgilensinler ama maalesef erkeklerde böyle . Bu gibi durumlarda hemen bunaltma beni çok üzerime geliyorsun darlama beni .... Bence zor belki ama üzerine gitmemeyi deneyn .

Tüm yorumları okuyamadim
Bu üç çocuk da eşinizin ilk evliliğinden mi
Sizin çocuğunuz var mi
Yaşınız çok genç
Neden böyle bir sorumluluğa girdiniz
Eşinizin yerinde olsam sizi baskoseye de koyardim
Ben eşimden olan ortak çocuğuma bakarken bile sitem ediyorum daha fazla ilgilenmen lazım diye

Cocuklara kabuk etmişsin ama her fırsatta senin çocukların diyerek öne sğrüyorsun. Ayrıca da terketmwkle tehdit ediyorsun. Çocuklara üzüldüm

X