• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

200 tl haftasına bugün itibariyle başladım. su:2,5 tl, organik yumurta:15.25 tl, sigara:11 lira. toplam 28.75
oğluma 20 lira kumbaraya koyması için verdim.

kalan: 151.25

Bizde de hafta pazardan baslar. Dun 55 tl markete vermis esim... Oyle kolay bitiyor ki para

200 tl haftasına bugün itibariyle başladım. su:2,5 tl, organik yumurta:15.25 tl, sigara:11 lira. toplam 28.75
oğluma 20 lira kumbaraya koyması için verdim.

kalan: 151.25

dün sigara ekmek aldım, eşim de halı sahada maç yaptı. toplam 20 lira
kalan: 131,25

bugün sigara 11 tl, eşim dışarda yemiş :50 lira toplam: 61 lira
kalan:70.25 lira

adam beni batırdı.

dün sigara ekmek aldım, eşim de halı sahada maç yaptı. toplam 20 lira
kalan: 131,25

bugün sigara 11 tl, eşim dışarda yemiş :50 lira toplam: 61 lira
kalan:70.25 lira

adam beni batırdı.
Erkekler bir de kadinlara cok para harcar diye genelleme yaparlar

Iyi gidiyorum sayilir. 23 lira harcadim. Eşim ne alemde bilmiyorum:KK14:

ben eşimi karşıma aldım konuştum. bu hafta bütün harcamaları 200 liraya endeksliyoruz dedim. birlikte hareket etme kararı aldık. hatta sigarayı ikimizde yarım pakete düşürdük. günde 2 paket yerine 1 paket sigara alıyoruz. şu ana kadar da market olarak ekmek ve sudan başka bir harcamamız olmadı. yani normalde bu haftayı 50 liraya bile kapatabilecek durumdayken bütçeyi aşarız gibi görünüyor.

sabah oğlumu doktora götürdüm, sigortası vardı sadece 15 lira verdik, 5 lira da kafeteryada harcandı. bunu haftalık bütçeye eklemiyorum.

Erkekler bir de kadinlara cok para harcar diye genelleme yaparlar

gördüğüm, duyduğuma göre erkekler daha fazla harcama yapıyor. ben de hiç dikkat etmezdim. aile olmak birlikte hareket etmeyi gerektirir. bunu eşim de ben de öğrenmeliyiz.

Bu hafta limit belirlemedim ama elimdeki ile idare etmeye devam ettim
Öğlen dışarıda yemek yedim cuzi miktarlara
Ama mutfak için ekmek yoğurt ve su dışında harcama yapmadım
Haftaya izinliyim şehir dışında olacağım
O yüzden bu akşam kalan patatesler ile tepside kumpir yapacağım
Yanına çorba
makarna(oğlana)
perşembe buzlukta pizza var onu yeriz
Cuma da köfte yeriz o da buzluktan

Döndükten sonra da bakliyat vs ile haftaları az harcamalı ve evdekileri değerlendirme yolunda ilerleyeceğim inşallah

gördüğüm, duyduğuma göre erkekler daha fazla harcama yapıyor. ben de hiç dikkat etmezdim. aile olmak birlikte hareket etmeyi gerektirir. bunu eşim de ben de öğrenmeliyiz.
Benimki oncekine gore bir nebze daha iyi ama bazi gunler oyle duauncesizce harciyor kii aaa bitti param diyor..
Aslinda biraz daha dikkat etse aslinda hedefe ulasacagiz

Biz de de eşim tutumlu ben müsrifimdir. Plansız çok harcarım.
Ama şimdi daha düzenli olmaya başladım .
Bu hafta market ekmek ve süt için 135tl harcadık
Ama dışarıda yemek yedik 3 kere çünkü halim yoktu. Moralim de bozuktu düşük yaptım maalesef gene. 200tl de öyle harcadık.
Birazda ev alışverişi oldu ipli blendr, lavabo musluğu ve duşa takılan tel sepet 250tl de öyle harcadık.
Ama mutfak bütçesi hedefimiz açısından düzgün bir harcama oldu.
Haftaya maaşımızı alıp kredi kartlarını ödeyip haftalık bütçeye MART ayı boyunca uymak istiyorum. Yoksa ekonomi toparlanmaz hastane masrafımız çok oldu çünkü. Arabayı da bakıma götürmüştük onun da taksiti bindi. Tatili de önceden almıştık onun da taksitleri derken çöktü ekonomi. Bugünümüze şükür allah başka dert vermesin

Bende uygulamaya başlıyorum inş.bir türlü başaramayanlardanım ...ekstralar benim hesapları altüst ediyor🙄
O ayki olabilecek ekstra durumlar için 100,200 fazla ayırıyorum, mesela bu ay bayram için 300 ayırdim, çocuklara harçlık, Misafir gelecekti, dışarda dondurma vs gibi nakit gereken şeyleri düşündüm, lakin o 300 duruyor şuan

Ben de uygulamaya çalışıyorum ama bize 200 TL yetmiyor artık :KK43:
Ufak tefek kuaför, minik hediye vs şeyleri 200 den harcıyorum bazen i zaman bana da yetmiyor, her ay fazladan 100,200 ayırıp durumda göre kullanıyorum, bayram için ayırdığım 300 duruyor şuan.
Bu ay kızkardeşim gelecek yine ayırım fazla misafir harcaması olabilir diye

Back