Gebeliğe Hazırlık Haziran Ayı Hamilelik Planlayanlar 🤰🏼🤱🏼

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bugünü saymazsam 6 günüm kaldııı. Belirtiler arada gidip geliyor. Ama bu formu okudukça umudum tükenmeye başladııı aylardır yıllardır deneyen hamile kalamazkenn sanırım ben ilk denemede aslaaa kalamamm Ay hepimiz için hayırlısı olsun kızlarr bu süreç cidden yıpratırmış insanı.. Bidaha hesaplama falan yapmıycam en azından bi umutla gün saymam

Son düzenleme:
15 HAZİRAN a beni de eklemiştinizzz ama toplu silinme olduğunda gitti sanırım ismimm

çok özür dilerim ama hiç anlamadım yani ben gebelik testi yapmak için 17 temmuzu mu beklemem gerekiyor. yani korunmasız ilişkimin üstünden 2 hafta geçmiş oluyor 15 haziran regli olmam gerekiyor yani ozaman örenemiyormuyum

sen şimdi bana en son adet tarihinin ilk gününü söyle anlatayım, biraz karışık gelebilir, öyle bişeyi beklemene gerek yok, en son adetinin ilk gününü ve kaçgünde bir adet oluyorsun şuan beklediğin yeni adet tarihini söyle anlatıcam

En son adetimin ilk günü 13 mayıs, 33 günde bir adet oluyorum. Ama korunmasız ilişkim 27 ve 30 mayısta oldu onun öncesinde olmadı. Beklediğim adet günü 15 haziran. Bu arada Allah razı olsun hiç bilmiyorum bu konuları

Şimdi saçma gelebilir ama doktorlar gebeliği hesaplarken korunmasız ilişkinin ilk gününden değil de gebeliği son adetinin ilk gününden hesaplamaya başlıyor, yani eğer bu ay korunmasız ilişkinden hamile kalırsan 13 mayısı gebeliğin başlangıcı olarak kabul ediyorlar, gelelim devamına diyelim ki değerlendiğin gün tuttu 15 haziran da test yaptığında pozitif olursa testin, yani hamileysen 33 günlük gebe oluyorsun yaklaşık 4,5 haftalık gebe sayılıyorsun ama testi erken yaptın ve diyelimki gebesin yine ilk günden 13 mayıstan sayıyorsun kaç günlük gebesi öyle ortaya çıkıyor inş bu sefer anlatabilmişimdir yani pozitif çıktığı gün testinin hamileliğini öğrendiğin gün 13 mayıstan bu yana kaç gün geçtiyse o kadar günlük gebesindir demektir, dersen ki genelde kaç haftalıkken gebelik öğrenilir genelde en erken 4,5 haftalıkken öğrenilir erken döllenme söz konusuysa nadiren daha erken öğrenenler oluyor ya da gebe olduğunu farketmeyip daha geç öğrenenlerde oluyor ama genelde 4, 5 haftalıkken canım, zaten daha sonra doktor bebeğin gelişimine göre yaklaşık gebeliği netleştiriyor ama genelde böyle hesaplanıyor

İnanırmısın çok şaşkınım ben hep korunmasız ilişkiden sonra hesaplıyordum ilk defa anladım. kafamda hiç oturtamıyordum çok teşekkür ederim Allah senden razı olsun canım :)

Ahhh annem anane olacagini duysa bayilir sevincten zaten. Benim en çok cok cokcokkkkk merak ettigim sey eşimin tepkisi olur. Doktorlar tup bebek olmadan cok zor demişti bu yuzden umutlanmak istemiyorm bi baktn adet oldum hic belli olmaz senden de haber bekliyormmm ona göre

Helal valla ayni anlattiign gibi kuzum herkes bilmiyor bunu

Tamam canım bakalım birkaç güne netleşir benimki , buarada sorun ne şunun için soruyorum durduk yere umut vermek istemem ama benim ilk gebeliğimde pko yüzünden geç olabilir dediler o ay hamile kaldım doktor da şaşırdı, hani çok ciddi bir şey yoksa umutsuzluğa kapılma ama tabi bilemiyorum ne kadar ciddi nedeni seninkinin

Sperm hareketliligi az deniliyor bende de endometriozis varmış kist yok ama. Doktor yaza kadar olmazsa gel laparoskopi yapip rahmin durumunu net görelim sonra tup bebek yaparsan ilk alti ay sansin artar dedi bende istemiyorm açıkcasi normal yolla olsun diye sogan kürü denedim nisanda. Gecen ay iki gun tek maydanoz süt buhari yapabildim ve bal corek otu tarcin kurunu kullandm esime de her gun bir incir ve pekmez veriyorm bakalm

Herkese merhaba günlerdir sessizce takipteyim sizi benim de bat 14 haziran onceden 28 gunde bir olurdum son 3 aydir 25 günde bir oldu o yuzden isler karisti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…