- 23 Ocak 2015
- 132
- 55
- 48
- Konu Sahibi kalb-i mecruh
-
Bende bundan korkuyorum zatenSezeryanında sonrası çok zor ya yardım almadan lavaboya bile gidemiyosun
O imkansız işte günüm geçtiği için suni sancıyla doğum başlatılıyorBide ikinci kolay olur diyorlar.suni sancı seni çok yıprattıysa evde çek sancını doktorunla konuş böyle böyle diye.
Stres yapmamaya çalış çünkü ne kadar düşünürsen düşün olacağın önüne geçemiyorsun. Bnm normal doğumu seçmemin en büyük nedeni bebeğin sağlığı içindi.normal doğum hem anne için hemde bebek açısından çok sağlıklı. Yoksa cesaret edemezdm bnde. Bnm bi tanıdığım var sezaryeni o kadar kötü geçtiki ondan korktum birazda. Ama kuZenlerimin sezaryenleri çok rahat geçmiş. Tabi teki kuzenimin sezaryen sonrası biraz acılı geçmiş. Bişey merak ettim isteyerekmi hamile kaldınO imkansız işte günüm geçtiği için suni sancıyla doğum başlatılıyor
Sen cidden fazla etkilenmemişsin benim arkadaşım 1 hafta kalkmakta zorlanmıştı gerçi artık estetik dikişte var o çok ağrı yapmıyomuş bende mecbur sezeryan olucam normal doğum istiyodum ama kısmet değilmiş İnşallah senin gibi olurum zorlanmamişte kişiye göre değişiyor, sezeryandan sonra hiç yatmadım
ertesi gün evimi sildim süpürdüm
bunun net cevabı yok yaşadıklarınla değişiyor
Sen cidden fazla etkilenmemişsin benim arkadaşım 1 hafta kalkmakta zorlanmıştı gerçi artık estetik dikişte var o çok ağrı yapmıyomuş bende mecbur sezeryan olucam normal doğum istiyodum ama kısmet değilmiş İnşallah senin gibi olurum zorlanmam
İnşallah canım sağolinşallah kolay doğumların olur
kendini pozitif yönlendir pozitif düşün güzel olsun
Cümlemizin canım epidural mi yapmıştın pekiBen iki doğumumuda sezeryanla yapdım (özel istek değil beyin kanaması geçirdiğim için) hiç bi sıkıntım olmadı,ağrı tabiki oldu ama öle abartılacak bişey değil,5 günlük loğusaydım evimi sildim süpürdüm ikinci doğumda,birinci doğumda annem yanımdaydı pek işim olmadı.Yinede herşeyin normali makbuldür dişinizi sıkın doğurun gitsin :)çektiğiniz her sancı günahlarınıza kefarettir.Rabbim yardımcınız olsun.
Hayır genel anestezi psikolojik durumum epidurale uygun değil,doktorun eline falan yapışabilirimCümlemizin canım epidural mi yapmıştın peki
Bende bundan korkuyorum zaten
Canım ben erken doğum sezaryen oldum. Üç gün sütüm gelmedi. 40 gün aşırı kanamam oldu. Kansız kaldım. Günde iki kere kan ilacı aldım. Penisilin alerjim var diye beş gün sağlık ocağına gidip antibiyotik iğnesi oldum. Ameliyat sonrasında serumuma ağrı kesici koymayı unuttukları için yarım saat o yanık acısını yaşadım.. Uyuştuğum için zar zor sesim çıkıyordu. Çocuğumu fark edemedim bile düşün yani. Tam pozisyonda oturamadığım için emziremedim. Yan yatamadığım için emziremedim. Bebek çok ufaktı mecbur beslenmesi gerekiyordu kaşıkla baş edemediler biberona alıştı. Ben bir yaşına kadar sağıp sağıp içirdim sütümü.Bir hafta kadar tuvalette oturamadım. Yayılarak oturdum resmen. 40 gün çocuk bezi ancak kanamamı kesiyordu. Bir de 2 ay kadar büyük tuvaletini normal bile yapamıyorsun. Ikınmaman için ishal olmak zorundasın. Öksüremezsin hapşuramazsın. Dikişlerin acır kıvranamazsın.
Ben bayağı bir çektim sezaryeni.. Bazılarına kolay geliyormuş şaşırıyorum. Hele ertesi gün temizlik yaptım diyenleri görünce ciddimisiniz diyesim geliyor. Bünye bünyede ameliyat sonuçta bu hem de ciddi bir ameliyat. Sekiz kat karın kesilip dikiliyor. Kocaman bir çocuk çıkıyor. Nasıl bu kadar kolay atlatabiliyorlar anlamadım.
Bende erken sezeryan olucam bünyem çok zayıf kansızlık zaten var şimdi bide bunları okuyunca iyice korktum. Senin bebiş kaç haftalıktı kaç kilo doğdu canım
32 hafta 4 gunluk. 2 kilo 100 gram dogdu. Sislik gidince 1 kilo 900 kaldi ama sansima kuveze almadilar. Alsalar ameliyatli halimle her gun gidip sut verecektim. Gerci deger bebeklerimiz icin her seye deger..
Öncelikle geçmiş olsun yine şanslıymışsın kilosu iyiymiş şükürler olsunki. Şuan 1 kilo 450 gr benim oğluşum 8 bucuk aya giricez ama 7 aylık vücudu kuveze alıcaklarmış kan az gittiği için beslenemiyo
Cok gecmis olsun canim. Analik kolay degil. Onlar saglikli olsunda her seye deger. Bir de erken doganlar cabuk gelisir derlerdi gercekten oyle. Simdi benim kizim yasitlarina gore gelisimi daha ileride. Iki bucuk yasinda ingilizce sayi sayiyor. :) Yasitlarina gore boyuda uzun.
Stres yapmamaya çalış çünkü ne kadar düşünürsen düşün olacağın önüne geçemiyorsun. Bnm normal doğumu seçmemin en büyük nedeni bebeğin sağlığı içindi.normal doğum hem anne için hemde bebek açısından çok sağlıklı. Yoksa cesaret edemezdm bnde. Bnm bi tanıdığım var sezaryeni o kadar kötü geçtiki ondan korktum birazda. Ama kuZenlerimin sezaryenleri çok rahat geçmiş. Tabi teki kuzenimin sezaryen sonrası biraz acılı geçmiş. Bişey merak ettim isteyerekmi hamile kaldın
AminnnBen iki doğumumuda sezeryanla yapdım (özel istek değil beyin kanaması geçirdiğim için) hiç bi sıkıntım olmadı,ağrı tabiki oldu ama öle abartılacak bişey değil,5 günlük loğusaydım evimi sildim süpürdüm ikinci doğumda,birinci doğumda annem yanımdaydı pek işim olmadı.Yinede herşeyin normali makbuldür dişinizi sıkın doğurun gitsin :)çektiğiniz her sancı günahlarınıza kefarettir.Rabbim yardımcınız olsun.
Korkma canım herşey Allah'tan moralimizi yüksek tutalım ki bebişlerimize yararımız olsun
Ben ikinci doğumda çok korktum sezeryanda olsa çok korktum,ameliyathanede ağladım çok dokt noldu niye ağlıyorsun diye sordu,korkuyorum dedim inanamadı,onun etkisiyle anesteziden çok zor uyanmışım dokt öle dedi,zaten uyandığımda hemşire başımda lütfen uyan bizi korkutuyorsun diyordu :)Aminnn
Sizede geçmiş olsun Rabbim size ve çocuklarınıza sağlık versin
Sıkacak dişim kalmadı ki :)
Bence de herseyin normal iyi ama işte normal olmuyo ki canım ya inşallah bu sefer olur ne diyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?