Kızlar herkese merhabalar, günaydınlar!
Konuya abone olmama, burdaki herkesten ayrı ayrı çok şey öğreniyor olmama rağmen bir süredir hiçbir şey yazamadım. Uzun aradan sonra olumlu şeyler yazmak isterdim ama maalesef yazamadığım süre içinde olumlu şeyler yaşamadım ve en azından bir hatırlatma niteliği taşısın diye sizlerle de paylaşmak istedim.
Topicte bilenler vardır, ben vücut ağırlığıma göre hızlı kilo veriyordum. Tabi aklımdaki sayıya kilitlendim, tartıda onu görücem ya, her cuma fark görmek hoşuma gidiyor, hiç düşünmüyorum 'Benim bu kiloyu vermem normal mi?' diye! Ben düşünmedim ama sorunlar kendini göstermeye başladı. Öncelikle regl olmamaya başladım, gecikmesi normal sayılabilecek kadar bir süre bekledim, sonra doktora başvurdum. Gerekli testler yapıldı tabi ama bir sonuca ulaşmak kolay olmadı, günlerim hastanede geçti. Sonuç: vücudumda yağ dokunun eksikliğine bağlı hormonal dengesizlik. İster misiniz aylarca yakayım diye uğraştığım yağlara şimdi ihtiyacım olsun! Tabi özel bir diyetle ideal yağ seviyesine gelmem gerektiği için bir de diyetisyen araması çıktı... Ben onu düşünürken kadın doğum uzmanı bir de 'Benim alanım değil ama tiroit değerleriniz de yüksek çıkmış, dahiliyeye başvurmanızda yarar var.' demez mi! Dahiliyenin de kapısı çalındı, günlerce farklı farklı testler yapıldı, bir de tiroit değerlerim için tedaviye başladık. Ee, boşuna öyle hızlı hızlı gitmiyormuş o kilolar! Neyse ki vücudum çabuk reaksiyon veriyor, bir şeyler yavaştan düzelmeye başladı. Derken, hop, yerimden kalkmamı engelleyecek bir mide bulantısı, 39'larda gezen ateş, kıvrandıran bir karın ağrısı! Tabi hemen acil poliklinikliğine başvurdum, yine gereken testler yapıldı, sonuçları beklenirken itinayla 3 tane serum yenildi! Sonuçlar çıktı ama bir terslik yoktu, bu sefer ultrason ve bilimum işlemler yapıldı. Sonuç: bağırsaklarımda işlev bozukluğu! Nedeni araştırıldı, günlerce git-gel hastaneyle uğraşıldı, diğer problemleri de anlatınca dahiliye uzmanı-kadın doğum uzmanı-diyetisyen bir araya gelip değerlendirme yaptı, suç yine benim diyetimde bulundu! Diyetime güvenim tam ya, doktorlara itaat edilmedi, başka 3 doktorla görüşüldü, sonuç aynıydı. Ellerimde ilaçlar, evimde sırılsıklam -çiçekler yerine ilaçlar uydu da, sırılsıklam yerine bi şey uyduramadım şu an
- bana düşen bir yığın ilacı kullanıp, ideal yağ seviyesi diyetime uymaktı anlayacağınız.
Şu an devam ettiğim ilaçlar var, bıraktıklarım var, falan filan, ama sağlıklıyım ve 52 kiloyum. 54 olunca da sabit kalmak için bir diyet uygulamam gerekiyormuş, 54-55 idealmiş benim vücudum için. Doktora gittiğimde 47'lere kadar düşmüştüm..
Kızlar, uzun uzuuun yazdım, sıktım mı bilmiyorum ama lütfen hedefe odaklanırken sorgulamayı unutmayın. Ben hedefe odaklandığım için hiç düşünmedim 'Bu kadar vermem normal mi?' diye veya yağ yakmaya çalışırken hiç düşünmedim 'Vücudumda ne kadar yağ olmalı?' diye.. Bazılarınızla daha yakın iletişim kurmuştum, bazılarınızla fırsat olmamıştı henüz ama biliyorum, hepinizin bir hedefi var ve hedefe adım adım ulaşırken motivasyon için burası süper :) Fakat benim hatırlatmak istediğim bazen doğru hedefler koymuyoruz kendimize ya da hedefe o kadar kilitleniyoruz ki gidiş yolumuzu hiç incelemiyoruz, ben ettim, siz etmeyin :)
Bu kadar gevezeliğe katlanıp da yazının sonuna geldiyseniz şayet, hepinize sağlıklı günler diliyorum