Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende 8+5 im bugün itibariyle canım ben sana şöyele bir günlük öğünümü yazim neler tüketiyorum..
sabah kahvaltı : 8 adet zeydin, 1 adet haşlanmış yumurta, salatalık, beyaz peynir, 1 tatlı kaşığından az fazla dut pekmezi ve olmazsa olmaz ekmeğim 1 fincan açık çay bağzen yanına yada sonrasında 1 bardak karışık nekrati suyu.
Öğlene doğru 1 dilim börek
Öğlen : 1 kase kadar pilav yanına et yemeği yada sebze yemeği. meyvesuyu yada ayran yada yoğurt.
İkindi ara öğün :) 1 dilim börek va 1 şeftali yada üzüm yada armut yada elma
Akşam yemeği : pilav yada makarna bebişimin canı hangisini çekerse :)
et yada sevze yemeği ve üzüm yada kavun
Yatmadan önce :) önce meyve ardından 1 kase yoğurt bu kısım en sevdiğim yoğurdu sade yemek yerine ya yulaf ezmesi yada meyve oda yoksa reçelle renklendiriyorum :)
bende bugun baslicam kuruyemise aslinda onceden yiyordum hergun findik ve ceviz ama simdi sabahlari yicem benim bir sorum olucak su folic asiti ac karnami iciyoruz benimkinin ustune ole yazmis eczaci ve gunde bir kere diyor ve neler yemeliyiz arkdaslar bu donemde ilk uc ay cok onemliymis tavsiyelerinizi bekliyorum
selam kızlar.anlaşılan o ki bu bulantı işleri kişiden kişiye değişio.
henüz 5+5 haftalık olmama ragmen gece hiç lavabodan çıkamadım..gündüzleri sdc bulantı oluo
ama geceleri kusmayla beraber tamamlıyorum..
benim annemde öylemiş..
4 haftası bitmiş bulantıları başlamış..
galiba bende annem gibi olcam..
ben daayanamadım dün doktora gittim
bebeğin kesesi 14 mm olmuş yolk kesesini sordum oda burda görülüyo dedi ama
bebeğin kalp atışlarını göremiyorum dedi
2 hafta sonra tekrar çağırdı kalp atışlarını 2 hafta sonra mutlaka görmemiz lazım dedi göremezsek büyük ihtimal sorun var demektir dedi
daha 5 haftamı yeni doldurduğumu 6. haftaya girdiğimi söyledi
ben daha çok zannediyodum doktorun dediği doğruysa adetime yaklaşık 1 buçuk hafta falan kala hamile kalmışım
niye görünmedi kalp atışları çok zanım sıkıldı
kızlar sizlerinki kaç haftalıkken göründü nolur bişeyler yazın kafayı tırlatcam çok fazla taktım
öyle bir durumdayımki valla kafam karman çorman( ben işe gireli 2 ay oldu.hamile kaldım.iş yerime daha söyleyemedim tabi.birde düşük riski deyince doktor hiç söylemeyim dedim şimdilk.ama içimde rahat değil hiç.işten çıkaracaklarına eminim.ama bir iki ay daha çalışmam gerekiyo.bir yandanda çok bulantım oluyo sabahları.yataktan kalkmakta zorlanıyorum.birde 3 yaşında oğluşum var.çok gerginim bu aralar.içim sıkıldı yazmak istedim
internete göre tam 6 haftalık, henüz dr a gitmedim.ayakta bile duramıyorum bulantıdan, bişeyler yemek istiyorum ama mutfağa gidip dolaptan çıkarana kadar bayılcak gibi oluyorum geri dönüp yatıyorum
doktor kan testı ıstemıstı 4 tup kan aldılar idrarda aldılar az once sonucları aldım 2 hafta sonraya randevum var sımdı netten bakıyorum da kan degerlerımı dusuk gosterıyo ıns kan pıhtılasması falan yoktur
doktor kan testı ıstemıstı 4 tup kan aldılar idrarda aldılar az once sonucları aldım 2 hafta sonraya randevum var sımdı netten bakıyorum da kan degerlerımı dusuk gosterıyo ıns kan pıhtılasması falan yoktur
devlet hastanesıne gıdıyorum pazartesı kontrol vardı ne zaman getıreyım sonucları dedım 2hafta sonra gelınce getırırsın dedı özeller daha ıyı ılgılenıyor dımı hamilelerle ??
öyle bir durumdayımki valla kafam karman çorman( ben işe gireli 2 ay oldu.hamile kaldım.iş yerime daha söyleyemedim tabi.birde düşük riski deyince doktor hiç söylemeyim dedim şimdilk.ama içimde rahat değil hiç.işten çıkaracaklarına eminim.ama bir iki ay daha çalışmam gerekiyo.bir yandanda çok bulantım oluyo sabahları.yataktan kalkmakta zorlanıyorum.birde 3 yaşında oğluşum var.çok gerginim bu aralar.içim sıkıldı yazmak istedim
benım cuma günü 7+5 oluyor galıba bende istemedım.. zaten dr.anormal bi durum olmadan da bakmazmış.. inş..görürümm cuma günü :)
kardeş neden bir hafta sonra başka bir doktora gitmiyorsun vede vajinal ultrasona neden girmiyorsun bence bir hafta sonra başka doktora git karından baktır hazırlıklı git göremezseniz vajinaldende baktır için rahat etsin inşallah yaramaz bi durum yoktur
eğer beklerim diyorsan ki mantıklı olan bu 8. haftada muhakkak görünmek zorunda aklına getirme bunları ama bilgin olsun kesenin içinin boş olması durumunda 8. haftadan sonra tehlike arz etmeye başlıyor diye okudum kürtaj gerekiyor o zaman
benim geçen yıldanbir dış gebelik olayım olduğundan (en tehlikeli anormal gebeliklerden biridir) çok fazla şey okudum kalp atışını duymama rağmen inanamıyorum ki zaten ne bulantı ne aşerme hiçbişi yok bende inşallah evhamlanmalarımızla kalırız hiçbişicik olmaz minik babişlerimize
Dualarını eksik etme hem kendin hem bizler için, sakin dur sıkıntı hiçbir fayda getirmiyor çünkü,
Ben de idrar testi ardından aynı gün kan testiyle 12 Temmuz'da hamile olduğumu öğrendim. Değerim 6020 idi bu da 4-5 haftalık anlamına geliyordu. Son adet tarihim (SAT) 28 Mayıstı. 16 Temmuz'da ilk muayeneye doktora gittiğimde Sat a göre 7 haftalık hamile olmam gerekirken abdominal ultrasona göre 5 hafta 3 günlük olduğunu söyledi. Yani keseyi gördü ama bebeği görmedi. 7 haftalık hamileysem bebeğin gelişmediğini boş gebelik olduğunu yok eğer 5 hafta 3 günlük gebeysem geç döllenmiş olabileceğini söyledi ve 1 hafta sonra kontrole çağırdı. Bu arada adet düzenimi sorduğunda ben 28 günde bir değil 35 günde bir adet olduğumu söyledim. Bununla da ilgili olabilir dedi. 23 Temmuz'da kontrole gittiğimizde çok şükür bebeğin kalp atışlarını gördük. Bu seferde geç döllendiği için materyalin bayatlamış olabileceğini yani düşük olabileceğini söyledi. Anlayacağınız tam bir felaket tellallığı yaptı. O 1 hafta geçmek bilmedi. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben doktorumu değiştiriyorum. Ankara'da Özlem Uzunlar'a gitmeye karar verdim. Siz de içinizi ferah tutun.
Yüreğini ferah tut sevgili Lolo,
Benimde SAT ım haziran 1 di. dr. adete yakın geç döllenme olduğunu şu an 8 haftalık olması gerekirken bir hafta geriden geldiğini söyledi. Şimdiden nazlı bebeklerimiz
hiç kafanı takma galiba erkeklerin genelinde var bizde ultrasonda baktığımızda sadece kese oluşmuştu ama doğal olanda bu zaten... onlar daha ilk günden bebek görüntüsü bakliyorlar sen hiç canını sıkma bu güzel günlerin tadını çıkar ben öle yapıyorum