Biz iki kişiyiz. İşyerinde her gün et tavuk ya da balık çıktığı için öğlen alıyorum proteinimi. Akşam da az etle eşime tek porsiyonluk bi yemek yapınca ben sadece salata yiyorum çok aç olmuyorum. 1 kg et 1 kg kıyma alsam herhalde bir ay yeter bize(bu ara kurban eti tüketiyoruz)
Her hafta et ve kiymami?1er kilo kiyma ve kuşbasi alsan butcenin yarisi gidiyor.
Yani işte tam olarak bilemiyorum ölçuyu ben kilo kilo almam hiç. Difrizde her daim bulunur et tavuk . Baligi da kiştan stok yapiyorum.Her hafta et ve kiymami?
Bence artmali.
Indirimler var pazarlar okadar pahali degil az az alip ziyan etmeden gayetde guzel arttirilir bile diye dusunuyorum.
Yani misal ayda 1 defa alinir cerez kuruyemis 4-5 defada yenir.
Kiyma 2 kilo alinsa 2 kilo et 1 ay yeter artar bile.
Tek sefer kavurim kofte yapim denirse yetmez elbet.
Kahvaltilik az az bittikce alinmali yine ziyan olmamasi adina.
saralle, zeytin, peynirde indirim olabilir.
gecen fiskobirligin surulebilir cikolatasi ve findik kremasi 9.90di mesela hakmarda 1 ay yeter her sabahda yenmez zaten.
Yani bizde yenmiyor
Katılıyorum kayınvalidem koca bidon peynir verdi başta burun kıvırdım ama aylardır dondurucudan peynir yiyoruz çok fark ediyor böyle şeyler.tr_lelli canim bir de sen bazen annenlerden filan destek aliyosun çocuk orda yedi annem sunu getirdi annemden bunu aldim vs şeklinde denk geliyorum yazilarinda. Emin ol çok etki ediyor butçene
Aynen.mesela Kayinvalidem salçami vermese batarim kesin. Hem pahali hem lezzetsiz raflardakilerKatılıyorum kayınvalidem koca bidon peynir verdi başta burun kıvırdım ama aylardır dondurucudan peynir yiyoruz çok fark ediyor böyle şeyler.
Öyle tabide bana kilolarca vermiyorlarki.tr_lelli canim bir de sen bazen annenlerden filan destek aliyosun çocuk orda yedi annem sunu getirdi annemden bunu aldim vs şeklinde denk geliyorum yazilarinda. Emin ol çok etki ediyor butçene
benden 1 yaş büyüksün :)
1 sene sonra bendemi böyle düşüncem yaa
yaş ilerledi falan
ay yok daha çok erken ya
çoluk çocuğa karışınca böyle oluyo heralde
Haftada 200tl mutfak butcesi cok degil mi?
ayda 800tl yani.
Ben okadar harcamiyorum.
Bence cok.
Ya olaya soyle bakarsak ben gidip madodan pasta alayim.Bizim icin de cok 200 bence.
Ya aslinda soyle; bir yerden iyi bir tatli veya pasta alayim desen ortalama 70 tl gibi gider zaten. Ben 3 kisi icin dusunuyorum. Hele ki buyuk bir aileyse...
Ama evde de uygun butceli guzel tatli yapilabilir.
Balik olarak kilosu 70 80 olan da alinabilir mevsimin bol baligi hangisiyse gayet makul fiyata o da alinabilir.
Hangisini tercih edecegimize bagli olarak 200 yetmeyebilir de cok fazla gelebilir de.
Mesela biz normalde iste kahvalti ediyoruz
Oglen yemegi de yiyoruz. Ki balik tavuk bakliyat et her sey cikiyor. Oglum da kreste yiyor.
Gecen aksam yarim paket kepekli makarna yaptim. 2.40a almistik yani 1.20 yarim paket.
Yarim kg pirasa almistik 1 tl.
3.45 e de mini yogurt aldik. Ve bu yemekler o gun bitmedi. Bir kisilik kadar kaldi.
Ertesi gun 1.5 bardaktan pilav 250 gr nohut yaptim. Ben eski yemegi yedim. Oglumla esim yeni yemegi yedi. Yanina tursu actik kendimiz yapmistik yazin ucuz zamanda. Ertesi gune de ücümuze yetecek kadar kaldi.
Ya biz cok az yemek yiyoruz ya da bilmiyorum iste nasil oluyor :)
Ama kalabalik olsak veya calismasak hep evde yesek tabi farkli olur.
S susuleta hosgeldin aramiza meslektasiz ve gelir asagi yukari bellidir bizim meslekte.
evli misin baska gelirin var mi bilmiyirum ama sabit odemeler dışında sabit altin doviz vs bir sey al sanki o da o ayin ödemesi gibi dusun ama yine de sen bilirsin ytd
sahsen ben tl de pek duramiyorum harcaniyor daha 1 yil olmadan ben basarabildim guzel seyler
yok cnm 9 yillik ogretmenim atandim yedim evlendik yedik cocuk oldu vs derken oyle buyuk meblaglar atmadik kenara ama son 1 yilda ciddi anlamda birikime yöneldimBekarim yalnız ev kirası fazla burda.yeni mi atandın memnun oldum ben de.aslinda altın istiyroum ama şu an yüksek zarar eder miyim diye korkuyorum
yok cnm 9 yillik ogretmenim atandim yedim evlendik yedik cocuk oldu vs derken oyle buyuk meblaglar atmadik kenara ama son 1 yilda ciddi anlamda birikime yöneldim
cnm kac yillik ogretmensin biraz tanitir misin kendini istedigin sınırdaBen de bu sene biraz biriktirmek istiyorum.
Bakalım tutabilecek miyim kendimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?