• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Haziran da aşılama yaptiracaklar buraya!

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Göğüs hassiyeti ilk aşılamamda olmustu ilk dort gun cok fazlaydi sonra gecti tutmadı ilki. Simdi ikincisinde hic olmadı bu sefer sol kasık agrim oluo arada baska hic bir belirtimde yok. Benim sag ve solda ikiser taneydi sonra dogru sagdakiler buyumedi soldakiler olgunlasti. Rabbim isteyen herkese versin insallah.
Belirtiler yaniltabiliyor ben o kadar olumsuza kendime alistirmistim ki ruyamda bile test yapmistim negatif cikmisti :) olumsuza alıstirinca daha kolay oluyor daha az kafana takiyosun en azindan bende işe yaradi tutmasaydi da üzülmicektim yoksa buyük yıkım oluyo kendini cok dinleme boşver.Insallah kimsenin kucagi boş kalmasin dogurana kadar endişeler Allahim sonuna kadar gitmeyi nasip etsin hepimize

Belirtiler yaniltabiliyor ben o kadar olumsuza kendime alistirmistim ki ruyamda bile test yapmistim negatif cikmisti :) olumsuza alıstirinca daha kolay oluyor daha az kafana takiyosun en azindan bende işe yaradi tutmasaydi da üzülmicektim yoksa buyük yıkım oluyo kendini cok dinleme boşver.Insallah kimsenin kucagi boş kalmasin dogurana kadar endişeler Allahim sonuna kadar gitmeyi nasip etsin hepimize
Evet haklisin en iyisi bende kendimi oyle alistirim sonra daha cok uzuluo insan. Tesekkur ederim :)

Ben de yaptiracam kizlar 2. Ye allah in izniyle gelismeleri paylasirim insallah yetisirim tatilde olucam yine 6 si olmasi lazim regl bekliyorummm

Kizlar bir de, ins hamile kaldigimizda, kayitli oldugumuz saglik ocagina gidip, ben su kadar haftalik hamileyim die bilgi vermeniz gerekiyor. Belli haftalarda, ekstra vitamin verip, igne fln vuruyorlar ucretsiz olarak, takip ediliyorsunuz bi nevi, guzel bi uygulama. Aklimizda olsun die hatirlatiym dedim
Ben ilk hamiligimde bunu cok sonra duymustum da siz ayni seyi yasamayin en azindan die aklima geldi simdi.

Merhabalar, benim pko m vardi. 2 senedir cocugum olmuyordu. Bir defa asilama yaptirdim tutmadi. duygusal bir insanim hemen her seye aglar oldum o sirada doktor rapurumun 6 ay icinde gecerli oldugunu yenisini bu zamana kadar yaptirabilecegimi söyledi. Ben devlet hastanesinden vazgectim. Hastane kotu diye degil aksine doktorlar cok tatli iyi insanlr belli ki ama Zeynep kamil cok kalabalik ve cocugu olmayan o kadar insani gorunce insan geriliyor. O ara kafami dagitmak cocugu dusunmemek icin ise başladım. İyi geldi ama asilamada kullanilan ignelerden mi bilmiyorum kilo almistim. Adet duzensiz gidiyordu. Sonra 2018 kasim ayinin basinda zayiflamaya karar verdim. Diyetisyene gittim her hafta herseye uyamasam da yasaklara uymaya ozen gosterdim. Sebze ve et dengesini korudum. 3 ayda 10 kilo verdim Ocak ayinin basinda da aletli pilatese başladım. Spor diyet beraber daha iyi olur diye o ara surpriz bir sekilde hamile kalmisim subat ayinda gecikmem oldu daha once de oldugu icin sabrettim tam 7. Gun kan testi yaptirdim. Hamile oldugumu ogrendim. Su anda 20 haftalik hamileyim. Darisi basiniza insallah buralardan okuyordum eskiden insan bir cozum ariyor biliyorum. İnsallah sizin de verdiginiz cabalar sonuc verir.

Herkese merhaba, bende deneyimlerimi buradan paylaşmaya karar verdim. 9 yıllık evliyim. Eşimde sperm problemi var. Yıllardır ileti hareketlilik hızı %2 ve ben hep bir mucize bekledim. Hep hamile kalmayı istediğim içinde kendi kendime hep belirtiler yaşadım. Sonuç itibari ile hiç hamile kalma deneyimim olmadı. Mayıs ayında reglim çok az geldi. Ve reglim sonrasında kahverengi lekelenmelerim oldu nerdeyse bütün ay boyunca. Reglime 1 hafta kala muayene olmak için dra gittim. 2 solda 3 sağda yumurtam varmış. Rahimde kalınlaşma varmış kahverengi lekelenmemin sebebi oymuş. 9 yıldır hamile kalmadığımıda göz önünde bulundurunca ve yaşımında 37 olması sebebi ile artık son düzlükte olduğumuzu söyledi ve acil olarak aşılama denememiz gerektiğini söyledi. Hazirandaki regl sonrasında çağırdı. Ve bu süreç içindede muayene olduğum gün bana primolut verdi. Allahım o nasıl manyak bir hap. Sabah akşam kullanmam gerekiyordu. Akşamki hapıda atınca gece mide bulantısı kusma ve depresyon belirtisi ile acile gittim. Hapın yan etkisiymiş meğersem. Mide bulantımı geçirecek bir iğne yaptılar. Ertesi gün druma durumu anlattım ve ilacı değiştirdi. Tarlasul diye bir ilaç yazdı. Oda diğeri gibi aynı etkileşimi gösterdi. Ve gece geç saatte göğsümde taş gibi bir kitle geldi elime. Yaşadığım kabus gibiydi. Dra hemen yazdım. Zaten ilacın en büyük yan etkisi bende depresyon bunalım oldu. Neyse ertesi gün tekrar kontrole gittim. İlacı kesti. Ve ilacın bir hormon ilacı olduğunu progestron hormonunun bunları yapabileceğini anlattı. Hayır o değil ota boka ağlar hale geldim 2 günde. Tabi bu ruh hali ile aşılamadada mı böyle olucam dedim hayır dedi. Ama bu yaşadıklarını hamilelikte yaşayacaksın bunu bil dedi. Neyse o ilaçları kestik ve 2. Gün koyu kanama sıvı şekilde geldi. Normalde reglim sancılı geçer ama gram sancım yok. Bugün 2.günüm ve kanama var yok arası bir halde. Bana bayramdan sonraki cuma günü gel dedi. Aşılama için. Sürecim şimdilik bu şekilde. Buraya sıklıkla sürecimi anlatan detaylar yazmayı planlıyorum. Dilerim şu mübarek ramazan ayında rabbim gönlümüzden geçen evlat sahibi olma isteğimizi hakkımızda hayırlı kılar ve bizlerde evlat sahibi olabiliriz. Her şeyin hayırlısını nasip etsin rabbim hepimize.

allah razi olsun canım.Sendemi aşılama yaptirdin
Henüz yaptırmadım canım. Bayramdan sonraki ilk adetimde gideceğim o zaman başlanacak inş hiç gerek kalmadan hamile kalırım. Hsg çektirdim ondan ümitliyim bu ay adetime 3 gün kaldı pek bi belirtimde yok ama bakalım bu ay adetim olursa bayrama denk gelecek mecburen bir sonraki aya kalacak alışamam 😔

Herkese merhaba, bende deneyimlerimi buradan paylaşmaya karar verdim. 9 yıllık evliyim. Eşimde sperm problemi var. Yıllardır ileti hareketlilik hızı %2 ve ben hep bir mucize bekledim. Hep hamile kalmayı istediğim içinde kendi kendime hep belirtiler yaşadım. Sonuç itibari ile hiç hamile kalma deneyimim olmadı. Mayıs ayında reglim çok az geldi. Ve reglim sonrasında kahverengi lekelenmelerim oldu nerdeyse bütün ay boyunca. Reglime 1 hafta kala muayene olmak için dra gittim. 2 solda 3 sağda yumurtam varmış. Rahimde kalınlaşma varmış kahverengi lekelenmemin sebebi oymuş. 9 yıldır hamile kalmadığımıda göz önünde bulundurunca ve yaşımında 37 olması sebebi ile artık son düzlükte olduğumuzu söyledi ve acil olarak aşılama denememiz gerektiğini söyledi. Hazirandaki regl sonrasında çağırdı. Ve bu süreç içindede muayene olduğum gün bana primolut verdi. Allahım o nasıl manyak bir hap. Sabah akşam kullanmam gerekiyordu. Akşamki hapıda atınca gece mide bulantısı kusma ve depresyon belirtisi ile acile gittim. Hapın yan etkisiymiş meğersem. Mide bulantımı geçirecek bir iğne yaptılar. Ertesi gün druma durumu anlattım ve ilacı değiştirdi. Tarlasul diye bir ilaç yazdı. Oda diğeri gibi aynı etkileşimi gösterdi. Ve gece geç saatte göğsümde taş gibi bir kitle geldi elime. Yaşadığım kabus gibiydi. Dra hemen yazdım. Zaten ilacın en büyük yan etkisi bende depresyon bunalım oldu. Neyse ertesi gün tekrar kontrole gittim. İlacı kesti. Ve ilacın bir hormon ilacı olduğunu progestron hormonunun bunları yapabileceğini anlattı. Hayır o değil ota boka ağlar hale geldim 2 günde. Tabi bu ruh hali ile aşılamadada mı böyle olucam dedim hayır dedi. Ama bu yaşadıklarını hamilelikte yaşayacaksın bunu bil dedi. Neyse o ilaçları kestik ve 2. Gün koyu kanama sıvı şekilde geldi. Normalde reglim sancılı geçer ama gram sancım yok. Bugün 2.günüm ve kanama var yok arası bir halde. Bana bayramdan sonraki cuma günü gel dedi. Aşılama için. Sürecim şimdilik bu şekilde. Buraya sıklıkla sürecimi anlatan detaylar yazmayı planlıyorum. Dilerim şu mübarek ramazan ayında rabbim gönlümüzden geçen evlat sahibi olma isteğimizi hakkımızda hayırlı kılar ve bizlerde evlat sahibi olabiliriz. Her şeyin hayırlısını nasip etsin rabbim hepimize.
gecmis olsun umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız. İğne vermedimi sadece hapmi kullaniyorsunuz

Henüz yaptırmadım canım. Bayramdan sonraki ilk adetimde gideceğim o zaman başlanacak inş hiç gerek kalmadan hamile kalırım. Hsg çektirdim ondan ümitliyim bu ay adetime 3 gün kaldı pek bi belirtimde yok ama bakalım bu ay adetim olursa bayrama denk gelecek mecburen bir sonraki aya kalacak alışamam 😔
İnşallah gerek kalmaz bunca ilaç iğneye kendiliginden kalırsın .bende hsg den umitliydim ama olmadı. Bu ilk asilamam dr.um bu defa tutmazsa tüp bebeğe geçelim dedi. Canim bide neden birsonraki aya kalsinki bayramda adet olursan receteni alır iğnelerini yapana kadar bayram coktan biter

Kızlar bende 2. Asilamayi yaptırdım şu aralar merak ettiğim şey aşılama olanlara doktor llar yumurta kaç mm deyken aşılama yaptı acaba???

Doktorların söylediği bende sorun olmadığı hsg yumrt byümesi çatlaması herşey oluyor ama işin tuhafı doktorlar eşimin durumunu da sorun olarak görmüyor ilaç bile vermiyorlar inş tutar🙏🏼🙏🏼
Bizim de ayni. Hizi ve morfolojisi sorun aslinda. Ama bize de nedensiz infertilite diyolar. Ilac verdiler. Varikosel de var. Ama ameliyata kimse sicak bakmiyor. Hatta cogunlugu olmasa daha iyi bile dedi

Back