kızlar nasılsınız?? ben pazartesi kontrole gitmiştim.. zatn önceden bahsetmiştşm kasılmalarım var diye.. doktora anlattım sıkıntımı ama çok da önemsememiştim.. derken nst çekildi... ve malesef düzenli sancılarım çıktı.. kağıdı görür görmez seni yatırıyoruz dedi

( pazartesi yattım taa ki dün akşam 6 ya kadar

( her neyse yattığım gece hemen nidilat hapına başlattılar.. bilmeyeniz vardır belki doğumu geciktırmek için kullanılan bi ilaç.. birde kanda beyaz kürem yüksek çıktı damardan antibiyotikte verdiler.. derken o gece tekrar nst ve gündüzkine göre daha buyuk kasılmalar çıktı.. baktım hemen doktorum aranmış.. doktor hemen celestone demiş.. bu da bebek için ciğer geliştirici iğne oluyo.. derken devreye beyaz küre işi girince 1 gün beklemeye kara verdiler iğne için.. 2. gün yine nstler ve hepi kötü

doktor geldi ve vajinalden bakıp servikalde mi kısalık yoksa açılmamı var bakıp ona göre sevk edicez dedi... bakıldı ve sevikal kısalmış 4 ten 3 cme düşmüş.. .. yani oğluşun gelesi var.... ben bilmiyodum bu kadarını.. bebek ters dönüyo ya sonra açılma olan rahım ağzı ile kafası arası 4 cm varmış önce o 4 3 2 1 cm olup ardından açılma başlıyomuş.. yani anlamadan doğum sürecine girmişim meğer...
allahtan erken denk gelip tedaviye başlandı... sonuç olarak bi taraftan 36. haftaya kdr nidilata devam... 36da ilacı kesicez ve paşamı istediğinde gelecek..
tabi şimdilik ilaç sancıları kontrole aldı ama hala sancı varda düzenli değil.. haftada 1 kontrole gidicem ve ilaca rağmen sıkıntım artar servikalde kısalma yarım cm dahi olsa tekrar yatış.. bu arada 2 gün peşpeşe celeston ciğer geliştirici iğne yapıldı ki sıpacan ilaçlara rağmen gelirse çok sıkıntı yaşamasın diye...
durum böyle.. her alükarda erken doğurucaz ama amaç 36 yı doldurmak şu an.. bu arada pazartesi usg ye göre oğluş 2000 gr çıktı herşeyi çok sağlıklı dedi doktorumuz..
birde son olarak kesin kes yatış verildi... wc hariç ayağa kalkmak yasaklanndı.. kayın valdem ve annem geldi.. ve benim yatmaktan her yerim tutldu.. ve ye iç yat nasıl şişicem kim bilsin.. ama oğluşuma herşey değer... sıpacanım benim çok acele etme nolur diye telkinliyorum :)) işte böyle arkadaşlar..