hedef 50 kilo olmak.. :)))

"""hep zayiflamam kac gun kac hafta alir ne yesem nasil bi plan uygulasam ne spor yapsam etsem diye dusunuyorum ..ve boyleyken minik bir kacamak alt ust ediyor duzenimi, en basa donuyorum kendime verdigim sozu tutamadim diyorum ...""""

canım yazından çok ufak bir kısmı alıntı yaptım, çünkü benim de duygularım bu şekilde. benim gibi insanların olduğunu bilmek inan rahatlatıyor beni, demekki bu herkesin yaşayabileceği birşey. şuan kendimi grip olmuşum da iyileşmeye çalışıyormuş gibi hissediyorum. bugün uzun zamandan beri giyemediğim bir eteği giydim :) onun üzerime iyi kötü olması bile çok mutlu etti beni. beli biraz yukarda kaldı ama olsun, ben kilo verdikçe daha iyi oturacaktır üzerime. geçen gün spor salonunda da sürekli gördüğüm bir kız sen kilo vermişsin belli oluyor dedi, hem de durup dururken, bunlar beni kamçılayan şeyler.

dediğin gibi biraz versek özgüvenimiz iyice yerine gelecek. hadi bakalım bırakmak yok!!!!

gunaydin kizlar:KK3:
bugun herkes icinnn cok guzel bir gun olmadini diliyorummmmm..:))) aminn
kahvalti yapmadim.. daha ayilamadim:KK1: bir fincan kahveyle basladim gune..

Gunaydinnn regl 3. Gunu mu 4. Gunumu hepten kafam karisti isler yogun yuruyus yapamiorum hic ama bugun sosyeye pazarina gidicrm baya dolasirim heralde.. kizlar sabah ilik su ictim simdide agzima kucuk gofretler varya ondan attim 2 tane sirf sigra icin cunku cnm yemek yemek istemio sabah sabahh.s yuruyuslereee bu haftasonu başlıyorum tekrar sabah aksam yuruyus bana iyi gelio cunku.
Bu cuma kesin yuksek cikarim tartida bakalim napcazzz

benim hikayemi ismi : Buyuk degisim :KK66:)

Merhaba kızlar, 2 gündür pek giresim yoktu. Moralim çok bozuk, en son ne yazdım hatırlamıyorum. Yazılanları da okuyamadım. Umarım herkesin keyfi yerindedir..
Ben sanırım yapamayacağım. Kontrol demiştim ama yok, sanırım iradesizim ya da dengeyi ayarlayamıyorum:KK43:( Ya da hastalık benimkisi. Eşim de uyarıp duruyor haklı da:KK43:( Bu gidişle vermek yerine alacağım:KK43: Herkese moral verirken insanın kendisine yetememesi çok kötü:KK43:

Heyyy sakin bole dusunmeeee bak bnm de moralim bozuk kacamak cok yapmaya basladim bu aralar ve hep tatli cnku cnm tatli istiyo surekli regl m diyemi bole abur cubura dayanamiorum diyemi bole bende anlamadim. Ama vazgecmeyelimmmm vazgecenn arkadasss istemiorummm basa sarmaa diyeti devam et o gun tika basa yesende ki yememeye calis diyeti bozmaaa cik yuruyus yap hareket yap bi sekilde o gunu atlat amaaa lutfennn vazgecmeeeee

Bakin arkadaslar vazgecmeyelimmm kendimi kandirmayalimm yiyeceklerle evet ben de bugun kacamak yaptim gofret yedim ne bilim aksama da belki kacamak yapcam ama vazgecmeyelimmmm
Kacamaklar kilo aldirmaz cok fazla bnce. Cunku biz eskisi gibi degiliz eskisi gibi yemiyoruzzz... tabak dolusu yemekler makarnalar pilavlar yagli kizartmalar yemioruzzz mesela onlardan bi kasik yemek kacamaktir evet ama biz onlari midemize cok az skmus oluyoruz.ve gusel beslendigimiz icin spor uaptigimiz icin onlari vucumuzda yakmak daha kolay oluyo
Ayriyetten bi durum daha var. Arada bole kacamaklar olcakki biz vucumuduzn sistemini degistrcezzz onu kandircazz hic yemek yemezsek yada hic yag falan girmezse vucudumuza depo yapar bu vucuda hic yag gmio diye ve yağlarımizi atmaz vzucumuzdan..
YAPAMIYORUM kelimesini atin agizinizdannn...
Su onemli bizim icin hemen vercem iste erimio karnim kalcam vs. Demeyinnn zamanla yarisirsakkk daha cok stres yapariz veremeyizzz
Bizim amacimiz her zaman Saglikli beslenme ve belli zaman sure sonunda yaglari vucudumuzdan atmak....
Biz kilo alirken hemen pat diye bi anda kilo almadikki yavas yavas farkinda olmadan yaglar birikti. . Eee o zamann¿¿
Gene yavas yavass yaglar vucudumuzdan gidicekkk..
Burda biz arkadaslarimiz sayesinde bir araya toplandik
Ve burda olmamizin bi amaci var
ZAYIFLAMAK
PES EDEN ARKADASLARA SOYLUORUM DEMEKKI SIZ BASLADGINIZ ISLERI BITIRMIYOSUNUZ DOGRUMU ANLADIM
BEN BU DÖNEM ICINDE KILO DA ALSAMM VERECEGIM YERE BI HAFTA 2 KILO ALMIS OLARAK BILE GORSEM KENDIMI BU YOLDA DEVAM EDICEM KILO ALDIM DIYE BIRAKMICAM BENIMLE OLAN VARSA TESEKKUR EDERİM SIMDIDEN.. UMARIM HERKES BU GRUPTA DEVAM EDER VE KIMSE BIRBIRINI BIRAKMAZZ...

Günaydın arkadaşlar, tek tek alıntı yapamadım herkese çok teşekkür ederim. Moral bozukluğu her şeyime yansıyor.

Olumsuz düşüncelerimi sayenizde kafamdan atacağım. Çok şükür aşırı bi kilom yok.

Kendime söz verdim bir daha umutsuzluk yok, buraya da yansımayacak.

Sanırım benim desteğe ihtiyacım var.

Bu arada digital tartı aldım. Evdekine göre 1 kg fazla çıktım. Demek ki mekaniğe güvenmemeli.Sabah aç karnına kilom 55,2. Artık bunu baz alacağım.

Kalori sayımıyla kilo vermeyi hedefliyordum. Bugün hedefimi ve kilomu güncelledim.

İlk hedefim 13 Haziran a kadar 51 olmak. Sınır kalorim 1083 çıktı. Ben 1000 i geçmeyeceğim. Moral bozmak yok.

Günaydın kızlar bu sabah çok doyurucu bir kahvaltı yaptım mutluyum halla :)) aynı kilodayım uğraşıyorum cumaya 100 gr bile olsa vermek istiyorum :)))

öyle oldu gerçekten :)

bende var yeme bozukluğu, çünkü sen az önce yazınca netten hemen baktım biraz obezite haricinde tüm semptomplar bendenizde mevcut :):)

bildiğin korkuyorum yemek yemeye, yemek sözcüğünü bile kafamdan uzak tutmaya çalışıyorum. 34 yaşındayım canım, üniv. yıllarında çok çok zayıftım, az yerdim, iştahsız bir hatundum, iş hayatına başlayınca kilo aldım ama öyle kendimi kötü hissetmedim hep kendimle barışıktım, sonra bundan 4 yıl önce biraz zayıfliyim dedim, çünkü tartıda hiç görmediğim rakamları görmeye başladım, annem sağlıklı kilo ver, rejim yapma sağlıklı beslen + spor yap dedi. spor salonuna yazıldım, spordan büyük keyif aldığımı farkettim, 4 senedir de düzenli gidiyorum, kendimi aç bırakmadan o kiloları güzel güzel vermeye başladım, taaaki geçen seneye kadar en son 53 kiloya inince, baktım iyi kötü 34 bedene sığıyorum, neden daha zayıf olmasınki dedim, ipin ucu kaçtı 47 kiloya kadar indim, aç gezip sürekli spor yapıyordum, herkes çirkin oldun yapma böyle yüzündeki ışık gitti dedi, ama benim gibi olanlar bilir onların derdi güzel olmak diil, cılız olmaktır. çünkü ben cılızdım, 34 beden pantolonlarım bol geldikçe keyifleniyordum, yeme bozukluğumun olduğunun farkında diildim, çünkü kendime ödül günleri koymuştum, o günlerde çatlayana kadar yiyordum ama ayda 1 kere falan, tabi düzgün beslenmediğim için reglim kesildi. ilaçlar fayda etmeyince doktorum yağ oranımın çok düşük olduğunu, ancak kilomu normale getirirsem hormonlarımın düzene gireceğini söyledi. tamam dedim birkaç kilodan ne zarar gelir, kontrollü kilo alırım böylece sağlığım da düzelir dedim. ama yeme bozukluğu olduğu için kontrollü alamadım o kiloları çünkü yemeye başlayınca kendimi durdurmıyordum, bu durum aylarca sürdü. en son geçen ay yeter dedim. 7-8 kilo kadar almıştım çünkü, regl geldi tekrar ama bu sefer de ben mutsuzum. tabi bu kilo alma sürecinde yeme-içme durumunu kontrol edemediğimi farkettim. Allah'tan bu süre zarfında spora devam ettim, yoksa aldığım kilo miktarı 7-8 değil 17-18 olabilirdi. yemeğe başladığımda sanki o yiyeceği bir daha asla yiyemeyecekmişim de dünyanın sonu gelecekmiş hissine kapılıyorum. bazen burada insanlar "kaçamak yaptım, ayy 1 tane topkek, 2 tane biskrem yedim" diye yazınca nasıl gıpta ediyorum, keşke kaçamaklarım öyle olsa. biskrem paketinin dibini görmeden, hatta 2. paketi açmadan rahat edemiyorum. eskiden çok zayıf olduğum için babam beni azıcık yerken görse anneme "ohh şükür bizim kız yiyor :)" diye sevindiğini belli ediyormuş. bu kilo alma sürecindeki ataklarda babam kendisi "yeter kızım, mahvettin kendini" dedi :KK43: ki benim babam kimsenin yediğini içtiğini hayatta görmez dikkat etmez, kendi de iştahlıdır ayrıca güzel yiyen bir adamdır. böyle bir adamın bile dikkatini çektim yani. sonrasında evdekilerden gizli gizli yediklerim oldu. paket paket alıp odama saklıyordum. gece herkes yatınca odamda gizli gizli yiyordum. işte bu son noktaydı benim için. aynanın karşısına geçtim kilo vereceksin ve psikolojik durumunu düzelteceksin!!!! dedim. herşeyi adım adım yapacağım.

daha öncede yazdığım gibi ilk hedefim 7-8 kilo vermek sonrasında da porsiyon kontrolü yapmak, kendimi cezalandırıyorum resmen, herkesten ve herşeyden kaçıyorum, herkes çok güzel olduğumu söylüyor ama ben kendimi çok çirkin buluyorum. bunlar da sonra halledeceğim sıkıntılar :)

işte benim hikayem. kafa şişirdiysem kusura bakmayın kızlar. en azından ibret alın benim gibi olmayın.

canım en güzel yaşlarındaymışsın, bence artık kendin mücadele etmekle uğraşma. ben bu yeme bozukluğunu aştım diye düşünüyorum artık, şöyle yani: mesela bütün gün ne yesem, ne yemesem diye düşünmüyorum. bu tür örnekler. şu an sende anoreksiya ve tıkınarak yeme bozukluğu var.
ben keşke daha önceden gitseydim psikoloğa, dünkü seans o kadar yararlı hissettirdi ki... gitseydim belki de 1 senede bu sorunu aşacaktım ama 4-5 yılım bu hastalıkla geçti.
bende de anreksiya vardı, her bi b.k vardı yani. dün terapiste şunu söyledim hatta, "4 sene önce kızlara bakıp 'aaaa ne kadar da normal, hiç zayıf değil, yanında da sevgilisi mi var ne? ay erkekler de hiçbi şeyden anlamıyorlar' diye içimden geçirdirdiğimi hatırlıyorum."
bu sanırım farklı ve "en" olma isteğinden... en zayıf ben olmalıyım şeklinde. bir süre sonra bu hastalık halini alıyor, "normal insanlar ve ben" şeklinde düşünüyorsun. sonra bu farklılıktan tiksiniyorsun.
o üstteki "kaçamak" durumunu ben de yaşıyordum, artık ben de bir normal kaçamakçıyım :KK8: annemle kavga ettiğimde fazla yemiştim ya, ne yediğimi saydım ( sayabilmek bile bir şey:)) psikolog da tıkınmak değil dedi. dağlar kadar fark var eski yeme şeklimle.
daha da yüzyıllar boyu yazarım, söylemek istediğim çok şey de var. hatta başka bir konu da açabilirz isterseniz...
ama benim size tek tavsiyem düzgün bir psikolog bulmanız. asıl ibret alın benim gibi olmayın. gidin konuşun.

Camamber ve superisi ikinize de baya katildim alinti yaptim ama sonra hepsini alinti yaptigimi farkedince vazgectim :KK53:
O hastalik bende de olucakti ayni sekilde sifir bedene dustum deli gibi saldirdim sonra mide fesati gecircek gibi oluyordum ama benim midem cok kuvvetliydi kac kere gittim geldim kusamadim iyiki de kusamamisim bulimia nervosa demekmis cok arastirdim ve gozum korktu o insanlari gorunce yorumlari okudum 1 tepsi baklava ustune mantikar pizzalar yiyip kusanlar dislerini kaybedenler saclari dokulenler cildi deforme olanlar ..neler neler ve vazgectim bu sekilde..benimde camamber gibi citi piti arkadaslarim var herseyi yiyolar ama alip bitirmiyolar hep kaliyo ben ise bu kiloma ragmen bitiriyorum onumde ne var ne yoksa yada sunu da cok yaptim yemek yenilcegi zaman salata yedim karsimda manti falan yediler noldu 2 gun sonra gittim yine manti yedim ama porsiyonum daha buyuk seklinde ustelik diyeti bozdum diye ustune neler nelerde ekledim..bizim boyle olabilmemiz icin istedigimiz kiloda olmamiz ve onu korumamiz lazim inaniyorum ki kilo verince bir daha almamiz cok zor olur ben sahsen bu kilolu halimi bir daha yasamak istemem hep dikkatli olucam ama iste tek bi sorun var kilo vermek 😕😕

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

öyle olmuyor işte, bunu duymak istemiyorsun biliyorum ama sen bir döngünün içindesin şu an çıkamıyorsun. "bu sefer gerçek, bu sefer kilo vericem, o zaman her şey düzelicek" diye düşünüyorsun, hayatını bedenine endeksliyorsun.
axilcim yukarda yazdıklarım senin için de geçerli, bir de yurt dışına gideceksin. git psikolog bul, konuş.
annenler durumun farkında mı? mesela su perisininkiler biraz farkında anladığım kadarıyla. ben en sonunda annemlerle konuşmak durumunda kaldım. artık biliyorlar, ama onlara da kızgınım zamanında müdahale etmedikleri için. bu siniri de psikoterapiyle aşarım inşallah.
ben türkiye'ye döndüğüm zaman annem bana yemek yapmak isterdi, ben de yalvarırdım nolur yapma diye. o da benim uğraşmamı istemiyor herhalde diye düşünürdü, yine de yapardı. şimdi de diyor ki "nasıl anlamadım bi tencere sarma bitmiş, herhalde canı istedi kızın biraz daha yapayım diye düşünüyordum." bilmiyorum çok kızgınım hala onlara.

Bakin arkadaslar vazgecmeyelimmm kendimi kandirmayalimm yiyeceklerle evet ben de bugun kacamak yaptim gofret yedim ne bilim aksama da belki kacamak yapcam ama vazgecmeyelimmmm
Kacamaklar kilo aldirmaz cok fazla bnce. Cunku biz eskisi gibi degiliz eskisi gibi yemiyoruzzz... tabak dolusu yemekler makarnalar pilavlar yagli kizartmalar yemioruzzz mesela onlardan bi kasik yemek kacamaktir evet ama biz onlari midemize cok az skmus oluyoruz.ve gusel beslendigimiz icin spor uaptigimiz icin onlari vucumuzda yakmak daha kolay oluyo
Ayriyetten bi durum daha var. Arada bole kacamaklar olcakki biz vucumuduzn sistemini degistrcezzz onu kandircazz hic yemek yemezsek yada hic yag falan girmezse vucudumuza depo yapar bu vucuda hic yag gmio diye ve yağlarımizi atmaz vzucumuzdan..
Su onemli bizim icin hemen vercem iste erimio karnim kalcam vs. Demeyinnn zamanla yarisirsakkk daha cok stres yapariz veremeyizzz
Bizim amacimiz her zaman Saglikli beslenme ve belli zaman sure sonunda yaglari vucudumuzdan atmak....
Biz kilo alirken hemen pat diye bi anda kilo almadikki yavas yavas farkinda olmadan yaglar birikti. . Eee o zamann¿¿
ZAYIFLAMAK
PES EDEN ARKADASLARA SOYLUORUM DEMEKKI SIZ BASLADGINIZ ISLERI BITIRMIYOSUNUZ DOGRUMU ANLADIM
BEN BU DÖNEM ICINDE KILO DA ALSAMM VERECEGIM YERE BI HAFTA 2 KILO ALMIS OLARAK BILE GORSEM KENDIMI BU YOLDA DEVAM EDICEM KILO ALDIM DIYE BIRAKMICAM BENIMLE OLAN VARSA TESEKKUR EDERİM SIMDIDEN.. UMARIM HERKES BU GRUPTA DEVAM EDER VE KIMSE BIRBIRINI BIRAKMAZZ...

evettttt :KK9: kesinlikle birakmak yoookkk
ne guzel soylemissin bu yolda devam edicem diye:))) bende ayni seyi yaptim arada mecbur bozdum misafir bir yere gidince.. tartiya ciktigimda aldigimi gordun ama hic birakmadimm... sonuctan memnunum veriyorum kilo verdimmn ve hala pes etmedim.. herkez basara bilirrrr
Günaydın arkadaşlar, tek tek alıntı yapamadım herkese çok teşekkür ederim. Moral bozukluğu her şeyime yansıyor.

Olumsuz düşüncelerimi sayenizde kafamdan atacağım. Çok şükür aşırı bi kilom yok.

Bu arada digital tartı aldım. Evdekine göre 1 kg fazla çıktım. Demek ki mekaniğe güvenmemeli.Sabah aç karnına kilom 55,2. Artık bunu baz alacağım.

Kalori sayımıyla kilo vermeyi hedefliyordum. Bugün hedefimi ve kilomu güncelledim.

İlk hedefim 13 Haziran a kadar 51 olmak. Sınır kalorim 1083 çıktı. Ben 1000 i geçmeyeceğim. Moral bozmak yok.

moral bozmak yokk tam gaz devammm:KK9: tarti alman iyi olmuss bos ver bir kiloyu.. daha ney gideceksin dijitalde...
Günaydın kızlar bu sabah çok doyurucu bir kahvaltı yaptım mutluyum halla :)) aynı kilodayım uğraşıyorum cumaya 100 gr bile olsa vermek istiyorum :)))

gunaydinn btacimm:KK9:

Son düzenleme:
gunaydin kizlar:KK3:
bugun herkes icinnn cok guzel bir gun olmadini diliyorummmmm..:))) aminn
kahvalti yapmadim.. daha ayilamadim:KK1: bir fincan kahveyle basladim gune..

günaydıın bebiiiş, özlemişim seni bayadır konuşamadık sanki.

Gunaydinnn regl 3. Gunu mu 4. Gunumu hepten kafam karisti isler yogun yuruyus yapamiorum hic ama bugun sosyeye pazarina gidicrm baya dolasirim heralde.. kizlar sabah ilik su ictim simdide agzima kucuk gofretler varya ondan attim 2 tane sirf sigra icin cunku cnm yemek yemek istemio sabah sabahh.s yuruyuslereee bu haftasonu başlıyorum tekrar sabah aksam yuruyus bana iyi gelio cunku.
Bu cuma kesin yuksek cikarim tartida bakalim napcazzz

günaydın betüüüş, akşam yürüyüşü süper oluyor gerçekten, akşam bir şeyler yeme isteği kalmıyor. ben de sabahları da yürüyüşe gidecektim, üşendim:) evde bisiklete binicem. aslında hava çok güzel gitsem mi yauu?

günaydın tere roka, problemin ne bilmiyorum ama uzun süredir devam ediyorsa psikolog iyi olur bence. bugün de psikoglara çalışıyorum resmen :) ama ben de sürekli erteliyordum, 2 seansa gittim ve dünkü seans o kadar yararlı oldu ki diğer insanları teşvik etmek istiyorum. deli doktoru değil, ya da psikolga gittiğini insanlara söylemek zorunda değilsin, sağlık raporuna vs hiçbir yere yazılmıycak. gizlilik için bekleme salonu yok benim gittiğim yerde ama girerken çıkarken gördüklerim hiç deli insanlar değil, biri 20 yaşlarında genç kızdı bir de orta yaşlı güleç bir adam...

günaydın, erkencisin, afiyet olsun :)

günaydıın bebiiiş, özlemişim seni bayadır konuşamadık sanki.

günaydın betüüüş, akşam yürüyüşü süper oluyor gerçekten, akşam bir şeyler yeme isteği kalmıyor. ben de sabahları da yürüyüşe gidecektim, üşendim:) evde bisiklete binicem. aslında hava çok güzel gitsem mi yauu?

günaydın tere roka, problemin ne bilmiyorum ama uzun süredir devam ediyorsa psikolog iyi olur bence. bugün de psikoglara çalışıyorum resmen :) ama ben de sürekli erteliyordum, 2 seansa gittim ve dünkü seans o kadar yararlı oldu ki diğer insanları teşvik etmek istiyorum. deli doktoru değil, ya da psikolga gittiğini insanlara söylemek zorunda değilsin, sağlık raporuna vs hiçbir yere yazılmıycak. gizlilik için bekleme salonu yok benim gittiğim yerde ama girerken çıkarken gördüklerim hiç deli insanlar değil, biri 20 yaşlarında genç kızdı bir de orta yaşlı güleç bir adam...

günaydın, erkencisin, afiyet olsun :)

malesef erkenci olmak orundayım 07:10 da evden çıkıyorum evden çıkmadan kahvaltı yapıyorum

canım en güzel yaşlarındaymışsın, bence artık kendin mücadele etmekle uğraşma. ben bu yeme bozukluğunu aştım diye düşünüyorum artık, şöyle yani: mesela bütün gün ne yesem, ne yemesem diye düşünmüyorum. bu tür örnekler. şu an sende anoreksiya ve tıkınarak yeme bozukluğu var.
ben keşke daha önceden gitseydim psikoloğa, dünkü seans o kadar yararlı hissettirdi ki... gitseydim belki de 1 senede bu sorunu aşacaktım ama 4-5 yılım bu hastalıkla geçti.
bende de anreksiya vardı, her bi b.k vardı yani. dün terapiste şunu söyledim hatta, "4 sene önce kızlara bakıp 'aaaa ne kadar da normal, hiç zayıf değil, yanında da sevgilisi mi var ne? ay erkekler de hiçbi şeyden anlamıyorlar' diye içimden geçirdirdiğimi hatırlıyorum."
bu sanırım farklı ve "en" olma isteğinden... en zayıf ben olmalıyım şeklinde. bir süre sonra bu hastalık halini alıyor, "normal insanlar ve ben" şeklinde düşünüyorsun. sonra bu farklılıktan tiksiniyorsun.
o üstteki "kaçamak" durumunu ben de yaşıyordum, artık ben de bir normal kaçamakçıyım :KK8: annemle kavga ettiğimde fazla yemiştim ya, ne yediğimi saydım ( sayabilmek bile bir şey:)) psikolog da tıkınmak değil dedi. dağlar kadar fark var eski yeme şeklimle.
daha da yüzyıllar boyu yazarım, söylemek istediğim çok şey de var. hatta başka bir konu da açabilirz isterseniz...
ama benim size tek tavsiyem düzgün bir psikolog bulmanız. asıl ibret alın benim gibi olmayın. gidin konuşun.

öyle olmuyor işte, bunu duymak istemiyorsun biliyorum ama sen bir döngünün içindesin şu an çıkamıyorsun. "bu sefer gerçek, bu sefer kilo vericem, o zaman her şey düzelicek" diye düşünüyorsun, hayatını bedenine endeksliyorsun.
axilcim yukarda yazdıklarım senin için de geçerli, bir de yurt dışına gideceksin. git psikolog bul, konuş.
annenler durumun farkında mı? mesela su perisininkiler biraz farkında anladığım kadarıyla. ben en sonunda annemlerle konuşmak durumunda kaldım. artık biliyorlar, ama onlara da kızgınım zamanında müdahale etmedikleri için. bu siniri de psikoterapiyle aşarım inşallah.
ben türkiye'ye döndüğüm zaman annem bana yemek yapmak isterdi, ben de yalvarırdım nolur yapma diye. o da benim uğraşmamı istemiyor herhalde diye düşünürdü, yine de yapardı. şimdi de diyor ki "nasıl anlamadım bi tencere sarma bitmiş, herhalde canı istedi kızın biraz daha yapayım diye düşünüyordum." bilmiyorum çok kızgınım hala onlara.

canım benim ailem durumun farkında, mümkün olduğunca destek olmaya beni yönlendirmeye çalışıyorlar, annemin müdahaleleri oluyor, artık evde yemek pişmiyor doğru düzgün :) yani hafif sebze yemekleri, hatta çoğu kez annemle babam sebze haşlayıp üzerine yoğurt döküp yiyorlar :):) şunu bunu canın ister mi diye sormuyorlar bile. bir yerde okumuştum böyle tıkınarak yiyenler ruhsal açlıklarını, hayatlarındaki eksiklikleri yiyecekle doldurmak yolunu seçiyorlarmış, ben de bu durum olabilir, yalnızım hayatımda kimse yok, ama öyle aman bir sevgilim kocam olsun derdimde yok, hayatımdan inan çok memnunum. belki de bilinçaltımda başka şeyler vardır, büyük konuşmiyim. elimden geldiğince zamanımı hayatımı doldurmaya çalışıyorum. senin bunları aşmış olabilmene çok sevindim. benimki de bir süreç inşallah aşılacak. ben de zamanında victoria's secret show'u seyrederken bu kızların da vücutları kalınmış bee nasıl böyle manken olmuşlar diye düşünürken buldum kendimi. düşün artık durumun vehametini :) bir süredir insanlara bakıp bacakları kalımmışi inceymiş, beli şöyleymiş böyleymiş demiyorum, dikkatimi insanların fiziksel görünüşlerine vermeyi bıraktım, bu bile bir aşama benim için.

Bende bu telden alinti yapamadim uzun olunca olmuyo. D.d.d. camamber sen ne kadannn neselisinnn ya bolee yirimsenii.d.d.d.d

gunaydin fistikimm.. evde misafir olunca pek konulara katilamadim... ama takip ettimm... evet pek konusamadik canimmm... neyse artik serbestimm:KK1:

Kendini şartlandırma canım oluruna bırak, bu cuma 100 gr olmaz ama haftaya 1000 gr olur..

ZAYIFLAMAK

Ben kendime geldim canım, destekleriniz için teşekkürler..

........... moral bozmak yokk tam gaz devammm:KK9: tarti alman iyi olmuss bos ver bir kiloyu.. daha ney gideceksin dijitalde...

Aynen öyle arkadaşım, bir de sanırım kafayı taktıkça moralimi bozuyorum. Ama kendime geldim çok şükür..:nazar:

.......günaydın tere roka, problemin ne bilmiyorum ama uzun süredir devam ediyorsa psikolog iyi olur bence. bugün de psikoglara çalışıyorum resmen :) ama ben de sürekli erteliyordum, 2 seansa gittim ve dünkü seans o kadar yararlı oldu ki diğer insanları teşvik etmek istiyorum. deli doktoru değil, ya da psikolga gittiğini insanlara söylemek zorunda değilsin, sağlık raporuna vs hiçbir yere yazılmıycak. gizlilik için bekleme salonu yok benim gittiğim yerde ama girerken çıkarken gördüklerim hiç deli insanlar değil, biri 20 yaşlarında genç kızdı bir de orta yaşlı güleç bir adam...

Canım benim düşüncelerin için teşekkürler..

Sizin yazdıklarınızı okuyordum da sanırım kısmi dengesizlik(ben kendimi böyle adlandırıyorum) bende de varmış.

Mesela basit bir örnek halleyi çok severim. Eşim 10 lu paketlerden alırdı. Akşam çayın yanında koca paketi bitirirdim.

Aç gözlülük değil sadece sınırımı bilmiyorum.

Benim öyle kusma sorunum hiç olmadı. Sadece abartılı yiyordum. Pişmaniye en sevdiğim tatlıdır. 2 paketi anında bitiririm.

Makarna yiyecek olsam 3 tabak yerdim. Buna rağmen en fazla 56 kg oldum. O da doğum sonrası diye..

Doğum öncesi de aynıydım ama kilom en fazla 49-50 idi.

Kendini şartlandırma canım oluruna bırak, bu cuma 100 gr olmaz ama haftaya 1000 gr olur..

Ben kendime geldim canım, destekleriniz için teşekkürler..

Aynen öyle arkadaşım, bir de sanırım kafayı taktıkça moralimi bozuyorum. Ama kendime geldim çok şükür..:nazar:

Canım benim düşüncelerin için teşekkürler..

Sizin yazdıklarınızı okuyordum da sanırım kısmi dengesizlik(ben kendimi böyle adlandırıyorum) bende de varmış.

Mesela basit bir örnek halleyi çok severim. Eşim 10 lu paketlerden alırdı. Akşam çayın yanında koca paketi bitirirdim.

Aç gözlülük değil sadece sınırımı bilmiyorum.

Benim öyle kusma sorunum hiç olmadı. Sadece abartılı yiyordum. Pişmaniye en sevdiğim tatlıdır. 2 paketi anında bitiririm.

Makarna yiyecek olsam 3 tabak yerdim. Buna rağmen en fazla 56 kg oldum. O da doğum sonrası diye..

Doğum öncesi de aynıydım ama kilom en fazla 49-50 idi.

senin sorunun çok büyük değilmiş gibi göründü, bunu belki nefis terbiyesiyle de aşabilirsin... abartılı yemek, hiç yememek, kusmak hepsi yeme bozukluğudur ve yeme bozukluğu bir hastalık değil bir semptomdur (yukarda hastalık yazdım sanırım ama bu yanlışmış)
bence yeme konusunda kendin düzenlersin çabalarsan.

üşenmediğin ve dışarda yağlı şeyler yemediğin için duble alkış o zaman:KK42::KK9::KK9:

poğça böreği falan çok severim ama yıllardır çalışıyorum hiç evden kahvaltısız çıktığımı hatırlamıyorum poğça börek alıp iş yerinde kahvaltı yaptığımı hatırlamam 6 ayda bir falan iş yerinde kahvaltı yaparım oda extrem bir şey olursa evlendikten sonra eşimede poğça börek falan aldırmıyorum o çok erken kahvaltı yapamıyor ona tam buğday ekmeğine peynirli zeytinli kaşarlı marul yada salatalık yada çeri domatesli sandviçler yapıp veriyorum en sağlıklısı bunlar o böreklere poğçalara un kadar margarini basıyorlar kilo almayı bırak kalp sağlığımız için kötü Türk insanının 30 yıla yakın iş hayatı oluyor her sabah poğça börekle falan beslenmek intahar gibi bişi

X