benim mutfak alışverişi durumum şöyle;
deterjan, duş jeli, şampuan, ve diğer temizlik malzemeleri ile kağıt ürünlerini indirimde görünce o an ihtiyaç yoksa bile alıyorum. evde herşeyden bir tane, çok uygun bulup aldıysam iki tane yedek oluyor.
sıvıyağ, çay, şeker de stoklu gidiyorum.
et ürünleri için kurban zamanı bir hisseyi ayrı alıp dondurucuya koyuyorum. genelde 6 ay gidiyor.
kavurma, memleketten kışa girerken 4-5 kilo yaptırıyorum, sucuk bir kiloluk kasaba yaptırıyorum.
tavuk ayda bir ancak alıyorumdur. köy tavuğu bütün alıp haşlayıp suyunu da değerlendiriyorum. parçalayınca en az iki yemek oluyor.
kış sebzelerini pek tercih etmiyoruz, sevmiyoruz. yazdan dondurucuya aklıma ne gelirse koyuyorum. hem ucuz hem lezzetli.
kahvaltı evde yapıyoruz her gün. kışa girerken tulum peyniri, tereyağı 5er kiloluk yaptırıyorum, dondurucuya koyuyorum.
zeytinyağını da 10 litre arkadaşımın ailesinden alıyorum.
eşim işi nedeni ile ayda birkaç farklı şehir geziyor, gittiği yerlerden yöresel şeyleri alır.
sonbaharda salça, baharat ve kuru biberlerimizi antep, kuru baklagilleri ve bir kısım peyniri erzincan, zeytini balıkesir, mantı ve pastırmayı kayseriden aldık.
bunlar toplu alınınca İstanbula göre uygun fiyatlı, daha sağlıklı ve lezzetli oluyor.
yoğurt kışın iki haftada bir 5litre mayalıyorum, süt pek içmeyiz.
kuruyemiş ve kurumeyveyi 15 günlük alıyorum.
haftalık market alışverişinde de genelde ufak tefek eksikleri alıyorum. kahvaltılık peynirler, meyve, salata malzemesi, yumurta gibi.
yaklaşık 6 aydır her aldığımı yazıyorum, ortalama yapınca aylık 600 TL gibi bir harcamam oluyor.
iki kişiyiz, çocuk yok, ayda 3 sefer dışarıda yiyoruz bu hariç