Gebeliğe Hazırlık Haziran Ayı Hamilelik Planlayanlar 🤰🏼🤱🏼

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biliyorum canım valla iki güne bir ilişki, süpersiniz ben hayatta yapamam 🙊😍

Benim rahimde zar var o yüzden farklı bir doktora gittim uzmanlık alanı tüp bebek tedavisi. O da bir sürü test verdi sonra da zar için ameliyat olucam, ondan sonra belki tekrar denerim😍
Evet ya hatta biri demişti 3 aşılamada tüp bebek şansı kadar oluyormuş ama doktora güvenmek de lazım ben nedense eski doktoruma pek güvenememiştim 😬😊
Aslında aynı hesaba geliyor, sen ovulasyon da pık gorunce 4 gün üst üste yapmıs oluyorsun ektralsrı saymazsan, gün aşırı da ise zamana yayarak 6 7 defa falan olmus oluyoruz toplamda 😂

Döngün kac gün cnm tahmın yumurtlama benim 7 8 i gibi
Benım uygulamaya göre ayın 9u yumurtlama Ama ben ovulasyonda yapıyorum bugün başladm ben 27günde olurum pek şaşmaz Bide çakşıra başladm yumurtlamaya kadar 1yemek kaşığı sulandırarak içicem bir doktora danıştım o dedi böyle içmemi tam yumurtlama gunüme de doktora randevu aldm bakalım kalitesi nasıl kaç santim vs..

Bakmıyorlar ki yani öyle ben 1 sene denemek istemiyorum baştan bakın vs deyince bakmıyorlar en azından devlette. Çünkü muhtemelen o testler çok masraflı ve 1 sene deneyip olmadıysa ancak o zaman devlet o testleri yapıyor. Sebebi tamamen bu değildir elbette. Bana doktorum demişti ki "bebek çok mucizevi bir şeydir aslında, insanlar kolay zannediyor ama, standart cinsel ilişki sıklığında bile o ay hamile şansı %3 tür. Bunu aşılama vs ile %10 a çıkarırız, tüp bebek bile yaklaşık %30 yapar şansı daha fazla artırmaz. O nedenle 1 sene denemenizi istiyoruz, çok normal hemen olmaması."
Bunu bilse de insan, doktorun ağzından duymuş olsa da iştebence de yıpratıcı. Hele 20 lerinde değilseniz... Mezun ol, iş bul, evlen, evliliğini düzene koy derken yaş oldu 30. Belki daha genç olsam bu iş daha çabuk olur muydu bilmiyorum tabi nasip. Bir de tabi bilmiyoruz belki benden belki eşimden kaynaklı bir durum var. Eşimden kaynaklı bir durumsa onu da üzmek istemem. Benim için önemli olan eşimle sağlıkla yaşamak, yaşlanmak. Bebek hayatın süsü. Hamile kalıp bir sürü sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız var, sağlıkla kucağına alamayanlar... Bunları görüp duyunca elbette her zaman hayırlısını diliyorum. Rabbim verdikleri ile güzel günler geçirmeyi nasip etsin. Ama insan ne de olsa mahsunlaşıyor. Dr. Banu Çiftçi'nin Instagram postlarını okuyorum böyle ruh haline girdiğimde. Çok güzel paylaşımları var.
Banu hocayı bende takip edıyorum dedıklerın o kadar doğru ki çok haklısın bende dınledm banu hoca hepımız mucizeyiz öyle kolay olmuyoruz demişti ama bazen de dıyorum bu hemen tutanların hatta haberım bıle yoktu dıyenlerin nasıl oluyo hemen çocuğu neyse Allahın bır bıldığı vardr dediğin gbi sağlıklı olsun bende eşimle yaşamak yaşlanmak ıstıyorum bi çocugumuz olsun tabıkı ıstıyorum ama hayırlıysa biz bılemeyız Allah bılır hayırlısını çevreme de dıyorum cocuk var mı dıye bana da kımseye de sormayın herkesın cocugu olmak zorunda değil kırmayın kimseyi dıyorum kimbilir içimizde neler yaşadığımızı..sevgıler canım Allah gonlundekini kısa zamanda nasip etsn

Benım uygulamaya göre ayın 9u yumurtlama Ama ben ovulasyonda yapıyorum bugün başladm ben 27günde olurum pek şaşmaz Bide çakşıra başladm yumurtlamaya kadar 1yemek kaşığı sulandırarak içicem bir doktora danıştım o dedi böyle içmemi tam yumurtlama gunüme de doktora randevu aldm bakalım kalitesi nasıl kaç santim vs..
Çaksır içmeni doktor mu tavsiye etti 🙄 çaksır erkeklik hormonlarını harekete gexıren bır bıtkı, kadınlar ıcın uygun deıl, mesela hayıt da ostrojen hormonu uzerınde etkılı.. Gecen hafta bırgebenıb gunlugunde paylasıldı caksır ıcen kadınlarda karacıgrr enzımlerı fırmlamıs hastanelik olmuslar bi araştır iyice

Bugün regl tarihim ama henüz olmadım. Bende ağrı vs olmadan hemen gelir. Gelmezse yarın test yapacağım. Hamileliğe dair de belirttim hiç yok. 😀

Kızlar 2 gün önce ve dün yumurta çatlamıştı 2 gün değerlendirdik bugun küçük bir trafik kazası geçirdim ve röntgen çektirmek zorunda kaldım röntgen çektirirken kapıda hamileler ve hamilelik belirtisi olanlar giremez yazıyor sorum şu 2 gün önce ve dün değerlendirdik hamile isem bu bir sıkıntı yaşatır mı yoksa daha döllenme bile olmamıştır boşuna mı panik yapıyorum

Kızlar 2 gün önce ve dün yumurta çatlamıştı 2 gün değerlendirdik bugun küçük bir trafik kazası geçirdim ve röntgen çektirmek zorunda kaldım röntgen çektirirken kapıda hamileler ve hamilelik belirtisi olanlar giremez yazıyor sorum şu 2 gün önce ve dün değerlendirdik hamile isem bu bir sıkıntı yaşatır mı yoksa daha döllenme bile olmamıştır boşuna mı panik yapıyorum
Geçmiş olsun canım daha bir şey olmaz merak etme

Geçmiş olsun 😔
Meraklanmayınn bişey olmaz

Çok geçmiş olsun, bir sıkıntı olmaz.

Ya hep ya hiç yasası vardır ilk 14gun. Bir sıkıntı olursa zaten embriyo tutunamiyor, tutunduysa da bir sıkıntı yok demek. Ondan sonra Allah korusun bebekte sıkıntı çıkarabilir bu gibi durumlar diye biliyorum.

Çaksır içmeni doktor mu tavsiye etti 🙄 çaksır erkeklik hormonlarını harekete gexıren bır bıtkı, kadınlar ıcın uygun deıl, mesela hayıt da ostrojen hormonu uzerınde etkılı.. Gecen hafta bırgebenıb gunlugunde paylasıldı caksır ıcen kadınlarda karacıgrr enzımlerı fırmlamıs hastanelik olmuslar bi araştır iyice
Evet instagram da konuyu doktora danıştım o önerdi aktar kadınlarda içiyor dedi bitkisel bu hiçbir şey olmaz dedi gecen ayda içtim ben bi sıkıntı yapmadı bende çok şükür..,olmazsa sadece eşime içiririm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X