• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Son nohutu ısladım, birazını haşlayıp buzluğa koydum, birazı etle pişiyor şimdi,
Bahçeden topladığım taze fasulyenin Birazını pişirmiştim birazını haşlayıp koydum dondurucuya, 1 yemeklik kadar
Bugün gidince tekrar 1 yemeklik toplar hatta içi pişirebilirim.
Çok toplayınca annem konserve yapar, azar azar olunca ben dolaba koyarım genelde

Ya ben seniz borulcesini cok severim ama burada hic gormedim
Nasıl koyuyorsun canim anlatır misin
Canım haşlıyorum sonra buzlu su yapıyorum leğene . Haşlanan börülceleri buzlu suya atıyorum rengi canlı yeşil kalması için. Sonra ayıklıyorum kılçıklarından ayırıp paketliyorum. Bu arada taze sarımsak da attım buzluğa;)

Aslin
Canım haşlıyorum sonra buzlu su yapıyorum leğene . Haşlanan börülceleri buzlu suya atıyorum rengi canlı yeşil kalması için. Sonra ayıklıyorum kılçıklarından ayırıp paketliyorum. Bu arada taze sarımsak da attım buzluğa;)
Aslında yarin pazar var bir baksam mi acaba...sıcakta pazara gitmeyi sevmiyorum
Teşekkürler alırsam aklimda tarifin cnm

merhaba
kızlar bende şimdilik bunları attım
ama domates ucuzlayınca rondodan geçirip poşetleyip yemeklik olarak atacağım
çok iş görüyor

3 paket taze yaprak
3 paket bamya
1 paket bezelye
3 paket barbunda
1 paket taze fasülye

ayırca taze börülce, içli köfte , sulu köfte topları ve bamya, barbunda ,taze fasülye ekleyeceğim
birde kırmızı biber köz yapıp poşetliyorum
o kadar güzel oluyor ki
çıkarıp zeytin yağ ile yiyoruz
hazır elime geliyor.
allah hayırlı yemeyi nasip etsin
iki kavonoz da reçel yaptım
ama eklerim onlar biter

Bu hafta için 200tl artırmıştım,
Bittiiiii
Almam gereken ufak tefek şeyler var yarın, Ya eşimden isterim almasını ya da sonraki haftanın bütçesinden alırım
Benim de 200tl yetmiyor 250tl yi buluyor cnm bütçe haftalık
Bu hafta tatildeyiz 100tl ile haftayı kapatıyoruz.
Cumartesi den cumartesiye benim bütçe

Liste yapıyoruz stok yapıyoruz dikkat ediyoruz ve ne yazık ki 1 hafta tutsa hedef 1 hafta tutmuyor...Ben işin içinden çıkamıyorum

Mesela aksam yemeğini kac çeşit yapıyorsunuz arkadaslar

Akşam yemeği değişiyor,
Irice 1 kabak vardı yeşil biber, sarımsak, domates ile pişirdim dün akşam, kızım tavuk yedi eşim nöbetciydi zaten,
Ben dün akşam ve bu öğlen kabağı yedim ,
Akşam da salçalı makarna, salata, yoğurt, karpuz yedik
Yarın kuru fasulye pilav düşünüyorum yine salata, turşu olur.
Genelde 2 türlü yapıyorum ben

Liste yapıyoruz stok yapıyoruz dikkat ediyoruz ve ne yazık ki 1 hafta tutsa hedef 1 hafta tutmuyor...Ben işin içinden çıkamıyorum

Mesela aksam yemeğini kac çeşit yapıyorsunuz arkadaslar
Cnm pilav isteyen yemek ise örneğin
Nohut pilav salata
Ama pilavlık değilse örneğin
Sebze salata çorba ya da et salata ve çorba
Biz az alıp az çeşit yapıyoruz ona rağmen 200tl zor yetiyor

Geçen yılki bezelye Konservesini açtım haşlanmış et vardı patates ile pişirdim, kavanozun yarısını kullandım kalanı dolapta
Mercimekli bulgur pilavı yaptım,me3cimek te geçen yılki,
Bitsin ki yenisi çıkınca taze alayım,
Hiç makarna, şehriye, pirinç yok açılmamış, çıkıp almalıyım

P planli neredesin konuna sahip çık öyle yorumları like etmek ile olmaz. Çok uzun zamandır yoksun

tatile ve bir düzene girmeyi bekliyordum. yettim gayrı.

Kizlar dondurucuya bir seyler koymaya başladınız mi

sadece bezelye koydum ama buzluk dolu. bir derin dondurucu almak istiyorum aslında. bu yaz bir şeyler yapmak istiyorum. buzlukta benim et ve tavuk suları, bezelye, haşlanmış nohut, tereyağ, et, kıyma ve balık var. her şeyden azar azar var ama buzluk zaten küçük. biraz da haşlanmış pazı vardı.

bugünden itibaren ben de yeniden başlıyorum. akşam için yemek planım da biber dolması ile yumurtalı pazı. bozulmadan onları yapmam lazım.

Bugün market alışveriş yapti esim...
Meyve ekmek domates salça 50 tl harcadık....

Back