Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Bende disarida yedigimde hem oglen hem aksam canim bile istemezdi ama misafir geldiginde 1 kilo az geliyor ne olursa olsun hayat zor Allah herkesin yardimcisi olsun hic bi yiyecege imrendirmesin

1er kilo kiyma ve kuşbasi alsan butcenin yarisi gidiyor.
Her hafta et ve kiymami?
Bence artmali.
Indirimler var pazarlar okadar pahali degil az az alip ziyan etmeden gayetde guzel arttirilir bile diye dusunuyorum.

Yani misal ayda 1 defa alinir cerez kuruyemis 4-5 defada yenir.
Kiyma 2 kilo alinsa 2 kilo et 1 ay yeter artar bile.
Tek sefer kavurim kofte yapim denirse yetmez elbet.

Kahvaltilik az az bittikce alinmali yine ziyan olmamasi adina.
saralle, zeytin, peynirde indirim olabilir.
gecen fiskobirligin surulebilir cikolatasi ve findik kremasi 9.90di mesela hakmarda 1 ay yeter her sabahda yenmez zaten.
Yani bizde yenmiyor

Yani işte tam olarak bilemiyorum ölçuyu ben kilo kilo almam hiç. Difrizde her daim bulunur et tavuk . Baligi da kiştan stok yapiyorum.
Kuruyemiş e gelince 1kg çekirdeğin bile kilosu 13-15 arasi degisiyor ki kaliteli yağli taneler cok da uçuk fiyatlar.
Valla ekmek su sut derken epey harcaniyor. Bi damacana olmus 12 lira 19lt.
Ben pazarda bile 3 liradan asagi mevsiminde elma göremiyorum. 1 kg elma 4 veya 5 tane cekiyor. Anne baba cocuk 1er tane yese 2 gune biter.

malesef bizde bazen yeter 200 bazen yetmez 1 kalip peynir 25 tl 5 kilo sut 20 tl bunun yaninda su sebze meyve et vs derken cok zor. Ve üstelik biz ogle yemekleri hafta ici evde degiliz. 1 hafta cay biter diger hafta yag bakliyati vs
.yani bizim icin 200 zor yeter
cok sukur stok var da yetiyor

tr_lelli canim bir de sen bazen annenlerden filan destek aliyosun çocuk orda yedi annem sunu getirdi annemden bunu aldim vs şeklinde denk geliyorum yazilarinda. Emin ol çok etki ediyor butçene
Katılıyorum kayınvalidem koca bidon peynir verdi başta burun kıvırdım ama aylardır dondurucudan peynir yiyoruz çok fark ediyor böyle şeyler.

tr_lelli canim bir de sen bazen annenlerden filan destek aliyosun çocuk orda yedi annem sunu getirdi annemden bunu aldim vs şeklinde denk geliyorum yazilarinda. Emin ol çok etki ediyor butçene
Öyle tabide bana kilolarca vermiyorlarki.
ben mesela 1 kilo kiymayla musakka(bol sogan biber domates falan) sulu kofte patatesli kiymali yemek vs. yaparak degerlendiriyorum.
yoksa surekli kuru kofteye asla dayanmaz kiyma.
4 kilo kadar kurbandan kiyma yaptirdim mesela.
posetledim az az.
daha 2 poset kullandim 1 aydir.
toplasam yarim kilo.
tavuk yapiyorum(butun tavugu parcalatirim 4 posete ayiririm haftada 1 defa yaparim)
balik yapiyorum(bunuda yarisini kizartir yarisini buglama yaparim)
Yani annemin verdikleri bakliyat (ki esim ve oglum nohut falan yemez) yani pirinc ve kurufasulye olarak diyim o bakliyati.
Kurban etim bitincede ayda 1kiloya ancak tekabul edecek kadar et kiyma alirlar.
Ben idare ettigimi dusunuyorum

Merhaba hanımlar ,
Benim mutfak masrafı sadece bugun 100 lira oldu zaren dünde palamut aldım 12.5 tl bugun pazar yaptık eşimle meyve sebze kahvaltılık derken çavdar unu aldım ekmek yapmak istiyorum nasipse ama ben anlamadım bu ay çok hızlı gidiyor elimizdrki nakit ..ya da kart olduğu zaman göze gelmiyordu ufak bir hesap şaşması hemen bütçeyi etkiliyor

Hafta içi de kahvaltı götürüyorum eşimde götürsün diye sabahtan kalkıp poğaça börek yapacagım ekmek de yaptım mı tamamdır beyaz ekmek almı yorum eve ama çavdar hem pahalı hem de ne kadar sağlıklı hazır bilmem mümkün olduğunca elmeğimi kendim yapacagım nasipse

benden 1 yaş büyüksün :)
1 sene sonra bendemi böyle düşüncem yaa
yaş ilerledi falan
ay yok daha çok erken ya
çoluk çocuğa karışınca böyle oluyo heralde

Ben 25ten sonra metabolizmanin yavasladigini cok hissediyorum.
Insallah sen boyle olmazsin :)
Eskiden yediklerim agir gelmeye basladi ve kilo olarak artis oldu.
Hemen saglikli beslenmeye basladik.

Haftada 200tl mutfak butcesi cok degil mi?
ayda 800tl yani.
Ben okadar harcamiyorum.
Bence cok.

Bizim icin de cok 200 bence.
Ya aslinda soyle; bir yerden iyi bir tatli veya pasta alayim desen ortalama 70 tl gibi gider zaten. Ben 3 kisi icin dusunuyorum. Hele ki buyuk bir aileyse...
Ama evde de uygun butceli guzel tatli yapilabilir.
Balik olarak kilosu 70 80 olan da alinabilir mevsimin bol baligi hangisiyse gayet makul fiyata o da alinabilir.
Hangisini tercih edecegimize bagli olarak 200 yetmeyebilir de cok fazla gelebilir de.

Mesela biz normalde iste kahvalti ediyoruz
Oglen yemegi de yiyoruz. Ki balik tavuk bakliyat et her sey cikiyor. Oglum da kreste yiyor.
Gecen aksam yarim paket kepekli makarna yaptim. 2.40a almistik yani 1.20 yarim paket.
Yarim kg pirasa almistik 1 tl.
3.45 e de mini yogurt aldik. Ve bu yemekler o gun bitmedi. Bir kisilik kadar kaldi.
Ertesi gun 1.5 bardaktan pilav 250 gr nohut yaptim. Ben eski yemegi yedim. Oglumla esim yeni yemegi yedi. Yanina tursu actik kendimiz yapmistik yazin ucuz zamanda. Ertesi gune de ücümuze yetecek kadar kaldi.

Ya biz cok az yemek yiyoruz ya da bilmiyorum iste nasil oluyor :)

Ama kalabalik olsak veya calismasak hep evde yesek tabi farkli olur.

Ya olaya soyle bakarsak ben gidip madodan pasta alayim.
kilosu 80tl olan baligi alayim
indirim takip etmim yerel marketden alayim.
Böyle böyle haftada 200 tl de yetmez 300tl de yetmez.
Ama hani amac tasarruflu harcamak, indirim takip etmek, ziyan etmemek falan ya ben kendi sahsim adina o bakimdan yaklasarak bana cok diyorum.
Her hafta pasta kurabiye almiyorum mesela hatta her ayda almiyorum kendim yapiyorum genelde.
barbun cinekop 50tl den gidiyordu gecen hafta 15tlden 2 palamut 10tl hamsi aldik.
palamutun 1ini kizarttim gecen hafta sonu.
digerinide bu hafta sonu buguladim.
Hamside öyle 2 ye bolup 2 defa bugulanacak sekilde ayirdim buzluga koydum.

1 pkt. makarnayi 3 seferde yapiyorum(3 kisiyiz az az yapiyorum hic dokulmuyor cok sukur)
pirinci 1 bardak yaparim.

Olaya benim acimdan bakinca ben harcamiyorum okadar yani.

Çok heycanliyim ben de birikim yapmaya karar verdim.ve buraya yazacağım ben de.
Bu arada öğretmenim ve birikim yapmak istiyoum bir gücün beni durdurması lazım çünkü ileri derecede alışveriş bağımlısıyım
Inşallah bu topukta kendimi frenlerim

Bu arada yatırım önerisi olan varsa da almak isterim

S susuleta hosgeldin aramiza meslektasiz ve gelir asagi yukari bellidir bizim meslekte.
evli misin baska gelirin var mi bilmiyirum ama sabit odemeler dışında sabit altin doviz vs bir sey al sanki o da o ayin ödemesi gibi dusun ama yine de sen bilirsin ytd
sahsen ben tl de pek duramiyorum harcaniyor daha 1 yil olmadan ben basarabildim guzel seyler

Bekarim yalnız ev kirası fazla burda.yeni mi atandın memnun oldum ben de.aslinda altın istiyroum ama şu an yüksek zarar eder miyim diye korkuyorum

Bekarim yalnız ev kirası fazla burda.yeni mi atandın memnun oldum ben de.aslinda altın istiyroum ama şu an yüksek zarar eder miyim diye korkuyorum
yok cnm 9 yillik ogretmenim atandim yedim evlendik yedik cocuk oldu vs derken oyle buyuk meblaglar atmadik kenara ama son 1 yilda ciddi anlamda birikime yöneldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…