Hep böyle mi olacak

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.418
13.759
Arkadaşlar yaşım 28 birkaç aya 29 olacağım. Son ilişkimde buraya konu açmıştım. Evliliğe gitmezmiş diye. O zamandan beri bu evlilik olayına çok taktım. Kimseyle o zamandan beri görüşmedim. Fakat son zamanlarda düşünüyorum da ilişkilerim hep fiyasko çıkıyor. Halbuki birini seçerken hep flört dönemini uzun tutarım tanımaya bakarım. Önyargısız yaklaşırım. Belli başlı kriterlerim vardır. Çevreme bakıyorum belli bir yaşa ve konuma gelmiş ilişkisi olanlar hep birkaç ay içinde evliliğe dair yol alıyor hepsi de mutlu. Çok imreniyorum,önceden böyle bir düşüncem yoktu ama son ilişkimden sonra istenmemek beni çok üzdü. Kendi başıma da çok güzel mutlu olduğum bir hayatım var. Ama ben hep yalnızım. Öyle çok büyük kriterlerim çok keskin çizgilerim yok. Her zaman kendimin içsel ve dışsal olarak en iyi versiyonu olmaya çalışırım. Kendimde olmayan hiçbir şeyi karşıdan istemem. Fakat çok uzun zamandır karşıma çıkan insanlar ya asker ya polis ya da doğulu oluyor (elbetteki iyileri vardır genelleme yapmıyorum) 2 tane polis erkek arkadaştan ve çevremde gördüğüm bahsettiğim öbür gruplardan sonra bunları istemediğime eminim. Hiçbir zamanda anaç ,çocuk isteyen, pembe panjurlu ev hayalleri kuran biri olmadım halada kurmuyorum. Ama hayatımda güvenebileceğim, iyi anlaşabileceğim ,hayat arkadaşım olmasını çok istiyorum. Üstüste başarısız ilişkilerden sonra artık yalnızlığımı kabullenmem gerek diye düşünmeye başladım, sanki ben her şeye geç kaldım.

28 siniz bir kaç aya 29 olacaksınız.
Bu ayrıntı bile tuhaf geliyor kulağa. Yani 1,5 yaşında cocuklar için kullanmıyor muyuz bu ayrımları? Yakında 2 olacak gibi :)
İsteğinizi anlıyorum. Çok bilmiş de konuşmak istemem ama belki de bir kötüden koruyordur sizi hayat ?
İzlediğimiz filmlerde ya da Instagram'da paylaşılanlar gibi 2 kişinin omuz vermesinden, hunharca mutlu olmaktan daha fazlası olabiliyor çoğunlukla ilişkiler.
Evet çok kişi evli ama kaç kişi gerçekten mutlu ?

Sizin tayin alma şansınız yok mu? Orda olmaz bence artık başka şehirde yaşamanız lazım.

Son açtığınız konular hep ilişki üzerine. Biraz salın bence, seçici olun. Daha genceciksiniz, uygun biri gelirse evlenirsiniz. Kötü bir evlilik yapmaktansa evlenmemek çok daha iyidir.
Diğer dertlerimi kendim halledebiliyorum o yüzden aslında seçiciyim yılda 1 ya da 2 kişi oluyor. Ama başta tam istediğim gibi olanlar zaman geçince deccale dönüyorlar

Sizin tayin alma şansınız yok mu? Orda olmaz bence artık başka şehirde yaşamanız lazım.
Şu anki işim çok rahat önümüzdeki yıl tayin düşünüyorum o yüzden
belki de öyledir ama karşıma çıkanlar hep kötü oluyor. Benim çevremdekileri kastediyorum özellikle öğretmen arkadaşlarımı

Sürü psikolojisi, başka bir şey değil . Herkes evleniyor evleneyim. Herkes ürüyor hemen ben de 1 tane yapıvereyim.
Bu vizyonsuzluk biz öğretmenlerde çok oluyor. Başka amac yok, keyif alınan uğraş yok.
Siz o öğretmenler odasının %80 inden mutlusunuz aslında, farkında değilsiniz :)

İki öğretmen birbirini buldu mu hemen evleniyor ama çoğu da mutlu gibi geliyor bana en azından çocuksuz olanlar

İlişkileriniz nasıl başlıyor genelde? Cinselliği ne zaman yaşıyorsunuz? İlişkide duygularınızdan bahseder misiniz? Sözel olarak sevginizi ifade eder misiniz?

daha seçici olmak
evlilik konusunda seninle aynı fikirde olmayanlara kesinlikle uzatmadan yol vermek
hatta ilişkinin başında evlilik konusunu baştan konuşmak, zaman kaybetmemek adına

yapman gerekenler bunlar.

bir de başkalarının ilişkileri hakkında o kadar emin olma
mutlu görünen insanların hayatında hiç bilmediğin mutsuzluklar olabilir
evlenmek için çok saçma sapan şeylere razı gelip bırakması gereken yerde görmezden gelip affeden insan dolu
yahu burada bir konu vardı, sırf evlilik vaadi var diye kadın sevgilisine dünyanın parasını yedirmiş
buraya konu açmıştı 6 aylık sevgilim beni dolandırıyor galiba diye
hani baktığın zaman o kadın da bizim ilişkimiz ciddiydi, evlenecektik diyor ama hiç razı olunmaması gereken bişeye razı olmuş
öyle düşün.

ben de ihanete uğradıktan sonra kafayı ihanet konusuna çok takmıştım
sanki kimse aldatılmıyor sadece ben aldatılmışım gibi hissediyordum
çiftlere baktığımda hep düşünürdüm ya sahiden hiç aldatan olmadı mı acaba içlerinde diye düşünürdüm
ve bi noktadan sonra ihanetin olmadığı bir ilişki bana hiç inandırıcı gelmemeye başladı
başkaları hakkında aynen böyle düşünüyordum
yani mutlaka şu herifin vukuatı oluyordur ama sevgilisinin haberi olmuyordur falan diye düşünüyordum
sonra bıraktım başkaları hakkında düşünmeyi.
ardından biraz daha normale döndüm. herkes aldatacak değil sonuçta ben de kimseyi aldatmadım, aldatmayacak insanlar da var diye düşünmeye başladım mesela

insan dönemsel olarak farklı düşünceler içine girebiliyor.
bence sen de dönemsel olarak bir daha ilişkilerim evliliğe gitmeyecek gibi bir kafaya girmişsin bu aralar

İlişkileriniz nasıl başlıyor genelde? Cinselliği ne zaman yaşıyorsunuz? İlişkide duygularınızdan bahseder misiniz? Sözel olarak sevginizi ifade eder misiniz?
Her şey olması gerektiği gibi tanışma uzunca bir flört en erken 3 ay sonra cinsellik. Ölçülü duygular. Burada bir konum vardı 6 ay cinsellik yaşamadığım elini tutmadığım adam seviştik diye beni terk etmişti ruh hastası.
Ya zaten öyle ilişkinin ilk haftasında evlilikten bahseden adamın niyeti bellidir evlenecez nasılsa diye sözde güvence verip cinsellik yaşamak. Bende bir de şu var beraber belirli bir vakit geçirmeden bi paylaşımda bulunmadan evlilik lafını açmak istemiyorum çünkü bende karşımdakini o kadar tanımıyorum.

aslında seçiciyim yılda 1 ya da 2 kişi oluyor. A

Seçici insan hayatına yılda bir ya da iki kişi almaz. Ne ara tanışıp, beğenip, hoşlanıp, flört edip, sevgili olup yılı bitirmedne kendini toparlayıp, yeni biriyle aynı döngüye giriyorsun. Bu resmen ilişki odaklı yaşamak oluyor.

demek istediğimi anlatamadım
adama tanışır tanışmaz evlilikten bahsetmeyeceksin elbette
veya ben senle evlenmek istiyorum demeyeceksin
birkaç hafta tanıdıktan sonra konusunu açman lazım
hani insanlar hayatı hakkında genel planlarından falan bahsederler sohbet sırasında
tam o esnada yapıştırman lazım
burada söylemen gereken şey ben seninle evlenmek istiyorum tarzında bişey değil
sen kendini hazır hissettiğinde söylemen lazım
ben aile kurmak istiyorum artık, seninle mi olur başkasıyla mı olur orası kısmet ama benim geleceğimde evlenip yuva kurmak var, bunun gerçekleşmeyeceği ilişkiler benim için zaman kaybıdır diyeceksin
baktın karşı taraftan bu lafına rağmen o enerjiyi almıyorsun, şutlayacaksın

Şu "hiçbi şey istemiyorum aslında" ile başlayan cümle var ya, işte o cümle çok sıkıntılı.
Hayır. İsteyeceksin. Net bi şekilde detaylıca talep edeceksin, evrenden , Allahtan artık her neye inanıyorsan ondan.
Beklentisiz olmak ayrı, aza tamah etmek ayrı. İlişkiler söz konusuysa bildiğin öğrendiğin bütün genellemeleri unutacaksın. İki insan arasında bi uyum, aşk adına ne dersen de işte bu olunca kaçıncı gün sevişmişsin, hayat tarzın nasılmış, ne hatalar yapmışsın hiçbirinin önemi kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…