ne guzel anlatmissin tekrar hosgeldin.. 3 kilo cok zor verilir.. kilo az olunca... o konuda haklisin.. asil zor kismi simdi... diyetle desteklemen gerekiyor... sporunu.. sporla ugrasan bir arkadasim demisti.. (azicik takik bu konulara
) kilo vermenin %70 i diyetle geri kalan kismi sporla hallaluyo.. demisti...insallah burda aradigin motivasyonu bulursun.. :118: bizle deneyimlerini paylasirsan cok mutlu oluruz
aslında o spor hareketlerini paylaşsanız çok güzel olur bennde 57 den 50 ye düşmek istiyorum 7 kiloo ahh ahh ://
Kesinlikle katılıyorum diyetle spor ikilisine, ben çok spor yaptım her türlüsünü pilates di callan dı brazillermi neler neler ama diyet olmadan bir yere kadar çok iyi kas kütleniz artıyor ve bu yüzden tartıda çok zor kilo değişiyor yağlar kasla değiştiği için. İnceliyosunuz ama sadece inceliyosunuz biraz, diyette yapmış olsaydım minyon vicoria secret meleği çıkardı benden ama çıkartıcam :))
Diyetimi sizinle beraber çok iyi götürecğimi düşünüyorum çünkü burada paylaşım yapmak bile bir sorumluluk katıyor insana mahçup olmak istemiyor insan.
Spor aktivitelerine gelecek olursak, işime geleni yapmaya başladım ben aynı şeylerden sıkılıyorum ve sürekli kendime üç günlük beş günlü değişik programlar yapmaya karar verdim. üç gün pilates + dans + kardiyo + bölgesel yapıyosam diğer dört gün yürüşüş + dans + hoplama zıplama + eski fitness aerobik hareketlerini harmanlıyorum çok eğlenceli oluyor.
Mesela bugünkü günün egzersizi şuydu,
- başlangıç; 10 dk dans içerik = bi iki üç dk kalçayı sağa sola attır, yine üç dk civarı zenciler gibi kalçayla dairesel şekiller apmaya çalış tabi dizler hafif kırık, yine üç dk biizm roman havası latin dansı karışımı şekilde bacaklar devrede olacak şekilde oyna, sonlara doğru belini kalçanı hissedecek şekilde hızlıca. Bunları yaparken vucudunun üst kısmı sabit kalmasın tabiri cazise kop kop yaparak kendini dağıtarak oyna, kaloriler cayır cayır yanıyor. Terliceksin hiç boznma devam bi alttan
-giriş; (
belime çok iyi geldi 3 gün öylesine yaptım sonuç aldım ) kelebek pozisyonu dediğimiz kollar bacaklar X işareti gibi durun. Pozisyonu hiç bozmadan
yalnız ayaklar dışa açık kalsın içe değil. Sağ bacak kır dizi çek yukarı Sağ kol aynı anda kır dirseği bişey çeker gibi indir dize. Sonra sol için aynı. Bi onu bi onu. Ördek yürüyüşüne benziyo ya da yerli kabile dansları gibi bacaklar ayrık öyle sünnetlik derler ya öyle bir Sağ diz Sağ dirseğe Bir sol diz Sol dirseğe. Say içinden 300 kere indir kaldır sağa sola dizleri. Ama bunu yaparken kendine göre ayarla yanlarını hissedecek belini hissedecek şekilde.
-(kalori yakmaya hız katıcı ara egzersiz içinden zıplayarak koştukça 100 e kadar say, postacı koşuşu derler ya dizleri ön yukarı kaldıra kaldıra hızlıca olduğunuz yerde ritmik olsun zıplayarka koşar gibi 100 de durun )
-gelişme;
yine yanlar ve kalça yağları için; normal düz dur, sağ bacağı sağa sağa kaldır indir ne çok kaldır ne az yanlarını hisset bacağını hisset kaldırırken. 100 kere sağ 100 kere sol için. Aynını tam düz arkaya kaldır indir bi yerden hafif destek alabilirsin syaı yine aynı. Ve aynı şekil çapraza yap ne tam yan ne tam arka anladınız onu, bu
arka yan yağlara çok iyi geliyor ----------------bir dk geçememk şartıyla dinlenme araları yap, ama hareketleri seri yap ki su gibi terle-------------
-gelişme; yine bel için; bacakalar omuz genişliğinde açılsın, sonra dizleri kırın , eller mekik pozisyonu gibi kafa arkasında olsun. Sağa sola eğilerek twist yapıyoruz. 100 kere ara vere vere
-gelişme; kalori yakmayı hızlandırıcı ; sek sek oyanarken yapardıkya çaprazlama bacaklar sağ sol makas gibi zıplayın 100 kere , sonra ileri geri makas gibi zıplayın 100 kere, squat gibi eğilin hafif ve eller yukarı süpermen gibi zıplayın bi on yirmi kere kurbağa gibide denilebir.
-gelişme; olduğun yerde dik dur sağa sola eğilmeye çalış zaten çok eğilemiosun ama amaç seri halde yapınca yanlara etkisi var say içiden sağa sla eğildikçe 100 de bitir.
(yine dizler önce seke seke zıplayarka koş ama daha az)
-sonuç; yere yan yat kaldır indir bacağı ben en az 100 kere sağ 100 kere sol yaparım duruma göre.
-üstüne de mum dikelim; bi 5 dk yada 3 dk hafif tempoda oynaki aniden vucudu bırakma. ama heryerini esneterek hareket ettir yavaş yavaş bitir.
Karışık gelebilir, ama belki faydası dokunur, bunları kendinize göre süresini sayısını ayarlayabilirsiniz. Bu bugünlük spor seansım dı, yarın değiştireceğim.
Ama boyle yaptığım spor programlarını not alıyorum, tembellik yapınca aman ne sporu yapcam şimdi felan deyince gidip bakıyorum hazır program.
Bazen çok kolay bazen ağır harmanlıyorum. Bugün böyle yapmak istemiştim :)
yarın bacak bel çalışırım büyük ihtimal yerde ve ayakta
Yarınkileride yapmadan yazarım. Farketmiyor istediğiniz zaman yapabilirsiniz sadece çok tok olmayın.