Gebeliğe Hazırlık Haziran-Temmuz-Ağustos ayına hamile girmek isteyenler burada toplanalım...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Canım yaa çok korkuyorum çünkü hem kürtajım hemde rahim filmi çok sancılı oldu çok acı çektim. Ewt herşey bebek sahibi olabilmek için. Anne olmak ne kadar zor bişeymiş ki daha anne olamadım. Anne olmaya çalışmakta çok zor. Çok yıpratıcı , zor süreçler Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Geçmiş olsun, umarım sorunsuz geçer operasyonunuz, rahim filmi çekilmenizi doktor mu istemişti ?

Anladım peki neden istedi düşük falan oldu mu ? Benimde kaybım var ben genetik test yaptırdım birde rahim filmi çektirmek istiyorum, o yüzden soruyorum

Bende 8 haftalık hamileyken bebeğimin kalbi durması sonucu kürtaj oldum. Kürtajda dr ilk etapta bebeği alamadı.Bebek sağ tarafta ama ben rahmin sağ tarafına giremedim dedi. Neyse rahme ilaçlı sıvı verip açmaya çalışarak bebeği alabildi. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde dr la konuştum rahmimin kalp şeklinde olduğunu ve ince bir zarın rahmimi 2 ye böldüğünü söyledi. Üzerine basa basa sordum bu zar sebep olmuş olabilir mi diye ama dr um alakası yok dedi. Ama ben hamile kalırsam aynı şeyleri yaşamak istemediğim için zar alınabiliyo mu eğer alınıyorsa alalım dedim. Histeroskopi için sözleştik ama ben başka dr arayışına girdim. Bi tanıdığımın önerdiği dr a gittim. durumumu anlattım. Sonra vajinal muayene oldum ve dr ilk muayenede o zarı gördü diğer dr uma defalarca vajinal muayene olmama rağmen görememişti. Sonra benden tekrar tüm hormon ve kan testleri istedi. Sonra rahim filmi ile zarın durumuna bi bakalım dedi. Filmde bayağı kalın bir zar olduğunu gördü ve 2 aşamada histeroskopi ile alacağını söyledi.Bu arada bende pıhtılaşma ve genetik testlerimi yaptırdım. Hiç birşey çıkmadı.Bebeğin mataryeli ile ilgilide bişey çıkmadı.

Benimde 9.haftada kalpleri durmuştu bebeklerimin, doktor çok normal ilk gebelikte vs dedi ben hemen kürtaj olmadı haftasonuydu bir doktora daha gözükmüştüm o doktorda ultrasonla bakarken rahim kalp şeklinde olabilir dedi, yani şu an bebekler var diye mi böyle yoksa normaldede böylemi bakmak lazım demişti o yüzden rahim filmini çektirmek gerektiğini söyledi bende aynı şeyleri yaşamamak için çektirmeyi düşünüyorum, benim genetik testlerim henüz çıkmadı 18 gün oldu , bir aya çıkar denmişti. İyiki doktorunu değişmişsin, bence rahimdeki zar sebep olmuştur , alındıktan sonra umarım sorunsuz bir gebelik yaşarsın

Şu an ki dr um sebebinin bu zar olduğunu söyledi. Öyle ki rahmimin 1 tarafı zardan dolayı rahim filminde bile gözükmüyor. Dr önceki dr uma kızdı zaten klomenle hamile kalmıştım. Rahim filmi çekilmende fayda var. KEşke önceki dr umda bebek istiyorum diye gittiğimde rahmimin kalp şeklinde olduğunu söylüyordu ama rahim filmi falan istemedi direk klomeni verdi.
Bu arada sana da çok geçmiş olsun ikiz miydi?

Allahım nasıl doktor oluyor bunlar acaba ? Yani en başta uyarsa yönlendirse insanlar acı yaşamicak belkide ama onlara göre herşey normal . Bende haftasonu farklı bir doktora gideceğim kürtajdan sonra kendi doktoruma kontrol muaynesi olmuştum sadece, ilk defa gidiyorum bakalım bu rahim filminide konusacağım, teşekkür ederim evet ikizdi

Malesef. Dr a çok sinirliyim zaten. Bu yüzden de dr arayışına girmiştim ve şimdiki dr umu buldum. Umarım bir daha yaşamayız. Sende dikkatli ol bence araştır sor başka dr ların görüşünü al.

Malesef. Dr a çok sinirliyim zaten. Bu yüzden de dr arayışına girmiştim ve şimdiki dr umu buldum. Umarım bir daha yaşamayız. Sende dikkatli ol bence araştır sor başka dr ların görüşünü al.
İnşallah, ben genetik bölümüne gittim işte kromozomsal birşey varmı bizde acaba diye birde pıhtılaşma testi yaptırdım sonuç bekliyorum, rahim filmi kaldı onuda çektirip sonuçlara göre hareket edicem.

Aslında o testleri bile 3 kez düşük yaptıktan sonra yapıyolar. Ne kadar saçma değil mi yaa

Kızlar sizce yumurtlamadım mı hala? Geçen ay 14. Gün yumurtlamıştım? İki çizgi aynı koyulukta olmadı bi türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…