Henüz 2. Senem yeniyim daha :)cnm kac yillik ogretmensin biraz tanitir misin kendini istedigin sınırda
sunu anladim isteyince bir seyler oluyor birakinca olmuyor
Masallah ögretmen ve 3 cocuk. Kim bakti cocuklara hocamMerhaba hanımlar uzun zamandır sizleri okuyorum ama yazmak bugune kısmetmiş inanın sizlerden çok şeyler öğrendim normalde çok fazla bilinçsiz harcayan biriydim hiçbirşeyin fiyatına bile bakmazdım ama burayı takip etmeye başladıktan sonra yanlışlarımın farkına vardım ve hatta ilk kez hayatımda stok yapmaya başladım bundan sonra inşallah bende sizinleyim tabi kabul ederseniz benide aranıza.. Kendimi tanıtayim öğretmenim bende ve üç çocuğum var çocuklardan fırsat buldukça yazıcam
evet meslegin ilk yillarinin tadi da baska bende cok uzakta gorev yaptim ailemden yedim ictim gezdim kultur turlari müzikler vs.. cok sukur diyorum para olarak zengin olamadim ama gitar piyano calabilmeyi izci liderliği vb. cok faaliyetler kazandim sen de firsatlari degerlendir cnmHenüz 2. Senem yeniyim daha :)
Ailemden uzaktayım gurbet ve iş sıkıntıları olunca ben de kendimi alışverişe yemeğe filan veriyorum öyle alışmaya çalışıyorum yeni yaşantıma.
Sen baya yol katetmişsin meslekte ne guzel :)
evet meslegin ilk yillarinin tadi da baska bende cok uzakta gorev yaptim ailemden yedim ictim gezdim kultur turlari müzikler vs.. cok sukur diyorum para olarak zengin olamadim ama gitar piyano calabilmeyi izci liderliği vb. cok faaliyetler kazandim sen de firsatlari degerlendir cnm
81 ilin 60 ini gezdim ama asla pisman degilim
HoşgeldinizzzzMerhaba hanımlar uzun zamandır sizleri okuyorum ama yazmak bugune kısmetmiş inanın sizlerden çok şeyler öğrendim normalde çok fazla bilinçsiz harcayan biriydim hiçbirşeyin fiyatına bile bakmazdım ama burayı takip etmeye başladıktan sonra yanlışlarımın farkına vardım ve hatta ilk kez hayatımda stok yapmaya başladım bundan sonra inşallah bende sizinleyim tabi kabul ederseniz benide aranıza.. Kendimi tanıtayim öğretmenim bende ve üç çocuğum var çocuklardan fırsat buldukça yazıcam
Benide durdurun..Çok heycanliyim ben de birikim yapmaya karar verdim.ve buraya yazacağım ben de.
Bu arada öğretmenim ve birikim yapmak istiyoum bir gücün beni durdurması lazım çünkü ileri derecede alışveriş bağımlısıyım
Inşallah bu topukta kendimi frenlerim
Bu arada yatırım önerisi olan varsa da almak isterim
Gerçekten doğru tespitler işte mevsiminde herşeyi yemek almak gibi şeyler etki ediyor bütçeye ama çocuk sayısı ev nufusu fazla olanların Rabbim yardımıcısı olsun diyorum her daimBizim icin de cok 200 bence.
Ya aslinda soyle; bir yerden iyi bir tatli veya pasta alayim desen ortalama 70 tl gibi gider zaten. Ben 3 kisi icin dusunuyorum. Hele ki buyuk bir aileyse...
Ama evde de uygun butceli guzel tatli yapilabilir.
Balik olarak kilosu 70 80 olan da alinabilir mevsimin bol baligi hangisiyse gayet makul fiyata o da alinabilir.
Hangisini tercih edecegimize bagli olarak 200 yetmeyebilir de cok fazla gelebilir de.
Mesela biz normalde iste kahvalti ediyoruz
Oglen yemegi de yiyoruz. Ki balik tavuk bakliyat et her sey cikiyor. Oglum da kreste yiyor.
Gecen aksam yarim paket kepekli makarna yaptim. 2.40a almistik yani 1.20 yarim paket.
Yarim kg pirasa almistik 1 tl.
3.45 e de mini yogurt aldik. Ve bu yemekler o gun bitmedi. Bir kisilik kadar kaldi.
Ertesi gun 1.5 bardaktan pilav 250 gr nohut yaptim. Ben eski yemegi yedim. Oglumla esim yeni yemegi yedi. Yanina tursu actik kendimiz yapmistik yazin ucuz zamanda. Ertesi gune de ücümuze yetecek kadar kaldi.
Ya biz cok az yemek yiyoruz ya da bilmiyorum iste nasil oluyor :)
Ama kalabalik olsak veya calismasak hep evde yesek tabi farkli olur.
bu aralar biraz duruldum ama yaz tatilinde yine gezmekten geri kalmadim ben egitim bile olsa istiyorum şehir dışını firsat oluyor gezne3ye gormeye yemeye icmeyeNe güzel ya bayılırım yeni yerler keşfetmeye idolumsunuz o halde :)
Ne kadar guzel bende atanamamış öğretmenim 82 puanla eve atandım inşallah mesleğimi icra ederim en buyuk dileğimbu aralar biraz duruldum ama yaz tatilinde yine gezmekten geri kalmadim ben egitim bile olsa istiyorum şehir dışını firsat oluyor gezne3ye gormeye yemeye icmeye
paslasiriz cnm gezme yerlerini her daim
bu aralar biraz duruldum ama yaz tatilinde yine gezmekten geri kalmadim ben egitim bile olsa istiyorum şehir dışını firsat oluyor gezne3ye gormeye yemeye icmeye
paslasiriz cnm gezme yerlerini her daim
cnm insallah en kisa zamanda atanirsin bransin ne puanin kotu degil ama atanma şartları ve bir cok sey degisti.Ne kadar guzel bende atanamamış öğretmenim 82 puanla eve atandım inşallah mesleğimi icra ederim en buyuk dileğim
200 tl genelde bana yetmiyorBence beslenme şekline göre değişiyor bütçe. Genelde deterjanlarımı toplu olarak bütce dışı alıyorum ufak tefek seyler haric. Et kıyma fln da almyrm suan kurbandan kalma var yine yetmiyor. Çünkü biz meyve cok tüketiyoruz. Haftalık 50 60 tl lik meyve alırız. Hergün sabah akşam meyve bizim için vazgecilmezdir. Evdeyim ben ama öglenleri yemek yemem genelde meyve yerim. Meyve fiyatları da almiş basını gitmiş. Ve de kaliteli beslenmeye calışıyoruz. Evde hurma badem ceviz genelde eksik olmaz hurmanın kg 50 tl badem kg olmuş 80 tl bir avuc aldgmda bile 20 tl edio. Onun dışında salata yaparim mutlaka hemen hemen her yemegin yanına eşim de ben de cok severiz 1 göbek bile 4-5 tl. Balık cupra cinekop ya da somon alırız hep bu yıl daha almadik büyük balık tercih ediyoruz yani.Kahvaltılık da öyle sarelle fln yemiyoruz beyaz peynir kaşar peyniri zeytin alırım genelde marketten memlekettn de bal pekmez vs alırız. Yumurtayı organik yumurta alıyorum tanesi 1 tl yi gecio. Yemeklere sadece zeytinyagi ve tereyagi kullanırım ikisi de cok pahali zeytinyagını toptan 5 kg alıyoruz bütce haricinde ama tereyagı haftalık bütceye dahil tereyaginin fiyat ortada ortalama 1 ayda 1 kg tüketiyrz en son 45 tl ydi.Bebek bezi,yogurt için süt, ekmek, tuvalet kagıdı fln derken 200 değil 250 bile yetmiyor Hurma badem yemesek aycekirdegi yesek tereyagi deil aycicek yagi kullansak genelde balığı hamsi alsak yumurta organik değil standart alsam meyve almasam ya da cok az alsam 200 tl yeter artar bile. Ayrıca tavuk da asla almayız mangal dışında midemiz almıyor 3 yıldır. Hamileyim 2 yasında bir bebegim var eşim herseyden kısablrz ama beslenmeden asla kısma der hep. Abur cubur da coook cok nadir alırız kola gazoz vs tüketmeyiz. Durum böyle yani. Bu arada hep indirim de takip ettigimi de belirtmek isterim. Ama kışın 200 tl yeter diye düşünüyorum dondurucudaki kışlıklar masrafları biraz azaltacaktır inşallah.
gerçekten çok uyguna almışsınız, fiyatlar yaşadığınız yere göre de değişiyor. bizim burda ceviz en son 28'lerde idi. uzun zamandır da almııyorum.Pazara cikabiliyorsaniz yada buyuk marketleri gozetleyin kabuklu badem ve ceviz su an cok uygun brz butceniz rahatlayabilir ben cevizi 15 bademi 20 liradan aldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?