HEDEF BELİRLE KUMBARA YAP BANA KATIL

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hareketsizlik sağlık açısından da çok zararlı. Hem sağlıklı hem fit olmak adına sporumuzdan da vazgeçmemeliyiz. Toplum olarak biraz tembel olduğumuz için üşenmeler olsa da, yaşam biçimi haline getirilmeli.

Sigarayı bırakırken 50 kiloydum 14. gün şu an 53 kiloyum. İştahım çok açıldı. Gelen giden yoğun bir ay geçirdik sporu bir süre ihmal ettim. Şu an sanki taşıyamıyorum vücudumu. O yüzden tam destek veriyorum, kendim de motive oluyorum böylece :)

Bu arada 1 tl ve 50 kuruşlardan birikim yaptığımız cam kavanozum bir süre önce baktığımda yarısı dolmuş gibiydi. Şu an sanki gene yarısı dolu gibi. Aralık ortasına dolar demiştim ama sanırım dolmayacak. Ocak gibi dolar umarım, sabırsızlanıyorum içinden ne kadar çıkacak diye.

Çünkü çok ağır ama üzerindeki delikten görebildiğim kadarıyla hala yarısı boş. Anlamadım gitti.

Bereketli olsun herkesin birikimi. Bugünlük ben de bozuk yok, eşimden ne alabilirsem onu atıcam kumbaraya.

sigarayı bırakmak en önemli tasarruf. sağlığa ve cebe zararlarını bile bile yinede içiyor insan. birde ben kurtulabilseydim.
tebrikler, tekrar başlamaman dileğiyle...

Ayrıca bugun arkadaşlarla güne başlama kararı aldık 5 kişiyiz Ocak'ta başlayacağız 100 tl onu da birikimime katacağım birde 150 tl lik bir günüm daha var bu yeni başlayacağımızı eşime söylemiyecegim bakalım biriktire bilecekmiyim

Slm arkadaslar ben kisa bir suredir bozuk parsaarimi pet sisede biriktiriyorum.Benim merak ettigim bu paralari nerede butunletiyorsunuz? Hepsi bozuk olunca 25 kuruslar falan da var sonra nerede harcayabilirim acaba?Cevap verirseniz cok sevinirim...

Slm arkadaslar ben kisa bir suredir bozuk parsaarimi pet sisede biriktiriyorum.Benim merak ettigim bu paralari nerede butunletiyorsunuz? Hepsi bozuk olunca 25 kuruslar falan da var sonra nerede harcayabilirim acaba?Cevap verirseniz cok sevinirim...
Bim, a101, şok, hakmar ve diğer yoresel buyuk market varsa oralarda butunletebilirsin... Çunku onların bozuk paraya ihtiyaçları oluyor

sigarayı bırakmak bence süper bir karar olmuş, sağlık herşeyden önemli :) hem cebe de zarar. aylık 300 tl az mı
sigara bırakanlar abur cubura dadanır onda kilo alır derler, kilo yapmayacak atıştırmalıklar iyi gelebilir. tabi kilo takıntın varsa :) mesela az yağlı tuzsuz patlamış mısır iyi olabilir. kalorisi az diye tercih edilirmiş bu da sigara konusundaki son mesajım. yeni bırakmışsın tekrar hatırlatmak olmaz diye düşünüyorum.

benim bozuk para cüzdanım var. a101de ekmek alırken, su alırken kullanıyorum :) bazen çok varsa bütünleriz diye kendileri teklif bile ediyorlar

Daha önce de sigara bırakma girişimlerim olmuştu ama hiçbirinde bu kadar iradeli ve kararlı değildim. Yaptığım sporun bir anlamı olmalı, yediğim yemekten tat almalıyım daha önemlisi kendime olan saygım için bırakmaya karar verdim. Sağlıklı ve güzel bir anne olmalıyım. O sebeple hamile kalınca değil daha öncesinde bırakmak istedim.
Bugün 15. gün hiç canım istemiyor.
Sigara içenlerin çok olduğu ortamlarda zaman zaman etkileniyorum ama diğer türlü sıkıntısız geçiyor çok şükür. O yüzden sorun yok :) Umarım devam ederim.

Abur cuburla hiç aram yok. Tatlıya hayır diyemiyorum.

Bu arada ay sonu gelsin istiyorum bir an önce kalan paramızın hepsini kumbaraya atalım. Yeni ay birikime kaldığımız yerden devam edelim.

dün kulağım tıkalıydı. iş yeri hekimi baktı. bi ilaç yazdı. ama ayaküstü muayene olmadı diye hastaneye gittim. eczaneye reçeteyi verdim. 24 tl oraya gitti. üstelik 15 tlsi muayeneymiş neyse sağlık olsun artk. ay sonuna kadar param kalmadı. kumbara tırtıklamak istemiyorum. 10 tl salı gününe kadar yeter inş. eve ekmek ve su alıncak okadar.

Selam hanımlar ben de size katılmak istiyorum :)
Ben 6 aylık evliyim calismiyorum eşim asgari ücret artı 147 TL (yemek ve servis parasi) maaş aliyor . eşimin ve benim kredi borclarimiz var evimiz kira. Artı eşimin en yakin arkadaşına da borcumuz var. Ben Çalışmadığım için evde tasarruf yapmaya çalışarak masrafları düşürmeye çalışıyorum. Bütün faturalar kira ve kredi taksitimiz çıkınca bana aylık 70 TL kalıyor. Bu paradan para artırıp biriktirmek imkânsız ama ben bozuk para buldukça arıyorum kumbaraya. İlimizin kredisini de ayni ay odeyemiyoruz zaten. Bir ay benim bir ay eşimin kredisini yatiriyoruz. Bu ay ikisini de yatirmayip mutfak erzaklarını temizlik malzemelerini aldım. Kumbaramda da 16 TL bozuk param var. Bakalım uzun vadede bir sonuç alırım herhalde :) umutsuzluğa düşmeden yaşayınca Allah yardim ediyor.

Ben bu gece de uyuyamadim ya. Esime is yerinde yemesi için evde bir şeyler pisiriyorum genelde ya da ekmek arası koyuyorum. Genelde katmer yapardım ama kaç zamandır canım börek istiyordu yufkaya para ayırmak istemiyordum. Bu gece kalk kız dedim is basa düştü kendi yufkanı kendin ac bir de boreklik ya da gozlemelik patlıcan konservem vardı güzelce böreğimi yaptım ve bu ayki fırın kotam dolduğu için büyük tavamda ocakta pisirdim. Malum elektrik doğalgaz dan pahali . korkuyordum güzel olmazsa diye ama sonuç güzel. Bir de kayın pederim düğün sonrası bir çuval un almıştı sağolsun hep onun sayesinde doyuyoruz çünkü hamur isini çok seviyoruz. Kendisi de maddi anlamda çok zor durumda ama hep destek bize iki gün önce de bir çuval patates almış sağolsun ya. Hem kendi ailem hem eşimin ailesi gıda konusunda çok destek oluyorlar. Onlar olmasa ben ayda 70 TL ile hayatta gecinemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…