Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Sabah : klasik karatay kahvaltısı

Akşam : 1 ızgara tavuk göğsü (zeytinyağı döktüm azcık) , 1 su bardağı kadar yoğurt , bide domatesli biberli mantar sote oda zeytinyağlı , 2 de kayısı

bende 2 öğün besleniyorum kızlar çayı çok içiyorum selülit yapar mı ? şekersiz içiyorum ama ...

Sağol canım valla son dakika karar verdim bunu yazmadan 5 dakka öncesine kadar hiç bişey planlamamıştım. Buzlukta her zaman haşlanmış buğday oluyor benim.

Zor günlerimin kurtarıcısı

Bende yarın alıp haşlayıp atayım bari yazın soğuk çorbada olur ondan ohhhhh

Aşırı içme canım arada değiştir çeşitlendir. Örneğin yeşil çay 2 fincan iç. Başka bitki çayları iç. Çeşitlendir biraz

Zeytinyağı yemende sakınca yok cnm

Bende yarın alıp haşlayıp atayım bari yazın soğuk çorbada olur ondan ohhhhh

Ayyyyynen süper oluyor :128::128::128:

tamamdır anlaştıkkkkk Ben şimdi 30 day shred yapmaya gidiyorum 27 dk zaten sonrada survivor izlicemmm hadi kızlar sizde sporaaaa

tamamdır anlaştıkkkkk Ben şimdi 30 day shred yapmaya gidiyorum 27 dk zaten sonrada survivor izlicemmm hadi kızlar sizde sporaaaa

Benim daha var canım yemekten 2 saat sonra yapmaya başlıyorum ben Sana kolay gelsin iyi seyirleeeerrrrrrrrrrrrrr

Karnıbaharı nası yaptın canım anlatırmısın yarın bende yapayım

tarifim soyle ;
karnibaharlari cicek cicek ayirdim , yikadim , 15 dakika hasladim,
bu arada kiymami biraz kavurdum ayni zamanda 2 soganimi kup kup dogradim ,
kavrulmus olan kiymamin icine kattim 5 dakika hep birlikte kavurdum sonra 1 yemek kasigi biber 1 yemek kasigi domates salcasini ekledim sonra 1 cay bardagi su ekleyip salcanin kokusu cikana kadar bir arada kavurdum. Haslanmis olan karnibaharlarimi suzdum kiyma ile karistirdim biraz da karnibaharlar ile pisirdim.. sonra esim sulu sevmiyor diye doktum tepsiye ustune 3 yumurta cirptim biraz kasar rendesi serdim 180 derecede 30 dakika attim firina hem suyunu cekti hem pisti cok cok guzel oldu

Merhaba kizlar
yuruyusumu yaptimm
yemegimi yedim geldim.

aksam yediklerim;
firinda karnibahar,
kirmizi kelem salatasi
1 kozlenmis kirmizi biber
5 kasik yogurt
cay
kahve

1 saat kocisim ile disarida tempolu yuruduk..

kizlar yogurt kuru yalan oldu esim dediki sahte mutluluk bunlar yapma onun yerine protein yap yada kuru yemis yeme .. beni biraz caydirdi

Kizceler baska bir diyetisyenin onerilerini okudum biz bunlari bizim karatayimiza gore degerlendirelim ...

Sağlıklı Zayıflamanın Kuralları

Diyetisyen Dilara Koçak Kilo vermenin 25 Kuralını anlatıyor. İnsanların zayıflarken neleri yanlış yaptığını anlatıyor. Zayıflamak isterken bu kurallara uymalısınız.

Doymuş yağ tüketimini azaltın: Bu amaçla hayvansal besinlerin yağsız olanlarını seçin. Süt, yoğurt, peynir ve etlerin yağsız kısımlarını tercih edin.

Porsiyon ölçülerinizi küçültün: Kendinize yasaklar koymak yerine her şeyden küçük miktarlarda tüketmeyi tercih edin. Tabağınızı yarım bırakın veya karşınızdaki ile paylaşın.

Çay-kahvede şeker kullanıyorsanız bırakın: Günde 5 şeker 100 kalori enerji verir. Her gün sadece 100 kaloriden vazgeçerek yılda 36 bin 500 kalori tasarruf edersiniz. Bunun karşılığında yıl sonunda 5 kilo zayıflamış olursunuz. Günde 5 şeker eksik ye yılda 5 kilo zayıflayın.

Salataya eklediğiniz yağ miktarını gözden geçirin: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yeteriidir. Fazlada her bir kaşık 50 kalori almanız demektir.

Egzersizi ihmal etmeyinüzenli egzersiz yapın. İlle de spor salonuna yazılmanız gerekmiyor. Düzenli yürüyüş hem genel sağlığınızı olumlu etkileyecek hem de kilo vermenizi kolaylaştıracak.

Meyve suyu miktarını kontrol edin:1 bardak portakal suyunun 3-4 portakaldan elde edildiğini düşünürsek 2 dakikada 250 kalori almak yerine 3-4 portakalı gün içinde tüketmek hem sizi daha uzun süre tok tutar hem lif alırsınız hem de ara öğün tüketmek metabolizmanızı hızlandırır.

Kuru baklagilleri haftada 1-2 kez mutlaka yemeye çalışın: Mercimek, nohut, kuru fasulyeyi ihmal etmeyin. Sıcak yemek yapmak dışında haşlayıp salatalarınıza karıştırabilir, çorba olarak tercih edebilirsiniz.

Alkol tüketimini sınırlandırın: Fazla miktarda (günlük 100 ml’den fazla) alkol tüketen kişilerde hastalığa yakalanma riski daha yüksek. Aşın alkol tüketimiyle kalsiyum emilimi azalır, atılımı ise artar. Her gün 1 kadehten fazla alınan alkol, B1, B6 vitaminleri ve folik asidi olumsuz etkiler. Tükettiğiniz alkol miktarına dikkat edin. Alkol seviyorsanız tercihiniz hep şarap olsun. Rakı votka ve viski içtiğinizde yüzde 45-50 oranında alkol alırsınız. Oysa şarabın alkol oranı yüzde 12-15′tir.1 gram alkolün 7 kalori olduğunu unutmayın.

Su içmekte zorlanıyorsanız bitki çaylarına ağırlık verin: Suyu içmek zor geliyorsa içine limon sıkın, taze nane i veya salatalık atın. Böylece yeni bir içecek yaratmış olursunuz. Buna rağmen başarılı olamıyorsanız bitki çaylarını bol su ile demleyin ve onu tüketin.

Yulafı unutmayın: Yulaf kepeğinde bulunan ‘betaglukan’, insan sağlığı için çok yararlıdır. Betaglukan kolesterolü düşürür, kan şekerini düzenler, mide ve bağırsaklar çalıştırır. Günde3 gram betaglukan, düzenli tüketildiğinde kolesterolde yüzde 10′a varan düşüş sağlayabilir. Tadı nötr olduğu için yoğurt, süt veya çorbanıza ekleyebilirsiniz. Bunun için eczanelerden alacağınız ölçülü paketler uygun dozu size sağlar.

Afiyet olsun canım kırmızı kelem salatası ilk kez duyuyorum neyle yapılıyıor kelem nedir? :44:

Bide paylaşim için sağol ben biraz daha kilo verince yulafa başlayıp kırmızı eti azaltmayı onun yerine ev yapımı yoğurtlu sebze-kurubakliyat ağırliklı beslenmeyi düşünüyorum :128: insan farklı şeyler istiyor yaf

Eşine söyle kuruyemiş karbonhidrat oranı yüksek,daha çabuk acıktırıyor, az yağlı yoğurdun göbek erittiği bilimsel olarak kanıtlanmış o yüzden bence vazgeçme

Cicim n'asılsın ? Bu kelem muhabbeti evvelden bi tur daha dönmüştü , o bakımdan ben aydınlatayım seni = lahana :)

Nımnımnım çok lezzetli gözüküyor canım Ellerine sağlık

Amaaaaan bana yaramadı o valla İyi yapmış eşin

Birdy çidoş nabersiniz ?

Ben kızları burger kinge götürdüm iyiki karnım tok dişimide fırçalayıp gitmişim :128:

Yürüyerek gidip geldik sonra yerleri sildim çay ve tüttürme yaptım şimdi oturdum sizi okuyom

Canlarım hepinize selam ,

Eniştenizin büyük katkılarıyla evi temizledik çok şükür.
Yine eniştenizin büyük çaba ve katkılarıyla akşam yemeğini yedik (aslında yemeği direkt kendisi tasarladı , aldı ve pişirdi) .Balkonda ızgarada tavuk , köfte (bunu da enişteniz yaptı) , mantar ,biber yaptı , ben de salata yaptım.Yanında cola zero (1 yıldan fazladır içmemiştim , çooook hoşuma gitti) , yoğurt...
Şimdi de survivor....
9 Haziran'da Bahçeşehir'de 10km ve 3km koşu yarışları var. Enişteniz uzun mesafe ben de 3km koşucam.En son Belgrad Ormanı'ndan bu yana hiç koşmadım.Yarın antremana başlıcam....
Durumlar böyle...

Valla süpersin canım ne kaa güzel ya enişte koşuyo senide teşvik ediyor. Benim koca yani sizin eniştede iş yok varsa yoksa halısaha maçı bacaklar kütük oldu koşmaktan futbolcu gibi ama üstte kas mas yok bence o olduğunu iddia etse de Ayrıca sana olan katkıları da eniştemizi iyice takdir etmemizi sağladı. Selamlar saygılar

Hee demek kırmızı lahanaymış ,sağol kujum.

Sen naptın bugün bi ara gelmişsin biz geldik sen çıkmışın

Ohhh sen de güzel dinlenmişsin bugün , güzel olmuş valla...Ben de senin mesajı görmeden yazmış bulundum aşağıya.Temizlik , çamaşır , banyo....Kendimi motive etmeye çalışıyorum tatlım ...

Sağolasın bacım , eniştene ilettim çok mütehassıs oldu O da göbekli falan ama koşuyo valla , yaman bi çelişki ama Ahu Tuğba'nın deyimiyle hakiki gerçek

O diş fırçalama öyyle çok iişe yarıyor ki Bnde çay istiyorum ya bize yok mi yok miiiiii :18: gidip yeşil çay yapim bari kendimeee

Bende çiğdemin yazdıklarını yazcaktım bencede enişteye selamlar saygılar

Köfte nasıl olmuştu? yağlı kıymayla ızgara daha iyi oluyomuş doğrumu :44: ben pek beceremiyorum ama eskiden hep yağsız yada az yağlı kıyma ile yaptığımdandır

Aynen

Ohhh sen de güzel dinlenmişsin bugün , güzel olmuş valla...Ben de senin mesajı görmeden yazmış bulundum aşağıya.Temizlik , çamaşır , banyo....Kendimi motive etmeye çalışıyorum tatlım ...

Valla bugün bana bi haller olmuştu :44: akşam yemekten sonra kendime geldim sıcaktanmıdır nedir anlamadım çünki şimdi iyiyim

ayyyy çok değişikkkk yarın derhal bende yapıyorummmm çok merak ettim sana yorumlarımı yaparım yedikten sonra teşekkür ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…