Merhaba herkese, bu konu çok ilgimi çekti. Ben de dikkat edeceğim buna.
Bakalım halledebilecek mıyım.
Benim her hafta market alışverişim 100-150 arası oluyor genelde. Sebze kısmını çoğunu dondurucudan hallediyorum. Terayağ köyden alıyorum alıyorum mayıs ayı gibi beş -altı kilo. Yetiyor bana kış boyu.
Zeytinyağı Yunanistandan almıştım en son, ama kokuyor sanki, yiyemedik. Bir türlü alışamadık zeytinyağı ile yemek yapmaya, çok istiyorum ama kokmayan zeytinyağ bulamıyorum bir türlü.
PEkmezi Malatya da yaptırıyoum, her sabah cocuklara veriyorum, yanına da portakal dılımlıyorum. Kış boyu 5 kilo yetiyor bize.
Yumurtayı marketlerdeki özel yumurta dediklerinden alıyorum. Tanesi 1 liraya gelıyor. Sütü sütçüden alıyorum. Yoğurt mayalamayı çok seviyorum ama evde yoğurt yiyen yok. (iki çocuk ve eşim

)
Peynir de köyde yaptırıyorum, Zeytin de Urla dan sele zeytini alıyoruz. Bal Erzurum'dan aldım ıkı cıta, yeni bitti. Onun dışında pek kahvaltılık masrafımız olmuyor.
Meyveyi çok tüketiyoruz. Çocuklar çok seviyor, elma portakal, muz, kivi... En çok parayı meyve tezgahında bırakıyorum.
Çeşit çeşit temizlik malzemesi almıyorum. İndirimleri takip ediyorum, domestos ve ace yi banyolarda kullanıyorum. Cif de mutfakta.
Çok yazdım, bizdeki durumlar bunlar. Bugün itibari ile ben de haftalık 150 lira ayırıyorum ve yazacağım, bakalım neler olacak: )