Nasıl alıştırdıysan öyle gider bacım...Kızlar selam,
10 senelik evliyim. Evliliğimiz boyunca eşimden hemen hemen hiç hediye almadım. İki sene önce doğum günümde kendi ağzımla istedigim için bileklik almıştı. Ama hem büyük oldu,hemde taşlı modelleri begenmedigim için değiştirip sade bir model aldım. Birlikte gittik zaten, ikinci aldığımız bilekliğide birlikte seçtik. Neyse geçen sene yine hediye almadı, 4 ay önce doğum yaptım onda da sormuştum şakayla karışık bana ne alacaksın diye, bakalım artık illaki birşey alırız dedi ama yine almadı. Dün oğlum dediki baba annemin doğum günü yaklaştı ne alacağız? Eşimin cevabı şöyle, "oğlum ben annene hediye filan almam, zaten beğenmeyip değiştiriyor". Şok oldum. Oğlumun yanında söylediği için mi bilmiyorum ama çok zoruma gitti. Hayır zaten almıyor, yıllardır evliyiz aklına bile gelmiyor, üstüne birde minnet ediyor. Neymiş ben aldığı bilekliği değiştirmişim. İyide o zaman hiç tepki vermedin, birlikte gittik değiştirdik, 2 sene sonra neyin bahanesi bu? Ayrıca o bileklikten önceki yıllarda neden almadın madem? Sanki yıllarca aldığı her hediyeyi geri çevirmişim , bana hiçbir şey begendirememişte Ayın 17 si doğum günüm ve inanın en ufak bir beklentim yoktu ama böyle söylemesine çok üzüldüm. Bir insan ufacık bir hediye almamak için neden bu kadar direnir, bahaneler uydurur? Baştan beri beklentisiz olmakta hata mı yaptım? Böyle alıştığı için mi şimdi benim için birşey yapmak zor geliyor? Yada ben abartıyor muyum?
Nasıl değiştircem peki yaa? Böyle gitmesini istemiyorumNasıl alıştırdıysan öyle gider bacım...
Bacım 10 yılda değişmeyen şimdi nasıl değişir bilemedimNasıl değiştircem peki yaa? Böyle gitmesini istemiyorum
Tabi keşke özel günleri bilse,ince düşünse sürprizler yapsa..Kızlar selam,
10 senelik evliyim. Evliliğimiz boyunca eşimden hemen hemen hiç hediye almadım. İki sene önce doğum günümde kendi ağzımla istedigim için bileklik almıştı. Ama hem büyük oldu,hemde taşlı modelleri begenmedigim için değiştirip sade bir model aldım. Birlikte gittik zaten, ikinci aldığımız bilekliğide birlikte seçtik. Neyse geçen sene yine hediye almadı, 4 ay önce doğum yaptım onda da sormuştum şakayla karışık bana ne alacaksın diye, bakalım artık illaki birşey alırız dedi ama yine almadı. Dün oğlum dediki baba annemin doğum günü yaklaştı ne alacağız? Eşimin cevabı şöyle, "oğlum ben annene hediye filan almam, zaten beğenmeyip değiştiriyor". Şok oldum. Oğlumun yanında söylediği için mi bilmiyorum ama çok zoruma gitti. Hayır zaten almıyor, yıllardır evliyiz aklına bile gelmiyor, üstüne birde minnet ediyor. Neymiş ben aldığı bilekliği değiştirmişim. İyide o zaman hiç tepki vermedin, birlikte gittik değiştirdik, 2 sene sonra neyin bahanesi bu? Ayrıca o bileklikten önceki yıllarda neden almadın madem? Sanki yıllarca aldığı her hediyeyi geri çevirmişim , bana hiçbir şey begendirememişte Ayın 17 si doğum günüm ve inanın en ufak bir beklentim yoktu ama böyle söylemesine çok üzüldüm. Bir insan ufacık bir hediye almamak için neden bu kadar direnir, bahaneler uydurur? Baştan beri beklentisiz olmakta hata mı yaptım? Böyle alıştığı için mi şimdi benim için birşey yapmak zor geliyor? Yada ben abartıyor muyum?
10 yıldır ne yaptıysaniz tam tersini yaparakNasıl değiştircem peki yaa? Böyle gitmesini istemiyorum
Hadi yapmamasınıda geçtim bı de üste çıkıyor. Hediye beğenmiyormusum ben...Tabi keşke özel günleri bilse,ince düşünse sürprizler yapsa..
ama yapmayan adamada zorla yaptıramazsın ki.
Bazı şeyler ittire ittire olmuyor maalesef.
Hayır ilkinde ben gitmedim. Kendi gidip almış. Ben bileklik al da dememiştim zaten. Doğum günümde hediye istiyorum dediğim için gidip almış. Sonrasında birlikte gidip değiştirdik.E adamla beraber gitmissiniz tasli almissiniz sonra gidip degistirmissiniz dogru mu anladim?
Ikisinde de beraber aldik diyorsunuz
Adam zaten zorla aliyor hediyeyi
Bir de degistirmeniz ona bahane olmus baya
Boş konuşuyor işte boşver.Hadi yapmamasınıda geçtim bı de üste çıkıyor. Hediye beğenmiyormusum ben...
Abartmıyorsunuz, eşiniz sizin de söylediğiniz gibi bahane bulmak için söylemiş.Kızlar selam,
İyi fikir. Onun utanacağını hiç sanmıyorum ama en azından ben mutlu olurum.Abartmıyorsunuz, eşiniz sizin de söylediğiniz gibi bahane bulmak için söylemiş.
Doğum gününüzde kendinize istediğiniz bir şey alın ve güzelce paket yaptırın, sonra kendi hediyemi bile kendim aldım deyin, belki utanır.
Bunları o anda yüzüne söyleseniz iyiydi. Şu an çok anlamsız kalmış.Kızlar selam,
Söyledim aslında. Doğumdan önce bana ne alacaksın diye sordum. O da alırım illaki birşeyler daha doğuma çok var dedi. Ama çiçek bile almadı.İnsanlar zamanla değişebilir.
Mesela ben çiçek bocekten cok hoslanmazdım özel günlerde hep yemeğe giderdik ya da pasta keserdık.
Sımdı mesela çiçeklere merak sardım istiyorum.
Adama kaç yıl sonra tuhaf geldı ama böyle.
Bilezik tarzı şeylere ılgım yok mesela ama ilerde onu da aldırabılırım
Söylemen lazım bazı adamlara eğer o düşünce yoksa.
Söyledim zaten. Her zaman olduğu gibi kendinde hiç hata görmüyor. Bende uzatmak istemedim çünkü çok kırıldım.Bunları o anda yüzüne söyleseniz iyiydi. Şu an çok anlamsız kalmış.
Benide en çok o üzdü zaten. Bi annen hediyeyi hak etmiyor demediği kaldı çocuğa.Kesinlikle haklısınız.
Faydası olur mu bilmiyorum ama ben böyle durumlarda kırmadan açık açık konuşmaktan yanayım.
Ama asıl sinir olduğum kısmı oğlunuza yaptığı konuşma. Asıl bence onunla ilgili konuşun.
İlk başta bızımde borcumuz vardı bende çok ses etmedim bır de bende çok meraklı değildim nedense.Söyledim aslında. Doğumdan önce bana ne alacaksın diye sordum. O da alırım illaki birşeyler daha doğuma çok var dedi. Ama çiçek bile almadı.
İlk başlarda düğün yaptık, borcumuz var diye herşeye gerek yok, kalsın, boşver dediğim için böyle alıştı. Şimdide işine geliyor sanırım. Yada içinden gelmiyor bilmiyorum.
Ya hediye sadece maddi değeri olan pahalı bir şey olmak zorunda değil ki. Ekonomik olarak hediye alacak durum yoksa da eş mutfağa girer bir kek yapar. Çocuğa annen için çiçek toplayabilirsin resim yapabilirsin der. Yani gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum.Benide en çok o üzdü zaten. Bi annen hediyeyi hak etmiyor demediği kaldı çocuğa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?