HEDEF BELİRLE KUMBARA YAP BANA KATIL

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aslında kağıtlar için ayrı bi kumbara almayı bende düşünüyorum.
Benim kumbaramda açılmıyor. Arkadaşım almıştı büyükte bişey.
Araba alma hayalim var benimde. Hepsini biriktiremesem de alana kadar en azından ciddi bi miktarını biriktireyim diye düşünüyorum. İşte araba alma noktasına gelince açıcam bende :)

öncelikle birikimin bereketli olsun ve aramıza hoşgeldin :)
1-2 tl bana da başta az görünmüştü ama belirli bir süreye vurunca aslında iyi para ettiğini göreceksin :) mesela her gün 1 tl atsan ayda 30 tl. bi telefon faturası çıktı bile ben o şekilde düşünmeye başladığımdan beri birikimin önemini daha iyi anladım.

kağıt ve bozuk kumbarayı ayrı tutuyorum çünkü bozuk için olan küçük bir kumbara hem de kağıt paralar bozukların arasında kalıp yırtılabiliyor :) ay sonu hepsini bütünleyip yine aynı yere koyuyorum yani. o yüzden ayrı tutuyorum.

şirkete servisle gidip geldiğimden ve bu şehrin yabancısı olduğumdan arabayı başta istememiştim ama şu an benm aklıma annem girmeye başladı :) araba özgürlüktür kızım diyor hep :) çalışmaya başlayalı 1 yılı 1.5 ay falan geçti. ufak tefek birikimim var. artık benim de hedefim araba

Ben kumbarayı eşimle yaptım dikdörtgen bir kutudan.

Teşekkür ederim hoşbuldumm :)
Aslında az değil tabiki ama 10.000 lira biriktirmeyi düşününce az geliyor gözüme ne bileyim :)
Ayrı ayrı çok borç ödüyorum o yüzden maaşımdan çok bişey kalmıyor ama en az 50 lira atmaya çalışıyorum aylık. Borçlar bitincede yine borç ödüyomuş gibi aynı parayı kumbarama atıcam.
Günlük babamdan da alıyorum bozuk para. Bide evde topladığım ceplerden dökülen paralar var tabi :))
Arabada tuhaf bi hırs oldu benim için. Evde babamın arabası var ehliyeti aldım ama bakıyorum abim ve kardeşimden bana sıra gelmiyor hiç kullanamıyorum. İnat ettim bende madem siz vermiyosunuz bende kendi arabamı alırım diye

Ben kumbarayı eşimle yaptım dikdörtgen bir kutudan.

Ne güzel. Bi hedef var mı yoksa öylesine birikiyor mu?

kendi biriktirdiğinle bir şey yapmak daha tatlı oluyor tabi birikimin şimdiden bereketli olsun. borçlar bitince ödüyormuş gibi şartlanmak en mantıklısı. benm borç 2019 a kadar (öğrenim kredisi ödüyorum) aslında ilk onu toptan ödeyip kapatır öyle araba düşünebilirim. ah bilemiyorum kafam karıştı neyse ben biriktirmeye devam edeyim. ne yapacağımı biriktirdikten sonra düşünürüm.

Ne güzel. Bi hedef var mı yoksa öylesine birikiyor mu?

Hedefsiz olmaz. Mutlaka hedef olmalı.

Bizim hedef çok.
Bir yıllık evliyiz evimizin bazı eksikleri var. Hem onlar için, hem eşime prof. fotoğraf makinesi için bu bir yıllık olan kağıt kumbara.

Onun dışında kavanozdaki bozukluklarla 2,5 ayda doluyor ortalama çeyrek almak için. 1 tl ve 50 krş atıyoruz yalnızca. Sanırım 3 çeyrek parası çıkar. Onlar da düğünler, doğumlar için.

Kalanlar da doğmamış bebeğimiz için birikim olcak inşallah.

Birikim yaparken ihtiyaçtan hiç kısmamak önemli ama , mahrum olmamak lazım hiçbir şeyden. Sadece isteklerimizin üzerini çizip makul seviyelere indiriyoruz.

Araba hayali harika mesela bir sene biriktirseniz peşinatı çıkar en azından.

Bir de biriktirdikçe zevke dönüşüyor bu eylem.

Evet. İşte bunu ben yaptım demek için çabalıyorum işte :))
Bende sürekli plan yapıyorum. Aslında önce şunu kapatsam bunu kapatsam diye ama en iyisi hiç bulaşmamak
Belki borcun biraz daha azalınca yapabilirsin. Ben mesela güne girdim iki tane günüm var. Borçların bi kısmını o toplu gelen parayla bitirdim.
Şimdi şubatta falan tüm borçlar bitmiş olacak inşallah. Yoksa baya bi ödeyecektim yine :)

Hedefler çok güzel aslında.
Zevk için alınan şeyler için birikim yapıp almak çok mantıklı gerçekten.
Düğünler doğumlar için olan altın fikrinide bayıldım. Aylık ekstra bi ödeme çıkarmadan hallediyosunuzdur.

Evet zevke dönüşüyo gerçekten. Bi ara hepsini mi biriktirsem acaba diye düşünmedim değil yani :)

Fotoğraf makinası dışındakiler pek keyfi değil aslında klima, mutfak amsası v.b ama şu an onlarsızda idare edebiliyoruz. Biriktirerek alınca o ay ki rutinin bozulmadığından müthiş rahatlık oluyor.

Bir süre biriktirdikten sonra nelerden kısabilirim, nasıl tasarruf edebilirimi daha iyi öğreniyorsunuz zaten. Kullanmadığım elektrikli aletlerin fişlerini çektim geçen ay faturaya yansıdı hemen.

Market analizlerini de iyi yapmak lazım. Olmasa da olur diyebilmek lazım bazen. : )

Ben şuan bekar olduğum için market alışverişleriyle pek ilgilenmiyorum aslında :)
Ama bi kaç şeyi tabiki düşünerek yapabilirim. Öce almak istediklerimi bi liste yapayım diyorum sonra en acil olanları alıp diğerlerini sonrayada erteleyebilirim :)
Bide 2 hafta oldu sigarayı bırakalı buda çok fayda sağladı bana. En azından harçlıklarım da bana kalıyo :)

Benim de sigarayı bırakışımın 13. günü, eşimle birlikte bıraktık. Umarım devam edebiliriz. İlk hafta zordu ama şu an gayet rahatım.

Manen ve madden katkıları yadsınamaz.

Benim de sigarayı bırakışımın 13. günü, eşimle birlikte bıraktık. Umarım devam edebiliriz. İlk hafta zordu ama şu an gayet rahatım.

Manen ve madden katkıları yadsınamaz.

Bende ilk gün baya zorlanmıştım. Sonrası rahat geçti. Hatta iş yerinden iki kişide benden heveslenip bıraktı.
Öksürük azaldı o kadar mutlu oldum ki.
İnşallah devam ettiririz gerçekten. Her türlü zarar bu meret.

Herkese günaydın , hayırlı sabahlar :) servis beklerken buraları yoklayım dedim.

Dün muhtemelen son parayı attım kumbaraya :) haftaya maaş alana kadar atamam. Bir an önce saymak istiyorum.

Burada belediyenin bayanlara verdiği step aerobik kursu var. Akşam iş çıkışı 3 gün hoca eşliğinde. Diğer 3 gün kendiniz gidip çalışabiliyorsunuz sınırlaması yok yani. Acaba çok yorulur muyum diye düşünüyorum. ama heveslendim de ne yapsam bilemedim. Üstelik belediye olduğu için çok cüzi bir rakam. 3 aylık 60 tl.

Geçen hafta bende spor salonuna başladım.
1 gün gidiyorum 1 gün iş yerinde mesaiye kalıyodum. Emin ol sadece yatana kadar yorgunluk hissediyosun ertesi gün hiç bişeyin kalmıyor. Eğer istiyosan git derim. Çok iyi hissediyor insan kendisini :)

Günaydın herkese. Bir süre spor yaptıktan sonra vücut öyle alışıyor ki bıraktığınızda resmen ağırlaşıyor ve sizi rahatsız etmeye başlıyor. Fırsat bu fırsat kaçırmayın derim.

Biz de eşimle hafta da 4 gün tempolu yürüyüş yapıyoruz 7-8 km.

Kendi zulama 5 bozuk kavanozuna 1 tl attım. Kağıt kumbarasına ay sonu İnşallah.

bu desteğe ihtiyacım vardı teşekkürler

ben iş hayatına başlamadan önce her gün akşam 1-1,5 saat kadar yürüyüş yolunda tempolu yürüyordum.bazen 5 km oluyordu bazen 8 ama yürüyordum. hatta o yürüyüşlerden sonra öyle alışmışım ki çarşı pazar hiç yormazdı beni. yürüdükçe yürüyesim gelirdi.

işe başladığımdan beri kapının önünden servise bin, servisten in. avmye tramvayla git önünde in önünde bin. yürümeyi unutmuşum. artk daha çabuk yoruluyorum ve sanki daha kolay hasta oluyorum. vücutta derman kalmamış. en iyisi ay başı maaşı alır almaz gidip yazılmak ya da kumbaradan ne çıkarsa üstüne ekler giderm bu ayki birikimim de 3 aylık step aerobik olsun. bahara da yüzmeye yazılırım o da 3 aylık 110 tlmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…