• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak istiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Banada alttan muayene yaotilar bisey yoktu rahm filmi istediker ama suan cektrmek istemiyorum biraz dahami beklesem diyorum tam 1 sene dolmadan cevremdekiler cektrme sabret diyolar
Rahim filminin bir zarari yoktur aksine tüpler tikali ise açılmasını saglar. Tuplerdeki sorun ultrason ile görülemez. Yine de karar sizin tabi zamana bıraktıysaniz neden olmasin :)

Merhaba neden 1 sene dolmadan cektirme diyolar benimde daha sene dolmadi ama yasim var 31 ayrica esimde problem var ilacla duzeloyo biraz ilaci bırakınca basa saracak omur boyuda ilac kullanamaz pahali zaten bende rahim filmi cekineyimde daha erken olsun bebek diye dusunuyorum bi zararimi oluyo ki acaba hem korkuyorumda filmden o sebepten sorayim istedim
Aslinda bi zarari yok aksine rahim ilac sayesinde temizleniyo tup vs kapaliysa aciliyo hatta ertesi ay hamile kalanlari cok duydum banada doktorum istedi acikcasi korkuyorum bende

Cok gecmis olsun ins en kisa zamanda hayirli evladiniz olur
Esinin sonuclarida cok onemli tabiki. Biz ikimizde ayni anda baktirdik kanlar yumurtlama rahim filmi sperm. Hersey sorunsuz. Ve beklemedik 1yili .nolcakki? Herkes 1sene neden diyo biliyomusun? 1sene icinde kendiliginden hamile kalirsin belki diye.Ya kalmazsam? Zamani basa alamam ki.yaş ilerliyo durmadan.1ay bile cok onemli. 33yasinda ewlenen Arkadasim, 1yil dusunmedi, 2.yil esinin zaten sperm problemi oldugunu ogrendiler, esi 1yil tedavi gorurken, arkadasim in yumurta rezervi kalmis 2-3ayda 1tek yumurta elde etmisler onu asilayalim sansimizi deneyelim demisler olmamis oda.35 yasinda suan .Ve dr benim sana yapabilecegim bisey kalmadi istersen baska dr ile denemeye dewam et demis .bana gelince , ewlendigim de 38dim zaten. Ilk ay hamile kaldim kendiliginden.ama dis gebelik oldu. 9ay sonra yine kendiliginden hamile kaldim, 8+5 kalbi durdu. 10aydirda ugrasiyoruz olmuyo. Iyiki ilk gunden beri korunmadik, hic beklemeyin 1 seneyi. Ya bizim de yumurta rezervlerimiz duserse yili doldurcaz diye beklerken?Ya erken menopoz baslarsa Allah korusun. Son karar Senin yinede.

Benim doktorum 25 yaş altı kadınlarda 6 ay içerisinde gebelik sağlanmadıysa %90 ihtimalle eş kaynaklıdır demişti. Yaşınızı bilmiyorum ama 25 yaş altındaysanız 6 ay içerisinde gebe kalırsınız. Hı Allah ne zaman nasip ederse tabikide

Belli başlı testler derken hangileri yapıldı ?
fsh lh prolaktin tsh ve amh baktırmanızı tavsiye ederim bakılmadıysa.
Biz de 8 aydır deniyoruz ovulasyon testi ile yumurtlama günlerimi değerlendiriyoruz. Eşime hemuz test yapılmadı haftaya yapılacak onda da bişey yok ise bakalım nasip ne zaman bekliyoruz. 🌸
Yok bu şekilde bakılmadı ama doktorlar ilk bir yıl normal diyorlar direk gittiğimde bu testleri yapmazlar sanırım bi kaç ay daha bekleyip yaptırırım olmadı aldım testlerin isimlerini teşekkür ederim. Umarım siz de de bir sorun yoktur hayırlısı ile tez zamanda gelir bebiş 🤲🏻

Esinin sonuclarida cok onemli tabiki. Biz ikimizde ayni anda baktirdik kanlar yumurtlama rahim filmi sperm. Hersey sorunsuz. Ve beklemedik 1yili .nolcakki? Herkes 1sene neden diyo biliyomusun? 1sene icinde kendiliginden hamile kalirsin belki diye.Ya kalmazsam? Zamani basa alamam ki.yaş ilerliyo durmadan.1ay bile cok onemli. 33yasinda ewlenen Arkadasim, 1yil dusunmedi, 2.yil esinin zaten sperm problemi oldugunu ogrendiler, esi 1yil tedavi gorurken, arkadasim in yumurta rezervi kalmis 2-3ayda 1tek yumurta elde etmisler onu asilayalim sansimizi deneyelim demisler olmamis oda.35 yasinda suan .Ve dr benim sana yapabilecegim bisey kalmadi istersen baska dr ile denemeye dewam et demis .bana gelince , ewlendigim de 38dim zaten. Ilk ay hamile kaldim kendiliginden.ama dis gebelik oldu. 9ay sonra yine kendiliginden hamile kaldim, 8+5 kalbi durdu. 10aydirda ugrasiyoruz olmuyo. Iyiki ilk gunden beri korunmadik, hic beklemeyin 1 seneyi. Ya bizim de yumurta rezervlerimiz duserse yili doldurcaz diye beklerken?Ya erken menopoz baslarsa Allah korusun. Son karar Senin yinede.
Haklisin bende ondan korkuyorum bu kadar stresle bi de yumurta rezervim azalirsa diye korkuyorum 4 ay yumurta takibi yaptim 3 ay ovulasyonla 1 ay femerayla yumurta buyudu kendiliginden catladi femerada kalitesiz dendi e2yle orantili buyumedi ama yinede catladi digerlerini bilmiyorum ama tutmadi 🤷‍♀️ eşimin sonuclarida 3 kutu proxed plus kullanım sonrası test sonucu yazayim anlayanlar yorumlar belki sende anlıyosan yorumlarmisin ; boşalma miktar : 1ml sayı : 210 milyon ileri hızlı : %9 ileri yavaş hızlı : %22 yerinde hareketli : %6 hareketsiz : % 63 en son test sonucu bu şekilde sizce sorun var mi sorun yoksa rahim filmi cekinecemde

Insallah saglikla evladin olur ve bu sefer saglikla kucagina alirsin insallah arkadasinda insallah olur bebegi

Yok bu şekilde bakılmadı ama doktorlar ilk bir yıl normal diyorlar direk gittiğimde bu testleri yapmazlar sanırım bi kaç ay daha bekleyip yaptırırım olmadı aldım testlerin isimlerini teşekkür ederim. Umarım siz de de bir sorun yoktur hayırlısı ile tez zamanda gelir bebiş 🤲🏻
Evet canim 1 yil sonra yaptiriyorlar ama ben burada o kadar cok kadinda gordum ki test olsa hemen cikip baslanacak tedavilere doktorlar yuzunden 1 yil suren hayalkirikligi bekleyis yorgunluk oluyor ben oyuzden yaptirmistim. Cok sukur bir sorun cikmadi ben de haftaya esime yaptiracagiz rabbim tez zamanda hepimize nasip etsin insallah.

Kesinlikle stres cok etkili hamililiğe,bende 4 ay boyunca sürekli belirti aradım adetim gelmeden testler yaptım ama bu ay kafamdan cıkardım tamamen hamililiği başka şeylere yöneldim birde eşim bu ay her sabah keçiboynuzu özü yedi belki onunda etkisi olmustur çok şükür 3 gün önce hamile olduğumu öğrendim🤗

Merhaba kızlar. Temmuzda evlendim bebek istiyoruz fakat 6 aydır denemelerimiz sonuç vermedi sizce normal mi? Ayrıca hamile kalmak için önerdiğiniz bi yol var mı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ❤️
Folik asit kullanmaya basla

Folik asitte 3 ay kullandim ara vermem gerekirmis biksc ay sonra tekrr basliycam c lifada bitkisel bi karisim hayit otu civanpercemi vs.. gebe kalmayi kolaylastiran bi karisim bunun sayesinde bicok kisi kalmis tabi allah vergisi tedbir bizden takdir allahtan tabi.
Folik asit 3 aydan fazla kullanılmamalı mı? İlk defa duydum

Haklisin bende ondan korkuyorum bu kadar stresle bi de yumurta rezervim azalirsa diye korkuyorum 4 ay yumurta takibi yaptim 3 ay ovulasyonla 1 ay femerayla yumurta buyudu kendiliginden catladi femerada kalitesiz dendi e2yle orantili buyumedi ama yinede catladi digerlerini bilmiyorum ama tutmadi 🤷‍♀️ eşimin sonuclarida 3 kutu proxed plus kullanım sonrası test sonucu yazayim anlayanlar yorumlar belki sende anlıyosan yorumlarmisin ; boşalma miktar : 1ml sayı : 210 milyon ileri hızlı : %9 ileri yavaş hızlı : %22 yerinde hareketli : %6 hareketsiz : % 63 en son test sonucu bu şekilde sizce sorun var mi sorun yoksa rahim filmi cekinecemde
Yok gulum ya,Ben test sonucu bilemiyorum. Bize dr anlatiyo sadece vermiyo kagit.

Ovülasyon testi yumurtlama dönemini belirleyen test mi ? Adet takvimi var oradan takip ediyorum ama
Adet takvimine guwenme , yaniltiyo .cunku standart onlar .ne bilecek bizim vucudumuzu o ay hormonlarimiz yuksekmi alcakmi? Mesela bugun takvime gore benim yumurtlama gorunuyor ama tesaduf bugun dr kontrol um vardi , Daha kucuk yumurta, pzrtesi anca dedi tekrar kontrol e cagirdi.Ovulasyon test ile takip et yumurtlama ni bosuna kacirma koskoca bir ayi.

Back