Merhaba hanımlar. Bugün doktorumuzla görüştük çok şükür güzel bir haber aldım hafta içi taburcu olabilir oğlum
yarın Diyarbakır a emzirmeye gidecem, belki gün verecek doktorumuz, duruma göre yani..
Bazı sorular takıldı gözüme onları da cevapliyim.
Süt endişeniz olmasın kendinize güvenin Allahın izniyle emzirmek nasip olacak. Hep olumlu düşünün ben salı akşamı sezeryan oldum. Ayaklarımin uyuşukluğu geçince gelip giydirdiler. Ve yürütmeye başlattılar. Gaz çıkarana kadar sadece sıvı alabiliyorsunuz!benim sabaha kadar olmadı Malesef bütün gece yürümeme ragmen
Sabah lavman oldu anca ondan sonra.. Çarşamba öğleden sonra emzirdim, tabi bebeğimi ilk kucağıma almamın sevinci daha ağır bastı sadece göğsümü tutturdum emmedii
. Perşembe taburcu olmadan yine emzirmeye gittim yoğum bakıma ozaman biraz emdi.
İlk kendime gelmemle süt sağmaya başladım. Tabi azar azar göğsümü yormadan. Ve sonrasında hep krem kullandım.
Benim de 2.gün pansuman oldu Band alındı ve sprey sıkıldı diğer gün de banyo yaptım. İlk 3gün ağrı oluyor. Pijama lohusalik için önerim şu. Ameliyat olacak olanlar yaraya baskı olmayacak şekilde giyinin. Emzirmek için rahat bir üst seçin.
Hamileliğinizin tadını çıkarın inanın ilk günden o eksiklik çok fazla göze geliyor bir tuhaflık oluyor, tabi kucağa almak Kadar güzel bir duygu yok.
Benim ameliyatım şükür iyi geçti. İlk önce ameliyat hanede belden iğne vuruldu inanın ağrısı vs olmadı. Sonra uzandım önümü kapattılar ve ameliyat, ben farkına varmadan başladı hemşire sürekli konuşturdu. Ve birden bir ses dünyanın en güzel sesi benim için duyuldu
yanı başımda yeni doğan yoğum bakım doktorumuz ve hemşiresi duruyordu hemen onlara verildi bebek ve ilk müdahale yapıldı çok şükür nefes alıyor ve ağlıyordu temizlendi havluya sarılıp küveze konuldu. O ara benim midem bulanıyor dememle hemşire iğne yapmasıyla bir oldu ve uyandığımda beni ameliyat haneden çıkarıyorlardi bile. Uyandığım zamanda hiç bir şekilde baş ağrısı halsizlik olmadı şükür.
Darısı bekleyenlere inşallah selametle zamanında sağlıkla dilerim