Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bağlantıyı anladım teşekkürler, adet olursam inceleyeceğim değeri.
Siz nerede çalışıyorsunuz eğer özel ise mesaj ile bilgi verirseniz mutlu olurum.
Sizin tüp bebek nedeniniz nedir? Beni bu noktada açıklanamayan infertilite çok yordu dolayıyla derin okumakta yapıp kişilere detay sormaya çalışıyorum. Eğer cevabı paylaşmak istemezseniz anlarım 🍃
Remziye hanım tekrara merhabalar:)
Değerli cevaplarınız ve vaktiniz için ben teşekür ederim asıl.
Ben şimdilik tedbir amaçlı bıraktım kendimi gözlemliyor olacağım.
E2 hakkında biraz bilgi almam mümkün mü sizden ? Hangi gün baktrmak doğru olur. Ben sanırımikinci yada üçüncü günü ölçüm yaptrmştım çok düşük çıktı 7 küsürdü.

E2 her ay değişebilen bir değermidir düzelme ihtimali var mıdır?
DHEA ölçümü ne zaman olmalı.Değerlerin neden yüksek yada düşük olduğu ile ilgili bize bilgi verirmi ?
Benim fsh 18 amh ilk ölçüm 0.10 ikinci 0.07 çıktı diğer değerlerim Tsh T3 T4 iyi. Prolaktin ve lh sınırlar içinde yüksek Fakat üç dört tane folikül, 2 tane de yumurta göründü.
Ben de açıkçası yumurta kalitesin arrtırmak için başlamıştım bu vitamine.
Henüz 2. ayım denemelerde daha önce çocuk istemedik .Şimdi de biraz geç kalmışım anlaşılan. Yolum tüp bebeğe doğru gidicek gibi ama ben önden vücudu hazırlayıp sağlıklı beslenme ( Gluten yok, slow ve low carb, kafeini çay dahil bıraktım, bol sebze meyve protein ve günlük 45 dakika tempolu yürüyüşle )ile önden hazırlık yapmak istedim.
Baktırmam gereken başka birşey var mı?
Adetinizin 13 14. gunu progesteron bakilabilir. Size bu iliskileri anlatan bir iki chart ekliyorum ki dongumuzle hormonlardan beklentimizi daha aydinlatsin. Topikteki arkadaslardan da ozur dilerim surekli bildirim gidiyorsa.
Ortalama bir dogurgan kadinda ovulasyonla degerleri arasinda bekledigimiz iliski budur.

Demek ki e2 oraniniz dusuk. Boyle bir durumda ben adetin 14. gunu dhea so 4, her halukarda d vitamini, mumkunse sabah erken saatte kortizol bakar bu ostrojen dongusunu anlamaya calisirdim. Eger baska hic bir sorun yoksa. Uyku duzensizligi varsa mutlaka uykumu duzene sokar, gunde 30 ila 45 dk arasi egzersizi birakmaz, dogurganlik yogasi uzerine yogunlasirdim. Ostrojen dominansini kotu etkileyecek yiyecekler xenostrojenler mesela soya turevinden uzak dururdum.

Eklentiler

• Screenshot_20211208-201051_Chrome.jpg
    Screenshot_20211208-201051_Chrome.jpg
    89,1 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20211208-201012_Chrome.jpg
    Screenshot_20211208-201012_Chrome.jpg
    79,6 KB · Görüntüleme: 43
devam etmis olayim asiri yuksek asiri dusuk degerler bize ne anlatir asiri dusuk deger bize ureme hormonuna donusecek oncul hormonlar yeterince uretilmiyor demektir asiri dusuk ise mesela 150lerin altindaysa her halukarda adetin kacinci gunu olursa olsun. 400lerde geziyorsa zaten seste kalinlasma killanmalar basgostermistir testesteron baskın demektir. Dhea 150nin altinda ciktiysa ve pcos degilseniz dhea kullanimi cok minimal dozla baslayabilir, 15 gun sonra yeniden olculur o sirada adetin kacinci gunu olduguna bagli olarak e2 seviyenize de bakilir anlamli artis varsa verilen dhea vucut tarafindan dogru cevrilmis ve iyi ostrojene donusturulmus demektir Umarim cok kisa olarak anlatabildim. Elimde tum veriler olmadan cok sinirli bilgi verebiliyorum kusura bakmayim bu tavsiyelerin hic biri doktorunuzun gorusunden daha kiymetli degildir.

Merhabalar tekrar,
Makale/araştırma Pub med makalesi.Linki bırakıyorym

Results: Total length of the stimulation was similar between the two groups. Nevertheless, total amount of gonadotropins used to reach follicular maturation was found significantly lower in group B. In addition, the number of oocytes retrieved was significantly reduced in the group pretreated with myo-inositol. Clinical pregnancy and implantation rate were not significantly different in the two groups.

Conclusions: Our findings suggest that the addition of myo-inositol to folic acid in non PCOS-patients undergoing multiple follicular stimulation for in-vitro fertilization may reduce the numbers of mature oocytes and the dosage of rFSH whilst maintaining clinical pregnancy rate. Further, a trend in favor of increased incidence of implantation in the group pretreated with myo-inositol was apparent in this study. Further investigations are warranted to clarify this pharmacological approach, and the benefit it may hold for patients.

Pcos olmayıp 3 ay tüp bebek tedavisi öncesi myo inositol kullanılan bayanlarda oocytes sayısı ve olgunluğu belirgin bir şekilde düşmüştür , klinik hamileleik oranlarında iki gruptada çok farklılık görülmemeiştir diyor.

Hayatımda 1,2 gün bile gecikmeyen adetim 4. günü gecikiyor.
Kullandığım diğer vitaminler daha önceden ara ara alıp kullandığım vitaminler .Değişik olarak kullandığım tek şey yüksek dozda yani 2000 mg myo inositol oldu.
ilk ay çok aşırı stres yapmıştım şimdi stres hiç yok. Hatta çok rahat bir hayatım var çalışmıyorum evdeyim günlerim kitap okumakla meditasyonla film izlemek yemek ve temzlik arası geçiyor. Stresten şu an çok uzağım yani:)
Dedğiniz gibi Amerikadaki forumlardaki kadınlarda bizim gibi tecrübelerini paylaşıp çözüm arıyor bizim forumdan pek farkı yok.
Benim gibi pcoslu olmayıp Myo inositol kullanan en az on, on beş kişi yorum yapmış .Myo inositol kullanmaya başladım adetim hiç gecikmezdi cok gecikti hamile değilim diye. Kiminin 40-50 günler arası gelmiş. Ciddi bir sistemsel değişikliğe sebebiyet vermiş. Ben de burda sizin gibi okuduklarımı yazıyorum .
Myo inositol serum androjen seviyelerini düşürüyor , sanırım Pcoslu bayanlarda işe yaramasının bir sebebi de bu.
Benim zaten androjen seviyelerim düşük bir de bunu kullanmışım.
Androjen seviyelerini yükseltmek için DHEA öneriliyor. Myo inositol bunun tam tam tersini yapıyormus.
Beklemedeyim test yaptım kesinlkle hamile değilim adet olacağım hissediyorum ama sistemimi bozdgunu da hissediyorum.
Selamlar
Ben yumurtlama sonrası 11 gün maxi juno kullandım ilk kez adetim 2.5 gün attı. Kan testi verdim negatifti. Reglim geç sökülüyor bu ay dediğiniz gibi etkisi olabilir.
Fakat ben femara da kullandım Buda gecikme yapabilir geçen ay yapmadı ama bu ay yaptı.
Hangisi etki eden kestiremiyorum.

Merhaba söylediğinizde doğruluk payı var şimdi bulabildiğim bütün yabancı kaynakları okuduktan sonra buraya girdim siz yazmıssınız.İnositol pcos lular hariç ters etki yapıyormuş.34 yaşımdayim bu yaşıma kadar hiç adet gecikmem olmamıştı şimdi 2 gün gecikti.Azalan amh vs üzerinde de yumurtalıkların üzerinde de olumsuz etki yapabiliyormuş .Hatta test yapmışar 3 ay myo inositol + folic acid grubu 50 kişi grup (B) ve sadece folic acid kullanan 50 kişi grup (A) olarak.
3 ay kullanım sonrası tüp bebek için yumurta toplama yapılırken myo inositolde hem uyarılan yumurtaların geç yanıt vermesi söz konusuymuş hem de aha az yumurta çıkmış. Ayrıca amerika bebek forumlarında benim gibi adeti geciken bir iki kişi okudum Myo inositol yüzünden . ben de hem Maxijuno hem Promotıl almıştım.11 gündür kullanıyorum derhal bırakıyorum. Araştırdıklarımı buraya da yazdım belki birinin işine yarar
Hay Allah razı olsun venatura inositol almıştım içiyordum 1 aydır ve adetim de ciddi azalma oldu hemen bırakıyorum bu yazıyı gördükten sonra. Amh düşük zaten. Bi diyetisyen önermişti yumurta kalitesi için. Pcos yok dediğim halde iç demişti Allah kahretsin adetim 2 güne düştü demek onun yüzünden

Hay Allah razı olsun venatura inositol almıştım içiyordum 1 aydır ve adetim de ciddi azalma oldu hemen bırakıyorum bu yazıyı gördükten sonra. Amh düşük zaten. Bi diyetisyen önermişti yumurta kalitesi için. Pcos yok dediğim halde iç demişti Allah kahretsin adetim 2 güne düştü demek onun yüzünden
Herkes farklı bünyeye sahip ve hepimiz TEK iz o yüzden birinde yarayan birinde yaramayabiliyor. Pcoslu olmayıp inositol kullanıp çok faydasını gören de var bu grupta mesela . O yüzden siz kendi vücudunuzu dinleyerek en doğru olanı bulun burda yazanlarla değil . Benim adetim sonunda 7 gün gecikmeyle geldi kullandıklarımı bıraktıktan sonra. Maca tozu da kullanıyordum ben hormon dengeleyici bilimsel pubmed makaleleri olmasına rağmen doktorum o da yapmış olabilir dedi. Ben her ihtimale karşı ikisini de bıraktım bu ay zorunlu kullandığım d vitamini folik asit c vitamini b vitamini hariç pek birşey kullanmayı düşünmüyorum izlemeyi düşünüyorum kendimi .Siz de bu şekilde deneyimleyebilirsiniz kendinizi izleyerek.

Mesela gittiğim iyi drlardan biri Prolaktinime bakmadan Fsh ı görünce hayıt hapı verdi eczanede satılan aldım . Nedense hemen kullanmak istemedim çünkü hayıtın prolaktini ciddi yükselttğini okumuştum . Sonraki ay prolaktinime de bakılmasını istedim .Nitekim sınırda yüksek çıktı iyki içmemişim dedim. Drların başı da çok dolu bazen ilgilnemleri gerektiği gibi ilgilenemeyebiliyorlar hemen birşey yazıp yolluyorlar. Bizim biraz da kendi vücudumuzu izlememiz gerektiğni düşünüyorum . İstenmeyen testler varsa talep etmemiz gerektiğini düşünüyorum. remziye_06 remziye_06 hanım da bu konuda çok bilgili saolsun bütün bilgilerini paylaşıyor bizlerle sorularımızı da cevaplıyor.

Burada bazi hususlari aydinlatmak isterim. Kendi yorumlarimda ve tavsiyelerimde de soyledigim uzere hic kimsenin gorusu hekimlerin gorusunden daha kiymetli degildir. Burada bir bildirim gordugumde de Allah kahretsin ya da lanet olsun gibi ifadelerle karsilasmak zorunda degilim. Bunlari insanlar ancak kisisel alanlarinda samimi olduklari kimselere sarf edebilirler boyle kamusal bir alanda degil.

Gerek inositol gerek baskaca bir destek olsun öncelikle sunu bilmeliyiz ki vucudumuzdaki tum sistemler gibi ureme sistemi de basta bizzat ureme hormonlarinin rol oynadigi sonrasinda ise Modern tip tarafindan belki yeni yeni kesfedilen tiroid ya da sindirim sistemimiz ve hatta psikolojimizden de etkilenen bir sistemdir. Bir kimsenin yumurtlamasi, adet olmasi, adetinin gecikmesi yalnizca kimyasal degil psikolojik sureclerden de etkilenir.

Size hayret verici bir baska seyden bahsedeyim asiri kortizol uretimiyle yasanan pik sonrasinda ureme sisteminde yumurta uretimini tetikleyebildigi icin tecavuz kurbanlarinin ovulasyon doneminin disinda dahi hamile kalma olasiligi yuksektir, ne aci bir tespit.

Burada kisisel seruvenlerimizle birbirimize destek olurken 6 yillik tip ve uzerine kimi zaman bir o kadar uzmanlik egitiminin önüne gecmeye calismadigimi hatirlatmak isterim. Kendisinin avukati olmakla "Bana inositol verdi beni mahvetti lanet olsun Allah kahretsin" demek arasinda fark vardir. Hasta, kendisine yapilan tedavinin neden uygulandigini ve ne sonuc beklendigini sormak ve ogrenmek hakkina sahiptir, bu hasta haklari ile de yasalarca korunur ancak burada bir ya da bir kac siklusta adet gecikmesi yasanmasini boyle cok basite indirgeyici bir yaklasimla ele almak ne akil ne mantikla bagdasir.

Simdiye dek tum anne adaylarinin saygi sevgi cercevesinde burada konustugunu tecrube paylastigini gordum. Bundan sonra da bildirim kutumda bir hekime kahir veya bela okundugunu gormem insallah. Ailesinde cok sayida hekim ve saglikci bulunan, arkadaslarinin buyuk kismi doktor olan, saglik sektoruyle surekli ic ice calisan bir kimse olarak size soyleyebilirim ki hic bir hekim "oh su hastanin adet duzenini bozdum bu hastanin da gebe kalmasini engelledim" diye mutlu olmaz. Yazik ki bazi hekimler icinde bulunduklari sistem neticesinde sizlerle 5 dkdan fazla ilgilenemezler ya da egitimlerinin sınırlıligi nedeniyle sizlere bazi secenekleri sunamazlar. Hekiminize guvenmediniz mi? Sorulariniza doyurucu cevaplar alamadiniz mi? Hekiminizi degistirin anne adaylari. Hekiminizi degistirin. Kahir bela okumayin.

sonuçları paylaşırsanız çok sevinirim bende kaç gün gecikmeli olduğunu yazmaya çalışacağım.:)
Selam yeniden
Bugün detaylıca inositol üzerine yabancı kaynakları dinledim, sadece yumurtlama için değil vücutta stres dengesini de yönetebilen bir aktivatör aslında inositol. Dolayıyla sadece yumurtlama üzerinde değil insülin vb deneler üzerinde de dolaylı etkisi olduğu için bir omega 3’ün görevleri gibi düşünülebilir.

Sanırım ben bu ay gecikmeyi femara ile yaşadım. Çünkü adet birimlerinde 2 3 gün kahve lekelenme oldu. Örneğin bu femara öncesi yoktu dolayısıyla östrojen dengeme etki eden femara arkadaşlar.

Iyi akşamlar hanımlar beni hatırlar mısınız bilmem temmuz ayındaki 6.tedavim negatif olmuştu eylülde tekrar başladık 4 embriyo dondurduk 26 kasım transfer oldu şimdi 5+4 ikizlere hamileyim hala rüyada gibiyim önüme bu topik gelince sizlerle paylaşmak istedim rabbim hepimize sağ salim kucagımiza almayı nasip etsin rabbim isteyen bekleyen evlataşkıyla yanan bütün kadınlara anne ligi tattirsin🤗🤗🤗

Selam yeniden
Bugün detaylıca inositol üzerine yabancı kaynakları dinledim, sadece yumurtlama için değil vücutta stres dengesini de yönetebilen bir aktivatör aslında inositol. Dolayıyla sadece yumurtlama üzerinde değil insülin vb deneler üzerinde de dolaylı etkisi olduğu için bir omega 3’ün görevleri gibi düşünülebilir.

Sanırım ben bu ay gecikmeyi femara ile yaşadım. Çünkü adet birimlerinde 2 3 gün kahve lekelenme oldu. Örneğin bu femara öncesi yoktu dolayısıyla östrojen dengeme etki eden femara arkadaşlar.
Tesekurler cnm bilgilendrme icin . Ben bu ayi bos gecicem birsey kullanmayacagim folik asit d vitamini b vit vs haric .Kurler yapiyordm onceki ay onlari da biraktm. Hic birsey yapmadan bir gozlemlemek istyorm kac gunde gelicek adetim vs gibi daha sonraki ay ona gore hareket ederim ben de tupe gidecegim ama zamanini karar veremedim bir yanim bir iki ay bekke diyor bir yanim zamanin kalmamis acele et diyor .☺️ hepimize her ne yapiyorsak sifa olsun insallah

Iyi akşamlar hanımlar beni hatırlar mısınız bilmem temmuz ayındaki 6.tedavim negatif olmuştu eylülde tekrar başladık 4 embriyo dondurduk 26 kasım transfer oldu şimdi 5+4 ikizlere hamileyim hala rüyada gibiyim önüme bu topik gelince sizlerle paylaşmak istedim rabbim hepimize sağ salim kucagımiza almayı nasip etsin rabbim isteyen bekleyen evlataşkıyla yanan bütün kadınlara anne ligi tattirsin🤗🤗🤗
Oh masllah Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah 🙏 yasiniz kacti ve amh degeriniz ve folikul sayisi? Fikr olsubln bizlere :KK66:

Oh masllah Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah 🙏 yasiniz kacti ve amh degeriniz ve folikul sayisi? Fikr olsubln bizlere :KK66:
Cok teşekkür ederim canım rabbim herkese bu mutluluğu yasatsin nasip etsin inşallah🤗🤗bizde sıkıntı erkek faktörlü taneyle spern çıkıyor onların kalitesi de cok iyi degil 30 yaşındayım amh yada yumurtlama ile sıkıntı yoktu en son tedavi de 20 yumurta toplanmışti 5.güne 4 tane geldi sperm kalitesi iyi olmadığından 5.gune ya hic gelmiyordu yada cok az geliyordu rabbim en kısa zaman da sizede yasatsin size de güzel haberleri paylaşmayı nasip etsin inşallah 🤗🤗🤗😍😘

remziye_06 remziye_06 Remziye hanım size bişey soracaktım. Sağlık sektöründe olduğunuz için bilebilirsiniz belki diye düşündüm. Ben 24. hafta idari izin hakkımı kullanacağım da 23+2 de alabilir miyim yoksa 24. Haftanın bitmesini mi beklemeliyim bilginiz var mı acaba

remziye_06 remziye_06 Remziye hanım size bişey soracaktım. Sağlık sektöründe olduğunuz için bilebilirsiniz belki diye düşündüm. Ben 24. hafta idari izin hakkımı kullanacağım da 23+2 de alabilir miyim yoksa 24. Haftanın bitmesini mi beklemeliyim bilginiz var mı acaba
Doktorunuz en dogrusunu bilir fakat 23. haftaniz bitip 24 basladiginda veriyorlar idare caz yapmasin diye. Yani 24+0 diye basladiginiz hafta.

Merhaba bayanlar benı hatırlarmısınız bilmem hepiniz iyisinizdir insallahh ben çarsamba dan beri hastanede yatıyorum yalancı dogum sancılarım baslamıs morelim cok bozuk haftam cok kucuk

X