Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Evet benim de yarın a kadar elimde 20 liram kaldı a101 den 6li paket organik yumurta aldım ..

Bizim aylık mutfak masrafımız 600
Ama et buna dahil değil toplu kestirip buzluğa atıyorum
Et de alıp yetirene helal olsun hayat çok pahalı çünkü

benim mutfak alışverişi durumum şöyle;
deterjan, duş jeli, şampuan, ve diğer temizlik malzemeleri ile kağıt ürünlerini indirimde görünce o an ihtiyaç yoksa bile alıyorum. evde herşeyden bir tane, çok uygun bulup aldıysam iki tane yedek oluyor.
sıvıyağ, çay, şeker de stoklu gidiyorum.
et ürünleri için kurban zamanı bir hisseyi ayrı alıp dondurucuya koyuyorum. genelde 6 ay gidiyor.
kavurma, memleketten kışa girerken 4-5 kilo yaptırıyorum, sucuk bir kiloluk kasaba yaptırıyorum.
tavuk ayda bir ancak alıyorumdur. köy tavuğu bütün alıp haşlayıp suyunu da değerlendiriyorum. parçalayınca en az iki yemek oluyor.
kış sebzelerini pek tercih etmiyoruz, sevmiyoruz. yazdan dondurucuya aklıma ne gelirse koyuyorum. hem ucuz hem lezzetli.
kahvaltı evde yapıyoruz her gün. kışa girerken tulum peyniri, tereyağı 5er kiloluk yaptırıyorum, dondurucuya koyuyorum.
zeytinyağını da 10 litre arkadaşımın ailesinden alıyorum.
eşim işi nedeni ile ayda birkaç farklı şehir geziyor, gittiği yerlerden yöresel şeyleri alır.
sonbaharda salça, baharat ve kuru biberlerimizi antep, kuru baklagilleri ve bir kısım peyniri erzincan, zeytini balıkesir, mantı ve pastırmayı kayseriden aldık.
bunlar toplu alınınca İstanbula göre uygun fiyatlı, daha sağlıklı ve lezzetli oluyor.
yoğurt kışın iki haftada bir 5litre mayalıyorum, süt pek içmeyiz.
kuruyemiş ve kurumeyveyi 15 günlük alıyorum.
haftalık market alışverişinde de genelde ufak tefek eksikleri alıyorum. kahvaltılık peynirler, meyve, salata malzemesi, yumurta gibi.
yaklaşık 6 aydır her aldığımı yazıyorum, ortalama yapınca aylık 600 TL gibi bir harcamam oluyor.
iki kişiyiz, çocuk yok, ayda 3 sefer dışarıda yiyoruz bu hariç

Bize malesef memleketten gelen hic bir sey yok. Benim memleketimde hic bir sey yetismez zaten. Hem de cok uzak, gelemez.

Esimin de butun akrabalari istanbulda. Zaten cok az. 1 teyze 2 kuzen 1 amca.

harcama yapmadım ama eşimden içecek isteyeceğim menü de değişlik yaptim pizza hazırladım içecek olmadan olmaz
gece de bu hafta ki harcamayı hesaplarim

62 tl harcadim bugun. Su,kiyma,manti,dis macunu,cop poseti aldim. Gerci dis macununu falan saymamam gerekiyor ama bu hafta onlarida dahil ettim. Toplam 139 tl ile hadtayi kapattim.

Bugun arkadasimla yuruyuse gitmistik. Donuste markete ugradik. Aslinda tek ekmek almayi planliyordum ama zeytin, kaymak,sosis, salep,tam bugday ekmegi,cips ve dagitmalik cikolata aldim. 60 tl tuttu.
Esimde koyden mantar almis o da 10 tl. Toplam :70 tl
Kalan: -60

Bu haftaki bütçeyi an itibari ile 149 TL ile kapattım :))
Eve dönerken yumurta aldım ama onu haftaya tuketecegimiz için bu haftaya yazmıyorum :)
Aynı şekilde peynir ve 2 tane diş macunu indirimden aldım.

Günaydın
ilk bildirim benden
Evet elimde kalan 20 kuruş ile haftada 100 lira deneyinde başarılı oldum.
Yalnız evden ve tane ile alışveriş yaptım
2 akşam annem de yemek yedim.
Aldığım ürünlerde de büyük parçalar yoktu
Gerçekten Allah düşük maaş ile geçinenlere kolaylık versin

Bu hafta alınacaklar biraz fazlaca o yüzden 150 lira ile yola devam
En azından israf yok çok şükür

Arkadaşlar bugün farklı bir kurumdayım. Dün gece tablo yapmaya çalıştım olmadı.bilen biri tablo yapıp atabilir mi bana. Bir tarafta isimler olacak diğer tarafta 1. 2. 3. 4. Hafta şeklinde olacak.
Bildirimleri saat 4 e kadar yaparsak iyi olur.

Gecen haftaya 20 tl koymustum. Cunku evimde ekmekten meyve sebzeye balik tavuk her sey doluydu. 14 tl harcadim sadece. Basarili oldum. (Ablama giderken meyve ve yemis aldim ama onu saymiyorum)

Bu hafta stoklar azaldi ama hala tavuk balik bakliyat ve 2 cesit mevsim sebzesi var. Meyve az. Yogurt var yaglar tam ama peynir yok denecek kadar az.
100 tl hedef koydum. Bakalim :))

Tablo nasil yapiliyor benimde fikrim yok. Anlasaydim yapmaya calisirdim. Guzel olurdu. Ben bu haftayi 210 lira ile kapattim. Dusundugumden daha fazla harcama yapiyormusuz. Ve bu hafta gerkesiz bir sey almadim. Dikkat ederek ilerledim. Evde kuruyemis var diye almadim. Deterjan, yag, seker,un gibi temel malzemelride almadim. Onlarda isin icine girse demekki hic cikilmayacak. Bu haftaki hedefimde yine 150 tl.

Bu hafta kahvaltilik yonunden rahat olacagim. Evde bal kaymak sucuk yumurta peynir zeytin hepsi var. Sut alinir yogurt yapmak icin. Kuruyemis ve sebze meyve alinir. Balik almayida dusunuyorum. Epeydir yemiyoruz

Kızlar bizimde 150 tl tamı tamına yetti. Geçtiğimiz haftadan biraz stok oluştu evde bu hafta daha rahat geçecek sanırım
Aylık dönemde büyük katkısını görecekmişim gibi hissettim. Hadi bakalım yeni hafta başlasın.

Evet bende bugün elimde20 lira ve haftayı 130 lira ile kapatıyorum 250 harçlığı aldım eşimden 100 +20 lira kumbara ya gitti ve elimde ki 150 ile haftayı tamamlamayı düşünüyorum inşallah.ayruca kızlar piyasaların durumu ney öyle yaa herşey cosmus 160 i sabırla beklerim. Ve gördüğüm an elimdeki ile alırım ins.gece 174 u görmüş nede olsa oibe testedeck o rakamları bu fiyattan asla almam çünkü elimde patlar.

Benim bu hafta 1 TL kaldı,
Yeni hafta için 100 TL bütçe ayırıyorum.
Evde kahvaltılık, et, sebze var.
Ekmek, su, meyve, yeşillik almayı planlıyorum sadece.
Bir grup misafirim gelmek istiyor, onlar gelirse hamurisi, tatlı için hiç malzemem yok, ondan 100 ayırdım yoksa 50 yeterdi

150 kili kilina yetisti bu hafta.
Et var dolapta, simdilik dolaptaki meyve ve yesilligi bitirmeden alisverise cikmayacagim.
Bu hafta icin 100 tl limit koyuyorum.
Hadi bakalim tutacak mi :)

Pazarda markette harcadigim ve haftalik aldigim süt ile beraber 100 lira hemen hemen gitti.
Ama tabiki evde hersey full vardi baklagil et tavuk kahvaltilik yumurta kuruyemis ve temizlik malzemeleri..
Bu giden 3 kisilik sebze meyve ekmek ve su
Benim ve eşimin kantinden yediklerimizi ve piknikte aldiklarimizi saymadim
Hayat pahali yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…