Hep görümceler mi suçlu gelinin hiç mi suçu yok..

Kelebeksultan

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2017
101
155
38
arkadaşlar anlamıyorum...
Ben de bi görümceyim ve bir gelin adayıyım(nişanlıyım).
Benim görümce adayım çok küçük o yüzden onu sevıyorum lakin bu yaşı büyük de olsa aynı olurdu diye düşünüyorum...
Eleştirim... Görümceler hep kötü insanlar mı? Ya da onlar hep iyi insan olmak zorundalar mı.. Normalde kızdıkları sinirlendikleri bişeye sırf gelin yapıyor diye tepki vemeleri onları kıskanç mendebur "görümce işte kör kepçe" yada fıtneci biri mi yapar..

Belki karakteri farklı.. Neden bu yaftalı hal..
Hem senelerce kardesıyle paylaştıgı bı hayat var hıkayelerı gulduklerı seyler aralarında farklı bı esprı anlayısları.. Sen geldın dıye hemen butun bunlar sılınıp çöpe mı atılmalı.. Bu kadar anlayışsızlık nıye..

Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir... Bi görümce ne yapsın ya da ne yapmasın... Yapmacık mı olsun..
Bi arkadas yazmıs kv.yi dolduruyor diye yahu o onun kızı ve senelerdir o kadın onunla dertleşiyor butun dedıkoduları beraber yapıyorlar sen geldin adın "gelin" diye senın hakkında egrısı dogrusu konusmasın mı annesıyle...
Hadı onu gectım aıle cevresı bıle aman sen bısey deme gorumcesın yanlış anlaşılır baskısı.. Bu nedır nasıl bi önyargıdır...
Görümce illa kötü niyetli midir yani.. Madem öyle düşünülüyor hakkımda diyorum bazen o zaman cidden hakkını vereyım de kötü olayım çünkü yüzde 90 iyilik meleği de olsan yaptığın bi şey hemen seni bak bak işte görümcelik yaptı boyutuna getırıyor...

Daha da bir sürü şey... Bayan bayanayız konuşalım cidden bu konuya çok takılıyorum ve bu sıfatım hayatta en sevmedıgım sıftım oldu "GÖRÜMCE"

Yok ya niye kötü olsun görümceler. Benim var bir tane melek gibidir valla. Görümce değil abla olmuştur. Kayınvalidemle sorun yaşadığımda ( ufak tefek şeyler) annem haksız demiştir.

Bunun görümcelikle gelinlikle alakası yok bence. İnsanlıktan nasibini almışsa iki taraf da gayet güzel anlaşılıyor.

Bende gorumceyim kardeşimin evliliğine ay böyle değil ay şöyle olmaz demedim demem de o yüzden gelinimizi seviyoruz ve ben hala kardeşimle güler eglenirim yani eve gitsin Ahaber etsin ama evine kocasının arasına girmwmeli kavga bile olsa kenarı geçer izlenir duyulursa susulur onların evliliğinde birşey demez sadece gider eğlenir gelinir o yüzden görümcem bira, tersini yaptığı için swvilmiyoe bence

o onun kızı ve senelerdir o kadın onunla dertleşiyor butun dedıkoduları beraber yapıyorlar sen geldin adın "gelin" diye senın hakkında egrısı dogrusu konusmasın mı annesıyle...
Her gorumce kotu degildir elbet ama bazi iyi niyetli dertlesmeler dedikodular disariya davranislara yansiyabiliyor.

Hicbir gelin burda ben gelinim kotuyum demez.

Bazen konusmak degil konusmamakta gorumceyi kotu yapabilir mesela annesinin kotu davranislarina dur dememesi gibi.

Maalesef erkeklerin annesi, kardeşi yeni bir aile kurunca bile ailenin her haltının içinde. Her şeye bir yorum, bi beğenmeme, bi erkek ailesine özgü saygı bekleme durumlarının içine giriyor.

Sizi kast etmiyorum ama yaygın olan durum bu, insanlar da nefret etmiş zamanla. Siz mesafeli olun, mümkünse dedikodu yapmayın ki yapmayınca ölmüyorsunuz kesin bilgi, kötü görümce olmazsınız.

Kardeşleri işin içine girince,kaybediyorlar korkusu ile,ne demekse artık ,içine yaratık kaçanı çok görümceklerin.
Aynı kadınla normalde harika arkadaş olursun ama kardeşi devreye girince nefret edersin.net
Benim eşimin ablası da ,o kadar tiksiniyorum ki görümcek bile demiyorum,daha beni görmeden tanımadan saçma sapan mesajlar yazmıştı bana.
Ne oldu kuyruğu kıstı kardeşini de hem uzakta yaşıyoruz ,hem de yaptığı edepsizlikten göremiyor.Düğünüme de gelemedi,oğluşunu da yanıma yollayamadı,reddettim.
Evimiz tatil yerinde,sahilde oturuyorum,aklı sıra bedava tatil yaptıracaktı çocuğuna,pansiyon tutacak dedim,gelsin görsün dayısını özlediyse.Evime giremez.Niyeyse dayı özlemi geçiverdi çocuğunun.
Beter olsun,kendi kaybetti.

Hep gelinden yana olucan, yalakalık yapıcan, ağzının içine düşücen, haksızsa da "haklısın" deyip pohpohlıycan, anneni geline bol bol ezdiricen v.s. v.s. İşte o zaman belki biraz iyi bir görümce olabilirsin.

Benim görümce adayım çok küçük o yüzden onu sevıyorum lakin bu yaşı büyük de olsa aynı olurdu diye düşünüyorum...
Eleştirim... Görümceler hep kötü insanlar mı? Ya da onlar hep iyi insan olmak zorundalar mı.. Normalde kızdıkları sinirlendikleri bişeye sırf gelin yapıyor diye tepki vemeleri onları kıskanç mendebur "görümce işte kör kepçe" yada fıtneci biri mi yapar..

Hem senelerce kardesıyle paylaştıgı bı hayat var hıkayelerı gulduklerı seyler aralarında farklı bı esprı anlayısları.. Sen geldın dıye hemen butun bunlar sılınıp çöpe mı atılmalı.. Bu kadar anlayışsızlık nıye..

Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir... Bi görümce ne yapsın ya da ne yapmasın... Yapmacık mı olsun..
Bi arkadas yazmıs kv.yi dolduruyor diye yahu o onun kızı ve senelerdir o kadın onunla dertleşiyor butun dedıkoduları beraber yapıyorlar sen geldin adın "gelin" diye senın hakkında egrısı dogrusu konusmasın mı annesıyle...
Hadı onu gectım aıle cevresı bıle aman sen bısey deme gorumcesın yanlış anlaşılır baskısı.. Bu nedır nasıl bi önyargıdır...
Görümce illa kötü niyetli midir yani.. Madem öyle düşünülüyor hakkımda diyorum bazen o zaman cidden hakkını vereyım de kötü olayım çünkü yüzde 90 iyilik meleği de olsan yaptığın bi şey hemen seni bak bak işte görümcelik yaptı boyutuna getırıyor...

Daha da bir sürü şey... Bayan bayanayız konuşalım cidden bu konuya çok takılıyorum ve bu sıfatım hayatta en sevmedıgım sıftım oldu "GÖRÜMCE"

Ben de bi 'görümceyim' hemde gelinim. Bu tamamen kisilerle alakali bunu genele yayarsam bnde ayni ipin altina girmisbolurum. Herkesin yasadigi kendine, siz gelininize istediginiz perdeyi diktirmedi diye surat asmazsaniz hos karsilanabilirsinz. Ya da kvniz gorumceniz yokken canim canim diyip onun yaninda isminizi bile soylemekten korkuyosa bu gaywt korkuyo demektir. Ha herkesin vardr hatasi kisisel algilamamak lazim.

4 tane görümcem var kardeşten farksızlar benim için, ben de onlar için öyleyim.
ama bir görümce olarak sevilmedim, oysa kendi görümcelerime nasıl davransıysam geline de öyle davranmıştım, daha nişanlıydı, evlerini göstermeye götürdü, ben de her şey çok güzel güle güle oturun dedim diye ben çıkınca abime ağlamıştı, neymiş ben hiç ilgilenmemişim, hiç eleştirmemişim, umursamazmışım, bu evliliği istemiyormuşum... banane ayol senin koltuğundan dolabından, ben kendi evimin eşyasına kafa yormuyorum seninkine mi yorucam, aman neyse işte, önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zormuş cidden... önyargısız olunca gayet de sevilebiliyor eltiler görümceler.

Yoo, bak daha bugün gönderdim görümcemi, birkaç gündür misafirimdi,ne güzeldi.
Mesafeli ama güzeldir ilişkimiz.
Bana, benim evliliğime dair tek bir sözü lafı yok. Abisiyle de normal ilişkisi.

Ben de kendi gelinimizi severim. Bence iyi bir görümceyim, anlaşırız sorun yaşamadık hiç, sever beni tatlış gelin:KK19:

Biz millet olarak bazı sıfatlara fazla anlam yüklemiş,göz korkutmuş, bir de atasözleri ile perçinlemişiz bu ilişkileri.
Karakter meselesi büyük oranda.

Bende gorceyim ama gercekten alinmasin,kirilmasin diye bende kiliniyorum.Iyi bi gorumce oldugumu dusunuyorum.Eskiden gelinken de gorumcem vardi onu da severdim,melek gibi kizdi.

Görümcem yok ama görümceyim etliye sütlüye karışmam karışırsam da abim haksız çünkü kadın kadını destekler mantığı ama görümcem olmadığı için mutluyum da. Sanki olsaydı benim gibi değil de o hep bana cephe olurdu gibi geliyor Şehir efsanesi olsun olmasın gözümüz adından bile korkmuş demek ki. :KK76:

yahu o onun kızı ve senelerdir o kadın onunla dertleşiyor butun dedıkoduları beraber yapıyorlar sen geldin adın "gelin" diye senın hakkında egrısı dogrusu konusmasın mı annesıyle...

Hayır efendim bunu yapamazsın. Erkek kardeşinin karısı o. O evin bir bireyi. Yapamazsın

annemle halan arkadas gibidir halam hep annemin arkasındadır babanneimde bi kere duymadım annemle ilgili bisey hatta bi hikaye var halam annem ben köydeyiz babannemlerde annemle ananeme gectik yatılı bi kacgunlugune dedem demis hadi horoz keselim bak kızımızda burda babannem demis olmaz gelinim de gelcek öyle yicez diye halam der meselaa bak seni kaynanan bendende cok seviyo diye

aile den baslar bence saygı yetisme tarzı bizde kızkardesiz mesela ama erkek kardesin yanında yada baba yanında nasıl konusulur bilirz en azındna erkek kardesimi geline karsı ezmem mesela

ama bizde bi görümceler var oooooooooooooo artık suratlarını görmiyim diye gitmiyorum damatlar kocamam neler diyo kaynanan öyle bi oglunu bosatıs digerinin karısıyla kavgalı yani benle

damatlar geldimii oooooooooooo tepsi tepsi baklavalar börekler biz gidelim utanmaz cay bile demlemez ki ben senede bi giderim gitmem saygısız kadın sinir oldum gene bakk

X