Hem ev sahibi hem kiracıyım

Kiracı kirasını ödememiş hiç.
Hanımefendi ondan bahsediyor
Malı mülkü olsa üzerine haciz işlemi başlatacaktı alamadıgı kira bedelleri için.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. Bizim eski oturduğumuz bina kentsel dönüşüme girdi kiracıyı bir türlü çıkaramadık, dava açsak çok uzun sürecek bizim başımızı bir yere sokmamız lazım. En sonunda annemlerin elinde bir birikmişi vardı, benim birikimim vardı, üstüne başkasından borç aldık derken bir ev satın aldık. Hani kötü komşu insanı ev sahibi yapar derler ya o hesap bizim kiracı bizi ev sahibi yaptı Ardından kardeşim evleneceğim dedi ee ev varken çocuk kiraya neden çıksın çok pahalı. Ne diller döktük, depozitonu fazlasıyla verelim, güzellikle anlaşalım diye. Ama yok, çıkacağım diyerek bizi oyaladı durdu. 9 yıllık kiracı 1200 liraya İstanbul gibi bir yerde oturuyor, salak mı kadın çıksın. Vicdan da yok halden anlamıyor. Kardeşim kiraya çıktı evlenince. Geçen sene yazın mahkemeye verdik daha 1 ay önce tahliye kararı çıktı. 2 ay süresi varmış onu bekliyoruz ama korkuyorum yine itiraz eder mi başka şey çıkar mı diye. Gerçekten kötü kiracı kadar insanı tüketen bir durum yok.

Öff ya.tapusunumu almista anılari varmis.sinir oluyorum milletin malina cöküyorlar.
Bizimkide parayi kabul etmezdi ama cok dua ettim canim ben.nerdeyse gece gündüz.
Cok yalvardim Rabbim'e .mucize oldu zaten.
Bende ediyorum dua cok ama sanırım allahın sevdiği kulu değilim gecem gündüzüm bunun için duayla geçiyor. Çocuk sahibi olmak istiyoruz sırf bu belirsizlikle sürekli erteliyoruz yaşımız alıp başını gidiyor. Şuan bile içim o kadar dolu ki ağlaya ağlaya yazıyorum

Ahhh o kadar zor bir süreçmiş ki bu inanın canımdan bezdim. Hem kendimi hem eşimi bezdirdim hayattan. Günüm ya şöyle olursa ya böyle olursa diyerek geçiyor. Bi yandan eşimin telefonu çalıyor çıkın artık evimden, yada satacağım evi artık gibilerinden. Yani o kadar kötü bir durumun içindeyim ki bir noktası elle tutulur değil. En azından tahliye kararı çıkmış. Ama ne için 2 ay süre verilmiş onu anlamadım, temyiz vs süreci olabiliyormuş onun şartlarını falan biliyor musunuz herkes temyiz davası açabiliyor mu dava tutarı falan bir etken mi

Kiracı kirasını ödememiş hiç.
Hanımefendi ondan bahsediyor
Malı mülkü olsa üzerine haciz işlemi başlatacaktı alamadıgı kira bedelleri için.
He pardon ben orayı kaçırmışım.normal ödüyor ama evden çıkmıyor diye anladım ben,o yüzden anlamadım ne alaka SSK düşüruyor diye.ok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Şöyle soyleyim tam açik yazmamisim.
Kiralarıni ve aidatlarını ödemedi.hicbir seyi olmadigi icin icraya verdik ama zararımızı karsılayamadik.
Ev sahibi oldugum icin aidat bana kaldi.simdi onlari öduyorum.ama bi sogortasi yada bi memur olsaydi bi sekil ödemedigi kiralari hic degilse bi sekilde alirdım.yani kisaca mahkeme bana bunun biseyi yok zararinla kalacaksin dedi.
Ah soyle güzel kurallarimiz olsa .adam keyfiyle gezdi.hic bi yaptırımı yok.bu resmen adam dolandirma.hapis cezasi lazim ama yokkk.iste bu yuzden ev sahibi kiraci birbirini yiyor

Canim benim ağlama ya .bende cok agladim.esim kis boyu bogazlarindan hastalandı.resmen ikimizde hastaliga kalacaktik.hatta bi ara dedim demekki evim boyle gidecekmis.yillarca odedim.belki bi cok seyimden kistım .
Artik herkes bize acıyordu.
Allah'ım dedim bi mucize .nolur bu olayin hakimi sen ol Rabbim dedim.esim 10 kilo vermistir.
Ama nolur sende Rabbimin sevdigi kulusun onun rahmeti cok genis cok boldur. Senin icin cok dua edicem.insallah gelisme olursa beni haberdar et.ben 15 ay her tlfnda heyecanla guzel bi haber bekledim.insallah sanada gelecektir guzel haber canim

Şunları okusaydım asla kiracılı ev satın almazdım.
Dört ay boyunca biz de kendisiyle ve eşiyle defalarca konuştuk hatta bir ara bize kızdı ama yine şunları okudukça vallahi insaflılarmış dedim.
Ama kendilerine nakit para ve bir aylık kira hibe ettik.
evin içinin boyası ve hasarları da bize ait olmak kaydıyla :)
Yoksa sanmam ki çıksındı.
Hatta geceleri yatamaz oldum ya çıkmazsa biz ne ederiz diye, panik atagım tetiklemişti ve kalbim sürekli boğazımda gibiydi.
Eşimi yedim durdum resmen.

Inan bende oyle oldum artik nefes alamiyordum.ev sahibim çik diyor.kiraci ordan cikmam diyor.napim dedim ya bahceye cadirkurayim ozaman dedim.
Hayatimin en büyuk sinaviydı.ömrümuzden ömür gitti.hala inanamiyorum evimde olduguma

Inan bende oyle oldum artik nefes alamiyordum.ev sahibim çik diyor.kiraci ordan cikmam diyor.napim dedim ya bahceye cadirkurayim ozaman dedim.
Hayatimin en büyuk sinaviydı.ömrümuzden ömür gitti.hala inanamiyorum evimde olduguma
Ben de henüz taşınmadım inşallah tadilat işlerimiz bitince ben bile hala inanamıyorum açıkcası çıkmaz diye düşünmüştüm.

Ah ah yazdıklarınızı okuyunca kendi yaşadıklarım geldi aklıma. Bizde kiradaydık küçük bir evimiz var. Boştu. Annem vefat etmeden önce oraya arkadaşım geçsin uygun fiyata dedi. Sonra vefat edince vicdanımız el vermedi geçsin dedik komik bir rakama. 2 yıl oturdu. Sonra bizim ev sahibi evi satılığa çıkardı. Bende kendisiyle görüştüm çıkmasını istedim. Bana neler yaptı, sittin sene çıkaramazsınlar falan. Çok dua ettim özelden yazarsanız ettiğim duaları iletirim. Tam mahkeme açacağım derken ev buldu çıktı. Ama 1 sene hop oturup hop kalktım. Hatta taşındıktan 1 hafta sonra tekrar geri dönmek istedi. O zaman anladım dua sayesinde çıktığını. Anlık basireti bağlandı her halde. Ben de sizin için dua edeceğim. Bu tarz durumlar çok zor insan kendi evine geçemiyor. Güzel haberlerini bekliyorum. Mutlaka haberdar edin.

Bende hep diyorum kesinlikle duayla ciktı.bana dediki sen bana beddua ettin islerim tepetaklak oldu.
Sadece duayla cikti ben cok eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…