- 22 Kasım 2012
- 1.110
- 5.296
- 358
Keşke kuzumcanım çigden iki hafta hazırlamak müthiş bir fikir! Herşey koyuluyor mu ki?
Dün akşam eşimle onu konuşuyordukçok sevdik bu evi, ne kadar rahat ettiyimizi. Su pandemi bitsin sürekli misafir çarcam eve resmen misafire hasret kaldık obir evde. Keşke sizlerde yakın olsaydınız
Tabiki katilabilirsinBen de katılabılırmıyım
patatesi ve balkabagini buzluktan denedim, sanki tatlari degismisdi canim ya. Ben artik misal mercimek corbasini fazladan pisirip bir kismini dolaba koymagi planliyorum. Hattda dün koydum, bakalim tadinasil olacak cikardigimda.Keşke kuzumgüle güle oturun
Mesela pırasa aldım hemen yapamıyorum yıkayıp kurutup doğruyorum hemen buzluğa koyuyorum, havuçları barbunya, pırasa ya da çorbalık koyuyorum. Balkabağı, karnabahar gibi şeylerde de aynısını yapıyorum.
Bir de mercimek çorbası için patates, havuç, soğan doğrayıp poşetliyorum. Sebze çorbası için aynı şekilde içğne pırasa ve kabak koyup poşetliyorum. Buzluğa girmeyecek durumda olanları daha erken pişiriyorum.
Te sizde daha pahaliymis Asmin, bizde kuzu kesince kilosu 7£ ye falan geliyor..Biz araba alinca kendimiz koyun kesmegi planliyoruz. Arkadaslarimiz gecen 170€ ya kesmisler. 15kg.
Kasapda1 kg kuzukusbasina su an 16-17€ ödüyoruz. Kendimiz kesersek11€ gibi tutuyor kilosu.
Corbayi nasil sakliyorsun Asmin? Konserve gibi mi?patatesi ve balkabagini buzluktan denedim, sanki tatlari degismisdi canim ya. Ben artik misal mercimek corbasini fazladan pisirip bir kismini dolaba koymagi planliyorum. Hattda dün koydum, bakalim tadinasil olacak cikardigimda.
ordaki maaslari bilemedigim icin bilemiyecegim canimTe sizde daha pahaliymis Asmin, bizde kuzu kesince kilosu 7£ ye falan geliyor..
yok canim kabin icinde buzluga koydum. Ysnliz ilk kez yaptim, umarim tadinda degisiklik olmaz cikarincaCorbayi nasil sakliyorsun Asmin? Konserve gibi mi?
Asminim ben çalışırken sürekli öyle yapıyordum buzluktan çıkarıp bekletmeden ısıtınca tadı değişmiyor. Tabii buzluğa göre değişiyor sanırım bu durumyok canim kabin icinde buzluga koydum. Ysnliz ilk kez yaptim, umarim tadinda degisiklik olmaz cikarinca
tadi iyi olursa süper olur. Zaman kazanirim.Asminim ben çalışırken sürekli öyle yapıyordum buzluktan çıkarıp bekletmeden ısıtınca tadı değişmiyor. Tabii buzluğa göre değişiyor sanırım bu durum
Insaallah mutfagina en kisa zamanda kavusursunBizde bu ay stoklari doldugumuz icin, bende bu ay aylik bütceden hesapliyayim haftalik yerine. 106€ gitmisdi zaten stoklara. Bugünde 25€ harcadik taze seylere. Etti 131 €. Daha ekmek alincak, kizada misir. Cikarsam alip aksam eklerim. Mutfagim gelsinde, sac alip ekmegimizi yine kendimiz yapariz. Baya fark ediyor fiyatda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?