• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Benim bebekler ne kadar versem içmiyor. İlk etapta bende siz gibiydim sanki versem hep içecekmiş gibi hatta evdekilerle kavga ediyordum. Ver diyorlar diye. Sonra birgün bi baktım dudaklarını sıkı sıkı büzüyorlar almıyorlar. O günden sonra rahat ettim doyunca dudak büzüp almıyorlar. Ne edersen et veremezsin ikiside aynı şekilde yapıyor 😂
Kesinlikle katılıyorum. Ben kızıma biberonla mama veriyorum bazen az kalıyor biberonda içerken agzindan atıyor ağzından kaydiriyor biberonu. Biberonu çektiğimde daha agzina sokamiyorum. Kapatıyor 🤣 o yüzden yiyebildigi Kadar verin.

Biz henüz o seviyeye gelemedik canım 1 ay kontrolünde göreceğiz 😊 ilk başta çok kilo kaybettik 11 günlükken doğum kilosuna dönememişlerdi. İkizler haftasında da doğsa prematüre gibi geç adapte olurlar dedi doktor. Biriyle emme konusunda anlaştık şükür diğeri kafasına nasıl eserse çok haraketli bir bebek zaten memede bile zaptedemiyorum🤣
Ay canım sen de doğum yaptın da onlarla uğraşıyorsun ey gidi 🤣 yerim senin ikizlerini. Kuzum ne güzel memeni alıyor. Benim ilk ay çok güzel meme ve ardından mama öyle güzel düzen olusturmustuk ki. Sonra bir şeyler oldu almadı. 🤣 Benimki iki aylık oldu ama sor bu iki ay nasıl geçti kimi zaman çok mızmız yaramaz kimi zaman çok sakin 🤣

Canım bebeklerin metabolizmasıda etken. Benim bebeklerim doğum kilolarından vermediler mesela hatta bir hafta kuvöz de kaldılar zayıflarlar diye ödüm kopuyordu. Oğlum 150 gr kızım 250 gr alarak kuvözden çıktıklar. Ben mama meme gittiğim için mi bilmiyorum kilo alımları maşallah çok iyi eve çıktıktan sonra üç gün sonra ilk gittik kız üç günde evde 200 gr almıştı oğlum da aynı şekilde. 35 günlük en son gittiğimiz de ikiside 1500 gr almışlardı. Adil davranmaya çok özen gösteriyorum birgün biri fazladan anne sütü içse ertesi gün diğerine ağırlık veriyorum 😂 bizde 90 cc yiyoruz 2.5 3 saatte bir. 2 saatte verirsem 60 veriyorum. Gecede bugün 4 saat sonra uyandılar 90 verdim bir turda beş dakika emzirme yaptım yattılar.
Anladım canım ne güzel benim kız 3600 doğmuştu doğduktan sonra beşinci gün 3600 olmuştu. 5 günde doğum kilosuna ulaştı Allah'tan. Ama senin bebiklere maşallah nazar değmesin ne güzel iştahlı bebek en sevdiğim 🤣 benimki de iştahlı zaten mememi o yüzden reddetti. Ama öyle fazla değil kararında yiyor 🤣 bence senin sütun olanlara iyi yaramış kuzum maşallah inşallah sütun artarak gelir hep .
Benim kızda süt alerjisi çıkınca doktor süt, sütun kullanıldığı bütün yiyecekler, et yumurta yemeceksin dedi. Benim de sütüm çok azdı ve son zamanlar ağzına bile almadı. Bir de çok zayıfladım doğumdan sonra . Bu sebeplerden dolayı bu ürünleri yememezlik yapmadım emzirmedim leş ettim psikolojik olarak çok yıpranıyor insan her meme teklifinde cırım cırım cırlıyordu 😒🥺

3 gündür bizde ne gündüz ne gece uyku yok kızlar. Gaz sancısı çekiyoruz hatta öyle kıvranıyor ki yavrum arada fışkırarak kustu 1-2 kere. Acaba mamadan mı? Aptamil veriyorum forumlarda gaz yaptı yazanlar olmuş, smilac ya da hippe geçip gazdan kurtulanlar olmuş. Siz deneyimlediniz mi böyle bir şey? Bir de gaz bende de oluyor, Hipp’in anne sütü artırıcı çayını içiyorum sanki o yapıyor gazı benden de sütle miniğime geçiyor olabilir. Şimdilik çayı kestim ve eğer önerileriniz olursa mamayı da değiştirebilirim.
Eşim de o çaydan almış. Ben de ne gaz yapıyo diyodum. Nasıl olcak bilmiyorum

Bende öyle yaptım canım ama sanki doymuyo gibi vermezsem yine aranıyor aç diye verdim bende😒
Ben de aynı şeyi yapıyorum önce meme sonra doymuyor diye mama veriyorum ve aynı şeyi biz de yaşadık yavrum 3-4kez fışkırarak kustu🥺 belki de sütümüze güvenip mamayı azaltmalıyız
Aynı şeyi bi hep yaşıyoruz. Sürekli emmek istiyo ağlıyo yıkıyo ortalığı. Sonra da kusuyo. Ben de emzik veriyorum öyle olduğunda ama içim bu sefer de ya doymadıysa diyo. Bir aydır Hala oturtamadım düzeni. Sütüm de azdıya ondan sanırım emin olamıyorum

Anladım canım ne güzel benim kız 3600 doğmuştu doğduktan sonra beşinci gün 3600 olmuştu. 5 günde doğum kilosuna ulaştı Allah'tan. Ama senin bebiklere maşallah nazar değmesin ne güzel iştahlı bebek en sevdiğim 🤣 benimki de iştahlı zaten mememi o yüzden reddetti. Ama öyle fazla değil kararında yiyor 🤣 bence senin sütun olanlara iyi yaramış kuzum maşallah inşallah sütun artarak gelir hep .
Benim kızda süt alerjisi çıkınca doktor süt, sütun kullanıldığı bütün yiyecekler, et yumurta yemeceksin dedi. Benim de sütüm çok azdı ve son zamanlar ağzına bile almadı. Bir de çok zayıfladım doğumdan sonra . Bu sebeplerden dolayı bu ürünleri yememezlik yapmadım emzirmedim leş ettim psikolojik olarak çok yıpranıyor insan her meme teklifinde cırım cırım cırlıyordu 😒🥺
Ya canım et yemezsen nasıl süt olacak. Dediklerinin hepsi süt yapan şeyler. Neyse üzme kendini mama iyiki var. Sütüm gittiği yere kadar devam edeceğim canım 🙏

Eşim de o çaydan almış. Ben de ne gaz yapıyo diyodum. Nasıl olcak bilmiyorum
Canım ben 2-3gündür hipp stilltea’yi içmeyi bıraktım onun yerine rezeneye devam ediyorum dünden beri bebeğim rahat çok şükür 🙏🏻 istersen sen de içme bir kaç gün bir dene bakalım

Aynı şeyi bi hep yaşıyoruz. Sürekli emmek istiyo ağlıyo yıkıyo ortalığı. Sonra da kusuyo. Ben de emzik veriyorum öyle olduğunda ama içim bu sefer de ya doymadıysa diyo. Bir aydır Hala oturtamadım düzeni. Sütüm de azdıya ondan sanırım emin olamıyorum
Benimki zaten 2 bebeğe yetmiyodur canım yeni yeni birbirimizi tanıyoruz emmeyen bebeğimin derdini anladım meme taş gibi dolu dolu değilse emmek istemiyor. Ozaman mama vermek gerekiyor sadece. 1 ay kontrolünde görcez bakalım merakla bekliyorum büyüdüklerinin farkındayım ama ne durumdayız bilmiyorum 😅

Canım ben 2-3gündür hipp stilltea’yi içmeyi bıraktım onun yerine rezeneye devam ediyorum dünden beri bebeğim rahat çok şükür 🙏🏻 istersen sen de içme bir kaç gün bir dene bakalım
Bestlak kullanıyo musun canım onun içinde de rezene ekstresi falan var ben hiç ayrıca çay içmedim şükür iyi geldi şimdi emzirme danışmanının söylediği bir takviye daha var galactago onu aldım gelince deneyeceğim. Bana memeyi daha hızlı dolduruyor gibi geldi

Ay canım sen de doğum yaptın da onlarla uğraşıyorsun ey gidi 🤣 yerim senin ikizlerini. Kuzum ne güzel memeni alıyor. Benim ilk ay çok güzel meme ve ardından mama öyle güzel düzen olusturmustuk ki. Sonra bir şeyler oldu almadı. 🤣 Benimki iki aylık oldu ama sor bu iki ay nasıl geçti kimi zaman çok mızmız yaramaz kimi zaman çok sakin 🤣
Yaa evet canım zaman o kadar hızlı geçiyorki doğdularda 18 günlük oldular bile bazen bakıp nasıl ya ben annemi oldum hemde iki çocuk diye şok oluyorum. Emme konusunda tam 2 hafta uğraştım canım önce kilo çok kaybettiler biberon verdik memeyi almadılar bu seferde. Biberon verene kadarki tüm uğraşlarım çöp oldu. Sonra yine kaşık biberon katater enjektör günlerce uğraştık. Daha yeni yeni emmeyi öğrenmeye başladılar. Ama çok tembeller yine mamayı biberonla verince tekrar meme tutarken savaş veriyoruz. Eğer memeyi tamamen reddetmiyorsa mamayı kataterle memeden emerken vermeyi dene kuzum öyle öyle emmeyi öğreniyorlar. Ben en son boşuna mı uğraşıyorum diye sinir krizi geçirip emzirmeme kararı almıştım arada geliyolar bana da🤣

Kuzum benim emmeyen oğlanda öyle biraz obur diğeri gibi değil. Süt az gelince almaya çalışıyo tekrar tekrar bırakıyor en son olay çıkarıyo😄 biz ona emerken bi taraftan kataterle mama yada sağılmış süt verdik ağzına dolu dolu gelince emmeye devam ettti

Hayoro
Kızlaaaaaaaaarrr! Ben bu cuma doğuruyorum ya 😍 ameliyathane ayarlamada bi sıkıntı çıkmazsa cuma 11de alacaklar inşallah. Bebelerin biri 2700, biri 2850. Doktorum bana acıdığı için haftaya bırakmadı aklım sende kalır çok ağırlaştın dedi 😄 heyecan bastı, dua edin 🤗
Hayırlısı ile kazasız belasız kucağına al canım. Mis kokularını çek içine 🙏🙏👫

Kızlaaaaaaaaarrr! Ben bu cuma doğuruyorum ya 😍 ameliyathane ayarlamada bi sıkıntı çıkmazsa cuma 11de alacaklar inşallah. Bebelerin biri 2700, biri 2850. Doktorum bana acıdığı için haftaya bırakmadı aklım sende kalır çok ağırlaştın dedi 😄 heyecan bastı, dua edin 🤗
Yaa oda iyiymiş hadi inşallah sağlıkla gelsinler benimki sağolsun bana hiç acımadı 🤣🤣

Hadi bakalım hayırlısıyla sende al bebisleri kucağına cnm 🥰

2. Ay aşısı için öneriniz var mı Kızlar?? Nesir Nesir Jhulia Jhulia 10 gün sonra gideceğiz. Stresi başladı.
Aşılar halsizlik bitkinlik yaptı istah azaldı mide bulantısı oldu ama ateş yapmadı.3 gün etkisi sürdü.asiya gitmeden yıkayın 3 gün banyo yasak verem asisindan dolayi. Verem asisi hergun farklı sağlık ocağında yapiliyormus açılıp bı kaç saat içinde tüketilmesi gerektiği için beni arayıp bilgilendirmislerdi sizde gününü öğrenip ona göre gidebilirsiniz yoksa iki kez gitmek zorunda kalabilirsiniz.İğnenin biri çok yakıyor çok ağladı kızım. Rotavirüs aşısını da bir hafta sonrasında yaptirabildim ondan sonrada kaka yapmamaya basladi hergun yapardı 2 günde 1 oldu 3. Günü olacak yarın daha yapmadi huzursuz oluyor.aklima gelenler bunlar

Back