- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.072
- 133
- Konu Sahibi kalb-i mecruh
-
Amin sağol cnm darısı size olsun...Gözünüz aydın Rabbim bebişnize ve size hayırlı uzun ömürler versin insallah
Normal dogum yaptım devlet hastnesnde basıma gelmeyen kalmadı bı daha asla cocuk ta ıstemıyorum ne yalan soylym
Merhaba arkadaşlar dogumuma 12 haftam kaldı fakat ben hala karar veremedim normal mi sezaryan mi
Normal dogumu çooook iyi biliyorum deneyimliyim yani
Benim günüm geçer suni sancıyla doğumum başlatılır vs
gerisini yazmayayım şimdi
Kısacası normal doğumum zor oluyor
Hem sezaryan hemde normal dogum yapmış bayanlar lütfen bana yardımcı olun sezaryan mi daha zor normal doğum mu
Sezaryan sonrasi ağrı çok mu oluyor kaç günde toparlandiniz
Amin canım inşallah canımÇok göreceli bir şey canım bu ya..
İnan herkesin hayat anlayışına acı eşiğine göre hikayeler çok değişir..
Ben de bebeğime gebe kaldığım ilk günden bu yana deli gibi normal doğum istiyordum...
Resmen adapte etmiştim kendimi..
Ama olmadı...
Sezaryenden bahsetmek bile istemiyorum...
Şimdi o kadar özeniyorum ki keşke ikinci bebeğimi normal yapabilsem sanırım o şansım da yok..
Hayırlı sağlıklı doğum olsun inşallah..
Insallah sızın de kolayca gecer dogumunuz Allah yrdımcnz olsun
Amin canım inşallah canım
Doğru diyorsun sezaryan olup sorunsuz atlatan da var sorunlu gecende normal dogum da keza aynı sekilde
Ben birden fazla normal doğum yaptım son doğumumu henüz atlatmış değilim bu psikoloji ile nasil dogururum bilmiyorum
Bırakın sezaryanı normal dogumu iğnenin verecegi acıya bile tahammulum yok
Bakalim canım ya bebek için ve benim için hayırlısı ney ise o olsun şimdilik tam bir karar veremedimZaten normal doğumları yapmışsın...
Aklında bir "acaba"n yok...
Psikolojin de iyi değil.. Tekrar bu psikolojiyle girme zaten doğuma..
Kendini o zamana kadar toparlamaya çalış, annesin, her şeyi normali güzel diye..
Baktın gerçekten iyi değilsin sezaryen olursun..
Bebeğe bakacak annenin psikolojisi de önemli...
Normal doğum mu sezeryan mi en yakın ne zaman belli olur acaba ? Bende normal doğum anneye bebeğe daha faydalı diye duyuyorum etraftan hangisi olacağına anne karar verebiliyor mu?
geçmiş olsun bende devlette düşünüyorum,dinlemek isterim anlatmak istersenizNormal dogum yaptım devlet hastnesnde basıma gelmeyen kalmadı bı daha asla cocuk ta ıstemıyorum ne yalan soylym
çok geçmiş olsun,kendim yaşamış gibi oldum okurken,Allah ıslah etsin böyle görevlileri,ürktüm ve vazgeçtim devlettenMerhabanil2016 Benim doğum zamanım çok kötü geçti,herkesin aynı olmayabilir tabi ki.Şöyle anlatıyım ben İzmirde oturuyorum,aliağa'da annemlerde kalıyorduk bu dogum zamanımda esım gececı calıstıgı ıcın,oradan aylık kontrollerıme gıdıp gelıyordum.Esımın anneannesı burada karsıyaka devlette eskıden hemsıreydı o oraya kontrole gıtmemı ıstedı ,orda dogum yap yaptırıyorlar dedı hep aklıma orayı soktu tanıdık dogumun kolay gecer,herkes gırer yanına falan dıye.Her ay duzenlı oraya gıttım dogumuma az bı zaman kala bana dedıler kı burada ılk dogumu yaptırmıyoruz cok acıl olursa ve ıkıncı dogum olursa alıyoruz burada kuvoz yok ambulansın kuvozunu kullanıyoruz burası dogum hast.degıl 5ten sonra kadın dogumcu yok e ılk dogumun kım bılır kac saat surer sabahtan gelsende o saate yetısemeyebılırsın bızde bu rıskı almayız zaten dedıler ben kendımı oraya adapte etmısken bana kadın dogum hastanesıne gıtmen lazım ılk dogumda sezeryanda yasaklandı devletlerde acıl bırsey olursa hem orada mudahele edebılrler dedıler.ben son bır bucuk ay kala basladım hastane aramaya.Ege unv.onceden gıtmedıysen bı doktorun kaydın yoksa almıyormus dırek doguma gıdersen zaten ogrencılere bırseyler ogretmek ıcın genelde sezryan yaptırıyolarmıs,tepecık hast.tavsıye etmedıler sona kaldı Buca dogum gıtmez olsaydım ,36 haftalıkken kontrole gıttım 1cm acılman var dogumun baslıyo,erken dogum gorunuyo kalıcaksın ,senı gondermıyoruz aılenı ara cantanı getırsınler dedıler kontrole gıtmıstım hıcbıseym yoktu yanımda benı aldılar yukarya sancı odasına hıcbsey yıyıp ıcmeyeceksın yarın sabaha kdr normal olmazsa sezeryan olck dedıler benı 4gıbı aldılar e o saatten dıger gun sabaha kadar kac hemsıre kac doktor kac stajer alttan muayene ettı eldıvenle canım o kadar yandı kı,e yanımda dogum yapacaklar bagırıyo edıyo kımı dogum yapıyo yan odada onların seslernden korktugum bı yana,sabah oldu su bıle ıcmedım bayılcm artık sabah doktorlar sıra degstrdı yenı gelen ne dese begenırsın senın daha dogumuna var daha 36haftalıksn gıt sen dedı zaten cok kotu oldum kavga etmek ıstemedm bırsey yaparlar gıcık olup dıye cıktım eve gıttım bır kasınma akıntı basladı bende bız oraya gıtmek ıstemedık annemlere yakın ozel hst.ye gıttık enfeksıyon kapmıssın eldıvenlerden mantr dedı krem verdı,sonra benım pembe akıntılarım basladı,gıtmek ıstemıyorum tabı yıne benı mahvetcekler dıye e baska yerde son haftalarm dıye kabul etmıyo neyse 38haftalk oldu annemle carsıya gıttık oyle bı agrım basladı sancım gelıyo 15dkda bır annem anladı yok bısey karnm agrıyo dıyrm korkudan erkenden gıtmym dıye sonra ıyce sıklastı babamı aradık bnı tkrr goturduler bu sefer 5cm dogum baslamıs alıyoruz dedı aldılar yukarıya doguma kdr gorusmek yasak dedıler,kagt ımzalattılar bebege bsy olursa mesl dglz blmem ne tam okuyamadm,gorusturmuyolar da .Neyse benm suyum patlamamıstı orada bır cubukla patlattılar,lavman yaptılar.Kalkıp yatagn uzernde duz oturmak ıstyrm ızın vermıyolar,yanımdkıler bagrp duruyo korkuyorum,yattkca daha cok canm yanıyo kesnlkle kaldırmıyolar bıde tersleyıp duruyolar ınsanı.5te gırmıstım gece 12bızımkıler sınır olmus haber vermıyosunz gorustrmysnz dogum basladı dednz nden hber yok dıye kızmıslar bıde bı kız cıkmak ıstedı ortalıgı yıktı o kızla kavga edıyolardı ıyıce hepsı sınr kupune dondu o kızı kagt ımzalatp cıkrttılar bnm yanıma glp bnı aldılar yan odaya o kadın dogum yaptırcak ebe bana bı bagrdı sızle mı ugrascaz szn yaknlarnzla mı doguruyolarda bız dogurtmuyrz sankı gec makasa da dogur hdı o zman flan dıye gectım apar topar ıkın dedı bırden ıkınırken makasla bı kestı cocuk bı cıktı neye ugradıgmı sasırdım.sonra elını sokuyo arkasından ıcerde bsy kaldımı dıye acıyo yanı kasıyorum kasma duzgn dur flan azarladı bnı,sonra dıkmeye baslarken de dzgun dur yoksa dıkerım boyle ıcınde parca kalr sonrada krtaj olmya glırsın flan benı bı azarladı yorgan dıker gıbı popoma kadar hat hutur dıktı kaldırdı ne bı ılac ne bı batıkon vermedı,recete olarak ta yazmamıslar.Neyse dıger gun bebegım doguma kdr kakasını yutmus yogun bakıma yatrdılar yanı benı o kdr bekletmısler yemn ederm bebegmı alıp dırek kactm hastaneden hıc ugrasmak ıstemedım canmı kurtardıgıma razı geldım yanı o yzden brdha dogumdan korktm ıstemıyorum.cok uzun oldu ama boyle telefondan yazıyorum kusura bakma paragraf yapamadım.
Oha diyorum affıniza sığınarak ne biçim bi muamele bu ya lütfen gerekli yerlere şikayette bulun size hakları yok böyle davranmaya kimse kusura bakmasın babasının hayrına yapmıyor bu işi sabri yok ise yapmasın biz canımızı emanet ediyoruz onlara onların yaptığına bak yaMerhabanil2016 Benim doğum zamanım çok kötü geçti,herkesin aynı olmayabilir tabi ki.Şöyle anlatıyım ben İzmirde oturuyorum,aliağa'da annemlerde kalıyorduk bu dogum zamanımda esım gececı calıstıgı ıcın,oradan aylık kontrollerıme gıdıp gelıyordum.Esımın anneannesı burada karsıyaka devlette eskıden hemsıreydı o oraya kontrole gıtmemı ıstedı ,orda dogum yap yaptırıyorlar dedı hep aklıma orayı soktu tanıdık dogumun kolay gecer,herkes gırer yanına falan dıye.Her ay duzenlı oraya gıttım dogumuma az bı zaman kala bana dedıler kı burada ılk dogumu yaptırmıyoruz cok acıl olursa ve ıkıncı dogum olursa alıyoruz burada kuvoz yok ambulansın kuvozunu kullanıyoruz burası dogum hast.degıl 5ten sonra kadın dogumcu yok e ılk dogumun kım bılır kac saat surer sabahtan gelsende o saate yetısemeyebılırsın bızde bu rıskı almayız zaten dedıler ben kendımı oraya adapte etmısken bana kadın dogum hastanesıne gıtmen lazım ılk dogumda sezeryanda yasaklandı devletlerde acıl bırsey olursa hem orada mudahele edebılrler dedıler.ben son bır bucuk ay kala basladım hastane aramaya.Ege unv.onceden gıtmedıysen bı doktorun kaydın yoksa almıyormus dırek doguma gıdersen zaten ogrencılere bırseyler ogretmek ıcın genelde sezryan yaptırıyolarmıs,tepecık hast.tavsıye etmedıler sona kaldı Buca dogum gıtmez olsaydım ,36 haftalıkken kontrole gıttım 1cm acılman var dogumun baslıyo,erken dogum gorunuyo kalıcaksın ,senı gondermıyoruz aılenı ara cantanı getırsınler dedıler kontrole gıtmıstım hıcbıseym yoktu yanımda benı aldılar yukarya sancı odasına hıcbsey yıyıp ıcmeyeceksın yarın sabaha kdr normal olmazsa sezeryan olck dedıler benı 4gıbı aldılar e o saatten dıger gun sabaha kadar kac hemsıre kac doktor kac stajer alttan muayene ettı eldıvenle canım o kadar yandı kı,e yanımda dogum yapacaklar bagırıyo edıyo kımı dogum yapıyo yan odada onların seslernden korktugum bı yana,sabah oldu su bıle ıcmedım bayılcm artık sabah doktorlar sıra degstrdı yenı gelen ne dese begenırsın senın daha dogumuna var daha 36haftalıksn gıt sen dedı zaten cok kotu oldum kavga etmek ıstemedm bırsey yaparlar gıcık olup dıye cıktım eve gıttım bır kasınma akıntı basladı bende bız oraya gıtmek ıstemedık annemlere yakın ozel hst.ye gıttık enfeksıyon kapmıssın eldıvenlerden mantr dedı krem verdı,sonra benım pembe akıntılarım basladı,gıtmek ıstemıyorum tabı yıne benı mahvetcekler dıye e baska yerde son haftalarm dıye kabul etmıyo neyse 38haftalk oldu annemle carsıya gıttık oyle bı agrım basladı sancım gelıyo 15dkda bır annem anladı yok bısey karnm agrıyo dıyrm korkudan erkenden gıtmym dıye sonra ıyce sıklastı babamı aradık bnı tkrr goturduler bu sefer 5cm dogum baslamıs alıyoruz dedı aldılar yukarıya doguma kdr gorusmek yasak dedıler,kagt ımzalattılar bebege bsy olursa mesl dglz blmem ne tam okuyamadm,gorusturmuyolar da .Neyse benm suyum patlamamıstı orada bır cubukla patlattılar,lavman yaptılar.Kalkıp yatagn uzernde duz oturmak ıstyrm ızın vermıyolar,yanımdkıler bagrp duruyo korkuyorum,yattkca daha cok canm yanıyo kesnlkle kaldırmıyolar bıde tersleyıp duruyolar ınsanı.5te gırmıstım gece 12bızımkıler sınır olmus haber vermıyosunz gorustrmysnz dogum basladı dednz nden hber yok dıye kızmıslar bıde bı kız cıkmak ıstedı ortalıgı yıktı o kızla kavga edıyolardı ıyıce hepsı sınr kupune dondu o kızı kagt ımzalatp cıkrttılar bnm yanıma glp bnı aldılar yan odaya o kadın dogum yaptırcak ebe bana bı bagrdı sızle mı ugrascaz szn yaknlarnzla mı doguruyolarda bız dogurtmuyrz sankı gec makasa da dogur hdı o zman flan dıye gectım apar topar ıkın dedı bırden ıkınırken makasla bı kestı cocuk bı cıktı neye ugradıgmı sasırdım.sonra elını sokuyo arkasından ıcerde bsy kaldımı dıye acıyo yanı kasıyorum kasma duzgn dur flan azarladı bnı,sonra dıkmeye baslarken de dzgun dur yoksa dıkerım boyle ıcınde parca kalr sonrada krtaj olmya glırsın flan benı bı azarladı yorgan dıker gıbı popoma kadar hat hutur dıktı kaldırdı ne bı ılac ne bı batıkon vermedı,recete olarak ta yazmamıslar.Neyse dıger gun bebegım doguma kdr kakasını yutmus yogun bakıma yatrdılar yanı benı o kdr bekletmısler yemn ederm bebegmı alıp dırek kactm hastaneden hıc ugrasmak ıstemedım canmı kurtardıgıma razı geldım yanı o yzden brdha dogumdan korktm ıstemıyorum.cok uzun oldu ama boyle telefondan yazıyorum kusura bakma paragraf yapamadım.
Merhabanil2016 Benim doğum zamanım çok kötü geçti,herkesin aynı olmayabilir tabi ki.Şöyle anlatıyım ben İzmirde oturuyorum,aliağa'da annemlerde kalıyorduk bu dogum zamanımda esım gececı calıstıgı ıcın,oradan aylık kontrollerıme gıdıp gelıyordum.Esımın anneannesı burada karsıyaka devlette eskıden hemsıreydı o oraya kontrole gıtmemı ıstedı ,orda dogum yap yaptırıyorlar dedı hep aklıma orayı soktu tanıdık dogumun kolay gecer,herkes gırer yanına falan dıye.Her ay duzenlı oraya gıttım dogumuma az bı zaman kala bana dedıler kı burada ılk dogumu yaptırmıyoruz cok acıl olursa ve ıkıncı dogum olursa alıyoruz burada kuvoz yok ambulansın kuvozunu kullanıyoruz burası dogum hast.degıl 5ten sonra kadın dogumcu yok e ılk dogumun kım bılır kac saat surer sabahtan gelsende o saate yetısemeyebılırsın bızde bu rıskı almayız zaten dedıler ben kendımı oraya adapte etmısken bana kadın dogum hastanesıne gıtmen lazım ılk dogumda sezeryanda yasaklandı devletlerde acıl bırsey olursa hem orada mudahele edebılrler dedıler.ben son bır bucuk ay kala basladım hastane aramaya.Ege unv.onceden gıtmedıysen bı doktorun kaydın yoksa almıyormus dırek doguma gıdersen zaten ogrencılere bırseyler ogretmek ıcın genelde sezryan yaptırıyolarmıs,tepecık hast.tavsıye etmedıler sona kaldı Buca dogum gıtmez olsaydım ,36 haftalıkken kontrole gıttım 1cm acılman var dogumun baslıyo,erken dogum gorunuyo kalıcaksın ,senı gondermıyoruz aılenı ara cantanı getırsınler dedıler kontrole gıtmıstım hıcbıseym yoktu yanımda benı aldılar yukarya sancı odasına hıcbsey yıyıp ıcmeyeceksın yarın sabaha kdr normal olmazsa sezeryan olck dedıler benı 4gıbı aldılar e o saatten dıger gun sabaha kadar kac hemsıre kac doktor kac stajer alttan muayene ettı eldıvenle canım o kadar yandı kı,e yanımda dogum yapacaklar bagırıyo edıyo kımı dogum yapıyo yan odada onların seslernden korktugum bı yana,sabah oldu su bıle ıcmedım bayılcm artık sabah doktorlar sıra degstrdı yenı gelen ne dese begenırsın senın daha dogumuna var daha 36haftalıksn gıt sen dedı zaten cok kotu oldum kavga etmek ıstemedm bırsey yaparlar gıcık olup dıye cıktım eve gıttım bır kasınma akıntı basladı bende bız oraya gıtmek ıstemedık annemlere yakın ozel hst.ye gıttık enfeksıyon kapmıssın eldıvenlerden mantr dedı krem verdı,sonra benım pembe akıntılarım basladı,gıtmek ıstemıyorum tabı yıne benı mahvetcekler dıye e baska yerde son haftalarm dıye kabul etmıyo neyse 38haftalk oldu annemle carsıya gıttık oyle bı agrım basladı sancım gelıyo 15dkda bır annem anladı yok bısey karnm agrıyo dıyrm korkudan erkenden gıtmym dıye sonra ıyce sıklastı babamı aradık bnı tkrr goturduler bu sefer 5cm dogum baslamıs alıyoruz dedı aldılar yukarıya doguma kdr gorusmek yasak dedıler,kagt ımzalattılar bebege bsy olursa mesl dglz blmem ne tam okuyamadm,gorusturmuyolar da .Neyse benm suyum patlamamıstı orada bır cubukla patlattılar,lavman yaptılar.Kalkıp yatagn uzernde duz oturmak ıstyrm ızın vermıyolar,yanımdkıler bagrp duruyo korkuyorum,yattkca daha cok canm yanıyo kesnlkle kaldırmıyolar bıde tersleyıp duruyolar ınsanı.5te gırmıstım gece 12bızımkıler sınır olmus haber vermıyosunz gorustrmysnz dogum basladı dednz nden hber yok dıye kızmıslar bıde bı kız cıkmak ıstedı ortalıgı yıktı o kızla kavga edıyolardı ıyıce hepsı sınr kupune dondu o kızı kagt ımzalatp cıkrttılar bnm yanıma glp bnı aldılar yan odaya o kadın dogum yaptırcak ebe bana bı bagrdı sızle mı ugrascaz szn yaknlarnzla mı doguruyolarda bız dogurtmuyrz sankı gec makasa da dogur hdı o zman flan dıye gectım apar topar ıkın dedı bırden ıkınırken makasla bı kestı cocuk bı cıktı neye ugradıgmı sasırdım.sonra elını sokuyo arkasından ıcerde bsy kaldımı dıye acıyo yanı kasıyorum kasma duzgn dur flan azarladı bnı,sonra dıkmeye baslarken de dzgun dur yoksa dıkerım boyle ıcınde parca kalr sonrada krtaj olmya glırsın flan benı bı azarladı yorgan dıker gıbı popoma kadar hat hutur dıktı kaldırdı ne bı ılac ne bı batıkon vermedı,recete olarak ta yazmamıslar.Neyse dıger gun bebegım doguma kdr kakasını yutmus yogun bakıma yatrdılar yanı benı o kdr bekletmısler yemn ederm bebegmı alıp dırek kactm hastaneden hıc ugrasmak ıstemedım canmı kurtardıgıma razı geldım yanı o yzden brdha dogumdan korktm ıstemıyorum.cok uzun oldu ama boyle telefondan yazıyorum kusura bakma paragraf yapamadım.
çok geçmiş olsun,kendim yaşamış gibi oldum okurken,Allah ıslah etsin böyle görevlileri,ürktüm ve vazgeçtim devlettenAllah çocuğunu bağışlasın sana bağışlasın inş
kalb-i mecruh a hak verdim ,bencede bimer 150 yi arayın sizlik hiçbirşey yapmazlar,ama o görevlileri sorguya çekerler,yanlarına kalmasın...
Hala geç kalmış değilsin şikayet etAmın canım bebegım suan 9aylık esımde o zaman sıkayet edelım dedı aılem falan da ama bebegım yogun bakımdaydı ve benı hastaneden cıkardılar bebegım dogdu emzıremedım bıle bebek yogunbakıma anneler alınmıyomus tek kalıyolarmıs bır hafta bebegım orda ben dısarda yakında bı akrabamda kaldım o kadr uzuldum agladım kı hem emmedı hemde sutum gelmıcek korkusuyla ıyıkı cıktı ve emdı sutum geldı,ne bıberon ne emzık almadı sukur hala emıyzaman o korkuyla bende hastanede degılm bebegıme bısey falan yaparlar dıye sıkayette bulunamadım canımı kurtardıgıma razı geldım kı bıde sonradan ogrendım herksn dogumuna doktorları gırmıs benımkını nıye ebe ve ıkı stajer kız yaptırdı anlamadım,bebegı gıydıren kadında orada hzmetcı kadınmıs ne bıcım hastane ne bıcım calısma sıstemı anlamadım suan uzerınden baya zaman gectıgı ıcın sıkayetm bı ıse yaramaz gıbı gelıyor dıkısım bıle ıkı ayda kapandı ıplerı attı kadın oyle bır dıktı kı ıp bıtıyo bıdha ıp ıstıyo yanındakınden bı popoma dogru bı yana dogru kestı ıctende yırtılmıs kac dıkıs oldugunu bıle sordum soylemedı sımdı bıle dıktıgı yerler kabartılı gıbı cok pısmanm keske hamıleyken para bırktrp bı ozele gtseydm yada en basından tam tesekkrlu dzgn bı hastaneye gtseydm mıllete uymayıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?