Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Herkese selamlar, seker yukleme testi gidisati konusunda sizlerle bilgi paylaşımı yapayim dedim.

Anglo-Saxon ekolde seker yukleme testi 2 asamali oluyor ve genelde 50 grlik glikoz karisimindab 1 saat sonra bozulmus kan sekeri yani 140 ve uzeri cikanlar icin bir hafta sonra 2. test oneriliyor. Onda 75 ya da 100luk yukleme ile q ve 2 saat sonraki cevaplara bakiliyor.

Turkiyede ise daha once tip1 tip 2 diyabeti olmayan, bozulmus aclik glikozu olmayan insulin direnci olmayan bir anne adayina genelde 75 gr tek test yapiliyor ve bu testin 24 ila 27. haftalar arasinda olmasi oneriliyor.

Testten once en az 8 saatlik bir aclik, onceki 3 gun gunde 50 ila 60 gr arasi karbonhidrat aldiginiz bir yeme duzeni oneriliyor. Normal duzeninizin disina cikarsaniz testin yalanci pozitif yalanci negatif vermesi riskini alirsiniz. Testten once su icebilirsiniz ancak su disinda soda, sakiz, sigara, asiri egzersiz yapmayin hepsi de seker metabolizmanizi etkiler.

Aclik kan sekerim de 1 ve 2. saat seviyem de guzel cikti. Bu testi ozellikle yuksek kiloyla hamile kalmis, bir kac tedavi sonrasi gebelik elde etmis, hamileliginde hizla kilo almis annelere tavsiye ediyorlardi artik günümüzde tum anne adaylarina tavsiye ediliyor.
Lutfen siz de kafanizda bir soru isareti varsa doktorunuzla konusun. Sevgilerle.

Otoimmunute vucudun bir nedenle kendine savas acmasi demektir. (burasi cok uzun bir hikaye topigi yormayayim) Ama esinizdeki sperm hasari da elbette uzman bir urolog tarafindan ayrica degerlendirilmelidir. Esinizin sperm morfolojisindaki sorunlar onun metabolik rahatsizliklari, bizzat soerm kanallarindaki sorunlar, radyoaktivite ya da plastik maruziyeti, Testosteron degerleri, fsh degerleri gibi bir cok parametre ile de alakalidir.
Sizin rahminizde ise Cd 56 hucreleri mesela tam da bunu yapar spermleri oldurur ve eger spermler cok sayica fazla ya da hizli degilse tuplere ilerleyemez bile. Cd 56 yuksek oldugu halde dogal yolla gebe kalan annelerde genelde eslerin spermlerinin hem sayisi cok hem hizi yuksektir. Mesela e2 degerinin cok yuksek cikmasi rahimde ve tuplerde asidik ortam demektir o da spermlerin yasamasini zorlastirir.
Selam yeniden
Mesela e2 adetin 3. Günü 51 bu aslında normal sayılıyor kadın doğum uzmanlarına göre fakat bir yandan da bir tık yukarda.
Sizin burada bahsettiğiniz e2 için çok yüksek değer nedir?

Selam yeniden
Mesela e2 adetin 3. Günü 51 bu aslında normal sayılıyor kadın doğum uzmanlarına göre fakat bir yandan da bir tık yukarda.
Sizin burada bahsettiğiniz e2 için çok yüksek değer nedir?
E2 degerimiz bizim disaridan aldigimiz progesteron, ostrojen ve fsh iceren ilaclara oldukca duyarli ve adetin her gununde referansi degisen bir degerdir. O nedenle bir kadin elinde sadece e2 degeri ile gelir ve bu deger normal mi derse ona cevap vermemiz imkansiz olur.

Devam ediyorum. Folikul uyarici bir surec icerisinde olmadigimiz halde luteal fazda e2 degeriniz 200lerin uzerinde ise asidik bir ortamdan bahsetmek mümkündür. O zaman baskaca tetkikleri başvurmak gerekir.

E2 degerimiz bizim disaridan aldigimiz progesteron, ostrojen ve fsh iceren ilaclara oldukca duyarli ve adetin her gununde referansi degisen bir degerdir. O nedenle bir kadin elinde sadece e2 degeri ile gelir ve bu deger normal mi derse ona cevap vermemiz imkansiz olur.

Devam ediyorum. Folikul uyarici bir surec icerisinde olmadigimiz halde luteal fazda e2 degeriniz 200lerin uzerinde ise asidik bir ortamdan bahsetmek mümkündür. O zaman baskaca tetkikleri başvurmak gerekir.
Ben henüz bir tedavi sürecinde değilim herhangi bir ilaç almıyorum.

Son cümlenize göre ilişki kurabildim, teşekkürler ✌🏻

Adetinizin 3. gunu degeriniz bu baglamda bize bir sey soylemez. Menapozda olmadiginizi ifade eder ama zaten adetinizin 3. gunudur.
Folikül uyarıcı olunmayan bir dönem yazdığınız için o adet dönemi olarak düşündüm, adet dönemi dışında hiç e2 baktırmadım. Hangi periyotlarda takip edebilirim?

Merhabalar remziye hanim E2 konusunda bilgilisiniz .Benim de E2 7 cikti cok dusuk ama duzenli adet goruyorum.buE2 her ay degisebilen birsey mi ? Drlar tup bebek tedavisinde E2 ye takiliyor mu?

Benim de adetin 2. Mi 3. Cu mu gunu mu ne bakilmisti.E2 ne zaman olctrmek gerekir?

Benim doktora yaptigim donemde ve simdi de makaleleri ele alirken bir kac hususa dikkat ederiz, bunlardan ilki Tip alanındaki calismalarin neticesinde elde edilen makalelerin PubMed'de bir kabulu olmasidir. Pubmed makalesi degilse bir ulkenin bakanligi ya da resmi saglik kurulusu tarafindan onaylanmis bir arastirmasi olmasidir. Takdir edersiniz ki dunyada da bir cok calismanin sponsoru ilac sirketleridir ve bu nedenle kendi urunlerini bilimsel olarak parlatmak icin cok asiri istekli de olabilirler. Inositol, progesteron gibi dogal iceriklerin patentini almak mumkun olmadigi icin genelde firmalar bu iceriklerden cok ozellestirilmis bazi urunleri piyasaya surmekten yanadir.

Inositol konusunda yaptigim arastirmalar neticesinde yumurta kalitesine hem dogrudan hem dolayli katkilarinin kanitlanmis olmasi nedeniyle, goruslerinize katilmamakla beraber (forumdaki mesajlarda inositol ve DHEA konusundaki bazi calismalarin ozetlerini paylasmistim) bilimsel arastirma ve rasyonel akil yurutme cabanizi takdir ediyorum. Eger yumurtalarin yalnizca sayisi uzerinden bir calisma olduysa hatali olmus ama makalenin linki varsa okumaktan zevk alirim.

Menstruasyon dongusunun duzensizlesmesi icin ise 3 cevabim var. 1. Amerikadaki forumlara yazan kadinlar da bizler gibi yardimci ureme teknikleri konusunda tedavi ya da tedaviye hazirlik asamasinda sorunlarine internette cozum arayan kadinlar. 2. Infertilite surecinin yarattigi psikolojinin en onemli etkilerinden biri de adetimizi duzensiz hale getirmesidir, tedavi ya da hazirlik asamasinda iseniz bu dengesizlik son derece normaldir, (hic bir baska ilac kullanmiyorsaniz bile) ve 3. Dongulerinizin uzamasi eger bir endometrial kalinlik gibi istenmeyen bir surece ilerlemiyorsa tam da luteal faz yetmezliginden kurtulmaniz ve olgun oositlere kavusmaniz anlamina gelebilir ki bu da inositolun isini yaptigini gosterir.
Umarim guzel sonuclar elde edersiniz.
Merhabalar tekrar,
Makale/araştırma Pub med makalesi.Linki bırakıyorym

Results: Total length of the stimulation was similar between the two groups. Nevertheless, total amount of gonadotropins used to reach follicular maturation was found significantly lower in group B. In addition, the number of oocytes retrieved was significantly reduced in the group pretreated with myo-inositol. Clinical pregnancy and implantation rate were not significantly different in the two groups.

Conclusions: Our findings suggest that the addition of myo-inositol to folic acid in non PCOS-patients undergoing multiple follicular stimulation for in-vitro fertilization may reduce the numbers of mature oocytes and the dosage of rFSH whilst maintaining clinical pregnancy rate. Further, a trend in favor of increased incidence of implantation in the group pretreated with myo-inositol was apparent in this study. Further investigations are warranted to clarify this pharmacological approach, and the benefit it may hold for patients.

Pcos olmayıp 3 ay tüp bebek tedavisi öncesi myo inositol kullanılan bayanlarda oocytes sayısı ve olgunluğu belirgin bir şekilde düşmüştür , klinik hamileleik oranlarında iki gruptada çok farklılık görülmemeiştir diyor.

Hayatımda 1,2 gün bile gecikmeyen adetim 4. günü gecikiyor.
Kullandığım diğer vitaminler daha önceden ara ara alıp kullandığım vitaminler .Değişik olarak kullandığım tek şey yüksek dozda yani 2000 mg myo inositol oldu.
ilk ay çok aşırı stres yapmıştım şimdi stres hiç yok. Hatta çok rahat bir hayatım var çalışmıyorum evdeyim günlerim kitap okumakla meditasyonla film izlemek yemek ve temzlik arası geçiyor. Stresten şu an çok uzağım yani:)
Dedğiniz gibi Amerikadaki forumlardaki kadınlarda bizim gibi tecrübelerini paylaşıp çözüm arıyor bizim forumdan pek farkı yok.
Benim gibi pcoslu olmayıp Myo inositol kullanan en az on, on beş kişi yorum yapmış .Myo inositol kullanmaya başladım adetim hiç gecikmezdi cok gecikti hamile değilim diye. Kiminin 40-50 günler arası gelmiş. Ciddi bir sistemsel değişikliğe sebebiyet vermiş. Ben de burda sizin gibi okuduklarımı yazıyorum .
Myo inositol serum androjen seviyelerini düşürüyor , sanırım Pcoslu bayanlarda işe yaramasının bir sebebi de bu.
Benim zaten androjen seviyelerim düşük bir de bunu kullanmışım.
Androjen seviyelerini yükseltmek için DHEA öneriliyor. Myo inositol bunun tam tam tersini yapıyormus.
Beklemedeyim test yaptım kesinlkle hamile değilim adet olacağım hissediyorum ama sistemimi bozdgunu da hissediyorum.

Merhabalar tekrar,

Results: Total length of the stimulation was similar between the two groups. Nevertheless, total amount of gonadotropins used to reach follicular maturation was found significantly lower in group B. In addition, the number of oocytes retrieved was significantly reduced in the group pretreated with myo-inositol. Clinical pregnancy and implantation rate were not significantly different in the two groups.

Conclusions: Our findings suggest that the addition of myo-inositol to folic acid in non PCOS-patients undergoing multiple follicular stimulation for in-vitro fertilization may reduce the numbers of mature oocytes and the dosage of rFSH whilst maintaining clinical pregnancy rate. Further, a trend in favor of increased incidence of implantation in the group pretreated with myo-inositol was apparent in this study. Further investigations are warranted to clarify this pharmacological approach, and the benefit it may hold for patients.

Pcos olmayıp 3 ay tüp bebek tedavisi öncesi myo inositol kullanılan bayanlarda oocytes sayısı ve olgunluğu belirgin bir şekilde düşmüştür , klinik hamileleik oranlarında iki gruptada çok farklılık görülmemeiştir diyor.

Kullandığım diğer vitaminler daha önceden ara ara alıp kullandığım vitaminler .Değişik olarak kullandığım tek şey yüksek dozda yani 2000 mg myo inositol oldu.
ilk ay çok aşırı stres yapmıştım şimdi stres hiç yok. Hatta çok rahat bir hayatım var çalışmıyorum evdeyim günlerim kitap okumakla meditasyonla film izlemek yemek ve temzlik arası geçiyor. Stresten şu an çok uzağım yani:)
Dedğiniz gibi Amerikadaki forumlardaki kadınlarda bizim gibi tecrübelerini paylaşıp çözüm arıyor bizim forumdan pek farkı yok.
Benim gibi pcoslu olmayıp Myo inositol kullanan en az on, on beş kişi yorum yapmış .Myo inositol kullanmaya başladım adetim hiç gecikmezdi cok gecikti hamile değilim diye. Kiminin 40-50 günler arası gelmiş. Ciddi bir sistemsel değişikliğe sebebiyet vermiş. Ben de burda sizin gibi okuduklarımı yazıyorum .
Myo inositol serum androjen seviyelerini düşürüyor , sanırım Pcoslu bayanlarda işe yaramasının bir sebebi de bu.
Androjen seviyelerini yükseltmek için DHEA öneriliyor. Myo inositol bunun tam tam tersini yapıyormus.
Beklemedeyim test yaptım kesinlkle hamile değilim adet olacağım hissediyorum ama sistemimi bozdgunu da hissediyorum.
Selamlar 🌿
Makale için teşekkürler.
Ben de bu ay maxijuno ya başladım. Pco değilim sadece açıklanamayan infertilite de destek amaçlı kullanıyorum. Geçen 40 gün infolic combi kullandım o da inositol içeriyor. 40 günlük periyotta adet gecikmesi yaşamadım.

Maxijuno ya bu siklusta başladım, henüz sonuçlarını bilmiyorum ama gözlüyor olacağım.

Dedig
Merhabalar tekrar,

Cok tesekkurler makaleyi okudum. Daha evvel de soyledigim gibi, myo inositolun pcos olmayan hastalarda da kullanilmasini birden fazla yarari acisindan destekliyorum. Bu konuda fikrim degismedi. Kendi vucudunuzu en iyi sekilde taniyacaginizi dusunerek umarim dogru yolu bulursunuz. Ben yine de diğer tum veriler sabit kalmak uzere pcoslu olmayan kizkardesim bir anne adayi olsaydi inositol tavsiye eder miydim? Kesinlikle evet.

DHEA ise cok kez soyledigim gibi coook ama cok farkli bir konu, o konuda da yazilarim var. Ben kullanilmasinin kesinlikle neredeyse 3 gunde bir hormon seviyelerini kontrol ederek dikkatle verilmesi taraftariyim bu oncul hormonlar farkli ostrojen yolaklari tarafindan absorbe edilir ve donusurler. Hastayi cok iyi bilen bir endokronolog ve kadin dogumcu beraber ayarlamali dhea dozunu. Yoksa iyot gibi mucize beklerken felaket olur.

Dedig
Cok tesekkurler makaleyi okudum. Daha evvel de soyledigim gibi, myo inositolun pcos olmayan hastalarda da kullanilmasini birden fazla yarari acisindan destekliyorum. Bu konuda fikrim degismedi. Kendi vucudunuzu en iyi sekilde taniyacaginizi dusunerek umarim dogru yolu bulursunuz. Ben yine de diğer tum veriler sabit kalmak uzere pcoslu olmayan kizkardesim bir anne adayi olsaydi inositol tavsiye eder miydim? Kesinlikle evet.

DHEA ise cok kez soyledigim gibi coook ama cok farkli bir konu, o konuda da yazilarim var. Ben kullanilmasinin kesinlikle neredeyse 3 gunde bir hormon seviyelerini kontrol ederek dikkatle verilmesi taraftariyim bu oncul hormonlar farkli ostrojen yolaklari tarafindan absorbe edilir ve donusurler. Hastayi cok iyi bilen bir endokronolog ve kadin dogumcu beraber ayarlamali dhea dozunu. Yoksa iyot gibi mucize beklerken felaket olur.
Açıkçası ben de bu bakış açısındayım, benim amh düşüklüğüm yok dolayısıyla doğrudan dhea bağlantılı süreçte değilim.
Gene de gözlemlerimi yazacağım.
Benim doktorum dhea bile ölçmedi amh düzeyimi görünce, bazen merak ediyorum ama bu hormon olduğu için sizin ile aynı fikirdeyim.

Açıkçası ben de bu bakış açısındayım, benim amh düşüklüğüm yok dolayısıyla doğrudan dhea bağlantılı süreçte değilim.
Gene de gözlemlerimi yazacağım.
Benim doktorum dhea bile ölçmedi amh düzeyimi görünce, bazen merak ediyorum ama bu hormon olduğu için sizin ile aynı fikirdeyim.
Testesteron ve serbest testesteron ve dhea so-4 seviyenizi beraber olcturup takip ederek bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz. Tabii ki size kalmis.

Testesteron ve serbest testesteron ve dhea so-4 seviyenizi beraber olcturup takip ederek bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz. Tabii ki size kalmis.
Bunlar aklımda doktoruma da özellikle sorduğumda amh 3.17 ve düzenli adetlerim olduğu için bunların bize fikir vermeyeceğini belirtti. Tabi bu ay baktırmayı planladım ama bunlara ilişkin problem yüzdesi düşük görünüyor.

Bunlar aklımda doktoruma da özellikle sorduğumda amh 3.17 ve düzenli adetlerim olduğu için bunların bize fikir vermeyeceğini belirtti. Tabi bu ay baktırmayı planladım ama bunlara ilişkin problem yüzdesi düşük görünüyor.
Eger dhea-so4 seviyeniz 150 altinda ise, amh seviyeniz 3.17 olsa dahi kotu ostrojenin vucuttan paketlenip atilmasi yani ostrojen metabolizmasinda bir sorun oldugu anlamina gelir. Eger siz bu konuda yani tipta ostrojen dominansi dedigimiz konuda bir sorun yasamiyorsaniz ve infertiliteniz bundan kaynakli degilse ki aciklanamayan infertilitenin bir nedeni de bu olabilir, bu acidan incelemeye gerek yoktur. Ostrojen metabolizmasi hakkinda bizi cok aydinlatan hakiki test ise DUTCH testidir, Turkiye'de henuz yapilamiyor biz ornekleri yurtdisina gonderiyoruz.

Eger dhea-so4 seviyeniz 150 altinda ise, amh seviyeniz 3.17 olsa dahi kotu ostrojenin vucuttan paketlenip atilmasi yani ostrojen metabolizmasinda bir sorun oldugu anlamina gelir. Eger siz bu konuda yani tipta ostrojen dominansi dedigimiz konuda bir sorun yasamiyorsaniz ve infertiliteniz bundan kaynakli degilse ki aciklanamayan infertilitenin bir nedeni de bu olabilir, bu acidan incelemeye gerek yoktur. Ostrojen metabolizmasi hakkinda bizi cok aydinlatan hakiki test ise DUTCH testidir, Turkiye'de henuz yapilamiyor biz ornekleri yurtdisina gonderiyoruz.
Bağlantıyı anladım teşekkürler, adet olursam inceleyeceğim değeri.
Siz nerede çalışıyorsunuz eğer özel ise mesaj ile bilgi verirseniz mutlu olurum.
Sizin tüp bebek nedeniniz nedir? Beni bu noktada açıklanamayan infertilite çok yordu dolayıyla derin okumakta yapıp kişilere detay sormaya çalışıyorum. Eğer cevabı paylaşmak istemezseniz anlarım 🍃

Selamlar 🌿
Makale için teşekkürler.
Ben de bu ay maxijuno ya başladım. Pco değilim sadece açıklanamayan infertilite de destek amaçlı kullanıyorum. Geçen 40 gün infolic combi kullandım o da inositol içeriyor. 40 günlük periyotta adet gecikmesi yaşamadım.

Maxijuno ya bu siklusta başladım, henüz sonuçlarını bilmiyorum ama gözlüyor olacağım.
sonuçları paylaşırsanız çok sevinirim bende kaç gün gecikmeli olduğunu yazmaya çalışacağım.:)

sonuçları paylaşırsanız çok sevinirim bende kaç gün gecikmeli olduğunu yazmaya çalışacağım.:)
Tabi, bana kalırsa bünyeden bünyeye de değişiyor olabilir.
İnofolic combi de ne kadar inositol var bir bakayım bu detayı da yazarım 🍃

550 gr inositol içeriyor 📌

Dedig

Remziye hanım tekrara merhabalar:)
Değerli cevaplarınız ve vaktiniz için ben teşekür ederim asıl.
Ben şimdilik tedbir amaçlı bıraktım kendimi gözlemliyor olacağım.
E2 hakkında biraz bilgi almam mümkün mü sizden ? Hangi gün baktrmak doğru olur. Ben sanırımikinci yada üçüncü günü ölçüm yaptrmştım çok düşük çıktı 7 küsürdü.

Dedig

E2 her ay değişebilen bir değermidir düzelme ihtimali var mıdır?
DHEA ölçümü ne zaman olmalı.Değerlerin neden yüksek yada düşük olduğu ile ilgili bize bilgi verirmi ?
Benim fsh 18 amh ilk ölçüm 0.10 ikinci 0.07 çıktı diğer değerlerim Tsh T3 T4 iyi. Prolaktin ve lh sınırlar içinde yüksek Fakat üç dört tane folikül, 2 tane de yumurta göründü.
Ben de açıkçası yumurta kalitesin arrtırmak için başlamıştım bu vitamine.
Henüz 2. ayım denemelerde daha önce çocuk istemedik .Şimdi de biraz geç kalmışım anlaşılan. Yolum tüp bebeğe doğru gidicek gibi ama ben önden vücudu hazırlayıp sağlıklı beslenme ( Gluten yok, slow ve low carb, kafeini çay dahil bıraktım, bol sebze meyve protein ve günlük 45 dakika tempolu yürüyüşle )ile önden hazırlık yapmak istedim.
Baktırmam gereken başka birşey var mı?

X