- 9 Ocak 2021
- 1.221
- 2.127
Kisaca bir tercih aciklama yapayim arastirmalarim neticesinde buldugum bazi urunleri sizinle paylasayim. Dedigim gibi bunlar tamamen benim arastirmalarim neticesinde bulunan urunler ama ondan once anne adaylarimiz icin kucuk bazi hatirlatmalarda bulunayim. Lutfen roll on kullanmayin. Piyasada bir kac temiz anne dostu emzirma dostu roll on var onun disindakiler tamamen reklam urunu mesela en pahali vichy, emzirma dostu degil yves rocher ekolojik vs urunleri emzirme dostu degil. Bunlari kullanmak bebeginizde anlamadiginiz bir sekilde meme reddi yaratabilir. Weleda, kudra ve siveno bu bilesiklerden uzak.peki hangi pudra pişik kremi ve ıslak mendili kullanmalıyız naturel ürünler tercih sebebimiz şüphesiz bir de hangi bebek bezi bu da önemli tabi
Toz pudralari muhakkak soluyorlar lutfen toz pudra kullanmayiniz. Pisik kremlerinde de herkes sudocream diyor ben onu eriskinlerde ancak guvenilir buluyorum. Penaten de oyle. Bebekler icin yine weleda, mustela ya da bephanten bilesik acisindan benim kriterlerimi gecebildi.
Bebek bezinde prima bazi bebeklerde alerji yapabiliyor, sleepy bio onerenler var, goon bu aralar son derece temiz gorunuyor ancak bu durumda da bebeginizdeki degisime bir bakin, dedigim gibi bazi bebekler reddedebilirler.
Bebek temizliginde ozellikle yenidoganda tum islak mendilleri saf su bile olsa bir kenara birakin ve mumkunse pamuk ve su kullanin deniliyor.
Sampuan konusunda da weleda tercih ettim ancak mustela kullananlar da var. Neyi asla secmem derseniz yine bilesenleri acisindan dalin, uni baby, Johnson & Johnson benim kriterlerimi karsilamadilar. Bunchen de keza bence bebek dostu degil. Bebek yagi konusunda bade naturals ve mustela aldim, hangisiyle daha cok rahat ederse onunla devam edecegim. Simdilik listem boyle. Eminim forumun diger basliklarinda tecrubeli ve bilgili anneler vardir. Bu yazdiklarim tamamen benim ozellikle icindekiler bazinda yaptigim arastirmalarin neticesine dayaniyor. Sorulariniz olursa elimfen geldigince cevaplarim.