hala söylediklerimde hemfikirim kuzum. madem eğlence yapacaklardı kayınvaliden sana deseydi ki; kızım kına gecesi bidaha olmaz, ama eğlence gibi bişeyler düşünüyoruz. sizin de haberiniz olsun, ona göre hazırlanın.
benim de kendi ailem ve eşimin ailesi çok farklı kültür yapısındalar. düğünüm onların memleketinde oldu. kına gecesi yapılmicak diye biliyodum, sonra kendi aralarında göya eğlence yapacaklarını duydum senin gibi. ben kendi memleketimde de kınamı yapmamıstım. bana da kına yakacaklarmış eğlence olsun diye. ben de kıyameti koparttım çocuk oyuncağı mıyım ben diye. iki arada kıyafet aldırttım. eşimle aram bozuldu, düğün sabahı saatlerce ağladım kavgalar edildi. babam da sonradan geldi seninki gibi, babamla ilgilenilmedi. söylenen sözler yoktu belki, ama bunlar bile çok dokunmuştu. anlatmamın sebebi, benzer şeyleri yaşadım ben de.
eşine şunu iyice bi anlatman lazım bence.. kendini senin yerine koysun, kendi annesi hasta olsun. ortada o kadar laf söz gezinsin. çok eminim ki seni doğduğuna pişman ederdi. evlilik, yuva falan düşünmezdi bizler gibi. erkekler sabit fikirli yaratıklar çünkü. çok yönlü düşünemiyorlar. düşünenleri de elbet var ama bize denk gelmemiş baksana.
eğer onun annesine karşı böyle davranılmış olsa, en başta sen rest çekerdin ailene.
annesi diyomuş ya annesi senden kıymetli diye, sen de eşine ''sen tabii ki benim için çok değerlisin, ama benim bu zor dönemlerim bizim için sınav belki. sen benim kötü günümde yanımda yoksan, bana destek değilsen neden evliyiz'' de kibar kibar. anlatmaya çalış.
baktın 3 gün sonra yine aynı davranış, bence kendini tüketmeye asla değmez. ömür çok değerli ve kısa, sen kendi ayakların üzerinde durabilen birisin. bir erkeğe sadece manen ihtiyaç duyarsın. onu da veremeyecek adam defolsun gitsin zehrini başka yere saçsın. koca dediğin kötü günde belli oluyor maalesef.
cidden çok sinirlendim hem eşine hem de o cadaloz anasına. sizin kötü gününüzü kendi eğlencesi, egosu haline getirmiş terbiyesiz.