• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

şu haftalık 200 bütçe olayı çok güzel ama nasıl tutturabilirim, hiçbir fikrim yok. denemedim hiç ama kesin aşarım gibi geliyor. bu hafta bir deneyeyim olmazsa, aslında sebzelerim var. bugün pazara çıkacağım, domates, yeşillik ve meyve alacağım.

bizim evde hiç düzenli yemek pişmez
eşim haftada 2 veya 3 gün mesai kalır yiyip gelir
ben menü yaparım mesela
pazartesiye yazdığım menüyü bi bakmışsın cuma yiyoruz :KK70:
öylede değişiyiz
siz menü yazarken özeniyorum valla
sevinsemmi üzülsemmi bilemedim :KK70:

Canim bizimde oyleydi 5 yil kadar.
Yemek yapardim ama canim ne isterse, plansizca

Simdi annem bizimle yasiyor ogluma bakiyor.
Ikisi de ve tabi ki artil yaslar ilerledikce esim ve ben de saglikli duzenli beslenmeliyiz.. Bu yuzden duzene oturttuk :)

şu haftalık 200 bütçe olayı çok güzel ama nasıl tutturabilirim, hiçbir fikrim yok. denemedim hiç ama kesin aşarım gibi geliyor. bu hafta bir deneyeyim olmazsa, aslında sebzelerim var. bugün pazara çıkacağım, domates, yeşillik ve meyve alacağım.

Deneyin mutlaka
Baslarda biz de tutturamadik ama simdi rahat tutuyor

Tabi yaglar temel stoklar ayni anda bitince tutmuyor :)

Mevsim sebzesi ve meyvesi yiyoruz.
Hem saglikli hem ekonomik.
Ben en cok bundan kar ettim.
Mevsiminde ucuz ucuz dondurucuyu dolduruyorum diger mevsimlerde rahat oluyor :)

Bizde de çocuk olmadığı için galiba yaptığım yemek planı hep değişiyor.
Bazen eşim yiyip geliyor bazen arkadaşlara gidiyoruz yada onlar geliyor.
Yemek işi en erken bir gün önceden, çoğunlukla aynı gün belli oluyor.
Ama yine de haftalık alış verişi yaparken hafta içi şunu bunu yeriz diye düşününce kolaylık oluyor.
Genel bir plan oluyor insanın kafasında.

Deneyin mutlaka
Baslarda biz de tutturamadik ama simdi rahat tutuyor

Tabi yaglar temel stoklar ayni anda bitince tutmuyor :)

Mevsim sebzesi ve meyvesi yiyoruz.
Hem saglikli hem ekonomik.
Ben en cok bundan kar ettim.
Mevsiminde ucuz ucuz dondurucuyu dolduruyorum diger mevsimlerde rahat oluyor :)
sizin derin dondurucu mu var, buzdolabına mı koyuyorsunuz? benim derin dondurucum yok, ama böyle duyďukça hevesleniyorum. derin dondurucu mu alsam diye? herşeyi zamanında koy, dediğiniz gibi kışın rahat rahat tüketiriz.

sizin derin dondurucu mu var, buzdolabına mı koyuyorsunuz? benim derin dondurucum yok, ama böyle duyďukça hevesleniyorum. derin dondurucu mu alsam diye? herşeyi zamanında koy, dediğiniz gibi kışın rahat rahat tüketiriz.

Dolabim cift kapili
Bir tarafi -18
Bir tarafi +4

Yetiyor simdilik

Konserve de yaptim bir suru

Hatta yapip sattim yazin. Cok siparisim oldu. Cok iyi oluyor

Canim bizimde oyleydi 5 yil kadar.
Yemek yapardim ama canim ne isterse, plansizca

Simdi annem bizimle yasiyor ogluma bakiyor.
Ikisi de ve tabi ki artil yaslar ilerledikce esim ve ben de saglikli duzenli beslenmeliyiz.. Bu yuzden duzene oturttuk :)

sekerim00 sekerim00 aslinda her gun isten gel yemek yap yorucu evet.
Bende GeyikliGece GeyikliGece gibi cocuk var evde disardan bir sey yemez zaten o yuzden yapiyorum bir de saglikli ev yemegi.

bir de artık ekim ayini yariliyoruz artik haftada 2 falan dondurucudan tuketirim zamnla artabilir de

yer acildikca da börek sarma vs koyarim

ya bende çok istiyorum evde aktif yemek pişsin ama yok olmuyo :D
çocuk olana kadarda olmıcak gibi :)
GeyikliGece GeyikliGece kaç yaşındasınızki bence en iyisini yapıyosunuz maşallah çok özendim :)
T tatlu haklısın canım çocuk olunca ister istemez dışardaki sağlıklımı diye düşünüyo insan şu an bile benim midem almıyor dışardan yerken çok nadir artık hatta bayadır hiç yemedik ya

ya bende çok istiyorum evde aktif yemek pişsin ama yok olmuyo :KK70:
çocuk olana kadarda olmıcak gibi :)
GeyikliGece GeyikliGece kaç yaşındasınızki bence en iyisini yapıyosunuz maşallah çok özendim :)
T tatlu haklısın canım çocuk olunca ister istemez dışardaki sağlıklımı diye düşünüyo insan şu an bile benim midem almıyor dışardan yerken çok nadir artık hatta bayadır hiç yemedik ya

Esim de ben de 1991 dogumluyuz canim :)

Haftada 200tl mutfak butcesi cok degil mi?
ayda 800tl yani.
Ben okadar harcamiyorum.
Bence cok.

Bence stok olmadan az bile.
Evde buyuk kalemler tamamsa, zeytinyagi yag bakliyat belki et kiyma ucu ucuna yeter diye dusunuyorum
kahvaltilik ve sebze meyve butcesi ancak yeter 1 kilo domates 5 lira annemde en az 4 kilo gidiyor
Hele kucuk cocugu olanlara sut yogurt bal kuruyemis hurma derken nerelere gider bilmiyorum
Su an hesaplayamiyorum ztn bayramdan kalan son etler var.
Kasap butcesi de ilave olunca cok cok zor allah herkesin yardimcisi olsun hele kucuk bebeklilerin

Bir hafta için bir kilo kıyma bir kilo kuşbaşı çok değil mi :deli:
Ya da kaç kişilik aile için düşündünüz?
Biz 3 kisiyiz çocukla beraber.
Her hafta 1 gün kiyma kofte tavuk balik yapmaya calisirim.
Sulu yemeklere et koyarim .
Bi arkadaşin dedigi gibi pilavin yanina patates kizartmasi yapmam. Besleyici olmasi lazim.

Aslinda cok da olabilir. Biz bütün alip buzluga atiyoruz. Ama öğunlerim yukaridaki sekilde.
Biz iki kişiyiz. İşyerinde her gün et tavuk ya da balık çıktığı için öğlen alıyorum proteinimi. Akşam da az etle eşime tek porsiyonluk bi yemek yapınca ben sadece salata yiyorum çok aç olmuyorum. 1 kg et 1 kg kıyma alsam herhalde bir ay yeter bize :kk77: (bu ara kurban eti tüketiyoruz)

Back