Selam hanımlar ben de size katılmak istiyorum :)
Ben 6 aylık evliyim calismiyorum eşim asgari ücret artı 147 TL (yemek ve servis parasi) maaş aliyor . eşimin ve benim kredi borclarimiz var evimiz kira. Artı eşimin en yakin arkadaşına da borcumuz var. Ben Çalışmadığım için evde tasarruf yapmaya çalışarak masrafları düşürmeye çalışıyorum. Bütün faturalar kira ve kredi taksitimiz çıkınca bana aylık 70 TL kalıyor. Bu paradan para artırıp biriktirmek imkânsız ama ben bozuk para buldukça arıyorum kumbaraya. İlimizin kredisini de ayni ay odeyemiyoruz zaten. Bir ay benim bir ay eşimin kredisini yatiriyoruz. Bu ay ikisini de yatirmayip mutfak erzaklarını temizlik malzemelerini aldım. Kumbaramda da 16 TL bozuk param var. Bakalım uzun vadede bir sonuç alırım herhalde :) umutsuzluğa düşmeden yaşayınca Allah yardim ediyor.
Ben 6 aylık evliyim calismiyorum eşim asgari ücret artı 147 TL (yemek ve servis parasi) maaş aliyor . eşimin ve benim kredi borclarimiz var evimiz kira. Artı eşimin en yakin arkadaşına da borcumuz var. Ben Çalışmadığım için evde tasarruf yapmaya çalışarak masrafları düşürmeye çalışıyorum. Bütün faturalar kira ve kredi taksitimiz çıkınca bana aylık 70 TL kalıyor. Bu paradan para artırıp biriktirmek imkânsız ama ben bozuk para buldukça arıyorum kumbaraya. İlimizin kredisini de ayni ay odeyemiyoruz zaten. Bir ay benim bir ay eşimin kredisini yatiriyoruz. Bu ay ikisini de yatirmayip mutfak erzaklarını temizlik malzemelerini aldım. Kumbaramda da 16 TL bozuk param var. Bakalım uzun vadede bir sonuç alırım herhalde :) umutsuzluğa düşmeden yaşayınca Allah yardim ediyor.
Gecen ay 10 Gin kadar çalıştım ama anlasamadim baktım olmayacak çıktım simdi is bakıyorum iskurdan bakalım hayırlısı olsun her şeyin :)Allah yardımcınız olsun zor bi durum. Siz neden çalışmıyosunuz?
Amin tesekkur ederim :)Hoşgeldiniz.
Sizin çalışma imkanınız yok mu? Bunu merak ettim.
Tasarruf önemli ve birikimde etkili bir yöntem. Ben kendi yaptığım tasarruflardan birkaç örnek vereyim.
Gereksiz hiçbir yerin ışığı yanmaz. Kullanmadığım hiçbir elektrikli aletin fişi takılı durmaz. Ütülerimi biriktirir tek seferde yaparım. Bunlar elektrik faturasına ciddi anlamda yansıyor. Sağlıklı beslenmek adına da ekmek çok fazla almam, sebze alışverişini haftalık ve iki kişilik alırım. Asla çöpe gitmez. Bulaşıkları makinede biriktiririm.
Market analizleri yaparım. Aynı ürün nerede daha uygundur iyi bilirim.
Ayağımı yorganıma göre uzatırım. Yeme - içmeden pek kısmam ama kredi ödediğimiz için olmasa da olur diyebileceğim kıyafet ve kozmetik alışverişini minimuma indirdim.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Asgari ücretle geçim çok zor olmalı. İyi ki aileleriniz destek oluyor. Ama dediğim gibi çalışma imkanınız varsa çalışın. Eşinize de destek olursunuz. Yaşam standardınız yükselir.
Paranız bereketli olsun dilerim.
Ben bu gece de uyuyamadim ya. Esime is yerinde yemesi için evde bir şeyler pisiriyorum genelde ya da ekmek arası koyuyorum. Genelde katmer yapardım ama kaç zamandır canım börek istiyordu yufkaya para ayırmak istemiyordum. Bu gece kalk kız dedim is basa düştü kendi yufkanı kendin ac bir de boreklik ya da gozlemelik patlıcan konservem vardı güzelce böreğimi yaptım ve bu ayki fırın kotam dolduğu için büyük tavamda ocakta pisirdim. Malum elektrik doğalgaz dan pahali . korkuyordum güzel olmazsa diye ama sonuç güzel. Bir de kayın pederim düğün sonrası bir çuval un almıştı sağolsun hep onun sayesinde doyuyoruz çünkü hamur isini çok seviyoruz. Kendisi de maddi anlamda çok zor durumda ama hep destek bize iki gün önce de bir çuval patates almış sağolsun ya. Hem kendi ailem hem eşimin ailesi gıda konusunda çok destek oluyorlar. Onlar olmasa ben ayda 70 TL ile hayatta gecinemezdim
Ben bu gece de uyuyamadim ya. Esime is yerinde yemesi için evde bir şeyler pisiriyorum genelde ya da ekmek arası koyuyorum. Genelde katmer yapardım ama kaç zamandır canım börek istiyordu yufkaya para ayırmak istemiyordum. Bu gece kalk kız dedim is basa düştü kendi yufkanı kendin ac bir de boreklik ya da gozlemelik patlıcan konservem vardı güzelce böreğimi yaptım ve bu ayki fırın kotam dolduğu için büyük tavamda ocakta pisirdim. Malum elektrik doğalgaz dan pahali . korkuyordum güzel olmazsa diye ama sonuç güzel. Bir de kayın pederim düğün sonrası bir çuval un almıştı sağolsun hep onun sayesinde doyuyoruz çünkü hamur isini çok seviyoruz. Kendisi de maddi anlamda çok zor durumda ama hep destek bize iki gün önce de bir çuval patates almış sağolsun ya. Hem kendi ailem hem eşimin ailesi gıda konusunda çok destek oluyorlar. Onlar olmasa ben ayda 70 TL ile hayatta gecinemezdim
Amiin hosbuldum :)mrb aramıza hoşgeldinz.öncelikle allah ödeme kolaylığı versin birikiminiz berektli olsun.
ben de diğer arkadaşlara katılıyorum. siz de çalışsanız hem birikim yapıp hem de borçlarınızı ödeyebileceğinizi düşünüyorum. hem borç oldukça bereket de azalırben olsam işkurdan cevap bekleyene kadar geçici de olsun bi işe girerdim. 3-5 kuruş geçer elime diye düşünürdüm. iyi bir iş bulunca direk oraya geçerdim tabi yine sizin bileceğiniz iş.
prizde fiş bırakmayarak elektrik faturasından tasarruf edebilirsiniz. benim sıcak suyum termosifondan geliyor. sıcak su gelene kadar bir sürü soğuk su akıyor. kovaya alıyorum. o suyla ya eve vileda yapıyorum ya da balkon yıkarken kullanıyorum. bu da su faturamı düşürüyordur mutlaka. sebze-meyveyi az alırım sık alırım. benim pek karım olmuyor işimden dolayı maalesef pazara gidemiyorum. uygun marketten veya manavdan alıyorum. pazara gitseniz (özellikle akşam indirim yapıyorlar) size faydası olur diye düşünüyorum. 5 kuruş da olsa kumbaranıza atın derim. akmaz ama damlarşimdiden bereketli birikimleriniz olsun
İse giriyorum uzun surmuyor. Kafede çağrı merkezinde ve en son gecen ay avukat yaninda çalıştım.neden çalışmıyorsunuz ???
Evet herkes trcrubeli arıyor... En sonunda tecrubesizlere kalcaklsr zaten.İse giriyorum uzun surmuyor. Kafede çağrı merkezinde ve en son gecen ay avukat yaninda çalıştım.
Kafe de çalışma suremi doldurdim . çağrı merkezinde eğitim sürecini bitirip ayrıldım avukatla da anlasamadim ve çıktım. İsleri kontrol ediyorum fakat herkes alaninda tecrübe aradığı için tecrubesizlere sans veren pek olmuyor.
İse giriyorum uzun surmuyor. Kafede çağrı merkezinde ve en son gecen ay avukat yaninda çalıştım.
Kafe de çalışma suremi doldurdim . çağrı merkezinde eğitim sürecini bitirip ayrıldım avukatla da anlasamadim ve çıktım. İsleri kontrol ediyorum fakat herkes alaninda tecrübe aradığı için tecrubesizlere sans veren pek olmuyor.
Amin inşallah :) tesekkur ederim iki sefer KPSS Ye girdim bu sene 3. Kez giricem bakalım nasip :)anladım,umarım bir iş bulabilirsiniz olmazsa kpss falan deneyin bence ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?