Heba olan yillarim, bosaniyorum

birkadinbirannebirevlat

Elbet zorlukla birlikte kolaylık vardır🤲
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mart 2023
354
588
29
#Bu arada avukatım aile birliginin temelden sarsılması seklinde dilekce yazmış. Bu konulari hic bilmiyorum ne derece etkili sizce

8 yillik evliliğim 1 tane prenses gibi 6 yasinda piril piril kizim.
Icki kumar gece hayati
Ve bunlar yuzunden
sesimi yukselttigim an gelen siddet tartisma kufur.
Oysa ona gencligimi verdim 15 yasinda basladi hikayemiz . Liseyi terkettim oysa ne basariliydim ne kadar guzel hayat doluydum.
Boyle bi adama donusecegini bilsem hic bu kadar fedakarlik yapar miydim.
O yaslarda amaaan anlasamazsam bosanirim ne olacak ki diyordum. Bu kadar zor olacagini bilsem daha saglam adimlar atmaz miydim ahhh ahhh cahil gencligim .
Okadar insan evlenme kizim yapma dedi ki hele o garip anam ne kadar ugrasti yapma ondan koca olmaz diye ahhh.
Hatayi basta yaptim evet ama ilk aylarda icmeler gezmeler gazinolar çoktanbaşlamıştı .
Sabrettim boyun egmedim ama hic.
Sustum olmadi
Bağırdım olmadi
Küstüm olmadi
Buyukler devreye girdi olmadi.
Hep son raddeye kadar sabredeyim umudum bitsin bir kere gideyim tam gideyim dönüşü olmasin istedim
Oyle de oldu simdi annemin evindeyim.
Her kavgamizda cekemiyosan defol annenin evine derken bile hic gidemem diye düşündü.
Ama gittim işte oyle kavga da etmedikbu sefer.
Gittigimiz bir dugunde ayakta duramayacak kadar içince bitti o an .
Eve geldik uyudu sabah uyandi asık suratimi gorunce ne oldu dedi utandim ordaki herkesten utandim evladimdan utandim yer yarildi ben yerin dibine girdim dedim .
Hic bisey demedi onun icin normal biseydi bu cunku.
2 gun hic konusmadik. O piskindi gayet ben konusmadigim icin o da bana tepkiliydi.
ayrilalim dedim bisey demedi ertesi gun hazirla herseyini dedi olur dedim .
Cocugu birak da git dedi birakmayacagimi bile bile.
Tartistik biraz ben babami ariyorum cocugumu da alip gidiyorum dedim .
Babami aradim tamam kizim dedi hemen geldi. Hep sorunlar olduğu için ona da supriz olmadi.
Şimdi oyle bi haldeyim ki 2 gun agladim simdi hissizlestim korku var basima bela olursa
Evladimi kacirirsa
Aileme musallat olursa
Bide bunca olana ragmen aptal gibi bi yanimda acaba duzelir miydi ya evladimin boynu bükük kalirsa diye de dusunmeden edemiyorum.
Ya bosanmazsa ya zorluk cikarirsa bide ustune ustluk ayni mahallede yaşıyoruz o kadar zor ki
Bunlari nasil aşcam bilmiyorum.
Siz nasil aştınız aşabildiniz mi

Son düzenleme:
Bile bile lades demişsiniz, okulu bırakmak, evlenme diyen büyükleri dinlememek, böyle birini 2 kez baba yapmak…

Hataların bi bedeli olacak ki bir daha yapılmaması için hayırlısı olsun hakkınızda zarardan dönüyorsunuz öyle düşünün

Acı da olacak ama geçecek merak etmeyin

O da ayrılmak istemiş,git demiş kaç kere
Son kez konuştuğunuzda da tamam hazırlan git demiş yine
Sanmam yani tebelleş olacağını
Kızını da ona göstermemezlik yaparsan işte o zaman ne olur bilemem.
Çok üzüldüm yaşadıklarına
Hayatın alt üst oldu diye üzülme
Belki altı üstünden daha iyi olur
Bol şans 🙏

Icki kumar gece hayati
Ve bunlar yuzunden
Oysa ona gencligimi verdim 15 yasinda basladi hikayemiz . Liseyi terkettim oysa ne basariliydim ne kadar guzel hayat doluydum.
O yaslarda amaaan anlasamazsam bosanirim ne olacak ki diyordum. Bu kadar zor olacagini bilsem daha saglam adimlar atmaz miydim ahhh ahhh cahil gencligim .
Okadar insan evlenme kizim yapma dedi ki hele o garip anam ne kadar ugrasti yapma ondan koca olmaz diye ahhh.
Hatayi basta yaptim evet ama ilk aylarda icmeler gezmeler gazinolar çoktanbaşlamıştı .
Sustum olmadi
Bağırdım olmadi
Küstüm olmadi
Hep son raddeye kadar sabredeyim umudum bitsin bir kere gideyim tam gideyim dönüşü olmasin istedim
Her kavgamizda cekemiyosan defol annenin evine derken bile hic gidemem diye düşündü.
Eve geldik uyudu sabah uyandi asık suratimi gorunce ne oldu dedi utandim ordaki herkesten utandim evladimdan utandim yer yarildi ben yerin dibine girdim dedim .
2 gun hic konusmadik. O piskindi gayet ben konusmadigim icin o da bana tepkiliydi.
Babami aradim tamam kizim dedi hemen geldi. Hep sorunlar olduğu için ona da supriz olmadi.
Şimdi oyle bi haldeyim ki 2 gun agladim simdi hissizlestim korku var basima bela olursa
Evladimi kacirirsa
Aileme musallat olursa
Bide bunca olana ragmen aptal gibi bi yanimda acaba duzelir miydi ya evladimin boynu bükük kalirsa diye de dusunmeden edemiyorum.
Ya bosanmazsa ya zorluk cikarirsa bide ustune ustluk ayni mahallede yaşıyoruz o kadar zor ki

Öncelikle heba olan yıllarım diye kendinizi yemeyin, tercihinizi yaşamışsınız
İyi kötü birlikte yaşadınız, pırlanta gibi evladınız sizin kazanımınız bu evlilikten
Tüm bunlar geçer, güçlü durmanız lazım
Yasal tedbirlerinizi alın, haklarınızı alacak şekilde davanızı açın
Madem aynı mahalledesiniz daha uzakta bir yakınınıza gitme ihtimaliniz olursa gidin, çevreden uzaklaşın
Ayrılmayı kendisi de istemiş zorluk çıkaracak gibi durmuyor ama yine de yüz göz olmayın

Icki kumar gece hayati
Ve bunlar yuzunden
Sustum olmadi
Bağırdım olmadi
Küstüm olmadi
Evladimi kacirirsa
Aileme musallat olursa

28 yaşında olduğunuzu yazmışsınız. Adamla da 8 yıldır evliymişsiniz; bu da 20 yaşında evlendiniz demektir. 20 yaşında hâlâ liseye giden yok ki. Liseyi terketmenizin kocanızla ilgisi ne ?

Olan olmus artik.. Gecmis olsun

Size tavsiyem asla barismayin ama zitlasmayin da bosanmaya bakin. Cocugu gormek mi istiyorsun gorsun. Guzelce anlatin bitti sevgim diye.

Cunku bu saydiklarinizi yapan adamdan herseyi beklerim

Hicbisey icin gec degil, cocuk da buyumus hemen is bakin kendinize zaman ayirin. Cozulmeyecek hic bir dert yok yeterki siz iyi olun, kendiniz ve kiziniz icin.

Bile bile lades demişsiniz, okulu bırakmak, evlenme diyen büyükleri dinlememek, böyle birini 2 kez baba yapmak…

Hataların bi bedeli olacak ki bir daha yapılmaması için hayırlısı olsun hakkınızda zarardan dönüyorsunuz öyle düşünün

Acı da olacak ama geçecek merak etmeyin
1 tane cocugumuz var diger konularda haklisiniz bile bile lades benimkisi

28 yasindayim 20 yasinda evlendim
Bakın dinlermisiniz bilmem ama 28 yaş genç bir yaş. çocuğunuz hazır büyümüş bence hayat size 2. şansı vermiş. Giden yılları geri getiremezsiniz ama önünüzde ki yaşlarınızı da heba etmeyin bari. Burada boşanan birçok kadının ailesi destek olmamasına rağmen boşandı. Sizin aileniz de anladığım kadarı ile arkanızda, eşinizle evlilige devam etmeniz için sebep ne artık? 8 yıldır değişmeyen adamın değişeceğine siz inandınızmı?

Öncelikle heba olan yıllarım diye kendinizi yemeyin, tercihinizi yaşamışsınız
İyi kötü birlikte yaşadınız, pırlanta gibi evladınız sizin kazanımınız bu evlilikten
Tüm bunlar geçer, güçlü durmanız lazım
Yasal tedbirlerinizi alın, haklarınızı alacak şekilde davanızı açın
Madem aynı mahalledesiniz daha uzakta bir yakınınıza gitme ihtimaliniz olursa gidin, çevreden uzaklaşın
Ayrılmayı kendisi de istemiş zorluk çıkaracak gibi durmuyor ama yine de yüz göz olmayz

O da ayrılmak istemiş,git demiş kaç kere
Son kez konuştuğunuzda da tamam hazırlan git demiş yine
Sanmam yani tebelleş olacağını
Kızını da ona göstermemezlik yaparsan işte o zaman ne olur bilemem.
Çok üzüldüm yaşadıklarına
Hayatın alt üst oldu diye üzülme
Belki altı üstünden daha iyi olur
Bol şans 🙏
Tesekkur ederim ama hazirlan git demesi de gitmeyecegimi düşündü. Cok da çirkefleşen biri inanin ne olacak bilmiyorum.

28 yasindayim 20 yasinda evlendim
tamam 20 yaşında evlenmişsiniz liseyi bırakmak ne alaka diyoruz?

Valla hem daha ilk günden başladı diyip, hem boyun eğmedim diyip hem çocuk yapmak..
Bu saatten sonra ahlanıp vahlanmanız boşa, dik durun, asla barışmayın, hayatınıza devam edin.

Bakın dinlermisiniz bilmem ama 28 yaş genç bir yaş. çocuğunuz hazır büyümüş bence hayat size 2. şansı vermiş. Giden yılları geri getiremezsiniz ama önünüzde ki yaşlarınızı da heba etmeyin bari. Burada boşanan birçok kadının ailesi destek olmamasına rağmen boşandı. Sizin aileniz de anladığım kadarı ile arkanızda, eşinizle evlilige devam etmeniz için sebep ne artık? 8 yıldır değişmeyen adamın değişeceğine siz inandınızmı?
Inanmadim bu yuzden geldim zaten . Ailem maddi manevi arkamda buralarda is imkani da cok bir iş bulup dimdik hayatima devam edicem kızımla. Babam da zamanla prefabrik ev yaptiririz kizim dedi insallah dua edin hayatim bir an once duzene girsin anlasmali bosanalim

X