Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
peki hangi pudra pişik kremi ve ıslak mendili kullanmalıyız naturel ürünler tercih sebebimiz şüphesiz bir de hangi bebek bezi bu da önemli tabi
Kisaca bir tercih aciklama yapayim arastirmalarim neticesinde buldugum bazi urunleri sizinle paylasayim. Dedigim gibi bunlar tamamen benim arastirmalarim neticesinde bulunan urunler ama ondan once anne adaylarimiz icin kucuk bazi hatirlatmalarda bulunayim. Lutfen roll on kullanmayin. Piyasada bir kac temiz anne dostu emzirma dostu roll on var onun disindakiler tamamen reklam urunu mesela en pahali vichy, emzirma dostu degil yves rocher ekolojik vs urunleri emzirme dostu degil. Bunlari kullanmak bebeginizde anlamadiginiz bir sekilde meme reddi yaratabilir. Weleda, kudra ve siveno bu bilesiklerden uzak.

Toz pudralari muhakkak soluyorlar lutfen toz pudra kullanmayiniz. Pisik kremlerinde de herkes sudocream diyor ben onu eriskinlerde ancak guvenilir buluyorum. Penaten de oyle. Bebekler icin yine weleda, mustela ya da bephanten bilesik acisindan benim kriterlerimi gecebildi.

Bebek bezinde prima bazi bebeklerde alerji yapabiliyor, sleepy bio onerenler var, goon bu aralar son derece temiz gorunuyor ancak bu durumda da bebeginizdeki degisime bir bakin, dedigim gibi bazi bebekler reddedebilirler.

Bebek temizliginde ozellikle yenidoganda tum islak mendilleri saf su bile olsa bir kenara birakin ve mumkunse pamuk ve su kullanin deniliyor.

Sampuan konusunda da weleda tercih ettim ancak mustela kullananlar da var. Neyi asla secmem derseniz yine bilesenleri acisindan dalin, uni baby, Johnson & Johnson benim kriterlerimi karsilamadilar. Bunchen de keza bence bebek dostu degil. Bebek yagi konusunda bade naturals ve mustela aldim, hangisiyle daha cok rahat ederse onunla devam edecegim. Simdilik listem boyle. Eminim forumun diger basliklarinda tecrubeli ve bilgili anneler vardir. Bu yazdiklarim tamamen benim ozellikle icindekiler bazinda yaptigim arastirmalarin neticesine dayaniyor. Sorulariniz olursa elimfen geldigince cevaplarim.

Kisaca bir tercih aciklama yapayim arastirmalarim neticesinde buldugum bazi urunleri sizinle paylasayim. Dedigim gibi bunlar tamamen benim arastirmalarim neticesinde bulunan urunler ama ondan once anne adaylarimiz icin kucuk bazi hatirlatmalarda bulunayim. Lutfen roll on kullanmayin. Piyasada bir kac temiz anne dostu emzirma dostu roll on var onun disindakiler tamamen reklam urunu mesela en pahali vichy, emzirma dostu degil yves rocher ekolojik vs urunleri emzirme dostu degil. Bunlari kullanmak bebeginizde anlamadiginiz bir sekilde meme reddi yaratabilir. Weleda, kudra ve siveno bu bilesiklerden uzak.

Toz pudralari muhakkak soluyorlar lutfen toz pudra kullanmayiniz. Pisik kremlerinde de herkes sudocream diyor ben onu eriskinlerde ancak guvenilir buluyorum. Penaten de oyle. Bebekler icin yine weleda, mustela ya da bephanten bilesik acisindan benim kriterlerimi gecebildi.

Bebek bezinde prima bazi bebeklerde alerji yapabiliyor, sleepy bio onerenler var, goon bu aralar son derece temiz gorunuyor ancak bu durumda da bebeginizdeki degisime bir bakin, dedigim gibi bazi bebekler reddedebilirler.

Bebek temizliginde ozellikle yenidoganda tum islak mendilleri saf su bile olsa bir kenara birakin ve mumkunse pamuk ve su kullanin deniliyor.

Sampuan konusunda da weleda tercih ettim ancak mustela kullananlar da var. Neyi asla secmem derseniz yine bilesenleri acisindan dalin, uni baby, Johnson & Johnson benim kriterlerimi karsilamadilar. Bunchen de keza bence bebek dostu degil. Bebek yagi konusunda bade naturals ve mustela aldim, hangisiyle daha cok rahat ederse onunla devam edecegim. Simdilik listem boyle. Eminim forumun diger basliklarinda tecrubeli ve bilgili anneler vardir. Bu yazdiklarim tamamen benim ozellikle icindekiler bazinda yaptigim arastirmalarin neticesine dayaniyor. Sorulariniz olursa elimfen geldigince cevaplarim.
Ya walla ne harikasınız.👏. inşallah hepimiz tez zamanda sağlıkla hayirla hamile kalırız da sizin bilgilerinizden istifade edebiliriz bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda.🤲

Çok şükür inşallah kuzum hayırlısıyla sağlıkla hepimiz yavrumuza kavuşuruz dualarım dileklerim hepimiz için 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Hazırlıklar tamamlandı mı
Evet %90 hazır sayılır çünkü duruma göre 3 haftaya dogumum olabılır
kıyafetler gıyıme hazır halde çantası ıcınde cogunu valız duzenleyıcılere yerlestırdım Ama tamamlamadım
canta hazırlıgı olarak emzık bıberon pompa gıbı aparatları sterıllemedım
sımdı son olarak beşik koruyucu carsafları cıbınlık vs esyalarını yıkadım utulenmesı kaldı
sizin hazırlıklar ne durumda canım karıstırmıyorsam haftalarımız yakındı 🌺

Evet %90 hazır sayılır çünkü duruma göre 3 haftaya dogumum olabılır
kıyafetler gıyıme hazır halde çantası ıcınde cogunu valız duzenleyıcılere yerlestırdım Ama tamamlamadım
canta hazırlıgı olarak emzık bıberon pompa gıbı aparatları sterıllemedım
sımdı son olarak beşik koruyucu carsafları cıbınlık vs esyalarını yıkadım utulenmesı kaldı
sizin hazırlıklar ne durumda canım karıstırmıyorsam haftalarımız yakındı 🌺
34 e girdim çok şükür kuzum benim de yüzde 80 diyelim henüz ama az kaldı tamamlanmasına bu hafta ilerleme kaydederim inşalah

Benim de aklima gelmisti :) Herkesler iyi mi, bugun 2.2.2022 diye ne cok dogum planlanmis, bizde o kadar erken planlayan/olan yoktu sanırım belki 22.2.2022 anneleri olur, once saglik sihhatle gelsin de :KK66:
Mrb Remziye hanım biraz sıkıntılıyım bu aralar ben size sormak istedim. Bebeğimin biraz küçük oldugunu soylediler. Bugun 31+6 yım ve bebeğim 1634 gram kilosu azmış yetersizmi besleniyorum diye kendimi sıkıyorum şimdide ama diyet uygulamamak zorundayım doktor kontrolünde çünkü gebelik şekeri çıktı. Sizce bu durum normal mi yoksa ekstra birşeylermi yemem gerekiyor bebeğim kilo alsın diye

Mrb Remziye hanım biraz sıkıntılıyım bu aralar ben size sormak istedim. Bebeğimin biraz küçük oldugunu soylediler. Bugun 31+6 yım ve bebeğim 1634 gram kilosu azmış yetersizmi besleniyorum diye kendimi sıkıyorum şimdide ama diyet uygulamamak zorundayım doktor kontrolünde çünkü gebelik şekeri çıktı. Sizce bu durum normal mi yoksa ekstra birşeylermi yemem gerekiyor bebeğim kilo alsın diye
Merhabalar, oncelikle yasamis oldugunuz stres nedeniyle uzuntunuzu paylastigimi belirteyim ve her seyden evvel yazacaklarimin hekiminizin görüşlerinden daha değerli olmadigini belirteyim.

Bebeginizin gelisiminde oransal bir gerilik yoksa yani hadlock gibi kafatasi, femur, el kol olcumlerinde birbirine oranla bir gerilik yoksa ancak bebeginizin genel anlamda beslenmesi icin sizin diyetiniz nasil duzenlenebilir sorusuna gelirsek. Gebelik sekeri icin rafine seker, islenmis gidalar, meyve sularindan ve kompleks karbonhidratlardan uzak durmaliyiz ki zaten normalde de bunlar bebeginize fayda saglamaz. Gebelik icin aldiginiz multivitamin nedir? Bunun disinda yeterince yagli tohum tuketebiliyor musunuz mesela cig badem ve cig ceviz. Tüm bunlar dışında yağ asitleri bakımından zengin olan avokado, folik asit zengini brokoli, mercimek, nohut, keten tohumu, fındık, yulaf, soya fasulyesi, kivi ve yeşil yapraklı sebzeleri menünüzden eksik etmemeye çalışın. karbonhidrattan zengin beslenebiliyor musunuz ? Ve mutlaka et proteinini dogru bicimde alabiliyor musunuz bunlara bakmak gerekir. Su hayat pahaliliginda insanlara badem tuket demeye de utanir oldum ancak ne yapalim anne adayi icin gerekli.

Merhabalar, oncelikle yasamis oldugunuz stres nedeniyle uzuntunuzu paylastigimi belirteyim ve her seyden evvel yazacaklarimin hekiminizin görüşlerinden daha değerli olmadigini belirteyim.

Bebeginizin gelisiminde oransal bir gerilik yoksa yani hadlock gibi kafatasi, femur, el kol olcumlerinde birbirine oranla bir gerilik yoksa ancak bebeginizin genel anlamda beslenmesi icin sizin diyetiniz nasil duzenlenebilir sorusuna gelirsek. Gebelik sekeri icin rafine seker, islenmis gidalar, meyve sularindan ve kompleks karbonhidratlardan uzak durmaliyiz ki zaten normalde de bunlar bebeginize fayda saglamaz. Gebelik icin aldiginiz multivitamin nedir? Bunun disinda yeterince yagli tohum tuketebiliyor musunuz mesela cig badem ve cig ceviz. Tüm bunlar dışında yağ asitleri bakımından zengin olan avokado, folik asit zengini brokoli, mercimek, nohut, keten tohumu, fındık, yulaf, soya fasulyesi, kivi ve yeşil yapraklı sebzeleri menünüzden eksik etmemeye çalışın. karbonhidrattan zengin beslenebiliyor musunuz ? Ve mutlaka et proteinini dogru bicimde alabiliyor musunuz bunlara bakmak gerekir. Su hayat pahaliliginda insanlara badem tuket demeye de utanir oldum ancak ne yapalim anne adayi icin gerekli.
Bebeğimin bütün değerleri normal sadece kilosu geriymiş. Badem çok tüketmiyorum ama fındık ceviz ve kabak çekirdeği tüketiyorum. Bu arada ben almanyada kalıyorum ek olarak aldıgım femibion 2 diye bi ilaç vitaminler var içinde acaba onun dışında ekstra bir multivitamin mi almam gerek bu konuda doktorum bişi soylemedi ve birde demir vitamini ilacı alıyorum ve oda yükselmiyor hemen hemen hep aynı ilerliyor.

Ve hemen hemen bu saydıklarnız içinde bi kaç tanesi dışında hepsini yemeye çalışıyorum yeterince su içiyorum süt içiyorum ama demekki yeterli miktarda almıyorum ki bebeğim kilo almıyor 😔😔 kendimi sorgular oldum bugun neyi elsik yapıyorum acaba diye

Ve hemen hemen bu saydıklarnız içinde bi kaç tanesi dışında hepsini yemeye çalışıyorum yeterince su içiyorum süt içiyorum ama demekki yeterli miktarda almıyorum ki bebeğim kilo almıyor 😔😔 kendimi sorgular oldum bugun neyi elsik yapıyorum acaba diye
ben sahsen inek sütü tüketmiyorum ve tavsiye etmiyorum ama elbette siz bilirsiniz. Anne adayi olarak lütfen kendinizi suclamayin, sizin bebeginizin gelisim geriliginden sorumlu tutulmaniz icin alkol sigara kullanmaniz ya da bilerek gebelikte kullanilmayacak bir ilac kullaniyor olmaniz vs gerekir. Bunun disinda hangi anne adayi arzu ettigi bebegi icin elinden geleni yapmaz? Bebeginiz dünyaya geldikten sonra zaten her gun kendiniz ve herkes tarafından anneliginiz sorgulanir bugunden baslamayin. Bebeginizin cinsiyetini sormayi unuttum ancak kiz bebekler biraz geriden gelebilir yine genetik buyuk rol oynar ailede dogum kilolari dusuk ise bebekler dusuk kiloyla dogabilir ama hizla adapte olurlar. Eger bu urunleri tuketiyorsaniz ve en onemlisi Innate, prenatal gibi iyi bir multivitamin destegine devam ediyorsaniz bebeginiz sizden almasi gereken temel besinleri aliyordur.

Ayrica bebeginiz 31+6da ise o kadar kaygilanacaginiz bir dusukluk de yok bence ama.

Almanyada yasadiginizi soylediginiz icin tavsiye edilebilecek vitaminleri biraz arastirmam gerekti. Kullanmakta oldugunuz vitaminin icerigine baktim ama b12 bilesigini begenmedim ve diger temel vitaminler acisindan biraz eksik buldum yine de aman bunu ictim hic fayda etmedi diye dusunmeyin ne olur. Durumunuz musaitse su gorulen vitamin almanyada satiliyormus anne adayi icin daha zengin icerikli goruluyor lutfen bir bakin.

Bebeginiz ve sizin saglikli olmaniz icin oncelik huzurlu ve mutlu olmaniz. Sizin hamilelik kilonuz bebeginizin kilosuyla her zaman orantili degildir ve hekimler sagliksiz obez bir bebektense saglikli ama bir kac yuz gram zayif bir bebegi tercih ederler. Hamur isi ekmek yemeyin. Dedigim gibi meyve sebzeden zengin beslenin meyveyi de sekeri yuksek meyvelerden ve ozellikle her tur meyve suyundan kacinin.

Eklentiler

• Screenshot_20220211-231110_Chrome.jpg
    Screenshot_20220211-231110_Chrome.jpg
    121,8 KB · Görüntüleme: 33
Çok şükür Alkol ve sigara kullanmıyorum bi o eksikti 😅 bebeğim kız evet belkide normal bi durumdur genetik açıdan benim 4 kız yiğenim var hepside 3500 gramın üstünde doğmadılar açıkcası. Ama doktorlar çok korkutuyor insanı hemen kilosu ilerlemezse erken alırız falan diyince bende herşey alt üst oldu. Benim bildiğim son 2 ayda gelişiyor bebekler kilo anlamında biraz zamana ihtiyacımız var sanırım. Peki süt konusuna gelirsek kefir dahamı iyi olur süt yerine acaba? Bu arada çok çok teşekkür ederim içimi bayağı rahatlattınız kafamda kura kura bi hal oldum 😢

Çok şükür Alkol ve sigara kullanmıyorum bi o eksikti 😅 bebeğim kız evet belkide normal bi durumdur genetik açıdan benim 4 kız yiğenim var hepside 3500 gramın üstünde doğmadılar açıkcası. Ama doktorlar çok korkutuyor insanı hemen kilosu ilerlemezse erken alırız falan diyince bende herşey alt üst oldu. Benim bildiğim son 2 ayda gelişiyor bebekler kilo anlamında biraz zamana ihtiyacımız var sanırım. Peki süt konusuna gelirsek kefir dahamı iyi olur süt yerine acaba? Bu arada çok çok teşekkür ederim içimi bayağı rahatlattınız kafamda kura kura bi hal oldum 😢
Eger kendiniz mayasini bulup mayalarsaniz kefir daha iyi olur ancak piyasada satilan ki bilmiyorum Almanyada var mi o kefirlerde faydali bakteriler yok denecek kadar azdir bir de katki maddesi vardir. Isterseniz badem sutu icin, sizin icin inekten daha faydali olur.

Kiz bebekler erkek bebeklerden biraz daha az kiloda olurlar ve genetik olarak elbette ailenizde iri dogumlar yoksa bebeginiz de cok iri olmaz. Hekimler bazen anne adayi ile konusurken fazla evhama yol acabiliyor. Demek ki dünyanın her yerinde boyle. Ingiliz hekimler de kabaliklariyla efsanedir :KK66:

Sizin uykunuz bebege sifadir onu soyleyeyim her hormon gibi stres ve mutluluk hormonlari da ona kordon araciligiyla aktarilir. Gece 2 ila 4 arasinda uyumayan cocuk nasil buyuyemezse anne gece 2 ila 4 arasinda ayaktaysa melatonin salgilayamaz bebek de bundan etkilenir. Evhamla gecirdiginiz uykusuz gecelerin size ve bebege faydasi yok. Gebelerin normalde uykudan basini kaldiramamasinij dogada bir karsiligi var. Naz niyaz degil. Uykuda iyilestirici gelistirici bir yan vardir.

Size çok çok teşekkür ederim beni bayagı rahatlattı dünden beri söyledikleriniz. Bu güzel bilgilerin hepsini değerlendireceğim elimden geldiğince ve şartlar uygun oldukça 🙏🙏🙏🙏

remziye_06 remziye_06 Remziye hanım kan sulandırıcı kullanan birisi spinal anestezi ile sezeryan olabilirmi? Yoksa genel anestezimi olmalı bu konuda bilginiz varmı?
Merhaba, kullandiginiz ilaclara, kalitsal pihtilasma sorunlari olup olmadigina ve ne kadar suredir kullandıginiza bagli olarak birtakim pihtilasma gostergelerine bakilabilir. Eger yalnizca tup bebegin tutunma asamasinda kullandiysaniz muhtemelen risk olmayacaktir ancak gebeliginizin 37 38. haftalarina dek kullandiysaniz sanirim spinal anestezi sizin icin uygun degil. Anestezistiniz muhakkak ilac gecmisiniz konusunda bilgi sahibi olup sizinle görüşmelidir. Kan sulandiricilarla beraber muhtemelen bir suredir tansiyonunuzun da nasıl seyrettigi kontrol edilir. Hekimler hem sezeryan hem de reanimasyonda en az riskle calismak isterler o nedenle doktorunuzla ve anestezistinizle dogumunuzu planlarken bu hususu da lutfen enine boyuna konusun. Elbette spinal epidural anestezinin ozellikle ten tene temas ve ilk dakikalar için kıymeti cok sizi anlıyorum ancak genel sağlığınız hem bebek hem sizin icin cok kiymetli.

Merhaba arkadaslar bir sorum olucak
Benim ikiz olduğu için direk sezeryan dedi doktor aslında az da olsa normal doğum yapan var ikizlerde ama bende o riski alamam açıkçası.
Masallah saglıklı olmanız daha önemli tabiki benımde belli degil henuz dogumum şehir hastanesinde olucak için normal doguma oncelik veriyorlar suan için hersey normal dogum yolunda ilerliyor korkuyorum acıkcası remziye_06 remziye_06 siz ne dusumuyorsunuz remziye hanım

Ara rapor 😄:
Sonunda 32+1 olduk biz :)) Cook fazla bir vaktimiz kalmadi sanki, 35 gibi gelirler bence, bakalim hayirlisi...
Doktorlarim 34u gececegime inandigi icin proaktif olarak ciger gelistirici vurmadik, tedbiren rahim agzinin ani kisalmamasi icin sedanter yasama devam (31mm dolayindayiz)....
32 hafta boyunca ikiz gebelikte aldigim toplam kilo 4300gr, bebekler 2000+1900gr dolaylarinda. Biraz kordondan kolye yapmayi seven bir minik harici sıkinti gorunmuyor simdilik.

ilaclar: Multivitamin(pregnavit), kalsiyum, Demir (osende), d vitamini ve gunde 2 kez magnezyum devam. (Standart suda eriyen formun seker duzeyimi olumsuz etkiledigini fark ettigimden beri magnezyum sitrat sachet kullaniyorum daha memnunum)

Bavullar 2 haftadir arabada bekliyor, 20li haftalarda yapabiliyorken odalar esyalar herseyi hazirlamistim. Gunumuzu bekliyoruz. Bizde ahval boyle💚

Merhaba arkadaslar bir sorum olucak

Masallah saglıklı olmanız daha önemli tabiki benımde belli degil henuz dogumum şehir hastanesinde olucak için normal doguma oncelik veriyorlar suan için hersey normal dogum yolunda ilerliyor korkuyorum acıkcası remziye_06 remziye_06 siz ne dusumuyorsunuz remziye hanım
Dogum konusu o kadar anne, bebek ve doktor üçgeninde karar alınması gereken ama herkesin herkesin birseyler söylediği bir konu ki...

Bir kac sey söylemek istiyorum ki sezeryan olan olma kararı alan anneler kendilerini kotu hissetmesin. Dunyada tip literaturunde artik normal dogum denilmiyor, vajinal dogum / sezeryan ayrimi yapiyorlar. Bu terimi kullanmanin bir nedeni var, sezeryan anormal bir dogum değildir.

Normal dogum yapabilmek icin suni sanci aldiginizda, epizyotomi (cerrahi kesi) gecirdiginizde de aslinda mudahale edilmis oluyor.

Insanlarin ne dedigine bakmayin. Doktorunuz ve siz karar verin. Bazen de bebek karar veriyor ,) Vajinal dogum icin yola cikip sezeryan olabilirsiniz, sezeryan derken vajinal dogum yaşayabilirsiniz. Cok kisa zaman once Ankara'da evde dogum kararı alan ve saglik profesyoneli istemeyen bir aile bebegini kaybetti.

Altin cilek, enderha meyvesi, bilmem ne kahvesinin meshur oldugu gibi bazı terimler ve kavramlar moda olur. Onlarin populer olmasi dogru oldugu anlamina gelmez :KK66:

Psikolojik nedenlerle dahi sezeryan karari aldığınızda bu hala sezeryan icin gecerli bir nedendir. Lohusalik kolay bir surec degil. Nasil ki gebeliginizde kendinize eziyet etmemenizi rica ettim, dogum ve lohusalik icin de ayni seyi soyleyebilirim.

Bir de, hangi sekilde dogum yapmaya karar verirseniz verin akil ve ruh sagliginiz icin bunu esiniz, en yakın refakatciniz ve doktorunuzdan baska kimseye soylemeyin. Insanlarin dogum tecrubelerini anlatmalarina izin vermeyin. Dogum videolari izlemeyin.

Insan zihni sizi mutlu etmek icin dizayn edilmedi sizi hayatta tutmak için dizayn edildi. Anksiyete, bu tasarimin yan etkisi, sizi en kotu senaryoya hazirlamaya calisirken ruhsal durumunuzu felc edebilir. Okumak ve ogrenmek isterseniz dr elif pinar Çakır'in bebekler ne ister, Sinem Ozen Canbolatin kitaplari ve ozellikle cok onerecegim Gorkem Astarcioglu'nun Bebek rehberi ilk bir yil var. Bu kitaplari basucunuza alin, ozellikle bebek rehberi ve Uyku, Guvenli Baglanma kitaplarina hemen baslayin.
Hic birimizin hamileligi birbirine benzemedi, dogumu benzemeyecek, bebeklerimiz de oyle. Bu farklilik nedeniyle once kendinizi sonra da bebeklerinizi asla baskalariyla kiyaslamamayi ogrenmemiz lazim.

Ozelde sorulariniz olursa mesajla cevaplarim. Dogum konusunun annedeki hassasiyeti nedeniyle kimsenin görüşünü etkilemek istemedim. Cok sevgilerle.

X