- 8 Eylül 2014
- 1.221
- 2.159
- 208
- 34
arada oluyor öyle ya, insan rahatlıyor o da lazım. ben de bazen kaçırıyorum ipin ucunu, önemli olan toplayabilmekbu ay biraz sıkıştım kızlar kemerleri sıkmam lazım. geçen hafta annem geldi. gezdik tozduk dışarıda yemek yedik sinemaya gittik derken fazlaca açılmışımama olsun iyiki gelmiş neredeyse 5 aydır görmüyordum yine de bu ay telafi etmeliyim. kumbaram akşamları bana bakıyor para atayım diye
arada oluyor öyle ya, insan rahatlıyor o da lazım. ben de bazen kaçırıyorum ipin ucunu, önemli olan toplayabilmek
Ben her gezmeye çıktığımda pişman dönüyordu eve. Zaten öğrenci hali harçlık falan belli paramın çoğu kitaba gidiyor kitaplara feda olsun ama her seferinde bi yere oturup bir parça pastayla içeceğe 15,20 tl bayılmak artık canımı sıkmaya başlamıştı. Artık dışarı çıkmadan önce yemeğimi yiyorum çıkıp bikaç saat dolanıyorum çok aşırı acıkmadan eve dönüyorum. Böyle olunca paramın daha yavaş bititğini farkettim dışarda yemeğe içeceğe verilen para hiç de az değil özellikle benim gibi alışveriş merkezinden başka çıkacak yeri pek olmayan bir şehirdeysenizgünaydın hanımlar :)
dün kumbarama 2-3 tl arası bozuk para ve bozdurduğum 100 tlden 20 tl attım
bu ay toparlamayı umuyorum :) ama havalar çok güzel umarım gezmek istemem
Meraba kızlarr bu kumbara çok eglenceli bişeye benziyor . Bizimde bir bebegimiz oldu çok masraf ettik . Hani şu açılmayan kumbaralar varya ancak kırılınca açilabiln onlardan istiyorum ve yaza kadr elime ne gecerse atmk istiyorum . Yaz gelincede çocuklrmla dışarıya çıktıkça gezerkn harçmk istiyorum . İnş yapabilirim . Bu arada ev hanımları bir sorum olacak haftalık mutfak masraflarına ; yiyecek içecek market pazar ne kadar gider oluyor . Benmi fazla harcıyorum acaba . Sanırım para biriktirmek adına çocuklarımın bogazından kısacakmişim gbi geliyor o yuzden haftalık aldıgım parayı sonuna kadar markete pazara harcıyorum .
sagol canım inşallah hepimiz bol berekli paralar biriktiririz canım ben haftalık 170 tl alıyorum eşimden . Market pazar için . Bunun dışında canım bizim evde salça tereyagı peynir et zeytinyagı kuru fasulye nohut patates sogan zeytin toz seker çay vs bunlar hep stokludr canm kayınpeder bunları toplu sekilde aldıgı için bnlara harcama yapmıyorum . İşte boyle oldugu için fazla harcıyorum galiba markete pazara . Ha birde biz dort kişilik aileyiz ben eşim buyuk oglum ve iki buçuk aylık bebegim var . Bebegimin bez ve ıslk mendilden baska masrafı yok onuda onbes gunde bir alıyoruz . Durum bu şekilde olunca haftalık aldıgm paranın ne kadarını kumbaraya atabilirim canm sence ?canım yaşadığın yere alışveriş yaptığın yere göre değişir elbet ama ben egede küçük bir ilde yaşıyorum örneğin, markete ayda 200-250 tl, pazara da haftada 30-35 tl harcıyoruz. evde 1 çocuk 3 kişiyiz.
market alışverişi yaparken birşeye elimi atınca 2 kere düşünürüm bu gerçekten gerekli mi diye. sağlıksız ıvız zıvır hayatta koymam koydurmam sepete. ürünleri indirimli/ekonomik boy alırım ama stok yapıp para bağlamam.
yine kk dan öğrendiğim birkaç şeyi de uyguluyorum. örneğin bulaşık makinası tabletini 2ye kırıp kullanıyorum. yumuşatıcıyı kokusu kalıcı yoğun olan bir marka seçip yarı yarıya sulandırarak kullanıyorum. bunlar mutfak market
masraflarını bir nebze olsun düşürüyor. aklımda kalanlar bunlar..
ama kesinlikle ev halkının düzenli, tam ve sağlıklı beslenmesine engel olacak şekilde alışverişe kısıtlama getirmiyorum. sadece gerçekten ihtiyaç dışı olanları listeden çıkarmak yeterli geliyor bize.
giyim kuşam konusunda da aynısı geçerli..
inşallah sen de bereketli bol paralar biriktirirsin
ben şu durumda en az 50 tlsini kenara atardım sanırım..sagol canım inşallah hepimiz bol berekli paralar biriktiririz canım ben haftalık 170 tl alıyorum eşimden . Market pazar için . Bunun dışında canım bizim evde salça tereyagı peynir et zeytinyagı kuru fasulye nohut patates sogan zeytin toz seker çay vs bunlar hep stokludr canm kayınpeder bunları toplu sekilde aldıgı için bnlara harcama yapmıyorum . İşte boyle oldugu için fazla harcıyorum galiba markete pazara . Ha birde biz dort kişilik aileyiz ben eşim buyuk oglum ve iki buçuk aylık bebegim var . Bebegimin bez ve ıslk mendilden baska masrafı yok onuda onbes gunde bir alıyoruz . Durum bu şekilde olunca haftalık aldıgm paranın ne kadarını kumbaraya atabilirim canm sence ?
canım genelde meyve sebze marketten aliyorum ama dun buranın pazarıydı . İşte domates 2 biber salatalık patlıcan hepsinin kilosu uç tl ydi . Ispanak purasa maydonoz marul yeşillik birer tl den di . Muz 3,5 çilek 5 kşlosu . Ben bunlrdn aldım ve sadece 25 tl verdim . Baya uygunmş pazardan almk markete bakarak . Ama sebzeden çok markete harcıyrm galiba . Birde karnım aç olunca baya fazla alıyorum . Yazdıkların içimi rahatlattı yoksa vijdan yapıyordum para biriktiremiyordum . Bundan sonra haftalık 20-50 arası atarım sanırım . Bu arada sen egede nerdesn . Ben manisaliyim.ben şu durumda en az 50 tlsini kenara atardım sanırım..
pazar fiyatlarınız nasıl? market heryerde aynı aşağı yukarı zaten..
Ben her gezmeye çıktığımda pişman dönüyordu eve. Zaten öğrenci hali harçlık falan belli paramın çoğu kitaba gidiyor kitaplara feda olsun ama her seferinde bi yere oturup bir parça pastayla içeceğe 15,20 tl bayılmak artık canımı sıkmaya başlamıştı. Artık dışarı çıkmadan önce yemeğimi yiyorum çıkıp bikaç saat dolanıyorum çok aşırı acıkmadan eve dönüyorum. Böyle olunca paramın daha yavaş bititğini farkettim dışarda yemeğe içeceğe verilen para hiç de az değil özellikle benim gibi alışveriş merkezinden başka çıkacak yeri pek olmayan bir şehirdeyseniz
Meraba kızlarr bu kumbara çok eglenceli bişeye benziyor . Bizimde bir bebegimiz oldu çok masraf ettik . Hani şu açılmayan kumbaralar varya ancak kırılınca açilabiln onlardan istiyorum ve yaza kadr elime ne gecerse atmk istiyorum . Yaz gelincede çocuklrmla dışarıya çıktıkça gezerkn harçmk istiyorum . İnş yapabilirim . Bu arada ev hanımları bir sorum olacak haftalık mutfak masraflarına ; yiyecek içecek market pazar ne kadar gider oluyor . Benmi fazla harcıyorum acaba . Sanırım para biriktirmek adına çocuklarımın bogazından kısacakmişim gbi geliyor o yuzden haftalık aldıgım parayı sonuna kadar markete pazara harcıyorum .
sagol canım inşallah hepimiz bol berekli paralar biriktiririz canım ben haftalık 170 tl alıyorum eşimden . Market pazar için . Bunun dışında canım bizim evde salça tereyagı peynir et zeytinyagı kuru fasulye nohut patates sogan zeytin toz seker çay vs bunlar hep stokludr canm kayınpeder bunları toplu sekilde aldıgı için bnlara harcama yapmıyorum . İşte boyle oldugu için fazla harcıyorum galiba markete pazara . Ha birde biz dort kişilik aileyiz ben eşim buyuk oglum ve iki buçuk aylık bebegim var . Bebegimin bez ve ıslk mendilden baska masrafı yok onuda onbes gunde bir alıyoruz . Durum bu şekilde olunca haftalık aldıgm paranın ne kadarını kumbaraya atabilirim canm sence ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?