HEDEF BELİRLE KUMBARA YAP BANA KATIL

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar olay nedir ben cok musrıf bi insan oldum yardım edin nasıl başlıyosunuz gunluk attıgımız parayımı yazacağız

Bugün cüzdanda kalan 12 tlyi de kumbaraya attım ve haftayı tamamladım
dün ekmek aldım bu arada sadece, onun dışında salı ya da çarşambadan beri hiç para harcamadım

Kızlar merhaba. Topiği görünce hem katılmak hem de akıl danışmak istedim. Ben geçen yıldan beri bozuk para biriktirmeye başladım. 2014 ekim ayında evlendim o dönem biriktirdiklerimle /o zaman çalışıyodum gelirim fazlaydı/ çeyiz masrafı niişan düğün gibi ufak tefek ayrıntıların paralarını ödedim. ondan sonra biriktirdiklerimle eşimle evliliğimizin 3. ayında 2 günlük tatil yaptık. düşündüm de bizim bi arabaya ihtiyacımız var kızlar. madem böyle biriktirebiliyorum eşimde bu huyumu bildiği için mali durumu bana bıraktı. biriktirerek araba alabilir miyim? niyetimi şöyle anlatayım:

biz ev kredisi ödüyoruz eşimin maaşı 2900, 1700 ev kredisi var. bu nedenle araba için kredi asla düşünmüyorum. ev kredisinin 1. yılı bitti bitecek. e biraz da eşimin düğün zamanı yaptığı elden borçlar var onların ödemesi. maalesef işten çıkarıldım ben yani çalıştığım yer bulunduğum ilin şubesini kapattı bende haftalık 70 tl ye cmrt pzr part time iş buldum. eşimin maaşı faturalar ve borçlara gidiyo büyük kısmı, yemesi içmesi vs. bende haftalık mutfak masraflarını karşılıyorum bir de freelance bir iş daha yapıyorum ondan da 50 60 geliyo bişiler. yani akmasa da damlıyo. ben 2 hafta olalı bu düzene geçeli kumbarama gene başladım 30 tl olmuş hatta 32.25 tl. düşündüm de ben sabırla biriktirsem yani en az 3 yıl içinde şöyle 7 binlik bi araba parası biriktirebilir miyim? tabi şu eşimin şark hizmeti belli olsun full time düzgün maaşlı bi işe girip çalışıcam hep böyle bozuklarla değil tabi.. sizce olacak mantıklı bi hayal mi bu benimki...

öncelikle merhaba,
seni aramızda her zaman görmek isteriz :)
istedikten sonra neden olmasın ki ?? bu arada ev kredisi ne kadar sürecek. çok uzun mu ?? senin düzenli bir işe girmen daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. ayda 500 tl alsan hepsini araba için kenara koysan 3 yılda iyi bir birikim elde edebilirsin.

evinde faturaları azaltarak tasarruf yapabiliirsin. mesela gece tv bilgisayar kettle gibi aletleri fişten çekersen elektrk tasarrufu sağlamış olursun. eşin iş yerinde yemek için ödeme yapıyorsa en azndan haftanın 2günü sen ona hazırlayabilirsin yemek parasını da kumbaraya atarsınız :)

normalde dediğin gibi ben hazırlıyodum canım işte yiyeceği yemeği hamur işi falan idare ediyodu ama şimdi birim değiştirdi burası aylık 100 tl kesiyomuş yemek için maaştan bu bizim için önemli bi miktar snuçta o para için ben iki gün sabah dokuz akşam sekiz çalışıyorum :) ama evden götürse rahat yiyeceği yer yokmuş mecbur vericez gibi... düzenli bi iş en çok istediğim şey böyle ayda 200 300 katkım oluyo anca ben daha fazla katkıda bulunmak istiyorum ama mayıs ayında eşimin tayini geldi haliyle kimseye beni işe alın diyemiyorum geçici olarak bi tek bu mağaza kabul etti, tayin belli olana kadar allah bereket versin deyip katlancam napalım :)) bi de şu elden borçlarını bitirsem eşimin benden rahatı olmıcak 2 yılda bile biriktirebilirim eğer öyle olursa ama işte borçlar belimizi büküyo

o zaman her türlü eşinintayin durumundan sonra sen de düzenli bir işte olursa birikimin daha iyi olur. ama hayırlısı olsun bu şekilde de birikim yapıyormuşsun. borçlarınızı bitirdiğinizde paranızın bereketi daha da artar. ben öyle inanıyorum. kumbaranı kap bize katıl burada ne kadar arttık nelerden arttırdık hepsini yazıyoruz :)

evet canım dört gözle mayısın ikinci haftasını bekliyorum inşallah çıkarsa da benim çalışabileceğim bi yer çıkar da evde pineklemeye son veririm. ehliyetin de zamanı doluyomuş mayıs 31 de almam gerekiyomuş eşime kumbaramdan bahsetmiyorum aslında biliyo zulada ne var ne yok diyo arada bende aman eskisi gibi para mı görüyo elim 10 kuruş 1 tl işte toplasan 10 tl zor çıkar ondan diyrum yoksa anında eritir. :)) halbuki iki haftada 32.25 olmuş. babamdan ehliyet için para biriktiriyorum diye çıtlattım o da ben destek çıkıyım dedi eşime 5 10 eksik söyleyip kumbaraya atıcam artık :) bi de iş yerine 10 tl para kesiliyo benden 2 gün için evden götürmeyi düşünüyorum. gerçi bi gün hiç sormuyolar abla yaptığı için ama diğer gün dışardan yiyoruz 5 tl kurtarabilirim ordan da :)))) cesaret geldi bu topikte para kaynaklarını düşünüp duruyorum

Bende maas yatinca haftalik olarak mutfak alisverisi parasini ve kendi harcligimi ayiriyorum. Haftanin sonunda kalan parami kumbaraya atiyorum. Ay sonunda biriken parayi birikime aticam bakalim ne birikse kardir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…