• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hep ben!

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
herkese merhabalar
evlendiğim günden beri bir dedikodu cenderesinin içindeyim.herkes birbri arkasından konuşup yüze gülüyor.ortada bi sürü dedikodu dolaşıyor ve hepsinin sorumlusu ben oluyorum hiçbir şey yapmadığım halde.çok sıkıldım.
mesela sedefin mevlütünde erkek tarafından çok az kişi varmış.mevlüte gitmediğim ve sonrasında kimseyle grşmediğim halde kaynanam eşime bunu sormuş millet mevlütte az kişi olduğunu nerden biliyor?
agzımı açmadığım halde yine suçlu ben oldum bu her zmn böyle ztn.kaynanamın arkasından beddua eden demediğini bırakmayan eltilerim çok iyi ben içimdekini yüzünede söylediğim için kötüyüm.varsın kötü olayım ama bide dedikoducu durmuna düşürülüyorum canıma tak etti.
göya yeni gelinim gelinliğimden hiçbirşey anlamadım.kayınvalidem yedimi bile söylene söylene yaptı.gelin gezmesi yapmak istemiyorum ben zamanında çok gezdim halim yok dedi..diğer gelinler gelin ben çuvalım çünkü.
eşimin ne anne babasından ne abilerinden ne eltilerimden bir sıcaklık görmedim.
bi abisi hoca nikahım yapıldıktan sonra hoşgeldin kardeşim dedi o.onuda her hatrladığımda aglıyorum ztn.gördüğüm tek sıcaklık oydu çünkü.sanki ben dış kapının mandalıyım hiçbiri evimize gelmez halimizi sormaz.evlendiğimden beri arayıpta nasılsın alışabildinmi yeni düzenine falan bişi diyen olmadı.üstelik düğünüm kavgalı polisli bi düğün olduğu halde aglaya aglaya gelin olduğum halde!şimdilerde doktor hamile kalırsan çocuğun düşer ameliyat olman lazım dediği halde yine ne arayan var ne gelen giden ne ilgilenen.bu insanlardan elimi ayağımıçekmek yüzlerine bile bakmak istemiyorum.ama mecbur görücem görüşücem bunuda biliyorum.
arayıp soranlarda var elbet eşimin teyze kızları teyze ogullarının eşleri.ama onlarla ne zmn konussam görüşsem agzımdan laf almaya çalıştıklarını hissediyorum...ztn görüşünce yine kötü olan ben oluyorum onlarla gidip gelmem kaynanama batıyo onlarla görüşünce kaynanamların eltilerin dedikodusunu yapıomuşum gibi laf çarpıtıyo.en kötüsü içten içe eşimin vicdanına oynayıp başarıyoda.daha gecen gün eşim xx lerle (teyze ogularının eşleri)samimi olmanı istemiyorum benm bi annem babam bi abilerim onlar önmli deil benm için dedi.ne yapsam suç konussam suç sussam suç.görüşsem suç.görüşmesem suç. her zamna her yerde ben kötüyüm.bıktım usandım artık yapayalnızım..

Son düzenleme:
konunu okumadan yazıyorum cunku cevap vermıyorsun
oncekı konuna ıstınaden amede senın psikolojik sorunların var doktora gıtmelısın
:S sımdı konunu okuyacagım ve ıcıme agırlık oturacak emınım

konu acıp sonra hıc bılgılendırmeden 15-20 gun sonra gelıp konu acıyorsun :S

konunu okumadan yazıyorum cunku cevap vermıyorsun
oncekı konuna ıstınaden amede senın psikolojik sorunların var doktora gıtmelısın
:S sımdı konunu okuyacagım ve ıcıme agırlık oturacak emınım

konu acıp sonra hıc bılgılendırmeden 15-20 gun sonra gelıp konu acıyorsun :S

hiç bilgilendirmeden öylemi ..konuyu açıp çıkmak istemzdim ama eşim gelecek dedim ve çıktım sonrasındada hep doktor doktor dolaştık ztn çocuk düşük olur sorunuyla ilgili.insanların ne yaşadığını bilmeden atıp tutmayın hanfendi.ayrıca konuma yorum yazıp yazmamak kişisel tercihiniz .konuyu okumadan farklı şeylere istinaden yorum yazmanızda üzücü ayrıca ..

Sen eşinle iyiysen takmayacaksın gerisini.
Kapını kapatırsın onlarda dışarda kalır.
Dış kapının mandallarını umursamayacaksın yoksa sen üzldüğünle kalırsın kimseye bişey olmaz.

yine sedef :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

yine kıyaslama:ssz::ssz::ssz:

sana evlenmeden bunları söylemiştik dimi?.. hala idrak edemiyorsun ki.. takıntı halindesin ne yazık ki:19:

Sen eşinle iyiysen takmayacaksın gerisini.
Kapını kapatırsın onlarda dışarda kalır.
Dış kapının mandallarını umursamayacaksın yoksa sen üzldüğünle kalırsın kimseye bişey olmaz.

bu gidişle eşimlede aramı bozacaklar kaynanam soktuğu laflarla her dedikodudan beni sorumlu tutmasıyla evimizdede huzurumuzu bırakmıyor

yine sedef :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

yine kıyaslama:ssz::ssz::ssz:

sana evlenmeden bunları söylemiştik dimi?.. hala idrak edemiyorsun ki.. takıntı halindesin ne yazık ki:19:

ben ne anlatıyorum sen ne diyorsun cnm ya.bişeylere takıntı yapmış olan benmiyim senmisin acaba.istersen önce konumu oku anaduyguyu çıkar.derdimi anla.ondan sonra bide dön yaptığın yorumu oku.ne demek istediğimi anlarsın belki..

hiç bilgilendirmeden öylemi ..konuyu açıp çıkmak istemzdim ama eşim gelecek dedim ve çıktım sonrasındada hep doktor doktor dolaştık ztn çocuk düşük olur sorunuyla ilgili.insanların ne yaşadığını bilmeden atıp tutmayın hanfendi.ayrıca konuma yorum yazıp yazmamak kişisel tercihiniz .konuyu okumadan farklı şeylere istinaden yorum yazmanızda üzücü ayrıca ..

bakarmısınız benım sıze verdıgım cevapta bır fevrılık dahı yoktu ama verdıgınız cevap bu sekılde

ayıp etmıyormusun sence yaa bu konuyu 3 gun sonra ac oku ben neden hemen boyle sert dılle yazıyorum dersen anlarsın(belkıde gunluk hayatındada sert cevapklar verıyorsun)

konuna gelınce okudum
bunları kafana takmamalısın cunku esının aılesını sevdıgını dusunmuyorum tum konularını bılıyorum, neden gelmelerını gıtmelerını sorun edıyorsun , kafanın rahatına baksana..

esınden gızlı gerekırse gıt doktora ıyı gelecek sana ben sana kaharet etmıyorumkı herkez bırılerınden destek alabılır sonucta bak caresız kalıyorsun buraya yazıyorsun en aızndan bır doktorun olur ona gıder anlatırsın o sana bır cok yonuyle cok sey anlatacak ve ıcını rahatlatacak

cocuk olursa duser mevzusu nedır?
calısıyormusun buarada, ve dugunun neden polisli olaylı gecti?

bu gidişle eşimlede aramı bozacaklar kaynanam soktuğu laflarla her dedikodudan beni sorumlu tutmasıyla evimizdede huzurumuzu bırakmıyor

acık acık soyledıgın ıcın herkeze anlattıklarını dusunuyolar herhalde

kocanla bu sebeblerden oturu kavga etme bazen acık sozlu olup herseyı pat pat soylemek ıyı olmuyor
ıcınde tutmak daha ıyı bak necatı sasmaz evlendı demıs ki

mutluyuz gozumuz kor kulagımız sagır

bır bu mantıkla evlılıgımızı surduruyoruz ayrıca bız senınlede yakın arayla evlendık :S

Son düzenleyen: Moderatör:
acık acık soyledıgın ıcın herkeze anlattıklarını dusunuyolar herhalde

kocanla bu sebeblerden oturu kavga etme bazen acık sozlu olup herseyı pat pat soylemek ıyı olmuyor
ıcınde tutmak daha ıyı bak necatı sasmaz evlendı demıstı
mutluyuz gozumuz kor kulagımız sagır

bır bu mantıkla evlılıgımızı surduruyoruz ayrıca bız senınlede yakın arayla evlendık :S

en iyisi bunu yapmak canım.artık kocama hiçbişeyi anlatmıyorum ztn.doğruluk ve açık sözlülük her yerde işe yaramıomuş malesef gec oldu ama anladım.

Amanede Sedef bir yana dursun her hangi bir üyeymişsin gibi cevap yazacağım
Ama sen ne kadarını duyarsın bilmem..

Neden sürekli bi yaranmaya çalışma derdindesin herşey anlattığın gibiyse
Gelmeyen gelmesin sormayan sormasın
Polislik olaylar yaşandı diyorsun bir de hala nezaket bekliyorsun niye beni sormuyorlar diye kendi kendine dert ediyorsun

Gelin gezmesine kayınvalidem götürmedi beni demişsin
Gelin gezmesinden kasıt el öpme sanırım ?
Bizi de kimse götürmedi, götürmelerini de istemezdim.. Biz eşimle yolu biliyoruz değil mi ? Baş başa gittik geldik..

Diğer eltiler diğer eltiler deyip duruyorsun
Kıyasa girmene ne gerek var ?
Her insan farklıdır ve herkes seni sevmek zorunda değil, sende nabza göre şerbet ver olsun gitsin

en iyisi bunu yapmak canım.artık kocama hiçbişeyi anlatmıyorum ztn.doğruluk ve açık sözlülük her yerde işe yaramıomuş malesef gec oldu ama anladım.

kendı ıcındede umursama
umursama derken saygısızlık yapma
senı dıslamıslar gıbı gozukuyor evet cunku benım annemde olsa bende onun gelını olsam hersyeıyuzune yuzune soylesem bırak ben o kaynanama bunu yapsam benım annem benı evet dovmez belkı ama emdıgım sutu burnumdan getırır
hersey soylenemezkı koskoca ısnanlaırn bakıs acısını degıstıremeyecegıne gore
ugrasmayacaksında

annesını babasını yanınamı ıstıyorsun

yap bı kek bı yemek cay

yapamıyormusun bılmıyormusun olabılır ver anahatarı balık aldım anne sen temızle pısır aksam bızde ısten gleınce hep beraber yerız de
gor bak ıclerıne alıyorlarmı almıyorlarmı

senin tek derdin eşinin ailesi ,
tüm konularını bunun üzerine açıyorsun ,
iyide neden ,neden yapıyorsun bunu kendine ,
umursamamayı ,kendi hayatına bakmayı denesene,
boşver gelmiyor gitmiyorlarsa seni takmıyorlar demek ,
sende takma o zaman ,sen evliliğinle ilgilen evinle ilgilen ,uğraş bul kendine ,
ismek kurslarına katıl ,ahşap boyama yap ,resim yap kafanı başka yere ver ,
hayatın olmuş bu ailenin fertleri senin ,dünya onlardan mı ibaret yahuu..

Valla Sedef'i çok takıyosun desem,psikologa gitmeni önereceğim.
Yok, olaylar bahsettiğin kadar vahimse o kocayı boşa bence.Ben anlamadım zaten tüm bunlar olurken o koca nerde?
Akıllı başlı adam şimdiye kadar ya senin psikolojik sorunlarının farkına varır,çaresine bakardı.Ya da kayınvalidenin,eltilerinin sana yaptıklarının farkeder,çaresine bakardı.
Ama adamda tık yok.

Bir de çocuk yapmayı düşünüyorsun.Bunu biraz ertele bence.
Allah yardımcın olsun.

aslında bız gencler cok zekıyızde bunu ne yonde kullanacagımız onemlı
buyuklerde
oyle tabı
bır cıkolataya kanacak kadar cahılız
onlar yapmıyorlarmı , oyle bırakmak varmı bır cok sekılde sana gelıp gıtmelerını saglayabılırsın sonucta hıcbısey tek taraflı olmaz ıyı yaklasırsan olumlu , ve notr onlarında kayıtsız kalacaklarını sanmıyorum

Back