Hemşireler

Ne yalan soyleyeyim gozum korktu... Turkiye'de yasamak hayallerimden biri, ama durum gercekten boyleyse orada yapamam

türkiyede yasamak herkesin hayali evet suanda benimde o,ama yani calisma saaitlerinde bisi yokki yani hemsire olupta hafta 2 3 gün izin olmaz günde 6 saat calisma olmazki..yani ki almanyada daha fazla saatler daha yorucu.sen ne kadar bir saat bekliyorsunki?hem daha ókuyormussun okulun bitmemis hayat atilmamassin sartlar nasil düzem nasil ilerliyor bilmiyorsun belkide ..türkiyede normal bir isin bile calisma süresi 12 saat dedim ya 12 saatten olursa haftada 4 gün oluyor bunun neresi fazlaki?ki sen birde yeni hemsire olucaksin.günde 4 saat calisma olmaz.ne almanyada ne türkiyede.bence karar vermedne önce bir alman hastanesine git sor .bu sekilde türkiyeye gidersen hic bisi yapamazsin.bende suan onun ceremesini cekyorum zatn

Beni korkuttan calisacagim saat degil, alacagim maas. Yaw bi dusun, 60 saat calisiyorsun haftada arti mesailer var, ama 650 tl aliyorsun
Okuyorum evet ama ote yandan calisiyorum hasta bakicisi olarak (gece veya hafta sonlari), hayatinin zorlugunu bilirim... Haftada okul + isi toplarsak kolayca 60 saati geciyor ama hic olmazsa maasim da o kadarda iyi oluyor...

650 tl oldugunu sana kim dediki?okul+is derken?sen zaten mezun olunca türkiyeye gidicem calisicam demedinmi?okul nerden ciktiki?

650 tl oldugunu sana kim dediki?okul+is derken?sen zaten mezun olunca türkiyeye gidicem calisicam demedinmi?okul nerden ciktiki?

Az cok arastirdim nette, ozel hastanelerde 650 tl maas alanlar var dedim ve dogrusunu merak edip burda yorum yaptim zaten.
Ben ogrenciyim, okulum bitmesine 1 yilim kaldi! Su an hem ogrenciyim hemde calisiyorum (gece veya hafta sonlari hasta bakicisi olarak) az cok harcligim ciksin diye!
Allah izin verirse, diplomami aldiktan sonra yani hemsire olduktan sonra 1-2 yil calisip, kenara para koyup turkiye'ye yerlesicem dedim arkadasim.
Lutfen dikkatlice oku

mrblarr bende hemşireliği çok isteyen biriyim çocukluk hayalim. iş temposu çok zor diyolar ama bu bnm gözümü korkutmuyo açıkçası seviyorum hastane kokusu vs. bu sene inş sınavı kazanırım sadece mat ve fen prblem bnm için. dershane arıycam diğer ay harıl harıl

merhaba hemşire ablalarım bu sene sınava girdim hemşirelik yazacağım ama beni düşündüren bir konu var yardımcı olursanız çok sevinirim tesettürlüyüm ve forma giyme konusu beni çok düşündürüyo bir yerde okudum okurken kısa kollu giymek zorundasınız falan demişler gerçekten böyle birey var mı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

O grubu ben de biliyorum ve sinir oluyorum. Bu isten sikayeti olan, ve boyle ufak bir seye delirebilecek kadar sabirsiz olanlar yapmasin kardesim bu meslegi. Onlara boyle demek istiyorum, ama hepsiyle ugrasamam simdi. Ben o grubu bu meslegin yuz karalari olarak goruyorum valla.

650 mi? Insallah dogru degildir. Ben de yurtdisinda okudum ve yurtdisinda da calisiyorum. Ilerde birgun Turkiye'ye donmek gibi bir dusuncem var, kesin degil ama aklimda yani. Maaslar bu kadar dusukse olmaz. Utanarak soyluyorum, ben o paranin 3 katini 2 haftada kazaniyorum. Ayip boyle soylemek ama, arada daglar kadar fark var, bunu anlatmak icin soyledim. :26:

canımm ben baya araştırdım konuştum falan lisans mezunu devlette çalışan bir hemşire dönerlerle falan 2000tl yi geçiyormuşş yurtdışındaki kadar iyi olmasada türkiye için gayet iyi

canımm ben baya araştırdım konuştum falan lisans mezunu devlette çalışan bir hemşire dönerlerle falan 2000tl yi geçiyormuşş yurtdışındaki kadar iyi olmasada türkiye için gayet iyi

ben de lisans mezunu hemşireyim 3 yıllık iş hayatım var ve ben özelde 2000 liranın üzerine çıkıyorum. devlet için döner sermayeyle beraber 2000 az değil mi?

Turkiye'de 2000 veriyorlarsa oper basima koyarim. Yine iyiymis. 650'yi duyunca sok oldum, saka gibi.

ben eski sağlık ocağı yeni aile sağlığı merkezi:)'nde calışıyorum.lisans mezunuyum.maaşım 2100-2250 arası değişiyor..

ewet cnm yarım kollu giydiler.ben tesettürlü değilim ama diğer arkadaşlarımdan tesettürlü olanlar vardı ve öyle giydi.devlet hastanelerindeki durumu bilmiorum ama özel sektörde yarım kollu kimi hastanelerde izin veriolar...

Merhaba arkadaslar,

650 tl ozel hastaneler icin diye duymustum, merak edip o yuzden sormak icin yazdim buraya. Cevaplar icin tesekkurler, rahatladim desem yeridir :)
Bi sorum daha olacak sizlere: Yuksek lisans yapmak ne tur avantajlar ve desavantajlari var?

Son düzenleme:
slmlar

bende hemsirelik okumak istiyorum ama belcikada ve orda yuksekokulda verilmesine ragmen egitim yili 3 yil acaba kabul gorurmu Turkiyede ??

birde hemsireler genel olarak nasil biis ortaminda calisiyorlar cokmu zor biraz bana yardimci olursaniz sevinirim bu meslegi seviyorum insanlara yardimci olmayi felan ama pek bi bilgim yok is hayati konusunda

tesekkurler simdiden

ayrica hepinizi tebrik ediyorum bu meslegi en iyi sekilde icraa ettiginiz icin

Son düzenleme:
sağlık bakanlığı artık yabancı doktor hemşire çalıştırılmasının önünü açtı diplomanıza denklik alıp çalışabilirsiniz. Diploma denkliği için YÖK ten bilgi alabilirsiniz.

mrhaba 7 yıllık acil hemşiresiyim devlet hastanesınde calısıyorum ve coooook yogun bu yasta varisler patlak verdı en yogun bölge hastanelerınden birindeyım

Ben de devlet hastanesinde acil hemşiresiyim.Yoğun ve yorucu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…