Geçmiş olsun.
En doğrusunu yaptınız ayrılmakla, üzülmeyin.
Bundan sonra evladınız, evlatlarınız için yaşayın.
Eğer bu hikayedeki evlat ben olsaydım, yıllar sonra anneme teşekkür eder,
ellerini öperdim benim şiddete eğilimli ayyaş bir babayla aynı evde büyümeme engel olduğu için.
Liseyi dışarıdan bitirme şansınız var, açık öğretime kayıt olabilirsiniz gelecek dönem. İşkur'un, İsmek'in meslek edindirme kursları var, bazıları birkaç ay sürüyor, bazıları gidilen günler için gündelik ödeme bile yapıyor. Paraya ihtiyacınız olmasa bile kendi özsaygınızı tekrardan kazanmak için, evladınıza güzel örnek olmak için ufak ufak başlayın, eğitiminizi tamamlayın, bir iş kolunda(el sanatları, mutfak sanatları vb) uzmanlaşın.
Telefonunuza Kades'i mutlaka indirin, çocuğunuzun telefonuna da indirin öğretin.
İyi bir boşanma avukatına başvurun, evladınız 6 yaşında, (en az)12 yıl boyunca nafakası, eğitim masrafları, vb olacak.
Boşanma ve Velayet davası sırasında kullanmak üzere delillerinizi şimdiden toparlayın, bir klasör oluşturun, yedekleyin.
En son gittiğiniz bir düğünde ayakta duramayacak şekilde içtiğini yazmışsınız, o düğünün sahiplerinden düğün kasedini/görüntüleri(orijinal görüntüleri kopya yoluyla harici bir hard disk/flash disk'e) almaya çalışın(bunu karşı tarafa duyurmadan yapın). O geceki videolarda mutlaka bir şekilde çıkmıştır bu ayyaş adam. Bu görüntüler ve hatta düğünden şahitler, dava sırasında çok işinize yarayacaktır(özellikle velayet ve görüşme süreleri konusunda).
Bu arada "adam"ın işini gücünü kazancını bilmiyorum ama mal kaçırma konusunda dikkatli olun, nafakayı yaptırabilirseniz döviz üzerinden belirlenmesi için başvurun(veya döviz kuru endeksi üzerinden).
Ailem arkamda yazmışsınız, babanız evladınıza sahip çıkar, "baba figürü" eksikliğini hissettirmez diye düşünüyorum.
Evladınızın boynu bükük kalmaz, durumunuzun dışarıya nasıl göründüğü konusunu bir yana bırakmalısınız. Buradaki en önemli soru, "Bir kız çocuğu, ayyaş bir babayla aynı evde güvende mi?"
Aynı mahallede yaşıyorsanız, şartlarınızı zorlayıp başka bir yere taşınma konusunu ailenizle görüşün ve gündemde tutun, derim.
Konunuzu güncellemeyi unutmayın zaman içerisinde.
Umarım güzel haberlerinizi alırız.