• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Canim gözünaydın doğumun güzel geçmiş darisi başımıza bas agrin icin doktorunla görüştün mu genelde sezeryanda narkozdan dolayı olmaz mi bas ağrısı 🤔
Inş sizinde güzel geçer . Yaşadığım yerde doğumun gercekpesmesine saniyeler kala belden spinal yapıyorlar sanırsam dikişi hissetmemek için. Evet sordum doktora iğnenin yan etkisi olmuş ağrı kesiciler verdi nescafe ve bol su ama şimdilik uzanma dışın da hiç biri kâr etmiyor . Bebeği emzirirk3b çok zorluk çekiyorum uzanamam malesef

Evet tek bebek doktorum illa sezeryan demedi ama bende normal dogum yapacak cesaret yok sanırım kararliyim yaparim dersen normal yaptririm dedi hakkimda hayırlısı hangisiyse o olsun tabi ama bi korkuda var her. Ikisinden de
Canım tek bebek olsa ben en azından denemek isterdim normal doğumu çok kolayda olabilir sonuçta olmazsa zaten sezaryen olur

Benim de öyle cok uyudugu söylenemez gündüz. Sürekli emmek istiyor memede yatıyor koydugum an tekrar uyanıyor🤦🏼‍♀️ Normalde aksam 7-8 gibi banyo yaptırıyorduk bu gece 11 de yaptırdık iyi yattı masallah

Ben saat kurmayı bıraktım canım saolsun oğluş acıktıgında kalkıyor dun saat bası kalktı mesela ama bu gece 3 saat uyumus sonra tekrar saat bası
Benimde ayni canim surekli memede olmak istyo orda uyuyum dyo besigine ytrinca agliyor 40 dan sonra duzelir diyolr insallah

Gunaydin kizlar ben dun gece tuvalete kalktim ve peceteme cok acik pembe leke geldi ama daha sonra beyaz akintim geldi sabaha kadar zaten uyuyamiyordum iyce uykum kacti tuvalet yatak arasi mekik dokudum ağrım sancim bisey yok normal arada vuran agrilar haric doktoruma yazdım cevap bekliyorum doğum nişanı dedikleri olabilir mi acaba ağrısız sancisiz birden doğurmam heralde bide sezeryan düşünüyodum bi sitres sardiki geceden beri :110:
Canim benim nisanim sumuksu kahverengi pembe karisikti 3 gun boyunca geldi sonra dogum yptim zaten nisan olabilir doktor ne dedi

Canim benim nisanim sumuksu kahverengi pembe karisikti 3 gun boyunca geldi sonra dogum yptim zaten nisan olabilir doktor ne dedi
Hala dönmedi cok yogun belliki agrim falanda yok oyle belirgin ama yarin giderim yinede benim lekem o hafif bi pembeydi sonrasi beyaz akinti oldu belkide nişan degildi

Canım tek bebek olsa ben en azından denemek isterdim normal doğumu çok kolayda olabilir sonuçta olmazsa zaten sezaryen olur
Haklısın ya aslinda bende cok istiyorum normal doğum ama cok panik bi insanm hersey yolundayken bile ben panigimle terse cekerim diye korkuyorum

Inş sizinde güzel geçer . Yaşadığım yerde doğumun gercekpesmesine saniyeler kala belden spinal yapıyorlar sanırsam dikişi hissetmemek için. Evet sordum doktora iğnenin yan etkisi olmuş ağrı kesiciler verdi nescafe ve bol su ama şimdilik uzanma dışın da hiç biri kâr etmiyor . Bebeği emzirirk3b çok zorluk çekiyorum uzanamam malesef
Ondandir baş ağrın ben ignesiz normal dogum sandim ınsallah çabucak gecer Allah yardimcin olsun

Sünnet yaptırmayı düşünen var mı kızlar biz yarına randevu aldık bakalım ne dıcek doktor
Ben çocuk cerrahi hemşiresi olarak yenidoğan sünnetini önermiyorum başka bir ek sıkıntısı olmadıktan sonra. Sonrasında çiş deliğinde daralma yapışıklık ve bez den dolayı enfeksiyon riski var. Bizim hocalarda önermiyo.

Haklısın ya aslinda bende cok istiyorum normal doğum ama cok panik bi insanm hersey yolundayken bile ben panigimle terse cekerim diye korkuyorum
Sancıyla baş etme yöntemi nefes ve gebeyi kendi haline bırakmak diyebilirim oda da şekilden şekile girdim yere oturdum comeldim hastane yatağını tuttum son 5 dk bu halde diyebilirim

Sancıyla baş etme yöntemi nefes ve gebeyi kendi haline bırakmak diyebilirim oda da şekilden şekile girdim yere oturdum comeldim hastane yatağını tuttum son 5 dk bu halde diyebilirim
Tedirgin olmamin bi sebebide hamileligim anneme cekti aşırı bulantıli eger dogumda da ona cekersem annemin dogumlari cok zor oluyomuş

Ben çocuk cerrahi hemşiresi olarak yenidoğan sünnetini önermiyorum başka bir ek sıkıntısı olmadıktan sonra. Sonrasında çiş deliğinde daralma yapışıklık ve bez den dolayı enfeksiyon riski var. Bizim hocalarda önermiyo.
Peki ne zmn yapilmasini uygun buluyolar cnm bu ara pek bi gündemde bebek sünneti daha iyi cabuk iylesiyo falan diye oneriliyo halk arasinda mesela bende bebekken düşünüyodum ama yazini okuyunca şaşırdım

39+4 teydim sanırsam.3110 dogdu. Kendi t3crubemi şöyle anlatabilirim bekleemdigim derecede hızlı oldu galiba. Sancim ilk etapta ter basması şeklindeydi . Sonra takip ettim bu ter basmaları nsl diye düzenli vakitlerdeydi. Sonra baktm dk düştükce belime ve aşağı kısma ağrılar girmeye başladı 7 dk da birde banyoya kostüm sıcak duş ve son temizlenme. 7 ve 5 dk arasında değişiyordu o sıralarda hastaneye gittik acil de doktor 2 cm açılma ddi doktorumla bilgi verildi yatisim yapıldı işin kötüsü doktorumun o günlerde işi vardı yetisemeyebilirim demişti ama çok şükür yoldaydi yetişti 🤭 odamda şancı çekerken ben sifasina inandgm meryem ana otunu devreye soktum artik ağrılar şiddetlenince de epidural diye soylenmelere başladım acil doktoru kontrole geldi artik 1 dk da bi falandı beni ikna ediyor vallahi kafa aşağı da sadece doktorunu bekliyrouz ameliyathane icin diye şükür girduk doktorum muayene etti önlüğünü giyerken sakin ıkınma diyor du her an dogruabilirdm demekki çatal pozisyonuna gelince ikindm 2 ya da 3 ikinma da geldi şükür epizyotomisiz suni sancısız güzel bi doğum oldu ama sonrası için tadını çıkaramıyorum şiddetli baş agrım var 😣
Çok güzel olmuş hem de epizyotomisiz maşallah

Tedirgin olmamin bi sebebide hamileligim anneme cekti aşırı bulantıli eger dogumda da ona cekersem annemin dogumlari cok zor oluyomuş
Herkes kendine özel sanırsam annen öyle diye sende olmazsn ama psikoloji mühim hazırlamak lazm ben bunu yapabilirim dayanbilurim sonunda bitecek ve yavruma kavusagm kendi kendini motive etmelisin

Çok güzel olmuş hem de epizyotomisiz maşallah
Elhamd. Bi hikayem vardı paylaşmıştım. Onunda etkisi vardır tabi muhtemelen. Geçen yıl haziran gibi yine doğum yaptım tedaviyle hamile kalmıştım doktor bebeğin hasta olduğunu yasamayacagibi söylemişti yine de sabırla bekledik doğumu şükür o da kolay geçmişti ama o zaman biraz kesik yapılmıştı. Tabi sonu dedikleri gibi oldu bebeğim 5 gün sonra melek oldu. Rabbimin mucizesiyle hemen hamile kaldım peşpeşe doğum epizyotomisiz olmasına sebep olmuş olabilir.tabi kendimde evde pilates falan yapmıştım ama virüs sagolsn sonra evin içinde tıkalı kaldık yürümeyi bile unutmusum

Peki ne zmn yapilmasini uygun buluyolar cnm bu ara pek bi gündemde bebek sünneti daha iyi cabuk iylesiyo falan diye oneriliyo halk arasinda mesela bende bebekken düşünüyodum ama yazini okuyunca şaşırdım
3 ve 5 yaş arası önermiyoruz bide bezi bırakana kadar. 3 5 yaş arası pipisini kaybetme korkusu yaşıyo oğlan çocukları. Bezli dönemdede Sünnet bölgesine sürtüyo yapışıyo yara yeri kurumuyo kapalı olduğu için bunlar oluncada çiş deliği daralma ihtimali oluyo.

Back